занималнята в 1-ви клас - необходимост или удоство за работещите родители !?

• 40 623
  • 347
  •   1
Отговори
# 30
Нееее, как да оспорвам, далеч съм от тази мисъл.Ясно е, че има различни модели, учители, деца-затова съм писала-изпробва се.Ако не понася-спира се.Ако му е ок на детето-ок...
А на мен ми стана интересно това с компютрите-я сподели-как така искат-имате компютри в клас ли?

# 31
  • на североизток от Рая
 Не, нямаме компютри в стаята, където учат.
 Мисълта ми беше, че като са в къщи  и си научат, сядат на компютъра. Искат това  и в у-ще. Просто го споменах като желание, което предявяват. Не че ще им бъде осигурено.
 Имаме стая за Занимания по интереси. Прилича на залите в детската градина. Има най-различни образователни игри, маси и диванчета, книжки, боички, блокчета и подобни...
 Играят и на земята и  най-много обичат да се търкалят. Ако не вали сме задължително навън като си напишат. Ако пък вали и е доста студено, ги водя във физкултурния салон.

Обаче е доста трудно в първи клас, защото децата написват домашното си по различно време. Някои са толкова бавни, че пишат почти цял следобед. Неорганизирани са просто. А и умората си казва думата.
 У дома можеш да го оставиш да си почине, да легне и  тогава да пише. А ние ходим на обяд, връщаме се и почва писане, четене, ...., много диктовки им правих и много, много задачи им давах.
 На чин цял ден не се стои. Е, свикват децата, те са приспособими към различни условия.

Синът ми НЕ беше в тази група. А е в този клас. Той си учеше в къщи, защото имам кой да го гледа.
 Обаче родителите са много доволни от т.нар. занималня, и те така я наричат  Simple Smile. Вечер нямат грижи с детето откъм домашни. Някои не знаят  коя буква е учило детето.
 Това е друга тема.

# 32
Обаче родителите са много доволни от т.нар. занималня, и те така я наричат  Simple Smile. Вечер нямат грижи с детето откъм домашни. Някои не знаят  коя буква е учило детето.
 Това е друга тема
.
Улучи десятката... Peace  Laughing

# 33
neli mar4,защо даваш много , много задачи и много, много диктовки?
при нас учителката в занималнята даваше много на тези, които смогват и искат.За останалите-само домашното.Което в 1 клас беше по два реда от взетата буква....
Относно неорганизираните деца-ами сега им е момента, на лесното-да се понаучат да се организират.Те така и вкъщи......ще спят, ще играят и пак вечерта все трябва да се организират да седнат да напишат.

# 34
Обаче родителите са много доволни от т.нар. занималня, и те така я наричат  Simple Smile. Вечер нямат грижи с детето откъм домашни. Някои не знаят  коя буква е учило детето.
 Това е друга тема
.

Някои ... Има и такива (разбира се). Което пък и не значи автоматично, че детето не се справя и не напредва;)

# 35
 Това е друга тема
.

Да, и аз я подкрепям тая десятка. Колкото до търкалянето по земята, как няма да го обичат, като това е единствената възможна смяна на позицията на тялото за целия им престой от около 9 часа в занималнята!

# 36
  • на североизток от Рая
 Давах много, защото беше полезно за тях. Ефектът беше видим. Не всички пишеха това, което съм давала допълнително.
 Някои пишат дълго домашното си.
 Докато едните решават доп. задачи, аз се занимавах с децата, които не са готови.
 Бяха доста будни деца, много бързо напредваха и  имаха нужда от допълнителни занимания. А и учителката имаше изискване да работим допълнително колкото се може повече.
 В никакъв случай не съм прекалявала с търпението и силите им.
  имам дете на същата възраст, знам особеностите на възрастта.
 Оплаквания нямам от родители и деца. Случи се точно обратното.  Simple Smile

# 37
neli mar4, супер е при вас;)

Как няма да са доволни!
И са доволни, защото вечер в 8 нито на детето, нито на родителя му е до учене. Събота и неделя се допълва.

