Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 6

• 74 364
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
зависи какво е хорото  Simple Smile ако е ръченица - пиши си -100кал за 10мин  Laughing
ако е някоя "бяла роза" ...  Flutter -80кал за 10мин

аз пък си сметнах домакинската работа , да не съм капо ...   Blush за по 3 часа в С & Н това са по -750кал / ден  #Crazy
(включвам времето прекарано в миене на прозорци, основно почистване с местене на някои мебели, преподреждане на гардероби и кухненски шкафове, чистене мазе ... и т.н.)

е ли това възможно?  newsm78  а аз и през останалото време не седя/лежа ... трябва ли да си преизчисля необходимите калории като посоча, че съм физ.активна? Щото реално си е потене тая домакинска работа  #Cussing out
отнесох се ...  Blush

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 17:26 от did_ka

# 91
Добре дошли на новозаписалите се тук!  Hug  bouquet

Второ... Имам въпрос с повишена трудност към всички вас, които знаете... Колко калории са в миш-маша? --> като приемем, че има 1/3 чушки. 1/3 домати и 1/3 е яйце... Е, има и малко мазнина (колкото трябва)....   chef  Та, колко според вас???  newsm78

P.S.: Мойта сметка показа 391.4 ккал за порция от 200 гр. с гореуказаните пропорции яйце/домати/чушки и плюс 10 мл олио и е с Б,М,В = 20.2 / 29.9 / 9.1..... А колко е посред вас???  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 19:49 от Miami_beach

# 92
Маями, какво значи 1/3 ?  Ако моето тиганче е по-голямо от твоето ?  newsm78 , дай някакъв грамаж..?   На мен на око ,като го гледам ми се виждат много тези 391 калории за 200 грама.... ама то на мен всичко ми се вижда на калории  много, а на количество - малко..то затова с баският съм на онова преливащо  състояние... Laughing  И аз от днес ще броя строго, определила съм си точно 2 седмици, в които да вляза в крак,както бях преди..

# 93
Чета ви от известно време ,че броите наум и пробвах и аз Embarassed.Да ама не-кантарът не помръдва.Даже един ден ми показа лек плюс Crossing Arms.И започвам пак да си записвам.
За днес -1420 кал.
З-кафе и малко бисквити
О-салата от извара,яйца и сини домати
2 закуска-бадеми
В-варени картофи и салата от домати
Pinkito  аз си правих един ден миш-маш.Просто сметнах всички чушки ,домати,яйца и т.н. които сложих.И после разделих на равни порции.Така знаех една порция колко калории е.Но не помня грамажа на порцията колко беше.

# 94
pinkito - 1/3 означава 1/3 от общото количество или от 100 грама, абе от колкото искаш - 1/3!  Sunglasses Казах го така щото НЕ знаех колко е целия разполагаем тука при мен миш-маш и прецених на око, че колкото са чушките, толкова са и доматите и толкова е и яйце в крайния продукт. Т.е. домати/чушки/яйце = 1:1:1.... или всяко "заема" около 1/3 от цялото.... Затова изчислих за 200 гр. колко са калориите,,,, щото разбрах, че тва мойто нещо тука е 200 гр., т.е. яйце е към 70, чушки 65 и домати 65.... Сложих яйцето да е малко повече и го смятах яйце и половина (колото реално си беше), а чушките и доматите намалих малко - те и без това не са най-калоричното нещо на света, нема да сбъркаме с много и да не ни е съвсем точна преценката за тях... Добавих 10 мл олио и ей ти сметката за 200-210 гр. миш-маш... Ей, колко сложно го обясних само!  ooooh!

# 95
Вярно е много сложно LaughingАко ще го смятам така май ще пропусна мишмаша hahahaМразя да смятам и карам по най-простият начин=

# 96
some madness - другия път и аз ще го пропусна.... не заради смятането, а заради това че са много калориите!  Peace

# 97
Маями, ясно, аз те разбрах, но пак ми се виждат много тези 391 кал... Абе ти не го ли изяде вече този миш-маш?  Laughing
some madness  - то и аз карам по най лесният начин, ама като не мръдне кантара и разбирам, че май трябва да меря....Дори стигнах  до извода, че когато съм гладна - калориите и грамажите "на око" ми се виждат по други ,отколкото ,когато не съм толкова гладна...нали ме разбираш.. Joy , ей от там ми идват безкръчмарските  сметки .... Wink  Сега не съм гладна, обядвах преди малко и на Маями миш маша направо ми се вижда без калории... Joy

# 98
pinkito - абе разбира се, че го изядох отдавна въпросния миш-маш, ама нали впоследствие трябва да си го "осчетоводя" качествено... Wink Иначе.... доколкото разбирам, тука с дружни усилия стигаме до заключението, че при броенето на калории, меренето (на продуктите) с аптекарски везни не е задължително, нооо.... помага!  Sunglasses

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 08:27 от Miami_beach

# 99
Ха ха ха.... Hug, да помага , и то много..  Laughing
Аз днес издържах да не налапам никакви въглени, изключая салатките 2 бр. ,  но водата ми е малко.. тя винаги ми е малко, ама как 1 път в живота си не успях да изпия 2,5 л, например...ако ще да е
300 С   навън... Не мога да докарам и 1,5 л...големи  напъни.. Преди няколко часа се сетих, че не съм пила вода, и то защото нещо прочетох ли, реклама ли видях.. та се сетих.. ooooh!  И сега по никое време пия вода... и колко вода ще изпия  докато си легна ? 1 л, най много .. Много ме е яд на мене си... От утре ще си навивам телефона да ми звъни на всеки час-два за да пия вода... ooooh!, направо не знам как да го нарека..ама за кафенцата с млекцето си се сещам, не ги забравям...цял ден мога да ги пия... Навсякъде имам вода, в колата, на масата, на кухненският плот, до леглото.... но не я виждам всякаш..само ги местя...

