За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

  • 105 811
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Моята лютеница е запланувана за след 15. По здравословни причини... Rolling Eyes

# 541
  • Мнения: 169
Моля помогнете с рецепта за кисели зелени домати!
Най обикновени- в три литров буркан са строени и чакат.
Имам рецепти,но незнам защо стават като газинарани.Ей,няма такова чудо!

# 542
  • Мнения: 9 462
ферментация  Peace
сол/вода - 1/14 части. Захар по желание, но на простата трушия  не слагам. Листа от дюля, лозови листа, зърна синап, черен пипер.
и вече за да не ферментира, натриев бензоат (1г/1кг)  или аспирин - 4бр. на 3л. буркан.

# 543
  • Мнения: 169
ферментация  Peace
сол/вода - 1/14 части. Захар по желание, но на простата трушия  не слагам. Листа от дюля, лозови листа, зърна синап, черен пипер.
и вече за да не ферментира, натриев бензоат (1г/1кг)  или аспирин - 4бр. на 3л. буркан.
Аз исках да ги запечатам и да не се занимавам с тях повече,но нещо не се получи миналата година.2 л сол с връх или 3 равни,1 захар,7 оцет ,хладка вода и 3 аспирина и няма такова чудо после.Като отворя буркана до половината излиза  на пяна  и така.особено розовите домати ми са любими,но кой да гледа баба как ги правеше? newsm78

# 544
  • Мнения: 9 462
това горе е за зелени, не розови  Peace узрели домати не съм правила, Джема тук прави.
На 3л. буркан 3 аспирина са малко - 4 или 5. И на студено място се държат бурканите   Peace

# 545
  • Cambridge, UK
  • Мнения: 429
да се отчета и аз - сладко от пъпеш и от праскови направих
останаха около 6 кг праскови сигурно и те ще идат на сладко,  чудя се чушките дали да не ги замразя на 2 части, едните печени другите само изчистени  Thinking

# 546
  • Мнения: 169
 чудя се чушките дали да не ги замразя на 2 части, едните печени другите само изчистени  Thinking
Бланширай ги в подсолена вода и си ги прибери така-стават за пълнене с каквото искаш и за каквото искаш.              Сурови замразени определено не ми харесват.
Печени и аз слагам във фризера,понякога белени,понякога не.Зависи от времето, с което разполагам.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 10:51 от mireto

# 547
  • Мнения: 3 428
Аз пиперките, които са ми за пъленене не бланширам - изчиствам ги, изчаквам да поомекнат малко, пълня си ги в торбички, като добре ги притискам, и айде във фризера.

# 548
  • София
  • Мнения: 6 621
Да отчета едно производство на домати конфи - 1,5 кг. Рома, след почти 9 часово сушене във фурната на 60-75 градуса на вентилатор, излязоха 2 малки бурканчета, които сега се мариноват в хладилника с чесън, босилек и зехтин.

Преди това 4 кг. малини с фикса на доктора 2:1.

# 549
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Вече имам прекрасни мариновани червени пиперки, които си почиват на хладно в мазето... Laughing

# 550
  • Мнения: 366
Мари ,би ли споделила рецептата  Praynig аз търся също рецептата на маринованите капии ,нарязани на лентички-така ги продаваха ..много вкусни бяха  Simple Smile

# 551
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Ето я:

За 3 кг. чушки

3 кг. изчистени и подсушени чушки
3 връзки магданоз
1 глава чесън/ на мен ми беше малко.../

За маринатата:

1 л. оцет
половин кг. захар
1 кафена чаша сол
1 чаена чаша олио


Потапят се чушките в заврялата марината до смяна на цвета. Изваждат се да изстинат. Редят се в буркани ред чушки, ред магданоз и нарязан чесън. Заливат се със студената марината и се затварят.

Аз ги варих 5 минути.

Да ви е сладко! Hug


От тези продукти излизат около четири плътно натъпкани буркани със винт. Така че всеки определя количеството, което иска. Wink

# 552
  • Мнения: 366
Мари ,благодаря много .а..бурканите от колко ml. са?  newsm78

# 553
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Тези, които са с капачки на винт.Не компотените, които се затварят със затварачка, а другите. PeaceНо ти можеш да си ги сложиш и в другите, няма проблем. Аз просто нямам условия тук да затварям и  затова.

# 554

Общи условия

Активация на акаунт