# 38
  • на североизток от Рая
 lorenca,  Peace!

# 39
Давах много, защото беше полезно за тях. Ефектът беше видим. Не всички пишеха това, което съм давала допълнително.
 Някои пишат дълго домашното си.
 Докато едните решават доп. задачи, аз се занимавах с децата, които не са готови.
 Бяха доста будни деца, много бързо напредваха и  имаха нужда от допълнителни занимания. А и учителката имаше изискване да работим допълнително колкото се може повече.
 В никакъв случай не съм прекалявала с търпението и силите им.
  имам дете на същата възраст, знам особеностите на възрастта.
 Оплаквания нямам от родители и деца. Случи се точно обратното.  Simple Smile

Значи занималнята е едно чудесно и полезно нещо при вас както за мобилизираните деца, така и за другите. Hug

# 40
  • на североизток от Рая
  Jizzlobber,  Hug.

# 41
Мисля си, защо учителите не се обучат малко на йога и тези упражнения да се използват в училище ? Даже има такава програма към българскта федерация по йога и някои учители минаха курсовете, но не е масова като че ли. Така вместо да тичат и да се блъскат децата могат да правят нещо полезно, здравословно и релаксиращо особено в занималните и тези стаи за игра и отмора , които има в някои училища, където може да се седи и на земята. Толкова е просто и ефективно, а почти никой не го прилага.

# 42
При нас такова нещо като ПИГ няма.Попълваме молба за Занималня.Не се пишат отсъствия и не се иска бележка.

Къде се случва това? В България? В държавно училище?

Точно в 1 клас ученето е минимално, та няма какво толкова да пропуска.В 1 клас се градят навици повече.
Точно занималнята в 1 клас е повече игра.За онези, които успяват по-бързо да се справят.Сяда, пише за 20 минути домашното/защото за 1 клас е толкова, да не мислите, че 4 часа седят и пишат след часовете?/И стават да играят.

Точно в 1 клас ученето е много сериозно и важно нещо. Минимално и лесно е от твоята гледна точна на възрастен грамотен човек. Не пишат по 4 часа, но не са и 20 минути. Ако са 20, значи нещо в изискванията куца. И навици така не се градят.

ПИГ не е ли за цяла България? Ако НЕ Е, не знаех.

Разбира се, че е. Всичко е така, както си обяснила.

Мисля си, защо учителите не се обучат малко на йога и тези упражнения да се използват в училище ?

Защото учителите имат безброй задължения, които на родителите все се виждат малко. Който иска йога /  балет, бокс, футбол... /, плаща си на треньор и си решава проблема.

# 43
Е хайде сега, плаща си на треньор. Какви по точно задължения имат възпитателите следобед в занималнята освен да слушат писъци, гонене и шум по 4-5 часа ? Могат да научат 10 упражнения , които ще са полезни и за тях и за децата. Или е по полезно да крещят нервни, това сигурно е в длъжностната им харектеристика .

# 44
Е хайде сега, плаща си на треньор. Какви по точно задължения имат възпитателите следобед в занималнята освен да слушат писъци, гонене и шум по 4-5 часа ? Могат да научат 10 упражнения , които ще са полезни и за тях и за децата. Или е по полезно да крещят нервни, това сигурно е в длъжностната им харектеристика .

Малко е трудно да се разбере, когато не го работиш. Основната им грижа е да опазят живота  и здравето на детето. После - всичко останало. Имат си разпределение, по което работят. Биват проверявани дали го спазват. Имат определен брой часове  за самоподготовка и дейности по интереси, които са строго фиксирани и одобрени от директора. Ако в занимланята има "писъци, гонене и шум по 4-5 часа", значи нещо или някой не си е на мястото.

Общи условия

Активация на акаунт