Ще се подготвите ли за оцеляване на 20.12.2012?

• 27 110
  • 509
  •   1
Отговори
# 375
Не свършва светът, свършва Кали юга и почва епохата на Водолея, Сатя юга, векът на Любовта, Истината и Чистотата.  Simple Smile
Скрит текст:
Това ще бъде Сатя юга!

Че тя не почна ли? Де маи, де хиндуизъм...

# 376
На много места вече писаха, че не е край на света, а край на календара, който им е дал техния бог. Т.е. очаква се богът на маите да се завърне, за да остави нов календар на сегашната цивилизация, за следващите 5000 години  Simple Smile Ако наистина става въпрос за посещение на извънземни същества, ммм
много интересно ще бъде!!! Simple Smile

Последния път когато индианците са очаквали богове.. са ги "посетили" испанците.  Sick

Е, не, испанците са друга работа. Докато при календара става въпрос за нещо изключително. Защото тези познания, които са имали маите няма как да изникнат от нищото в джунглите на Централна и Южна Америка! Отнякъде са получили тези познания.Въпросът е от кого и с каква цел. И не са само те. Шумери, египтяни, индийци, китайци - навсякъде се говори за небесни богове, които са комуникирали с хората и са им дали нещо.По цял свят, уж изолирани помежду си народи - еднаква космогония!!! Не е възможно да е някакво съвпадение, направо е невероятно даже, да е случайност този факт. Някой явно ни гледа отгоре Simple Smile

# 377
Да, мисля да направя баница, а  за основно ястие ще правя пържоли. Засега още не съм купила продукитите, но в най-скоро време ще се подготвя. Какво е вашето празнично меню? Нещо завъртяно ли ще правите?

Майка ми например прави сухари, аз не я разбирам.

# 378
  • София/Горна Оряховица
Така и така е край на света, ще го отдам на нездравословно, дебелеещо хранене.

Салата от ролца от раци, майонеза, царевица, кисели краставички и малко кисело мляко.
Солена торта от картофи и шунка и лютеница (още не съм си го представила  Laughing ) .
За десерт - чийзкейк.

Джиджана работа.

# 379
Да не те мисля, подготвяш се сериозно.

# 380
Да, мисля да направя баница, а  за основно ястие ще правя пържоли. Засега още не съм купила продукитите, но в най-скоро време ще се подготвя. Какво е вашето празнично меню? Нещо завъртяно ли ще правите?

Майка ми например прави сухари, аз не я разбирам.
Ако са ми превели майчинството до тогава, може да си купя една кутия "Мерси". Иначе ще си умра без тях.  hahaha Друго ядене не ме грее.  Laughing

(Усещам, че тая година ще има 2 Коледи, само че едната ще е на 21.  Laughing Гледайте да ви останат пари и за празниците в случай на неуспех със свършека на света.  Laughing)

# 381
  • Варна
На много места вече писаха, че не е край на света, а край на календара, който им е дал техния бог. Т.е. очаква се богът на маите да се завърне, за да остави нов календар на сегашната цивилизация, за следващите 5000 години  Simple Smile Ако наистина става въпрос за посещение на извънземни същества, ммм
много интересно ще бъде!!! Simple Smile

Последния път когато индианците са очаквали богове.. са ги "посетили" испанците.  Sick

Е, не, испанците са друга работа. Докато при календара става въпрос за нещо изключително. Защото тези познания, които са имали маите няма как да изникнат от нищото в джунглите на Централна и Южна Америка! Отнякъде са получили тези познания.Въпросът е от кого и с каква цел. И не са само те. Шумери, египтяни, индийци, китайци - навсякъде се говори за небесни богове, които са комуникирали с хората и са им дали нещо.По цял свят, уж изолирани помежду си народи - еднаква космогония!!! Не е възможно да е някакво съвпадение, направо е невероятно даже, да е случайност този факт. Някой явно ни гледа отгоре Simple Smile

Не, не са друга работа. Ако ацтеките не са били  убедени, че испанците са боговете, за които се говори в легендите им, Кортес изобщо нямаше да може да завладее и унищожи империята им  с 200 човека .
Те са очаквали пристигането на своя бог (Виракоча май беше) ,който бил рус и с бяла кожа (те къде са виждали дотогава такива хора) и са се пос*али от страх, не са могли да реагират адекватно на ситуацията.

