давате ли на лекаря?

• 13 035
  • 191
  •   1
Отговори
# 165
Не го приемам като саможетрва.Не съм си и помисляла даже, че ако не дам, ш'се гътна.Изписаха ни по, живо по здраво.Живи и здрави. Thinking

Kaжи го това на семействата на починалите родилки! Колко станаха последните две години  ooooh! не ми се изброява. Истината е, че квалифицираните лекари в Бг са на изчезване, и то само такива останаха, които напр. имат частни кабинети и могат да си докарат доход еквивалентен на образованието и специализациите. А останалите, и с пари да ги затрупаш пак не могат да ти помогнат, защото им липсват знания.

Какво ме буташ аз да казвам...Кажи го на тези, дето плащат и ги научиха така...
И не говоря за родилни неща, а за операции в случая, аз родих преди години и не говоря за това, че съм родила всеки ден...
Знам, че няма лекари, знам и как се взимат изпити, представи си...

# 166
Мога да споря по въпроса за частните кабинети, знанията и квалификацията (реална, не в сертификати). За доходите е ясно Simple Smile

# 167
Чета и не вярвам на очите си.
Вие изкарахте лекарите някакви абсолютни психопати, които ако не си платиш ще те оставят да умреш. Това са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!

Да, има И такива "лекари", но това не са булшинството. Интересно ми е как все тук чета за такива митове и легенди, но в живия живот лекарите се опитват да си вършат работата, дори да не им носиш пликчета. Познавам достатъчно лекари, имам достатъчно близки приятели лекари, налагало ми се е за жалост да се сбълсквам напоследък повече от колкото ми се иска и това, което говорите тук, че ако не си платиш си играеш с живота и здравето си са абсолютни глупости. Това в никакъв случай не е обичайна практика, а ако все още продължава да има толкова много лекари, които да си искат отгоре, замислете се, че причината за това сте вие.

Егати мисленето, егати логиката... с такъв светоглед е за никъде тая държавица...

# 168
  • Sofia
Като ви чета отговорите на фона на претенциите се чудя да отговарям ли - бе, ме и всякакви такива, егати, ебати, с мозъци и без... правописните грешки няма да ги споменавам  Sunglasses
И май само viliko и Ирис от последните писали живят в същата държава.  Mr. Green
Jizzlobber и в какво да ги обвиня плащащите, че не им се рискува и не им се мре на сила. Не искам да си вадя семейната история на показ, за да доказвам мнението си. Надявам се да става по-добре и вие да сте прави, че скоро отказа да си "платиш" няма да означава, че няма и да получиш лечение.
Всички познаваме достатъчно лекари, те не живеят на друга планета, последно една такава ми каза - На вас "обикновените" пациенти ви е по-лесно, защото можете да си "платите" На мен като на колежка не смеят да ми вземат и ме гледат на криво - това след като и се беше наложило да обикаля болници със свои роднини. Какво да коментирам още. И тя самата се чуди, кой ще я лекува след време.
И не твърдя, че всички искат пари под масата, обобщенията не ги обичам.

Дренка не разбрах, честно казано, кое оспорваш - частните кабинети, знанията или квалификацията? Съвсем добронамерено питам  Peace

# 169
ама разбира се...на кой му се изнасят личните истории на показ... Tired
Веднъж съм получила неадекватно отношение.По-скоро-отказаха ми всякакво отношение за спешен случай с дете.Отнесоха си го.Има си начини, механизми за борба с това.Счупиха я от проверки , а ако само аз съм реагирала така, вместо да бутна 20-лева-е ясно защо личните ви истории са драми...Има спешни кабинети, където приеха детето и всичко беше наред.

# 170
  • Страната на приказките
Моля те, кажи къде се оплака? Може и на лични. Трябва да направя оплакване, спешно!

# 171
Не е нужно на лични.Тогавъшното ХЕИ.Забавих се, но да уточня-тогава ставаше въпрос за Отказ от преглед при вече обработено даже направление.Оказа се, че няма право да връща детето и си го отнесе.Ако бях бутнала пари, може и да беше ни прегледала, не знам, но и не опитах.За искане на пари, предполагам на друго място трябва.Тогава ме прехвърляха от телефон на телефон, но-от там започнах.

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 20:20 от Jizzlobber

# 172
Laughing От счетоводителката не зависи живота на никого.
А от лекаря – зависи всичко!
Там е разликата.
С всякакви средства бих търсила начин да получа максималното, когато говорим за здраве и живот.
Който е готов - нека рискува с принципните си позиции.

Трудно ти е да разбереш какво съм написала ли? Чакай да ти го сдъфча тогава - казвам, че оправдавате лекарското изнудване с ниските им заплати, НО как една учителка или счетоводителка да извади пари да си плати изнудването, като нейната е по-ниска и от на лекаря - изнудвач. Отива и взима заем, да, защото точно за живот - неин или на близък става въпрос. Да, точно там е разликата - лекарите са в позиция да изнудват, което пък е в голЕмо противоречие с професията им.
Моля, не ми казвайте, че трябва в държавна болница да давам подкупи, за да ме лекува някой си. Има си заплата за услугите му. Ако не му харесва, да си хваща пътя, но не с държавни болници ( не му тече наем на хирургията, в която оперира ) и консумативи, да работи частно и да взима пари, сиви пари, без данъци върху тях. Когато си има регламентирано плащане, нямам против, ама да се гавриш с нещастието на хората и да ги гледаш как се гърчат в немотията си, да ги гледаш от високо и да ги подритваш, щото нямат да ти бутнат, си е не наглост, ами не знам. Отвратителни са такива изчадия.
Малко съм крайна, но съм се сблъсквала заради баща ми с тези изроди и няма начин някой да ме убеди, че са в правото си да си искат Stop

# 173
Скоро една моя близка ще ражда.Отишла да разгледа отделението (в държавна болница,не частна) и попитала след като ще ражда без избор на екип,дължи ли нещо,и ако да,колко?И отговорът бил "Ами ние сме на една заплата..."Как го тълкувате вие?

# 174
  • София
Мидичка, те са и го казали в прав текст. Коментар  - излишен.

# 175
Ако не даде след като роди, какво се очаква да се случи?

# 176
Не е уточнено дали преди,или след да роди.На мен не знам защо,но ми звучи да се даде преди.Моя си интерпретация,разбира се...

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 21:44 от Мидичка

# 177
"Ако не платиш, ще я оставим на студенти да я оперират."  Tired Това ми споделиха наскоро.
Не знам продължението.

# 178
  • София
Винаги се плаща предварително и съответно получаваш и грижи и внимание. Вече си "негов човек". Такава е практиката. Моя приятелка гинеколог - младши, също си плати, въпреки, че са колеги и  й ги взеха, грозно е нали..От нищо не ги е срам.

# 179
Чета и не вярвам на очите си.
Вие изкарахте лекарите някакви абсолютни психопати, които ако не си платиш ще те оставят да умреш. Това са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!

Да, има И такива "лекари", но това не са булшинството.

Това Е бУлшиТството!!! В София и в по-големите градове.  И израелката го каза.

Дофторята са най-голямата измет в българското общество.  Редно е да дойде справедливостта, призваните да работят, останалите да ходят да се учат да бършат дупета в Англия, а техните места да заемат амбициозни и необременени младежи-внос .

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 22:12 от минзухар

Общи условия

Активация на акаунт