Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 6

• 74 375
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Tanya - твойта сметка май че е по-точна... щото аз сега като си прегледах моята, забелязах, че съм объркал нещата с яйцата  Laughing Значиии.... тръгнал съм от яйце и половина, което после (както ми върви сметката) се увеличава като количество и става 2 и отгоре... А трябва във финалните 200 гр. да има яйце и половина, защото таква беше действителността!  Rolling Eyes Значиии.... излиза, че съм си отчел вчера към 100 калории в повече, от това което действително съм ял! Това е добре, нали?  Hug Peace

P.S. - рулото изглежда мн. добре.... сигурно и то е добро мезе за бира!  Twisted Evil

# 106
толкова го нищихте тоя миш-маш , а къде е сиренето в сметката?  newsm78

# 107
  • София
Е, did_ka, сиренето ще го пропуснем. Simple Smile По рецепти е около 50 грама за 1 порция и ще се добавят още около 140 калории. Ще стане недиетично ядене.

На мен ми хареса като идея тази рецепта, ако се направи  с 1 яйце и 2 белтъка мисля, че ще е добро като съотношения.

# 108
аз пък викам да не се втелявате Wink
изяж си миш-маша и се разходи - калориите ще се стопят   bouquet

отклонение ...
шефа има среща в офиса, поднасям напитки и без поръчка една чиния с изостанали лакомства от Марийкин ден.
Той: ама това защо? калорична бомба!
Аз: е, на мен ли да ми се лепи!
 Joy Joy Joy

# 109
  • In transit
аз пък викам да не се втелявате Wink
изяж си миш-маша и се разходи - калориите ще се стопят   bouquet

отклонение ...
шефа има среща в офиса, поднасям напитки и без поръчка една чиния с изостанали лакомства от Марийкин ден.
Той: ама това защо? калорична бомба!
Аз: е, на мен ли да ми се лепи!
 Joy Joy Joy

Joy Joy
подкрепям за миш маша, без сирене не ми е вкусен. Ние с теб нали сме чревоугодниците на темата, като е гарга трябва да е рошава.  hahaha

# 110
Aбеее.... миш-маш със сирене = НЕ! от мен...  Naughty Това е някакво друго ядене вече (на вкус) и не го тачим... Ку ще има сирене - отвънка, студено по-става... А реално най-добре е според мен т.нар. "кратък" миш-маш ---> само яйце и домати!   Twisted Evil Съвсем друг е вкуса!   chef Още по-друг е вкуса на другия вид "кратък" миш-маш --> само яйце с чушки...  Може и да са предварително печени    chef Но не съм им смятал калориите на тия варианти...  Whistling А тоя вчера така вече беше направен и с чушки и с домати, таковаааа...  Rolling Eyes

# 111
  • In transit
Маями, това домати с яйца(на очи) и малко моцарела го харчат ТалЯнците, много вкусно става, ама ми е много далече от вкуса на миш-маша както баба ми го правеше Simple Smile

# 112
Mikkey - те ТалЯнците убаво знаят... ориентирани са у правилната посока, така да се каже!  Sunglasses А то и мойта баба - лека й пръст - какви чудесии готвешеее.... Мммм... Супер и екстра!  Peace Ма не стават за броене на калории.....  ooooh!

# 113
Аз да ви споделя доволна съм от палео диетата. Честно казано преди това сутрин заповах да ям, към обяд ядях, следобяд и обикновено за това време бях погълнала толкова храна, че вечер вече не бях гладна. А и нали по принцип казват, че не било хубаво да се яде вечер, викам си супер. Е да, ама сега съвсем съм отвикнала и се получава даже обратното. Бях малко болна и днес хапнах сутринта, защото не знаех по-късно дали изобщо ще мога да ям. Е, след това цял ден ми се яде. Да, не съм гладна в момента като да изям цяло ядене (въпреки че няма да ми е проблем Rolling Eyes), но разни дребни неща постоянно ме привличат. И изобщо като цяло забелязвам, че колкото повече ям, толкова повече ми се яде.
А за палео диетата аз спазвам някои неща от няколко седмици и реално обикновено ям за първи път към обяд, веднъж следобяд и веднъж вечерта като гледам да няма нищо между храненията. И не знам свикнала ли съм или какво, но ми е много по-лесно и по-добре така вече (а преди си мислех точно обратното, яж от закуска и не се тъпчи вечерта). От социална гледна точка ми се струва доста по-удачно яденето вечер, иначе все се чудех как да си оставя достатъчно калории ако ще излизаме някъде. А и обяснението в книгата, че сутрин на гладно като нямаш запас гориш мазнини ми се струва по-добро решение от това да не ям вечер не знам си колко часа, защото тогава реално горя само каквото съм яла през деня.
Та това е, исках само да си споделя размишленията по темата, защото днес наистина ми беше много, много трудно да се вместя в калориите, може би и ги минах сега накрая вечерта, просто не се стърпях.

# 114
  • София
Е, познайте какво вечерях Simple Smile Миш-маша е много добро подсещане, сега в БГ има добри зеленчуци, а и яйцата може да се оставят рохки и така се запазват белтъците. За чушките имаше едно изследване от миналата година - трябва да наблягаме на тях.