# 100
pinkito - за да ти се видят ония 391 ккал наполовина по-малко, нека пак да уточня, че това е сметката ми за 200 гр. миш-маш  Peace

pinkito - Бравус за добрата диетка днес!  Hug И не се насилвай с водата! Не трябва да е като панацея тва с 2-та литра вода дневно... Така мисля...  Thinking Аз понякога изпивам цели кофи течности... Откакто се съобразяват с калариите, гледам да нещо подходящо или просто ВОДА (минерална, но може и от чешмата)... А понякога - като теб - "забравям" за пиенето на вода и др. течности и се чудя да наваксвам ли... Ама избягвам да наваксвам... Той организма си знае! Като му трябва повечко вода - ще призове за това! Нямам никакви съмнения за този механизъм! Simple Smile

# 101
Маями, аз  се притеснявам, да не си навредя н бъбреците ..там ме стяга чепика.. от друга страна, аз никога през живота си не съм пила по много вода..единствено,като ида на зумба или някой такъв интензивен клас, дето яко пот се лее, тогава по време на класа, пия вода, като съм стигала до 500 грама най много.. Като ходих да ми взимат кръв за изследване профилактично , и естествено  не бях пила никаква вода, и с моите вени тип косъмчета, направо им изправих косите... Едната сестра каза, Аз не се наемам да те боцкам, чакай ще извикам еди коя си.. и се събраха 3 да  гледат какво ще става.... е, стана, но на резултатите ми отдолу беше отбелязано, че не съм пила вода и трябва да пия , за да не си  докарам проблеми с бъбреците.  Майка ми имаше камъни и може, и аз да съм обременена знам ли ... Аз освен кафе с малко пр,мляко - няколко пъти на ден и вода друго не пия...чай, ако съм болна евентуално.... алкохол не пия...едните плодове и зеленчуци. СЕга гледам и плодовете да нааля..остана ми капките водица по измитите зелечуци...

# 102
..остана ми капките водица по измитите зелечуци...
  hahaha  ох, развесели ме  Joy
аз също не пиех вода, виж бирата я имах за нещо като вода   Thinking но си слагам едно шише с вода пред компа (направо пред монитора) и колкото пъти погледна - пия по 1-2 глътки. Така си изпивам поне 1л за ден. Като се прибера към 19ч , докато готвя и се мотам из къщи пия вода - мъкна едно шишенце нон-стоп - и така до 21-22ч , докато вечеряме. Налагам си го! В началото почнах с кана вода, вътре с плуващи резени лимони и портокали, листа мента - така ми се услади  Wink

айде и да се отчета: 1406кал   Б 28%   М 20%   В 52%
з. парче кекс и кафе със сметана и захар
о. голяма салата домати, краставици, чушки, сирене и шунка
з. две обикновени вафли
в. телешко строганьов и чаша бяло вино

# 103
pinkito - Да, права си, че за борба с бъбречни проблеми е добре да се пият повече течности, в частност - вода... Знам че бирата действа диутетично, особено чешката такава... Знам, че американската бира меко казано не става... Обаче, след като имаш идеята да "бориш" бъбречни проблеми превантивно, то пробвай и с бира... Не знам доколко американската бира "става" за тая цел, но сигурно има всякаква бира в Щатите - намери което ти понася... Т.е. не е толкова силна алкохолно, както нормалните чешки бири, примерно. Има някои по-слабички немски бири, които мисля че действат мн. добре у "твоята" посока... Може и някоя безалкохолна - ти прецени... Не забравяй и мезето... Подбери го внимателската, че с нашто броене на калории бира+мезе, освен другите неща през деня, почти винаги ми излиза НАД норма на мене... Сега съм се заредил с хубава пражка шунка, де! Това е и добро мезе за бира Wink

# 104
  • София
Привет и от мен Hug

Аз преживявам първият застои, нещо последните 14 дни не съм помръднала. Харесаха ми коментарите за броенето на око, ще трябват повече проверки Simple Smile Ние имаме в следващите 20 дни доста празници, ще видим как ще премина пез тях. Амбицирала съм се за строги дни преди празниците и по отпуснатож на тях. Пренесох кантара от стария апартамент за по стрикно следене на теглото, ще пия и CLA в следващите дни.

Маями, стана ми интересен твоят миш-маш. Аз го изчислявам от сурови продукти - около 120 грама чушки, 150 грама домати, 70 грама яйце и 10 грама олио. Вчера мерих една печена чушка, обелена, беше около 38 грама. Като поизврат зеленчуците, общо ще остане към 200 грама. На мен ми излиза 246 калории. Не е много за основно ядене.

Направих рецептата за рулото с яйца - http://sence.wordpress.com/2012/08/19/role1/ .

И едно много хубаво сирене ядох тези дни. Тъкмо се вдъхнових, че ще направя нискокалоричен вариант с извара и  разбрах, че било традиционно английско сирене - Бял Стилтън, няма да стане имитацията, но ще пробвам друго руло.

Общи условия

Активация на акаунт