За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

  • 106 189
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 5 001
Заповядайте момичета... Hug Heart Eyes


Нужни продукти за 4 буркана:



Какви буркани стават? Компотени (Омния)....Или на винт......


Ще пробвам малко количество първо да видя какъв е вкуса.....Добре ми "звучи" де.....Мерси!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug


П.П. Джемма,аз туршия от динчета обожавам...Но съм яла само в компилация за сурова туршия.....Демек - само сол и вода......Убивам се да ям....И все не ми стига..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Веднъж от Руският магазин си купих един буркан мариновани динчета.....Изглеждаха като твоите...На резенчета и в бистър разтвор.....Като отворих - сладнеше и  и не го ядохме..... ooooh! (а беше скъпо все пак,ама.....).... Rolling Eyes

# 181
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Може и на винт. Не знам. Аз по-горе съм писала, че миналата година сложих много малко количество. За опит.

Това е рецептата. Ще потърся и клипа на Ути да го пусна като линк... Wink


Ето го:


http://bnt.bg/bg/productions/93/edition/10206/receptata_na_uti_p … eni_zeleni_domati Heart Eyes


На нас ни хареса. Не знам. Всеки си има вкус. Rolling Eyes

# 182
  • Мнения: 5 001
Ааааа....Гледах го! Стана ми ясно каква е рецептата......  Peace
Ще пробвам една доза за вкус да видим,но не е това дето си мислех.....Спомена от детството ми още е под въпрос......Тюх! Thinking

# 183
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
   33uu  Съжалявам Мастерче...

# 184
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
TheNMaster, аз обратно на теб, надявам се да ми допаднат маринованите. Веднъж съм яла, туршия и никак не ми хареса. Ще им дам малко време да се мариноват и ще отворя единия буркан да пробвам.

# 185
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Джемма Hug ние така направихме. И след като ми харесаха потърсих рецептата. Тогава още имаше зелени домати, ама рецепта...

Затова и сега съм толкова въодушевена. Wink

# 186
  • под тепетата
  • Мнения: 11 281
И пак за киселите краставички  - към правилите ги с фикса на доктора : в сайта с рецептата пише, да се оставят 12-24ч. в подсолена вода. Тук -там четох, че директно ги нареждат в бурканите (без преседяване), заливат със врялата саламура и т.н. Как сте процедирали вие?

# 187
  • Мнения: 6 611
Момичета, доста се чудих дали да си задам глупавия въпрос, ама доста ме вълнува, така, че ще питам, а пък вие ми се смейте  Embarassed
Има ли значение при консервиране с обръщане на бурканите (т.е. без варене за капачката) дали бурканите са с винтови капачки, или са обикновени - тип"Омния"  newsm78 Довечера ще правя маринованите чушчици на Селма, обаче винтовите ми буркани са на привършване, и май ще се наложи да ползвам от другите (до сега при обръщане съм ползвала само винтови и гафове не съм имала). А ми се иска по мързеливия начин да мина и да не стерилизирам с варене Blush
Биляна, да не би съвета с престоя на краставичките в солена вода да е свързан по-скоро с елиминирането на нитратите - нали се разтварят във вода  newsm78

# 188
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Раличка, доколкото знам за обръщане стават само бурканите с винтови капачки. Другите се затварят със затварачката и съответно се заваряват. Но ако греша нека някой да ме поправи... Rolling Eyes Hug


Знам ли, може пък да стават... newsm78

# 189
  • Мнения: 6 611
Именно, и аз защото такива опасения имах, та реших да се допитам до вас, при всички положния имате повече опит  Sunglasses
Ако някой не потвърди, че е пробвал успешно в обикновени, няма да рискувам. Благодаря ти за включването  Hug  bouquet

# 190
  • Мнения: 9 485
аз бе  Laughing дори ги предпочитам. Затварям си ги и си ги обръщам.  Винтовите капаци с буркани навлязоха в последните 10-15 години; преди това  как са се обръщали нормалните буркани?


Раличка, доколкото знам за обръщане стават само бурканите с винтови капачки. Другите се затварят със затварачката и съответно се заваряват. Но ако греша нека някой да ме поправи... Rolling Eyes Hug

Знам ли, може пък да стават... newsm78

а на мен голяма част от винтовите капаци ми пропускат, като ги обръщам, затова те минават само "на разклащане". Иначе всички се обръщат  Peace

Биляна, не знам защо пък в солена вода. За нитратите  съм чувала зеленчуците се накисват във вода със сода за хляб или вода с оцет. Аз ги слагам директно, когато правя трушии. То по същата логика да изкисвам и зеленчуците за трушия ли в солена вода  Naughty

# 191
  • Мнения: 6 611
аз бе  Laughing дори ги предпочитам.
Ей тази зелена светлина чаках  Laughing Благодаря, Пепи, ще действам без опасения   bouquet

# 192
  • Мнения: 9 485
 Laughing действай.  Дори да не знаеш, трябваше да се сетиш, че старите буркани бяха все със затваряне.  Hug

# 193
  • Мнения: 6 611
Да се сетя, ама аз откакто се помня, съм ги виждала винтовите буркани, и вкъщи с другите не се е обръщало  Rolling EyesИ тази година за 1-ви път се ентусиазирах да приготвям сама повечето от консервите , затова така лаишки разпитвам, ще прощавате  Wink
И затова ви чета и си открадвам от опита на всички вас  Hug

# 194
  • под тепетата
  • Мнения: 11 281
Нямам идея защо се оставят да престоят - така пиша в сайта на доктора  newsm78. Ще пробвам - половината без преседяване, половината със.
 Не мога да си затварям бурканите тип Омния  Embarassed, трябва все половинката да е до мен. Като си правя солови акции наблягам на буркани с винт. 

Общи условия

Активация на акаунт