Аз напоследък си мисля, че природата е дала на всяка нация подходящи храни и трябва да се сетим за тях. Спомних си една филия от моето детство - филия с олио и червен пипер. А след много четене разбрах, че червения пипер подтиска апетита, олиото засища. Сега при нужда я практикувам - преди вечеря изяждам 1/3 филия със 3-4 грама кокосово олио или зехтин и поръсено с червен пипер. Е, много добре ме засища и съм чела, че такива малки хапки са полезни, защото не преяждаш на следващото ядене.

Пускам менютата ми от последните 2 дни, под 1200 калории

http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=352&mode=stf

http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=351&mode=stf

Аз бях на принципа, че може всичко да се яде, но да е в рамките на позволеният калориен прием. Само че, ако се стремиш към 1200 калории трябва да се внимава за менюто, защото иначе няма как да направиш 3 хранения и да си сит през по-голяма част от времето. Ето в последните 2 менюта няма сладости, няма алкохол. Може да се направят още малко подобрения, но това имаше тези дни.

Бухтичка, и аз не харесвам ранното закусване. Съчетаването на храните също е важно. Хубаво е, че си намерила подходящия режим.

# 115
Бухтичка - Има едни общи правила на Правилното (здравословно) хранене за дълъг период от време, които - накратко - казват, че храненията трябва да са 5-6 за деня и през 2-3 часа. Може и 7 да са, стига да не се излиза от т.нар. норма за калории за деня. Разбирай - поздравословно хранене..... Това на дело означава, че НЯМА дълъг период на НЕ-ядене и празнота в стомаха - нито от 18 до 6 от предния ден до новия, нито от 22 до 10-11 ч пак от предния до новия ден... Те разбира се НЕ СА задължителни (въпреки че в повечето случаи помагат) и ти след като си намерила по-добър режим - може да го следваш успешно към целта! bowuu Аз за себе си мога да кажа, че дали ще броя калории или не - все едно винаги закусвам сутрин, а после вече е различно.... Има една китайска поговорка: "Закуската изяш сам(а), обяда радели с приятелите си, а вечерята дай на врага си." Има и други китайски поговорки и аз така да се каже гледам да "влизам" в тяхната философия, щото те (тия поговорки) не са били сформулирани ейтака залудо... Мисля...  newsm78 То и на мен ми предстоят 2-3 вечерни социализирания до края на тази седмица, ще видим как ще излезе...  Peace

Tanya - Мн. хубава статия тва за чушките! Мисля, че и аз я бях срещал преди няколко месеца и в тон с това си вкарвах в менюто сурови чушки зелени... То същите добри думи могат да се кажат и за българските домати и за българския лук, ама заедно в българските чушки са все персонажи трудни за откриване по българските пазари....  Rolling Eyes Мн. ти е хубаво и менюто - ти си по-стриктна в записването от мене.... щом си пишеш и грамовете черен пипер... Бравус! Давай все така! Hug    bouquet

# 116
  • 1st floor
Бухтичка - Има едни общи правила на Правилното (здравословно) хранене за дълъг период от време, които - накратко - казват, че храненията трябва да са 5-6 за деня и през 2-3 часа. Може и 7 да са, стига да не се излиза от т.нар. норма за калории за деня. Разбирай - поздравословно хранене.....
Peace Peace Peace
Подкрепям!!!
Бухтичка, лесно е с премахването на закуската да редуцираш калориите. Но тези дълги паузи без храна, водят до стресиране на тялото и влизане в застой, поради  започналия от него икономичен режим...Дълги години умишлено не закусвах сутрин, уж за да намаля приема на храна по този начин. Та от опит мога да кажа, че аз нищо не постигнах. Нищо, освен забавяне на метаболизма. Сега винаги закусвам, гледам да не е много калорично, за да не стоя после гладна...А още по-добър вариант е честото хранене , на малки нискокалорийни порцийки...Разбира се и двете теории си имат привърженици. Но за мен през годините открих, че закуската е нещо много важно и не трябва да се игнорира!!! Naughty

# 117
Бях споделила преди ама ще се повторя пак.И аз като закусвам сутрин след това много прекалявам с храната EmbarassedЗатова не закусвам освен някакъв плод-именно с цел събуждане на метаболизма.
Ах този миш маш Joy
Моят винаги е с много сирене и студен Mr. Green

# 118
Zdraveite izvinqvam se za ezika , no na laptopa nqmam latinica.. Ot 2 godini si broq kaloriite i gledam da sym v granicite na 1000/1300 ,rabotq na moreto i v nachaloto na sezona stignah nai dobrata si forma ,no sega imam edni 3 kilograma koito trqbva da se korigirat kolkoto moje po-byrzo.Prisyedinqvam se zashtoto grupovata ideq mi dopada i nadyhva,imenno tova mi e nujno za da me stimulirat vashite uspehi i syveti.Spiram s obqsneniqta sega sym noshta i se ''nalapah'' do predi 2 chasa bqh v granicite 1050kcal, no veche sa kym 1600 .Nadqvam se ot utre da ne dopuskam takiva volnosti ..leka vecher

# 119
Neka napisha kakvo sym hapnala i mislq kolko ckal, ako nqkoi otkriva greshka da me popravi:
Z:Qbylka, 4/5 surovi badema, chepka grozde
O:aktivia s musli, qbylka,10 surovi badema
V:malko salata krastavici,chasha prqsno mlqko
i sega pregresheniqta:2 obiknovenni vafli Focus,Obiknovenni soleti i malko parche domashan banica... Embarassed ujas

Общи условия

Активация на акаунт