Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 6

• 75 380
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • In transit
Таня, от CLA ми излизат страшни газове и ми се подува корема ужасно. Освен дето няма никакъв ефект. Иначе карнитина ми действа ОК.

Непокорна знам, че сутрин е най-добре, но просто няма начин как да стане при мен. За карнитина не съм чела досега, че е вреден мога да кажа само, че има различни видове и може да има някои кофти версии. Освен това е хубаво да се пие 1 месец и после почивка. За ацетил л-карнитина знам, че не е подходящ за жени, нещо действаше на хормоните.

# 691
  • 1st floor

Непокорна стана ми интерсно ти когато забременяваше толкова ли кг. беше около 46? Че все се ослушвам Катрин Английска кога ще има бебе, а пък има писания, че била слаба и за това се бави.

Ами тогава не ми се е налагало да се меря, изглеждах добре. Но да кажем, че по спомени бях 49, но без корем  и паласки...Сега всеки излишен грам ми се трупа там... #Cussing out Не съм се бавила в бебеправенето, ако това беше въпроса... Mr. Green Даже бих казала, че втория път беше съвсем случайно, при наличие на пазене и от двете страни...Но като разбрах, бях адски щастлива от тази грешка и много си я обичам!!! Heart Eyes
ПП: Не съм 158, а 162... Laughing И пак повтарям, че не съм дебела, но не съм и никак кльощава...

# 692
Макар по-късничко здравейте всички режимни и не толкова както мен...  Embarassed Днес вървях добре  ябълки , кисело мляко с мюсли,кафе,и сурови лешници ,но сега вечерта покрай моя приятел ''одумках'' доста руска салата и наистина чувствам вина ... Утре е лунен ден и задължително ще го спазя,а за доуточнение от добрите за мен килограми съм наддала 1-2 и наистина искам да ги смъкна пак  Praynig

# 693
Добро утро на всички!  kaffeetrmker_2  Ииии.... приятна седмица!

Zuzitoо - Нощеска вярно е новолуние.... Денят след новолунието ли се цЕли или как е? И ако може да споделиш резултата от лунуването? Винаги ми е било интересно.... Повече от статистическа гледна точка, ама все пак - е интересно!  Rolling Eyes Peace

# 694
привет  Simple Smile
почивните дни се отдадох на пълен мързел и храна  Blush много ми е слаб ангела като съм си у дома!

а по повод размерите и мерките:
нормално тегло мъже = ръста - 100см
нормално тегло жени = ръста - 110см
а за по-фините дами = ръста - 115см /това ми го казаха на един курс, преди години/

# 695
Бях в София миналата седмица и може да го знаете, но аз все пак много се зарадвах и исках да ви споделя. Заведоха ни в едно заведение - Maraia Fusion и щях да припадна от кеф като видях, че имат здравословно меню, в което пишеше калориите на всичко Mr. Green Толкова бях въодушевена, че даже не погледнах какво има в нормалното им меню Crazy

# 696
  • В Балкана
а по повод размерите и мерките:
нормално тегло мъже = ръста - 100см
нормално тегло жени = ръста - 110см
а за по-фините дами = ръста - 115см /това ми го казаха на един курс, преди години/

Това може да се смята като някакъв ориентир, наред с други. Но само тази формула не е достатъчна. Много зависи от структурата, костите, мускулите и т.н.
Според това моето нормално тегло излиза 49 кг., което няма как да се получи, освен ако не се анорексирам.  Rolling Eyes Най-малко съм била 51 кг. и то на 17-18 г.

Идеалното тегло е онова, на което тялото е здраво, ти си в хармония с него и се харесваш.  Peace

Намерих една стара книга за отслабване на Демис Русос. Преди години се мъчех да я чета, ама все донякъде го докарвах. Вчера обаче ми изкочи отново и снимах няколко от последните страници - таблици с  калории на храни, калорийни разходи и т.н. Тези дни ще кача снимките и ще ги пусна.

# 697
Бях в София миналата седмица и може да го знаете, но аз все пак много се зарадвах и исках да ви споделя. Заведоха ни в едно заведение - Maraia Fusion и щях да припадна от кеф като видях, че имат здравословно меню, в което пишеше калориите на всичко Mr. Green Толкова бях въодушевена, че даже не погледнах какво има в нормалното им меню Crazy

Eхеее..... де да бяха всички менюта така - с калориите, освен цената  Sunglasses

# 698
Ами аз от доста време си го мисля, колко щеше да е хубаво ако пишеше калориите на всяко нещо в ресторанта. Сега ми е много трудно като седнем някъде. А между другото храните във въпросното заведение като цяло, освен че им пишеше калориите си бяха и здравословни, поне от това, което прегледах.

