Борбата с подкожните косми #2

• 97 182
  • 439
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Кой е крема на Шол?

# 76

Крем за вроговяла кожа, те имат няколко типа. Маха горния слой на кожата и по-лесно излизат косъмчетата. В аптеката търсях подобен на Керапил и момичето ми препоръча този, имаше известен ефект миналата година.

# 77
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Може ли снимка на крема?  Peace

Момичета, знам че звуча като "досадна свекърва", но не си разранявайте крака/триъгълник и т.н. с игли...Кожата става още по-груба и излизат още по-трудно космите.Да не говорим какви рани стават. Едно лято така ходих с дълги панталони и поли, защото белезите и раните от чоплене бяха по-кофти, отколкото да ходя с враснали косъмчета.
И ако някой не е наясно - след епилиране с кола/епилатор не трябва да се мокри почистената кожа поне няколко часа.Аз си се мажа с масла.

# 78
Може ли снимка на крема?  Peace

Търсих в нета, но не открих точно на този крем. Като си го купя може да снимам опаковката.

# 79
Здравейте,
започнах от скоро да следя тази тема и да се интересувам повече от дадения проблем. Малко ми е странно понеже повече жени се интересуват от този проблем. Та момче съм на 20 години и от 2-3 години се епилирам редовно, но в последните месеци започнаха да ми излизат подкожни косми, което започна много да ме дразни. Преди не беше така кожата ми беше съвсем чиста. Сега като имам подкожни косми ги изкарвам с пинсета, но има някои които са много навътре в кожата, а понякога дори ми се образува като пъпка и вътре има враснал косъм. Чета за ексфолиацията и всякакви други методи за третирането им, но не са ми много ясни. Ако може някой да ми разясни как да третирам този проблем. Много ми е неприятно, получават се като черни пъпки по краката, по корема, а идва лятото и ще ми е изключително неприятно да се съблека. Кажете ми някои качествени методи как да ги третирам тези гадове ...

# 80
Просто прочети темата...  Peace

# 81
Всички пишат за кремове. Писала съм и преди, че откакто преди година козметичката ми каза 2-3 пъти седмично да си ексфолирам краката с ексфолиант, нямам никакви проблеми. Но, важното е да не се ексфолира под душа директно, а кожата се измива, подсушава се с кърпа, след това ексфолира с ексфолиант доколкото може да издържите да триете, защото мен ме заболяват ръцете и не го правя дълго, 2-3 минути и изплаквам. Със светла кожа съм и светли косми, които с времето стават все по-тънки, съответно по-трудно пробиват, това е моето обяснение. Това е обяснението и за момчето, което пита по-горе. Космите с редовната епилация стават по-тънки и по-трудно пробиват кожата, особено като се насъберат мъртви клетки. Решението е просто, но трябва да е редовно. Hug

# 82
Hubavata Jiji, ако беше само ексфолиацията (пробвала съм под всякакви форми) - щях да съм най-щастливият човек... Ама уви Sad

# 83
Ползвала съм и Керапил и повечето от изброените тук неща. Години наред хората ме питаха дали комари са ме нахапали лятото. Кожата ми е много бяла, трудно почернявам и най-малката червенина се вижда. Казах метода с ексфолиацията, така както го описах и на моя приятелка миналата година и при нея помогна. Ползвам ексфолиант на Викториас сикрет, защото им ползвам и маслата и ми харесва. Също така  трябва да споделя, че ефекта се появява след 2 месец някъде, не очаквайте пъпките и космите да изчезнат още първата седмица.

# 84
Аз се опитах да намеря Керапил, но без успех Sad В 2-3 аптеки питах и за някакви други алтернативи за врастнали косъмчета - без успех, само ми се блещеха  Laughing Та ... от кои аптеки си ги взимате тези неща?

И другото, можете ли да ми препоръчате нещо противовъзпалително? Защото  и аз съм от тези с пинцетите и иглите и вече (особено около триъгълник и мишниците) положението е ... майко мила  Laughing Искам да пробвам това с кафето, ама малко да си успокоя кожата първо...

# 85
  • Варна
Керапил май вече го няма, може би вече 3-4 години.
А някой пробва ли варианта с пемза на влажна кожа да се търка? Аз повече от година прилагам този начин и нямам никакъв проблем  Peace

# 86
Керапил май вече го няма, може би вече 3-4 години.
А някой пробва ли варианта с пемза на влажна кожа да се търка? Аз повече от година прилагам този начин и нямам никакъв проблем  Peace
Току-що пробвах, излязоха подкожните- ура!
Много благодаря за съвета, дано и при мен има ефект    bouquet

# 87
  • Пловдив
Ама за онази твърдата пемза ли говорите ? Някой да пусне линк да я видя,да не взема да се повредя !  Laughing

# 88
Аз мисля да пробвам с пемзата на Титаниа, дето е цветна и дребнозърнеста. Другата, дето е "натурална" и много надупчена, се троши с времето.

# 89
Аз пробвах с това, че пемзата ми се стори доста по-груба и не ми се рискуваше  Laughing
http://bg.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=9588

Общи условия

Активация на акаунт