Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 6

• 74 376
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Зузито , Добре дошла! Моля те, ползвай Кредора , за да пишеш на кирилица, че така се чете по бавно ..  Hug
Маями, видя ли Кака ти, как веднага прецени ,че миш-маша ти не е онези ужасни 391 кал, дето ги беше написал?   Joy, де да бях толкова точна и в моите сметки ... Laughing
Гладна съм... не, че не съм яла, но имах трудова дейност днес  и сега е късно, а аз искам  да ям... Sad
Изядох си калориите  и сега май е по-добре да си лягам... Днес 1300 кал. Как бих мушнаа още 300 поне... Blush

# 121
Добро утро и привет на новите Hug
отчет: 1624кал   Б 27%   М 26%   В 47%
з. 2 парчета кекс и кафе
о. 2 домата, 40гр кашкавал, 40гр луканка
з. 60гр сирене, 1 чушка
в. 150гр пържен сафрид, 1 домат, чаша бяло вино

# 122
  • In transit
Добро утро  Party

аз пък ако не закуся, след това мога да изям хладилника. От два дни имам ужасна мигрена или нещо такова даже не ми се яде и ми се забавя мисленето  Mr. Green Може и от слънцето да е...

Онзи ден попаднах на един блог: http://dina4e.livejournal.com/8655.html#cutid1 където една колежка си брои калориите и си пише и рецепти. Мисля, че е много полезен и красив  Grinning Та там някъде из коментарите прочетох как с дневно потребление на 1000-1200ккал максимум разделени на 4-5 хранения ( две междинни задължително плодове) е отслабнала 30 кг!  Shocked Аз що нямам тоя късмет незнам  Crossing Arms
Продължавам да се люшкам между 71-72 г и това е.  Tired да взема още ли да намаля калориите незнам вече...

# 123
  • В Балкана
И аз съм фен на чушките. Ама печени, с мноооооого оцет и зехтинче, може и извара, може и сирене, а може и без.  Laughing

То същите добри думи могат да се кажат и за българските домати и за българския лук, ама заедно в българските чушки са все персонажи трудни за откриване по българските пазари....  

Точно сега пазарът е залят с български стоки.  Peace
Имам предвид пазара, а не примерно Билла, която в кампанията на нашите кайсии и череши, продаваше масово гръцки такива.  #Cussing out

Въпреки, че предпочитам червените чушки, тази година купувам по-често зелени. При тях вероятността продавачите, които не познавам, да ми дадат течаща чанта, клони към нула.  Laughing

Броя си и ям селски плодове и зеленчуци, купешки меса и масла.  Laughing

# 124
Разбирам ви относно повечето хранения, аз също доста време това съм чела, забързвал се метаболизма и т.н. Но сега изведнъж сядам и чета нещо съвсем различно. Изглежда ми интересно, намирам логика в някои от нещата и мисля да пробвам. А в крайна сметка ако изобщо не помага ще спра. В никакъв случай не съм спряла да закусвам, за да намаля калориите. Човекът в книгата обясняваше как да горим мазнини, а не мускулна маса. Сутрин като се събудиш нямаш почти никакъв запас от енергия и тялото започва да гори мазнините.
Не мога да го обясня кой знае колко подробно, но ако ви интересува - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=667015.0

# 125
Rain - на нашия пазар има доста ментета! Обичайно е да пише с големи букви на лист хартия, че чушките, зелето или каквото е там, че са БЪЛГАРСКИ, а те да са турски или македонски. Дори за българските се твърди (за зелето съм виждал така), че е от Петърч (където традичионно се вади най-хубавото зеле в БГ), а то е от Кремиковската долина... Също и за картофи (в различни сезони).... Гледам ги после - с метален блясък и също такъв вкус!  Crazy Затова вхен да не ходя вече на пазара... В големите търговски вериги УЖ дават по-фалшиви продукти, ама поне пише, че чушките са турски и 2-ро качество! На пазара - гледаш хубави плодове и зеленчуци (отпред) и като посегнеш да си сложиш ти кряскат: "НЕ пипаййййй!" и почват да ти слагат от по-лошите и по-изгнилите, които са отзад, близко до продавача и далече от купувача..... Аз в такъв момент (а последните 3-4 пъти той се случва НЕизменно) си тръгвам от пазара... Не знам колко дена след това стоят там продавачите на това Слънце пред същите тия чушки... Не знам дали и доколко си продават чушките, доматите, бананите и другите УЖ хубави неща! А и не ме интересува... Аз вече много рядко си купувам нещо от пазара... Twisted Evil