# 382
Не, не са друга работа. Ако ацтеките не са били  убедени, че испанците са боговете, за които се говори в легендите им, Кортес изобщо нямаше да може да завладее и унищожи империята им  с 200 човека .
Те са очаквали пристигането на своя бог (Виракоча май беше) ,който бил рус и с бяла кожа (те къде са виждали дотогава такива хора) и са се пос*али от страх, не са могли да реагират адекватно на ситуацията.
Те, испанците, нали са едни руси и белокожи всичките... Laughing Как са се заблудили ацтеките като са били толкова умни се чудя?! Thinking

# 383
  • Варна
Не, не са друга работа. Ако ацтеките не са били  убедени, че испанците са боговете, за които се говори в легендите им, Кортес изобщо нямаше да може да завладее и унищожи империята им  с 200 човека .
Те, испанците, нали са едни руси и белокожи всичките... Laughing Как са се заблудили ацтеките като са били толкова умни се чудя?! Thinking

Aми не всичките, но е имало достатъчно.  Laughing

# 384
Салата от ролца от раци, майонеза, царевица, кисели краставички и малко кисело мляко.

Вместо с кисела, опитай с прясна краставица и малко копър - салатата е много по-свежа Peace

Специално меню за 21., а?  Даа, ще трябва да измисля нещо по-засукано Grinning

# 385
Не, не са друга работа. Ако ацтеките не са били  убедени, че испанците са боговете, за които се говори в легендите им, Кортес изобщо нямаше да може да завладее и унищожи империята им  с 200 човека .

Joy  Виракоча е бог на инките, които са доста по на юг от Юкатан на маите. А там пък /Боливия/ само вижте останките на Пума Пунку и кажете как народ, който е нямал дори писменост, може да създаде подобна структура.

При маите, очакването на бога е свързано с пристигане от небето  Peace

И освен това, познанията по астрономия и математика не са ги получили от испанците, които са се занимавали основно с плячкосване на златото на горките индианци. За това става въпрос - от къде е дошло в джунглата това научно познание?

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 09:45 от viva_nova

# 386
Хубаво де, маите не са ли били едно "градче" (по днешните представи)? И са разположени на ограничена територия. Това не е целия свят  Rolling Eyes
А и при тях ако е станало нещо, каква е гаранцията, че е станало навсякъде по земята?

# 387
  • Варна

При маите, очакването на бога е свързано с пристигане от небето  Peace

И освен това, познанията по астрономия и математика не са ги получили от испанците, които са се занимавали основно с плячкосване на златото на горките индианци. За това става въпрос - от къде е дошло в джунглата това научно познание?

Не, не става за това въпрос.  Rolling Eyes
Говорим, че когато са очаквали катаклизъм, все пак по един или друг начин ги е сполетял.

# 388
Докато при календара става въпрос за нещо изключително. Защото тези познания, които са имали маите няма как да изникнат от нищото в джунглите на Централна и Южна Америка! Отнякъде са получили тези познания.Въпросът е от кого и с каква цел. И не са само те. Шумери, египтяни, индийци, китайци - навсякъде се говори за небесни богове, които са комуникирали с хората и са им дали нещо.По цял свят, уж изолирани помежду си народи - еднаква космогония!!! Не е възможно да е някакво съвпадение, направо е невероятно даже, да е случайност този факт. Някой явно ни гледа отгоре Simple Smile
А аз се чудя, защо тогава са ни посещавали тези, които са ни посещавали, ако приемем че е имало такова нещо, и са носели знания и т.н., а сега- не
Бая време е минало
Сега какво, нямаме нужда от повече развитие ли? Или какво, харесва му как добре се развиваме и смята че е в нужната посока?

# 389
Сега какво, нямаме нужда от повече развитие ли? Или какво, харесва му как добре се развиваме и смята че е в нужната посока?
Напротив - не се развихме според очакванията и вместо да чакат експериментът да деградира съвсем, ще бъде затрит от лицето на Земята, защото не ги интересува резултат, който не са очаквали. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт