За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 354
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Моята пластмасова вътре е с такъв свредел като за месомелачка, но е пластмасов. Мели чушки и домати, плодове също. За по-твърди неща не съм я пробвала. Щом са поевтинели толкова май ще си купя метална... От къде ги купувате?

http://prodavalnik.com/mashinka-za-smilane-na-meso-s-pristavka-za-domati-i9070405

Магазина им е на Окръжна болница в подлеза Simple Smile Иначе имат и онлайн магазин, доставката била около 6 лв. и доставят в цялата страна - така ми казаха по телефона.
Но провери и по домашните потреби във вашия град - според мен ще намериш.

Само да се включа за последната метална машинка - купих си абсолютно същата преди 2 седмици за около 14-15лв. На снимката изглежда с нормален размер, но в действителност ми се струва доста малка - тялото е дълго около 10см, без допълнителната приставка. Още не съм я ползвала и не мога да кажа нищо за това, но при моята резбите на винтовете не са направени съвсем фино, което малко ме дразни, но то е въпрос на вкус. Иначе този модел върви с две решетки и приставката, с която е сниман. Като цяло, ако мислиш да мелиш и месо, по-добре си вземи метална.  Peace

За габаритите не мисля че е проблем, но ме заинтригува с това за ножовете - под "финно" какво имаш предвид? Че са нежни ножчетата, или че ще мели много ситно?

# 406
Цитат
За габаритите не мисля че е проблем, но ме заинтригува с това за ножовете - под "финно" какво имаш предвид? Че са нежни ножчетата, или че ще мели много ситно?
Не, написах че винтовете не са направени много фино - имам предвид тези, с които се захваща за масата - самата резба не е доизпипана сякаш и много трудно върви завиване/развиване. Дано като се доразработи да се оправи! Иначе не съм я ползвала още и не мога да кажа какво се случва с продукта, впечатленията ми са само от пръв поглед.

# 407
  • София
Цитат
Не, написах че винтовете не са направени много фино - имам предвид тези, с които се захваща за масата - самата резба не е доизпипана сякаш и много трудно върви завиване/развиване. Дано като се доразработи да се оправи! Иначе не съм я ползвала още и не мога да кажа какво се случва с продукта, впечатленията ми са само от пръв поглед.
Ясно, благодаря ти.   bouquet
Довечера я купувам, пък каквато ще да е  Rolling Eyes

# 408
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, виждам че обсъждате машинките за месо. По принцип са толкова големи. Аз имам от едно време машинка за месо и тя е горе-долу толкова дълга. Върши перфектна работа. Те бяха на времето на номера, нашата е № 10 и като диаметър е голяма. Нямам идея сега как ги правят, но гледайте да има голям диаметър. Това е по-важно от дължината.
Относно консервите - и ние правим доста. Имаме градинка на село и оползотворяваме продукцията. Досега правихме компот и сладко от кайсии и сливи, зелен фасул, белени домати, пюре доматено за лютеница. Сладката ги правя с гел-фикса на д-р Йоткер и стават много хубави - аз харесвам 2:1. Единствено миналата година ми остана рядко сладкото от вишни, но там си знам грешката - варих го 10-12 мин, че ми беше за първи път и не знаех как трябва да изглежда. Всичко друго ми стана супер. Пробвала съм и 1:1, но нещо не стана. Там нали се вари по-малко и ми остана захарта неразтопена, а после се разкисна в буркана и сладкото. Аз, обаче, ги стерилизирам бурканчетата, че ми се развали сладкото от ягоди. Смокините не стават също хубави - остават много твърди, но се ядат, за който ги обича така.

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 09:51 от ivka03

# 409
  • Балчик
Днес на ред са чорбаджийските чушки- мариновани и  апетитка.

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 19:25 от Джемма

# 410
  • София
На ягодите 1 кг. захар на 1 кг. плод ли?

По традиционната технология без фикс ще го варя.

# 411
много сладко ще стане, намали я, ако искаш  Peace

Сладката ги правя с гел-фикса на д-р Йоткер и стават много хубави - аз харесвам 2:1. .............. Пробвала съм и 2:1, но нещо не стана. м нали се вари по-малко и ми остана захарта неразтопена, а после се разкисна в буркана и сладкото

в кое всъщност остава захарта неразтопена?

# 412
  • Талант на 2012,2013 г.
На ягодите 1 кг. захар на 1 кг. плод ли?

По традиционната технология без фикс ще го варя.

Да. Peace

# 413
  • до най-прекрасния мъж
много сладко ще стане, намали я, ако искаш  Peace

Сладката ги правя с гел-фикса на д-р Йоткер и стават много хубави - аз харесвам 2:1. .............. Пробвала съм и 2:1, но нещо не стана. м нали се вари по-малко и ми остана захарта неразтопена, а после се разкисна в буркана и сладкото

в кое всъщност остава захарта неразтопена?
Конкретно правих с кайсии и се усещаха кристалчетата захар вътре. После стерилизирах и се разтопи, но пък сладкото остана рядко. Изяде се, не го изхвърлихме Simple Smile. Уф, ама и аз съм една - сега си видях грешката. Харесвам 2:1, а с 1:1 ми останаха кристалчетата. Коригирах се.
Джемма, как правиш мариновани чушки, сподели? Като маринованите краставички или по друг начин.

# 414
  • София
Снощи сварих ягодките и стана перфектно според моя вкус:

сложих захар точно 1:1 и 150 мл вода даже добавих /1200 г. ягоди и 1200 г захар/

Варих го 40 минути и стана идеално на гъстота като по-течен мед в горещо състояние.

Сложих и 0.5 лъжичка лимонтозу.

Много е вкусно.

Затворих го обаче в онези бурканчета със стъклен капак и скоба отгоре, които имат уплътнение
една гумичка.

Още се чудя дали ще разваля бурканчето или гумичката ако ги сваря 5 минути за стерилизация?

# 415
  • до най-прекрасния мъж
Тези бурканчета не се стерилизират, поне аз така знам.

# 416
  • Балчик
ivka03, правих по следната рецепта:

1/2 бут. оцет
1/2 бут. вода
1/2 ч.ч олио
75 гр. сол
мед по ч.л за малък буркан.
Приготовление
чушките се слагат в буркани , слага се по 1 ч.чл мед (за конфитюрен буркан) във всеки буркан. Прави се гореща марината от останалите продукти, залива се и се обръщат до изстиване.

# 417
  • до най-прекрасния мъж
ivka03, правих по следната рецепта:

1/2 бут. оцет
1/2 бут. вода
1/2 ч.ч олио
75 гр. сол
мед по ч.л за малък буркан.
Приготовление
чушките се слагат в буркани , слага се по 1 ч.чл мед (за конфитюрен буркан) във всеки буркан. Прави се гореща марината от останалите продукти, залива се и се обръщат до изстиване.
Благодаря, а за колко буркана стига тази доза? Виждам, че твоите буркани са от 750 мл, значи дозата мед двойно, нали така?

# 418
  • Балчик
Аз сложих по 1 ч.л мед, въпреки че е за конфитюрен буркан, но препълнена. Саламурата стигна за 2- 2,5 буркана

# 419
  • до най-прекрасния мъж
Аз сложих по 1 ч.л мед, въпреки че е за конфитюрен буркан, но препълнена. Саламурата стигна за 2- 2,5 буркана
А и още нещо - 1/2 бут вода, но какъв литраж е тази половинка. Има разфасовки по 1,5, 5, 10 литра? А оцетът половинка е на 750 мл, нали така, защото и от него има по 2 литра?

Общи условия

Активация на акаунт