За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 189
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Заповядайте момичета... Hug Heart Eyes

Нужни продукти за 4 буркана:

Какви буркани стават? Компотени (Омния)....Или на винт......

Ще пробвам малко количество първо да видя какъв е вкуса.....Добре ми "звучи" де.....Мерси!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

П.П. Джемма,аз туршия от динчета обожавам...Но съм яла само в компилация за сурова туршия.....Демек - само сол и вода......Убивам се да ям....И все не ми стига..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Веднъж от Руският магазин си купих един буркан мариновани динчета.....Изглеждаха като твоите...На резенчета и в бистър разтвор.....Като отворих - сладнеше и  и не го ядохме..... ooooh! (а беше скъпо все пак,ама.....).... Rolling Eyes

# 181
  • Талант на 2012,2013 г.
Може и на винт. Не знам. Аз по-горе съм писала, че миналата година сложих много малко количество. За опит.

Това е рецептата. Ще потърся и клипа на Ути да го пусна като линк... Wink

Ето го:

http://bnt.bg/bg/productions/93/edition/10206/receptata_na_uti_p … eni_zeleni_domati Heart Eyes

На нас ни хареса. Не знам. Всеки си има вкус. Rolling Eyes

# 182
Ааааа....Гледах го! Стана ми ясно каква е рецептата......  Peace
Ще пробвам една доза за вкус да видим,но не е това дето си мислех.....Спомена от детството ми още е под въпрос......Тюх! Thinking

# 183
  • Талант на 2012,2013 г.
   33uu  Съжалявам Мастерче...

# 184
  • Балчик
TheNMaster, аз обратно на теб, надявам се да ми допаднат маринованите. Веднъж съм яла, туршия и никак не ми хареса. Ще им дам малко време да се мариноват и ще отворя единия буркан да пробвам.

# 185
  • Талант на 2012,2013 г.
Джемма Hug ние така направихме. И след като ми харесаха потърсих рецептата. Тогава още имаше зелени домати, ама рецепта...

Затова и сега съм толкова въодушевена. Wink

# 186
  • под тепетата
И пак за киселите краставички  - към правилите ги с фикса на доктора : в сайта с рецептата пише, да се оставят 12-24ч. в подсолена вода. Тук -там четох, че директно ги нареждат в бурканите (без преседяване), заливат със врялата саламура и т.н. Как сте процедирали вие?

# 187
Момичета, доста се чудих дали да си задам глупавия въпрос, ама доста ме вълнува, така, че ще питам, а пък вие ми се смейте  Embarassed
Има ли значение при консервиране с обръщане на бурканите (т.е. без варене за капачката) дали бурканите са с винтови капачки, или са обикновени - тип"Омния"  newsm78 Довечера ще правя маринованите чушчици на Селма, обаче винтовите ми буркани са на привършване, и май ще се наложи да ползвам от другите (до сега при обръщане съм ползвала само винтови и гафове не съм имала). А ми се иска по мързеливия начин да мина и да не стерилизирам с варене Blush
Биляна, да не би съвета с престоя на краставичките в солена вода да е свързан по-скоро с елиминирането на нитратите - нали се разтварят във вода  newsm78

# 188
  • Талант на 2012,2013 г.
Раличка, доколкото знам за обръщане стават само бурканите с винтови капачки. Другите се затварят със затварачката и съответно се заваряват. Но ако греша нека някой да ме поправи... Rolling Eyes Hug

Знам ли, може пък да стават... newsm78

# 189
Именно, и аз защото такива опасения имах, та реших да се допитам до вас, при всички положния имате повече опит  Sunglasses
Ако някой не потвърди, че е пробвал успешно в обикновени, няма да рискувам. Благодаря ти за включването  Hug  bouquet

# 190
аз бе  Laughing дори ги предпочитам. Затварям си ги и си ги обръщам.  Винтовите капаци с буркани навлязоха в последните 10-15 години; преди това  как са се обръщали нормалните буркани?

Раличка, доколкото знам за обръщане стават само бурканите с винтови капачки. Другите се затварят със затварачката и съответно се заваряват. Но ако греша нека някой да ме поправи... Rolling Eyes Hug

Знам ли, може пък да стават... newsm78

а на мен голяма част от винтовите капаци ми пропускат, като ги обръщам, затова те минават само "на разклащане". Иначе всички се обръщат  Peace

Биляна, не знам защо пък в солена вода. За нитратите  съм чувала зеленчуците се накисват във вода със сода за хляб или вода с оцет. Аз ги слагам директно, когато правя трушии. То по същата логика да изкисвам и зеленчуците за трушия ли в солена вода  Naughty

# 191
аз бе  Laughing дори ги предпочитам.
Ей тази зелена светлина чаках  Laughing Благодаря, Пепи, ще действам без опасения   bouquet

# 192
 Laughing действай.  Дори да не знаеш, трябваше да се сетиш, че старите буркани бяха все със затваряне.  Hug

# 193
Да се сетя, ама аз откакто се помня, съм ги виждала винтовите буркани, и вкъщи с другите не се е обръщало  Rolling EyesИ тази година за 1-ви път се ентусиазирах да приготвям сама повечето от консервите , затова така лаишки разпитвам, ще прощавате  Wink
И затова ви чета и си открадвам от опита на всички вас  Hug

# 194
  • под тепетата
Нямам идея защо се оставят да престоят - така пиша в сайта на доктора  newsm78. Ще пробвам - половината без преседяване, половината със.
 Не мога да си затварям бурканите тип Омния  Embarassed, трябва все половинката да е до мен. Като си правя солови акции наблягам на буркани с винт. 

Общи условия

Активация на акаунт