Нашите кухни - тема 45

• 91 796
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Луните са за фасон в повечето случаи, ако питаш за осветление за кухнята предлагам ЛЕД лента.

Vayana, гранита дали е качествен може би не зависи от къде идва а може би от климатичните условия в района. Смятам, че китайския гранит е добро решение (все пак го прави майката природа а не китайците), важна е обработката и слепването един за друг, че съм виждал много калпави връзки.
Много си прав, Shadowman! Въртят ми се едни идеи, чакам някои уточнения и мисля, че пак ще поговорим : ) Работиш с гранит, предполагам?

# 616
shadowman, може ли инфо повече за ЛЕД осветлението. Разбрахме само от нашия майстор, че било на лента , слага се и трансформатор от 220 на 12 V

# 617
  • Раковски
 КОТЕ, аз не лепя директно лентите а правя канали в дъното на горните шкафове и поставям прозрачна капачка, добре е да 120 диода на метър щото светлината е много по силна.

Vayana, с гранит не работя, когато правим кухня с такъв плот първо минаваме ние после тези с камъка, различна ни е работата, обаче някакви съвети около него мисля мога да дам.

# 618
  • Пловдив
Аз да си призная за смесителя, че не знам дали искам с такава подвижна глава - все пак мивката ми е с едно корито и не се сещам какво точно ще правя с тази екстра, но формата ми хареса. Показаният от Смърфиетка икейски смесител ми се струва много красив, обаче не ми се дават 200 лв.
Ще ходя да разгледам какво се предлага на цена около сто лева, дано открия и позная моя смесител от първия път. А защо сте против българските, около мен пък всички, които попитах, казаха задължително да е български  newsm78
В сегашния апартамент сме навсякъде със смесители Видима идеал - никакъв проблем нямаме 8ма година вече, обаче пък нямам база за сравнение с други.
По въпроса за осветлението - аз се отказах от ЛЕД - лентите, защото имам пуснат кабел от тавана точно над кухнята и там също ще трябва да сложа някакво осветително тяло и реших, че много ще ми стане. По техническата част не мога да се изкажа компетентно, но тези, които гледах аз се слагат на ленти в канал или направо се лепят отдолу под шкафа и се крият с лайсна, има и трансформатор и ключ, отделно може и разни заигравки да се направят да се пуска и регулира с движение с ръка. И свети много хубаво и силно, нищо общо с луничките, които не харесвам изобщо.

# 619
  • Раковски
 За тези пари спокойно може да си купиш видима и смятам, че ще останеш доволна.
 ЛЕД-а е хубаво нещо понеже ти свети точно където трябва, а лампата на тавана зад теб осветява гърба ти и сама правиш сянка.

# 620
  • Пловдив
shadowman, пак ме вкара в размисъл за осветлението  newsm78
Лошото е, че изпуснах вече момента с правенето на каналите, но така или иначе когато заживеем там (надявам се да е в обозримо бъдеще  Rolling Eyes) ще пробвам и ако не ми е достатъчно светло, ще сложа допълнително ЛЕД-ленти, имам предвиден отвор в шкафа. Peace

# 621
  • Раковски
 Лентите са двойно лепяща ама и нямам много доверие на тази лепенка...

# 622
  • Пловдив
Забравих да кажа: merrlyn, не бях виждала твоята кухня и много ми хареса, макар че както скоро ще стане ясно, не съм любител на бялото.
Току що ми се обадиха, че са монтирали всичко и могат да идват електротехники и водопроводчик, та може още днес да пусна снимки в полуготов вид.

# 623
  • София
Забравих да кажа: merrlyn, не бях виждала твоята кухня и много ми хареса, макар че както скоро ще стане ясно, не съм любител на бялото.
merrlyn, пък аз бях гледала албума с кухнята ти още преди, без да знам, че е твоята и много ми хареса Heart Eyes Моето разположение+скосяването е много подобно и си откраднах някоя и друга идейка Simple Smile
Само смесителя не ми харесва, ама, както стана ясно, аз ги харесвам големи и извити като перило на басейн Mr. Green

# 624
Бугабу, браво!  Party Чакам с нетърпение снимките.

# 625
КОТЕ, аз не лепя директно лентите а правя канали в дъното на горните шкафове и поставям прозрачна капачка, добре е да 120 диода на метър щото светлината е много по силна.

Vayana, с гранит не работя, когато правим кухня с такъв плот първо минаваме ние после тези с камъка, различна ни е работата, обаче някакви съвети около него мисля мога да дам.
И ние искахме такива "светещи дъна" но решихме да улесним майстора и само да залепим лентата на плота,а и се притеснявахме че може доста да се оскъпи...искахме да си спестим поне този разход,тъй като плоскостите са ни доста скъпи...Аз питах за абажури и тем подобни.. светлини... Simple Smile

# 626
Еее, колко комплименти има за моята Бяла красавица, благодаря! Заслужени са  Mr. Green

Кухня по скос си е много друга бира, разбрах го на собствен гръб.

А колкото до смесителя с издърпване аз му намирам много предложения-поливам цветята, пълня Бритата, пълня лейката, пълня си тенджери с вода, като плакта нещо по-голямо движа смесителя не съда и така почти не плискам вода наоколо, което си е важно при ламиниран плот, като мия мивката я плакна супер лесно така, иначе е едно мятане на шепи с вода Rolling Eyes Удобство си е определено. Не че не може без него-баба ми все смесители с издърпване е ползвала  Laughing Но аз принципно съм за всякакви нововъведения стига да улесняват, 1 минута на ден да ми спестява, за година са часове, за цял живот се събират дни и така...

# 627
  • София
Момичета, 50см разтояние между горните и долните шкафове, удобно ли е?

# 628

Ние сме с 52 см и ни е удобно. Аз съм метър и 73 и нямам проблем да стигна горните рафтове, мъжът ми е по-висок и той съвсем няма проблем. Въпрос на навик може би.

# 629
  • София

Не е добре разстоянието да е 50см,  особенно ако си с газови котлони направо си е опасно.(65см мин.) Много се нагряват горните шкафове и най-вече абсорбатора.
Ако абсорбатора е отделен (свободностоящ)и е вдигнат на необходимото разстояние от котлоните вече е въпрос на вкус и удобство на какво разстоание ще си сложиш горните шкафове.

Общи условия

Активация на акаунт