Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 6

• 75 392
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Добро утро от мен!  kaffeetrmker_2

Непокорна...... и всички останали, които успешно броите наум.... можете да пишете на глас тука (а не наум)!  Flutter

На това му се вика подстрекаване вече, хеххх...   Laughing

# 376
Ей,къде са се изпокрили всички(почти всички) в тази неделна сутрин Wink

Аз за вчера си приключих с нужните калории,само че пак слях обяда и вечерята-лошо ,много лошо.Ама като си свикнал да се тъпчеш  на корем,трудно се променят навиците. Confused

Miami_beach ,сменил си линийката ,поздравления и успех и занпред!

Аз утре трябва да се меря,но се чудя има ли смисъл,тъй като не усещам разлика и съм на сто процента сигурна че килограмите ми са същите.За сметка на това съм си докарала страшна мускулна треска от вчера-то не бяха гири,коремни упражнения,йога  Mr. GreenЗа това днес-пълен релакс,че утре няма да си издържа тренировката по карате.Май нещо ми куца в режима-вечер се чувствам уморена и отпаднала newsm78

Засега съм на едно бананче и кафенце-да видим докъде ще стигна Laughing

Хубав и усмихнат неделен ден Hug

# 377
Здравейте,и аз при вас да се запиша ако приемате нови попълнения.Отдавна следя темата и си мисля ,це това е най разумния и доказан нацин ,за отслабване и поддържане на постигнатото.Аз имам 4кг за сваляне,килограми които кацих бавно,но сигурно през последните 4 години.Искам да се махат веце.По принцип спортувам редовно.Ходя да бягам а сега мисля да запоцна и йога,когато ми остане повеце време ходя да плувам,но това само по себе си явно не е достатъцно ,за да отслабна.Мисля да сведа калорийния прием до 1200 на ден поне така си го сметнах по таблиците ,които са публикувани в нацалото на темата.За протокола висока съм  164см,и тежа 56кг.Винаги съм била около 52кг.та затова се хващам.Надявам се на вашата подкрепа.

# 378
Момичета, имам една малка забележка към темата и към това как е описано всичко.
Не е важно само да броите калориите си, а да внимавате откъде и как си ги набавяте тези калории и какво правите след това. Трябва да знаете, че основния източник на калории са въглехидратите, а те се делят на бързи и бавни. Т.е. бързите въглехидрати имат свойството много бързо да влизат в кръвния поток и да отдават енергията си, а при бавните това става с времето. Тук идва и разковничето. Ако се набухате със сладоледи, шоколади, торти и всякакви сладки десертчета, то Вие ще приемете калории, които бързичко ще отдадат енергията си. Ако не вземете мерки да се раздвижите след токова ядене, т.е. не спортувате тези калорийки ще се превурнат от огранизма Ви в мазнинки, които той ще си ги складира в ханша, коремчето и бедрата Ви. Simple Smile
 Приемането на бавните въглехидрати е далеч по-добре, тъй като усвояването им става във времето. Така ще имате енергия за по-дълъг период от време, ще можете да си планирате тренировките по-добре, а и засищането с тях е много по-качествено.
 Как да разберете кои са бързи и кои бавни въглехидрати? Намерете таблица за Гликемичен индекс на храните. Тези с висок гликемичен индекс са храните, които трябва да избягвате или поне ако ги приемате, то скоро след това е добре да последва някаква физическа активност от ваша страна.

# 379
jeni - Добре си дошла!  Hug Според мен "падане" на 1200 при теб ще е доста в дългосрочен план, но спокойно можеш да ги целиш в началните 3-4 дни... После... ако ти се види трудна тази цел, карай към 1250-1300 ккал за ден... Действително е важно, както е отбелязъл Иванчо, качеството на храната!  Peace

Иванчо - а защо почваш с израза "забележка към темата"? Rolling Eyes

# 380
Днес водихме детето на кино и по принцип никога не се изкушавам от пуканки, но днес какво ми стана...изядох 1/3 от средните пуканки. Някой може ли да ми помогне колко грама са това, за да си сметна калориите?