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 11:17 от Miami_beach

# 126
  • 1st floor
За зеленчуците от пазарите - хем е така, хем не е точно...Знам, че винаги слагат отзад и затова не гледам какво има отпред... Mr. Green Случвало се е и най-нахално да надничам от страни на сергията за да видя какво ще ми сложат в пликчето...После първо поглеждам, ако не ми хареса без да се пазаря да ми ги сменят, казвам - Не, мерси!!! и връщам покупката, преди да съм платила...Не са ме били до сега!!! Mr. Green Обикновено пазарувам от няколко определени сергии, с които нарочно завързвам разговор, само и само да ме запомнят и може би от неудобство, че съм редовна не смеят много да ме пързалят... Има си тънкости в занаята!!! hahaha Само на Женския пазар кракът ми не стъпва. Там всички са мургави и роднини и знам, че стават чудеса, ако се съпротивляваш на продавача... Rolling Eyes
Зимата обаче, пазарувам само от хипермаркетите, защото на студа всичко изглежда прекрасно, но вкарано на топло се оказва измръзнало...
А най-обичам някой да ми носи от прованса домашни плодове и зеленчуци...Даже и сега имам цял рафт розови доматки в хладилника... Heart Eyes

# 127
  • В Балкана
Аз вече много рядко си купувам нещо от пазара... Twisted Evil
Аз пък лятото гледам само от там да пазарувам.  Laughing
Сега е сезонът на местните плодове и зеленчуци и на пазара не им е изгодно да продават внос. Освен, ако не помагат на някой склад да се "чисти". А в складовете наред с българските стоки, са и вносните.
За зелето сега, нищо не мога да кажа. Него ще го ям късната есен и зимата.  Laughing
Сега набивам чушки, домати и краставици.
За продавачите.. има продавачи и продавачи. Ако гледаш внимателно ще видиш, кой слага качествена стока и кой боклук. Ако пък помниш, втори път от него няма да си купиш. А може направо да му върнеш чантата.. Въпреки, че съм била в правото си, това не съм го правила.. С един лев ни по-богата, ни по-сита ще стана, ама той /продавача/ ще ме загуби завинаги като клиент.  Mr. Green Пък аз мога да бъда мнооооого добър клиент.
Та тъй де.. Ама аз съм тренирана тук. Нали казах вече - земеделие, шофЕрлък и търговия..  Laughing Е и готварство / сладкарство, ама страня от него.  Mr. Green Та са ми ясни, ако не всички, то поне повечето номера.

Зимата и аз съм в магазините, тогава почети всичко е внос и определено там е по-евтино и топло.  Mr. Green

Инак, Женският пазар ми е любим.  Mr. Green Толкова цветен, шумен, жив и като излязъл от филм на Костурица.  Mr. Green
Непокорна споко. Виждала съм много пъти да връщат чанти, набити клиенти от тях няма.
Виж, бият се когато започнат да се заяждат. Клиента се дърли и обижда продавача или обратното и почват да се разменят юмруци и благопожелания към роднините от женски пол.
Ама цивилизованото връщане на пълната чантичка, не съм видяла да е довело до шамари.
Е може и да съм изпуснала някой сеир.  Mr. Green

Уффф отивам да си пека чушките .. във фурната.  #Cussing out
Чакам някой чичо да седне зад блока да вари ракийка, да се присламча с някоя чушка там, ама нема.. Чакам и бабичка с някой компот праскови, ама и това няма. Аристокрация братче.  ooooh!

# 128
рупам сурови чушки и чета, чета ...  Wink
аз от пазар/сергии не взимам нищо - дразни ме, че не ми дават да си избера и се мусят като искам да си купя само 2 глави лук, примерно.