# 699
Книгата на Демис Русос я имам от мноооого години  Simple Smile полезно четиво  Peace
там има и интересни рецепти за нискокалорични ястия

отчет - за вчера 1646кал - вечерята излезе доста - зелева салата с майонеза, филия препечена, 3 бонбона (около 660кал)
за днес - пак към 1700кал ще станат - планувам да пръжна сафрид  Blush
не съм се притеснила особено, нали съм под нормата за поддържане на кг  Party

# 700
Аз тия дни пак имам поводи да не хапвам много здравословна храна...  Whistling А същевременно се зарових в дебрите на Е-тата в храните! Гледам кое е полезно от тях (по-скоро: безвредно) и кое е не-полезно... Май повечето са от втория вид!  Rolling Eyes Има и някакъв регламент на ЕС, където има норми за съответните Е-та в храните.... А дали има подобни изисквания (норми, допустимо съдържание) в българските закони??? И дали се спазват? Знаете ли???  Thinking

# 701
  • 1st floor
Whistling
Маями, кое се спазва в БГ? Ако един го прави, други десет заобикалят правилата...

# 702
Непокорна - Тенкю за отговора ти! Нали знаеш, че съм непоправим оптимист...   Mr. Green И понеже  - наистина - няма начин да се узнае колко грама или милиграма са Е-тата (не пише на етикетите, а и производителя, доколкото знам, няма такова задължение), то ако знаем, че нормите са еди-какви си И че се зпазват (поне горе-долу) - можем да си извадим някакво заключение за вредността на някаква храна, която съдържа някакво вредно Е.... Защото иначе може да установим не остава кой знае какво свястно за ядене (без преувеличение), тъй като само тези 3 (три) Е-та Е250, Е621 и Е951, считани за вредни, ги има практически в 90% от храните от всякакъв вид. Ето затова се питам колко е допустимо за ден от Е621, примерно.... Защото ако само кажем Е621 е вредно, то веднага обявяваме 50% от храните за вредни, а това все пак не е точно така! Нали?  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 14:05 от Miami_beach

# 703
има и друг вариант, Miami_beach
който аз се опитвам да практикувам от доста време - отгледай, приготви, изяж  Wink верно, много време отнема да си купиш мляко от селска крава, да заквасиш и т.н., да си омесиш хляб (с брашното от рентата  Laughing ) да ядеш зарзават само когато му е сезона - това най ми се отдава   chef мама да ми направи няколко дози лютеница, компоти и туршии и така - трудно е много, но не е непостижимо да се храним малко по-здравословно  Peace
на пролет винаги бера билки, лятото къпини, малини и каквото намеря из горите тилилейски, коприва ... на есен шипки, глогинки, дренки, дюли, ябълки, бадеми, орехи, лешници - абсолютен дар от природата  Heart Eyes запрятам ръкави и действам   chef
за сега само "месо" няма кой да ми отглежда - но когато мога купувам от някоя баба какашка, яйца, мъжо намира свинешко, татко лови рибка...
правим и сокове от сезоони плодове, ликьори, вино, ракия - абе ние сме цяла фабрика бе!  Joy
опс, издадох семейната тайна....  Confused

# 704
did_ka - вярно, че можем да се храним по-здравословно! И аз това казах и правя и търся възможностите за подобрение, макар и да не мога да достигна 100% здравословност в храненето!  Rolling Eyes То не е и нужно според мен, защото "Големия светец и Богу не е угоден!" Таaaa.... не е нужно да се прекалява с това, здравословното, а по-скоро да се уцели добрата мярка.... Това че съм махнал от менюто си пържените неща, повечето продукти с висок гликемичен индекс, тлъсти и всякакви други съмнителни продукти плюс, че съм намалил до минимум фабрично произведените сладки, вафли и др. --> не е съвсем достатъчно, според мен! И за да стане още по-полезно хрененето в тия условия на супермаркети, бакалии и кооперативни пазари, то трябват повечко знания за Е-тата, че да може да съчетаем полезното хранене с постиженията на 21-и век!  Hug Peace

Общи условия

Активация на акаунт