# 381
инсп. Гаджет - американците дават следните данни за Бели пуканки, напукани на (горещ) въздух - 382 ккал за 100 гр. и Б,М,В = 12 / 4.2 / 77.9 и мисля, че можем спокойно да им се доверим за това, тък като тва пуканките, широко известни по кината и като POPCORN, са си чисто американски продукт!  Sunglasses А колко е тежало пакетчето среден размер --> истински не знам, защото именно поради причина на тия пуканки, чипсчета и адски високия звук с кината (все неща, които пречат на гледането на филма), аз в БГ-кино не съм стъпвал от както изгледах пред-премиерно "Матрицата: Презераждане" преди 5-6 години... Вероятно на пуканко-продавницата пише грамажа на голям, среден и малък пакет  Peace

# 382
Привет  Hug

Да ви почерпя за 23-тия рожден ден на синът ми  Heart Eyes Не се справям с картинките и затова ето ви по едно винце  Laughing  Wine Glass

Вчера попаднах на страхотна статия за причините да броим стриктно, а да не сваляме.
http://www.dailyspark.com/blog.asp?post=8_reasons_why_youre_not_losing_weight

Приятна неделя и хубава седмица на всички   bouquet

# 383
Miami_beach, ами защото в началото на темата прочвтох мнението, че е достатъчно само да приемаме по-малко калории от колкото изразходваме и ще отслабваме. За мен не е коректно.

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 15:51 от ЗлаВещица

# 384
Иванчо - ако само това си прочел и си си направил кардинален извод за цялата тема, то значи малка основа си поставил за този си извод!  Twisted Evil Изречението, което цитираш като аргумент е изключително важно за темата и метода, дискутиран в темата, защото именно това изречение (израз) се явява основна разлика на "нашия" метод... т.е. метода, дискутиран и прокламиран тук - реално не сме го ние открили  Rolling Eyes По-натам, още в първия постинг, има няколко десетки линкове към полезни статии, свързани с темата за намаление на теглото, доста от които засягат начина на намаление на теглото чрез броене на калории, а също така и важността на това какви са тия калории, демек - откъде реално се взимат, от кои вид храна, кога, как и т.н. Приведени са и доста ресурси за изчисление на калориите в храните и при все че има разлики измежду тях - те доста помагат за реализирането на метода "броене на калории" с цел смъкване на КГ. Мога да отбележа, че 1 от линковете, произведени лично от мен, е сбор от други линкове към статии и ресурси за храните, калориите и свързаните ефекти... Такъв сбор, който лично аз считам за напълно достатъчен за ефективното смъкване на КГ чрез броене на калории.... в който сбор от линкове съм цитирал целия сайт на Л. Иванов с коментара, цитирам буквално, "прочетете ВСИЧКО тук! Няма да сбъркате! Simple Smile" (референция: http://abidos.rbcmail.ru/Kalorii/Links.htm).... Защо? Защото в сайта на Л. Иванов има пре-много полезни статии, които е тъпо да бъдат цитирани една по една, а при все това, че много от тях са изключително полезни - доста от статиите са свързани с останалите в 1 цялостен комплекс. Трябва още да отбележа, че съвсем наскоро коментирахме в темата нещата с гликемичния индекс на храните. Може би преди около месец.... Ей така си коментираме някои работи отново и отново за припомняме и обогатяване на информацията ни по съответните аспекти и именно за гликемичния индекс е имало поне 3 "кампании" на по-усилени коментари в тая тема, завъртяли се около важността на гликемичния индекс, само от началото на 2012 г. (откогато и аз се вясвам тук)..... Нека отбележа също така, че в настоящата тема обръщаме внимание на спорта, който немимуемо подобрява нещата с горенето на калориите, но това НЕ Е тема в която дискутираме спорта, видовете спорт и т.н. по-дълбоко! За такава цел в този сайт си има доста други теми и няма нужда, поне според мен, излишно да ги преплитаме... Така или иначе - истински важно е за всички, които идват тук (и в този сайт) за пръв път - да се "поразходят" из темата, предшевстващите я други теми, а и из останалите теми в сайта, за да могат да си създадат една праилна представа и да постигат резултати в намалението на КГ, евентулно - по метода на броене на калории.... Това подкрепям с две ръце!  Big Ups

