За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 180
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
пеп-4o имам един малко глупав въпрос  Embarassed относно
Маринования патладжан на Танчето

сока от оцета ,солта и захарта го приготвих.
След малко  ще започна пърженето.
Обаче не разбрах , когато затварям бурканите и от двата сиропа ли се слага в тях  Thinking
Т.е. : един път от оцетения , и после от останалото количество олио.
И в какво съотношение .
Оф , много объркано го обясних , дано ме разбереш .
Благодаря ти .

# 151
Момичета тази година искам да затворя бурканчета с кьополу моля да споделите някоя рецепта  Simple Smile

Ако имаш фризер, аз правя така кьополу - изпичам чушките, не ги беля, а ги слагам в пликчета, като изстинат и бум във фризера. После патладжаните също. Замразявам ги и като ни се прияде. Изваждам, размразявам, беля, добавям домати, чесън, магданоз, сол, зехтин и с пасатора. Като току-що прясно направено е.

# 152
пеп-4o имам един малко глупав въпрос  Embarassed относно
Маринования патладжан на Танчето

сока от оцета ,солта и захарта го приготвих.
След малко  ще започна пърженето.
Обаче не разбрах , когато затварям бурканите и от двата сиропа ли се слага в тях  Thinking
Т.е. : един път от оцетения , и после от останалото количество олио.
И в какво съотношение .
Оф , много объркано го обясних , дано ме разбереш .
Благодаря ти .

извинявай,  дано не е късно, но днес нета е ужасен. От пържената мазнина не се слага. Патладжана се напоява от маринатата, а като се пълни в буркана и лееко притискаш с лъжицата си отделя излишния сок. Така че - това, което ти трябва като сироп за допълване е от оцетения, но им трябва по малко, ще се убедиш.

# 153
Благодаря ти пеп-4o   Hug  bouquet
Не , не ми пишеш късно  Peace Тъкмо преди около 30 мин. свърших със запържването .
След малко ще ги редя , благодаря ти още веднъж.

# 154
  • Русе
  Момичета, набрахме си днес килограм боровинки. Търся сега рецепта за консервирането им.

# 155
от 1кг ще ти излезе не повече от 5 бурканчета по 200мл сладко. Ако искаш, прибери си ги в торбичка във фризера и ползвай за сладкиши, когато ти потрябват   Peace

# 156
  • Русе
от 1кг ще ти излезе не повече от 5 бурканчета по 200мл сладко. Ако искаш, прибери си ги в торбичка във фризера и ползвай за сладкиши, когато ти потрябват   Peace
  Фризерът ми е в Русе, а аз см в една махала на Стойките,под Пампорово.

# 157
 Laughing  тогава или ги свари на сладко и сложи в бурканчета, или ги засипи с много захар и дръж на студено... но пак не повече от 4-5 дни, че ще ферментират. Май сладкото ти е единствения вариант

# 158
  • Русе
  Сложих ги да се варят 2-3 кг боровинки с 2 кг захар. Вода слага ли се ?

# 159
захарта ще си пусне, боровинките също, освен ако не са много сухи. Наблюдавай, да са на слаб огън и ако усетиш, че загаря, а не са омекнали плодчетата слагай по мъничко  Peace

# 160
На боровинките никога не съм слагала вода, но ги поръсвам със захар (на око) и ги оставям да престоят около 24 часа. Заедно със захарта пускат сок достатъчен за варенето. Правила съм и в плитка тенджера (за слатко) и в дълбока. Ако не престоят поръсени със захарта предполагам, че ще се наложи да се долее малко вода, но за да се сгъси ще иска повече варене.

# 161
  • Русе
  Отчитам се с 5 глеми буркана сладко от боровинки. Прибавихме 2 чаши вода. Оставихме още един трилитров буркан със захар да престоява сега.
  Голям зор с чистенето на тези боровинки. По трудно от брането. Sad

# 162
  • Балчик
Днес се отчитам със зеленчуците за супи и ястия. Остават ми печения пипер, лютеницата, патладжанените консерви- 2 вида, трушиите и киселото зеле. Вижда му се края. Simple Smile

# 163
Здравейте момичета, след като цял ден затварям домати сега реших малко релакс и попаднах на темата.
Джемма как намираш време за толкова готвене и аз обичам да пребивавам в кухнята, но чак пък толкова...........И сега една молба, би ли ми казала за туршията ловджийска салата как я правиш?
Също - стерилизираш ли апититката?
Сега за мармалад от сини сливи да кажа-аз го варя в тенджера и после през гевгира, за да няма кожи от сливите, че няма да го ядат.
Успех на всички домакини, кулинарки и готвачки  #Crazy

# 164
 Здравейте момичета  Hug
Благодарение на вас и вашите рецепти , и аз стъкмих няколко вида зимнина Grinning
пеп-4o от твоите рецепти направих : маринования патладжан и мариновани чолбаджийки , пуканите люти чушлета .   bouquet
Затворих компот от : дренки и малини . Тези дни ще направя от праскови и сини сливи.
Приготвих сладко от : сини сливи , круши и праскови.
Днес общо взето се отчетох с около 50 буркана .
Благодаря на всички още веднъж   bouquet
Ще се разровя назад , че мярнах някъде рецепта за сладко от смокини . Да видим дали ще се справя  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт