Ще се подготвите ли за оцеляване на 20.12.2012?

• 27 176
  • 509
  •   1
Отговори
# 255
Аз вярвам че "краят" ще е поради причините обяснени в това филмче
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=303209&hit=1
http://www.youtube.com/watch?v=OR020HCRcr4
В пророчества-ц.

# 256
 newsm53
Глобален.
Земята ще приветства избора на ББ с бурно изригване на всички вулкани, космоса ще прати астероиди за заря, океаните ще се надигнат за да Го видят, а слънцето ще се изнесе в друга галактика засрамено.....

# 257
Отдавна е доказано, че след ерата на маите, ще настъпи ерата на юните. Не вярвам нито едните, нито другите да почерпят, така че дори махмурлук не ни застрашава.
Но ако някой много иска да се вкарва във филм, в който да играе ролята на Избрания и неговото семейство, които ще оцелеят и населят отново планетата, то бих му препоръчала, вместо да инвестира в консерви с някакъв срок на годност, да инвестира в ноу-хау. Да трупа библиотека от енциклопедии, учебници, наръчници по оцеляване в дивата природа, семена, ръчни земеделски сечива и др. подобни. Да изкара няколко бързи курса по занаяти - грънчарство, ножарство, тъкачество... Колкото повече, толкова повече. Че ако се стигне до живот в горите и планините, явно моловете ще са се изпарили в някое друго измерение и ще се наложи сами да си предат и тъкат новите парцалки.  Laughing

Laughing Ето. 150 книги (36000+ страници!) за всичко ...
http://homesteadingsurvival.myshopify.com/products/ultimate-surv … -books-on-dvd-rom

И симулация на един много по-реален край на "света, такъв какъвто го знаем" ... :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kdPkaCTdxBU  Thinking

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 23:49 от Шарона

# 258
Миналия месец един бивш колега ми разправяше как купил консерви, батерии, вода и прочие запаси, за да оцелее декември месец. Първоначално не разбрах за какво говори, после като взе да ми обяснява как си е обзавел мазата на къщата, загрях. Shocked
Та, доста интелигентен човек е, не ми се вярва да ме е бъзикал. Твърдо вярва, че предстои нещо страшно.
Аз пък нямам намерение да се подготвям за каквото и да е.

# 259
Ако не пропусна дата , ДА.  hahaha
Напоследък често не знам кой ден и коя дата е. Не ми е и нужно.
А за края, не мисля, че ще е сега.

# 260
Мхммм 50л. домашна ракия като за начало, то мезе все ще се намери, гледам всички купуват консерви....  Whistling

# 261
Мхммм 50л. домашна ракия като за начало, то мезе все ще се намери, гледам всички купуват консерви....  Whistling
От мен бирата.
Мъжа направи бая буркани туршия, значи и той се е застраховал да не му свърши мезето за ракията.

# 262
А, тука сме  Peace Мезе ще намерим, луд фен съм на домашните мезенца (луканки, наденички, пастърма и каквото може да се направи от месо).
УФСЪ, с колко бира ще се запасиш? Защото бирата има уникалното качество да свършва бързо Sad

# 263
А, тука сме  Peace Мезе ще намерим, луд фен съм на домашните мезенца (луканки, наденички, пастърма и каквото може да се направи от месо).
УФСЪ, с колко бира ще се запасиш? Защото бирата има уникалното качество да свършва бързо Sad
За лично ползване 1 каса само за въпросната дата. Ако вземе та се кипичне света,пък аз взема та оцелея, първата ми работа ще бъде да тараша съседните 2 магазина, там има с каси винаги. Отсега съм заплюла шейната на детето да не ги мъкна на ръка.

# 264
Миналата година даваха по NG за някоя от скандинавските държави как се подготвят огромни бункери с най-различни семена (като при ноевия ковчег, но тук се спасява не фауната, а флората) в огромни количества, възлизащи на милиони долари.

# 265
И как точно се очаква да дойде края на света newsm78 Да съм подготвена, де Mr. Green

Отсега съм заплюла шейната на детето да не ги мъкна на ръка.

Бравос! Добре замислено Peace

# 266
  • Варна
И как точно се очаква да дойде края на света newsm78 Да съм подготвена, де Mr. Green

Като гледам подготовката, явно се очаква да спрат тока и  водата.

# 267

Като гледам подготовката, явно се очаква да спрат тока и  водата.

Правилно, настина ще е края на света за доста хора. Ама ако може да не спира водата, че много ще се усмърдим. Имам 2-3 пакета свещички декоративни, белким им дойде ред за ползване.
Иначе аз не си представям апокалипсиса, някак си не ми е холивудски сценария.

# 268

Като гледам подготовката, явно се очаква да спрат тока и  водата.

hahaha Аз значи съм подготвена, бидейки клиент на "Софийска вода" и ЧЕЗ от години.

# 269
Е, то ако е само токът, в Революшън ни показват как се оцелява, гледайте и записвайте  Crazy
Вода вече зор става, не знам такъв сериал Blush

Общи условия

Активация на акаунт