tqna - Честито на сина ти! Много поздрави!  Grinning  newsm67  party023

tqna - относно статийката дето си постнала....... Накратко (че и без това ми стана дълъг постинга), НЕ СЪМ съгласен с първите четири довода или правила или причини, изложени от авторката! Не съм съгласен на 100%, а може би само 50! Т.е. приложими са излижените причини, но НЕ във всички случай!!! Казвам го от личен (не-много-сладък) опит от предишната ми офанзива по заслабване (тогава то беше истински такова!) от м. януари до м. май тази година. Всички знаете, че успях да хвърля през рамо цели 14 кг!!! И че много се точех да спортувам, пра правя гимнастика, да вдигам тежести, да тичам, да плувам даже... и имах и имам програми, метри, секунди за това, ноооо... поради 3-4 медицински проблема, които още не са ми отшумяли напълно - си останах с малко и спорадично вдигане на гирички, а това съвсем НЕ може да се преброи за някакъв вид спорт, нито пък реално може да компенсира кой знае колко калории, да не говорим, че не е кардио в никакъв смисъл.... Демек #1 и #4 тотално НЕ СЪМ ги прилагал и пак "смъкнах" 14-те КГ... Също #2 поради липсата на спорт при мен в тоя период е пак така НЕприложимо, а относно #3 - мога да кажа, че не съм бил "светец" и НЕ СЪМ ял 100% здравословни храни, а може би само 50-60%.... Това мое 50-60% явно не е било малко, а достатъчно, обаче!  Mr. Green За това пък причини #5, 6 и 7 мога да квалифицирам като истински адекватни и дълбоко мъдри!!!!!! Избягвайте негативите от тези текстове (#5,6,7) и ще сте ОК с намалението на КГ чрез броене на калории - сигурен съм!  Peace Причина #8, според мен, без да съм доктор по която и да е специалност, е меко казано орязана! Дадени са само 3 аспекта на медицински проблеми, които биха могли да водят до НЕ-смъкване на КГ, при все че се правят неистови усисия за това, а тези прицини мисля, че са съществено повече... Видно, че са тотално пропуснати психологическите причини за НЕ-сваляне на тегло, при все че непрекъснато се изтъква важността (само) на мотивацията и постоянството (което е правилно), както и е тотално незасегната причината СТРЕС! А това (със стреса) е една много сериозна причина за всички, дори клинично здрави, хора да НЕ могат да смъкват КГ и първо там трябва да се търси ключа от бараката, мисля...  Thinking

# 385
Маями, много благодаря!

Тя тая статия не е писана за тебе  Mr. Green (шегувам се).Ако пак прочетеш без да сравняваш себе си, а погледнато отстрани ще се убедиш, че това наистина са най-често правените грешки.Ти сам много пъти си съветвал момичетата да не приспадат спортните калории, защото могат лесно да се заблудят и аз съм напълно съгласна с това  Peace Съгласна съм, че причините могат да бъдат много по-дълбоки, но ако всеки прочете и по метода на изключването направи откровена оценка за себе си може да си помогне да подобри резултатите.Това са само 8 от хиляди причини, които естествено при всеки са индивидуални.Аз за себе си честно казано намерих грешки, които не че не знам, но не исках сама да си призная  Laughing

Иванчо, добри са съветите, но тук са събрани много компетентни момичета и момче  Peace Всичко е коментирано многократно, а сайта на Любо ни е сред любимите.Едва ли има друго място в българското интернет пространство, където е събрана повече полезна информация във връзка с калориите.Ето затова темата ми е любима на мен   bouquet