# 129
Вече ще пиша нормално:) Добър ден на всички,днес мисля да го давам по-полека ,за да компенсирам снощи.За сега съм само на ябълка и сокче,ако прегладнея ще си позволя кисело мляко и дано устискам днес фронта

# 130
а защо гладуваш  newsm78
просто яж по-ниско калорични храни - повече зарзават , постно месо, яйца ...   Hug

аз закусих /което ми се случва мн рядко/ печен сандвич с кашкавал
обядвах сурови червени чушки с малко шунка и една краставица
до тук , плюс кафе 3в1 съм на 392кал и се чувствам сита  Peace

# 131
На Женския пазар продавачите трябва да се подбират внимателската!  Sunglasses И аз не съм стъпвал там от миналата есен... но може би тази есен пак ще се отбивам. Тук-там на стоки, за които пише че са български - са наистина такива. Сега в момента не знам как е, я да не се изказвам повече....  Laughing Аз не обичам и малките бакалии и други магазини от типа - посреща те от вратата (мила и усмихната) продавачка с въпроса: "Какво обичате?"... Демек - "Какво искате, търсите?"...... То аз мога да търся много неща! Ииии... обикновено 1 търся, друго виждам и купувам  Rolling Eyes Въобще предпочитам принципа "Око да види, ръка да пипне!" - за радост - широко разпространен в МОЛ-овете и все повече магазини за хр. стоки  Peace

# 132
Принципно не съм по месата и не ям хляб от доста време,много голяма слабност са ми ядките и вече се опитвам да ги ям сурови,не че пак не са калорични.За обяд хапнах грозде и ядки както и пих 3 в 1...чувствам се добре и дано не прегладнея за ''лоши'' храни Simple Smile

# 133
Здравейте, момичета, от днес съм при вас. По принцип последните две седмици ям белтъчини и зеленчуци, но днес така се получи, че умирах за нещо нережимно и се разтърсих за някакъв друг режим  Embarassed Смятам калориите тук:
http://combyte-bg.com/foods/
Започнах да си правя таблица с ден, килограми, калории и придоби следният вид:

Общо калории:   870      

Храна или напитка   Калории                                        100гр.             Грамаж           Общо калории
Сухари Бейк Ролс, Чипита, сирене и спанак                     432               70              302
Мляко краве кисело Роса 0,1% мазн.   34   400   136
Трици овесени   246   20   49
Праскови   36   100   36
Мляко прясно краве Lactea 0,1%   31   400   124
Мюсли IZZI, хрупкаво   446   50   223

Доколкото изчислих по една от таблиците, на моите 69 кг. и 170 см. ръст трябва да приемам по 1780 калории, за да запазя килограмите си. Това ще рече, че трябва да приемам по 1400-1500 калории, за да отслабвам здравословно спрямо прочетеното в тази тема. Само че, много ли ще е грешно, ако ги намаля повечко? Да речем - по 1000-1100 калории дневно?

# 134
  • София
Привет от мен Simple Smile

Pinkito за лягането -  Сетих се, че бях чела статия за София Лорен и по въпроса за формата й, тя каза, че една от тайните й е ранното лягане . Така избягвала вечерното преяждане Simple Smile

Онзи ден попаднах на един блог: http://dina4e.livejournal.com/8655.html#cutid1 където една колежка си брои калориите и си пише и рецепти.

Mikkey, много ми хареса блога. Като натиснеш на нискокалорична рецепта и се вижда менюто за деня. Видях доста неща със зелен фасул. Аз си спомням, че много ме засища. Трябва да разгледам по-подробно. Мерси за линка Hug За калориите - ти колко си висока?

Иначе 2-дневният ми намален прием даде тази сутрин резултат. Ще видим следващите дни. Днес 1126 калории. Ето го менюто - http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=353&mode=stf . Забравила съм да напиша, че си ям български сирена и кашкавал, но използвам тези, заради пълната хранителна инфо.

За зеленчуците - аз съм голям фен на магазините плод- зеленчук. Почти във всеки квартал има такъв - те се стараят и избират по-добри неща, често и малките производители директно ги контактват. Около нас има един такъв и знам един в центъра. Можеш да избираш, да ги питаш и т.н

Да ви кажа за кафето - аз не пиех от една година, но това лято като ходя на разходки в парка, пропих пак. Не всеки ден, мога с него и без него. Започнали са да правят дълги кафета и ги предлагат като нормални. Аз преди години много огладнявах от кафето и за това го премахнах. А това лято не огладнявам. До последните 2 дни, когато си исках късо кафе /така го обичам/. Ей, как огладнях. Явно зависи и от сорта и от дължината на кафето, но определено утре ще бъда без кафе.

инсп. Гаджет, според мен не е проблем да минеш на 1200 калории. Направи ги няколко дни и ще следиш кантара. Така според мен си почива и храносмилателния тракт.

Общи условия

Активация на акаунт