# 386
tqna -   bouquet  Grinning - не искам да давам лош пример, защото аз постигнах общо заслабване, т.е. дори и там където това НЕ Е толкова желателно... и затова е изключение някакво, хех... защото моето заслабване беше именно такова - далеч от перфектното и далеч от това, което аз самия си мислех, че трябва да бъде, амааа.....  Rolling Eyes Със сигурност мога да кажа, че това "изключение" стана възможно на основата на много воля и още повечко усилия от моя страна! Аз затова винаги обръщам внимание на всички, че това е 1 от най-важните неща Wink Въпреки това, ето и досега не съм развил ония мускули, които исках да се развият паралелно на заслабването (или поне да не се намаляват)... Ще видя как ще ги оправям, че още не съм съвсем у ред, а вече почнаха валежите тука и както си говорехме преди с Непокорна - ще пляскаме връз локвите, хахахах...  running jump Аз по принцип НЕ съм фен на кардио натоварванията. Моята позиция по въпроса еволюира от единия до другия полюс. Аз отначало, когато почваше да става модерно да се говори и практикува аеробика (тип Джейн Фонда и "Флаш данс") бях много ентусиазиран за тази практика, но сега не подкрепям кардиото в никаква негова форма!  Naughty Знаеш от другата темичка с упражненията, че има доста вариации вече налични. Увличах се по една т.нар. по-истинска аеробика: на д-р Купър за бягане, колоездене, плуване и още десетина вида спорт... и това ми остана и досега, нооо... май само за бягането и то в най-леката му форма, т.е. тип "джогинг", че и по-леко! Междувременно, твоят аватар изразява точно това.... или?  Sunglasses Лично аз считам, че това е напълно достатъчно като подкрепящ спорт (освен гимнастиката - пак лека, почти тип "производствена гимнастика")  Sunglasses Не налагам мнението си... а споделям своето!  Whistling А принципно съм съгласен, че очертаните "грешки" в онази статия са сред най-полулярните.... поне доколкото съм чел и други източници... Но ми се струва, че при първите 4 причини, повечето аргументи са със сякаш недоизказани изречения и смънкани факти... Все нещо като че ли липсва... Тъй че... мой съвет - четете внимателската преди да приложите което и да било!!!  Peace

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 22:31 от Miami_beach

# 387
Аз отново правя старт... дано пак да не е фал!
Днес достигнах малко над 1200 калории, да кажем 1250. Мисля да карам така и ще се премеря другата неделя и ще преценя какво да коригирам.
За днес енергийните съотношения са ми 56% м, 18.5% п и 11.5% въглехидрати. Имам и едни 13.7% "други", които са протеини и въглехидрати - просто на крема сиренето пишеше единствено процента мазнини и реших да не си измислям другите стойности  Laughing Предполагам, че повечето са протеини. Ще се стремя последните да са под 15%, пък протеините и мазнините ще ги напасвам според храните. Естествено, мазнините са ми единствено от "добрите".

# 388
Miami_beach, не се обиждай, но тъй като темата е много голяма повечето хора, които я отварят и прочитат, обикновено хващат началото. Така става и с всяка книга, статия, разказ и каквото се сетиш. Да, това наистина е основата на нещата. Разбирам, че си положил огромно количество труд, за да синтезираш и други статии, да намериш материали из интернет и т.н., но така оставено в самото начало за мен е некоректно. Повечето хора прочитайки това:

Цитат
Ето и нашата система:

Изгаряме повече калории, от колкото приемаме - отслабваме.
Изгаряме толкова калории, колкото поглъщаме - теглото ни не се променя. 
Приемаме повече калории, от колкото изгаряме - качваме килограми.

Броенето на калории е лесно, ефективно, здравословно и ни позволява да ядем всичко - дори торти и сладолед стига само да си добавяте ВСИЧКО към дневния отчет

стигат до извода, че могат да си ядат всичко без никакви проблеми и само да си смятат калориите, което не е вярно!

За това смятам, че темата започва некоректно, защото няма как да бухаш торти и сладоледи, след което да не извършиш никакви движения в близките 2-3 часа и да си мислиш, че ще отслабнеш, дори и това да е цялото ти ядене за деня и да си тренирал доста по-късно след като си ял тия въглехидрати.
 Нещата, които си описал по-долу са някак като допълнение на този основен принцип, а то не е изобщо така. Те са ключови и вървят ръка за ръка към броенето на калориите.

just.do.it! - бих те посъветвал да внимаваш с млечните продукти, особено тези, които са в магазинната мрежа, просто защото те или не са истинско мляко или не са направени от такова. Протеин в тях е трудно да намериш. Варианта да се намерят разни хормонални продукти и антибиотици е доста по-голям отколкото това, което се рекламира за млякото от десетки години и в което също има една не малка доза лъжа.

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 00:24 от uBaH4o

# 389
Добро утро на всички!  kaffeetrmker_2 Честити имени дни на празнуващите днес! Ииии.... приятна и успешна седмица!   party006

Miami_beach, не се обиждай, но тъй като темата е много голяма повечето хора, които я отварят и прочитат, обикновено хващат началото. Така става и с всяка книга, статия, разказ и каквото се сетиш. Да, това наистина е основата на нещата. Разбирам, че си положил огромно количество труд, за да синтезираш и други статии, да намериш материали из интернет и т.н., но така оставено в самото начало за мен е некоректно. Повечето хора прочитайки това:

Цитат
Ето и нашата система:

Изгаряме повече калории, от колкото приемаме - отслабваме.
Изгаряме толкова калории, колкото поглъщаме - теглото ни не се променя.  
Приемаме повече калории, от колкото изгаряме - качваме килограми.

Броенето на калории е лесно, ефективно, здравословно и ни позволява да ядем всичко - дори торти и сладолед стига само да си добавяте ВСИЧКО към дневния отчет

стигат до извода, че могат да си ядат всичко без никакви проблеми и само да си смятат калориите, което не е вярно!

Иванчо - А защо реши, че се обиждам? То има ли за какво?!?!?  Twisted Evil Всъщност, вярно е че аз пуснах настоящата тема No 6, а също и предната No 5, но беше защото съм правил и други уеб- неща, а тогава за момента нямаше кой (по-скоро коя [от домакините на тоя дамски сайт]) да пусне нова тема ииии.... не мога да си приписвам заслуги за събирането на линковете - аз само малко ги пооцветих  Laughing Вярно също, че в този начален списък има 3-4 линка към ресурси от 1 мой сайт, но са все неща които съм пускал "в движение" в предните теми, не са специално писани за заглавната страница... Също много верен е цитата, който си взел от нашта темичка!!! Защо? Защото е саморегулиращ се! А аз обичам саморегулиращите се процеси! Sunglasses Какво означава това? Значиии.... идва Н-тата желаеща да си намали теглото и си казва (като тебе) "Ах, ето тук ще ям и торти и сладоледи и ще отслабвам! Суперрр... Хайде да почвам!"  Party И почва.... Изяжда 1 торта и 2 сладоледа, освен всичко останало което си хапва по принцип... Не си прави труда да спортува, защото не иска или не може или......... И какво установява??? --> че не отслабва! Пита защо (ако не е разбрала сама).... и разбира, че най-важното е да поема по-малко калории отколкото са й необходими за запазване на теглото! А не повече!!! При това положение - тя (той) пак може да си яде торти и сладоледи, но я да видим, ако си уплътниш всичките "позволени" (или целеви) калории за деня с торти и сладоледи, то колко ще се наядеш? И най-важното - колко време ще издържиш така, дори да имаш супер-мощен организъм? Аз лично не мисля, че можеш да изкараш повече от 3-4 дена по този начин.... Затова - ако не си разбрал отново сам(а) какво всъщност трябва да направиш - пак питаш и получаваш насоките: да ядеш повечко истински полезни храни, повечко плодове и зеленчуци, да избягваш първените храни и др. важни съвети, които и без това ги има в статиите на първа страница Grinning В крайна сметка, никъде на първа страница (или на другите страници) НЕ пише, че можеш да изядеш цяла торта и да отслабваш, а пише, че може да ядеш и торта и да отслабваш. Т.е. можеш да си хапнеш 1 парченце торта, щом толкова ти се иска - това няма да ти срине действията по отслабване! Ето това пише на първа страница! За разлика от много диети, в които е тотално забранено хапването и на трохичка тортичка! И което в доста случаи води до НЕ-постигане на резултати с въпросната диета, нали така?  Laughing Ето това е разликата! А и ти казваш - доста хора четат само началото на книга, разказ.... Ееее.... при това положение, какво разбират тези хора от съответната книга, разказ? Аз ако бях прочел само първите 5 страници от "Под игото" едва ли щях да разбера смисъла му!  Rolling Eyes Ама.... и в предния си постинг писах "Моля ви - четете, преди да приложите върху себе си нещо!!!"

Иванчо - а може ли няколко въпроса към теб? - От къде е твоят опит? Какво практикуваш за отслабване ти? Евентуално (части от) менюто ти? Ииии.... дали знаеш някъде да има списък на по-масовите храни (ние за млякото, което се прави високо в Балкана вече знаем), които със сигурност са без разните му там хормонални продукти и антибиотици?

Общи условия

Активация на акаунт