Отговори
# 390
Здравейте мацки
Изина много странно наистина ако О ти е 8 ден при 34 дневен цикъл колно трябва да е ЛФ нещо не ми се връава...
При мен се оказва че съм с наднормено тегло, док каза че не са кой знае какъв прлблем но съм висока и с едър кокъл може би затова,  но трабва да ги сваля такя и аз бих се чувствала по добре

# 391
Изследванията ми в направени в ендокринология в  болница на 5-ти ден ит МЦ на 18.02 са: Глюкоза 4,9
-ТСХ- 1,45 /0,39-6,16/
-ФТ4 - 10,34 /10,32-25,8/
-анти-Тг - 0,0 /под 4/
-анти ТПО - 100,3 /под 20/
-серумен котизол в 8 ч. - 469,53 /140-500/;      в 23 ч. 190,33
-пролактин - 129,94 /35-569/
-ЛХ - 2, 85 /1,0-17,0/
-Тестостерон 0,29 /0,05-0,73/
-ФСХ - 3,92 /4-13/
-Естрадиол- 1005
-ДХЕАС - 4,30
ОГТТ / ИРИ 0 мин. -5,7 /12.54;       120 мин. - 7,5 /86,48
УЗД на щитовидната- без проблемна е, но трябваше да напишат нещо в епикризата от ендокринологията- та: автоимунен тиреоид-еутереоидна фаза.
За първи път разбрах, че трябвало да съм легнала и спокойна при вземането на кръв иначе резултатите давали голяма разлика Shocked
Бях на 20 г. когато в 7-мия ден от зачеването  с хапчета махнах плода, и до ден днешен ме е яд за тази ми постъпка, но човека до мен не беше готов за деца, и и студентски години... Но, поне знам, че мога да забременявам, и нямам аборти с кютражи и пр.
Мензисът ми дойде на 12 г, а на 17 г. се появиха и кистите със Синдрома на Щайн Льовентал/СПКЯ/. Имало е време когато по 1 г. и по 6-7 месеца без никакви лекарства МЦ е бил сравнително редовен. Всъщност всички гинеколози досега са ми били за пускане на цикъл и ехографии  и вътрешен ехограф. Ефект съм имала от калните бани в Поморие- пак за няколко месеца.
Опитите за забременяване без каквото и да е пазене от доста време не дават резултат.
Мисля си, и знам, де, че психическото състояние е много важно. А напоследък само притеснения, търчене, нерви и отрицателни емоции Sad. Даже като съм напрегната, притеснена и изнервена-не мога да стигна и до оргазъм. Embarassed
Ще пробвам и аз с тея ОВУ-тестове- да видим, БТ не съм мерила повече от 15 г. насам newsm78

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 21:07 от izina

# 392
izina много е важно спокойствието  Hug Трудно е да нямаш притеснения, но се опитай да ги сведеш до минимум, мисля че това е ключът към успеха!  Peace

Стискам палци скоро да се похвалиш с  EFP

# 393
дравейте,момичета!И аз съм с поликистоза и висок тестостерон.Лекувам се в Плевен.Пих 2 месеца мелева и отидох пак за изследвания,от 2.5 тестостерона се е качил на 3.1.Изписаха ми сега диане 35 и по средата на първата опаковка пак да отида за изследвания.Пролактина и прогестерона ми е добре.Правила съм фоликометрия преди няколко месеца и уж имам овулация.Сега на 3 ден ще изследвам и другите хормони в моя град,от Плевен не ми казаха да ги изследваме и тях,но искам да видя там как са нещата.Според вас ако всички други хормони са в норма мога ли да не се притеснявам и да си правим опити и ако дай Боже един ден забременея да съм спокойна,че всичко ще е наред с износването и после с бебенцето.Писна ми да се занимавам вече с доктори и да ги пия тия противозачатъчни,започнала съм здравословно да се храня,само плодове,зеленчуци,риба и пилешко,на аеробика ходя и ще пия чай от джоджен,понижавал тестостерона.Благодаря предварително.Бих се радвала ако някой ми отговори.

# 394
Calliope,моя тестостерон миналото лято беше 4.2 при норма 2.9.Другите ми хормони също бяха разбъркани.От декември съм на сиофор заради инсулинова резистентност и сега тестостерона ми е 0.57 при норма 0.22-2.9. Не пречи да си пиеш джоджен ,аз също пиех лятото,но за съжаление не ми помогна... Ти как си с кръвната захар?  Thinking

# 395
Calliope и аз имах много проблеми, но междувременно докато ги решавах и ходих по лекари не сме спирали с опитите  Peace

# 396
Calliope и аз имах много проблеми, но междувременно докато ги решавах и ходих по лекари не сме спирали с опитите  Peace

Не съм изследвала кръвната захар.Как точно минава процедурата,май не е само вземане на кръв?

# 397
Calliope,моя тестостерон миналото лято беше 4.2 при норма 2.9.Другите ми хормони също бяха разбъркани.От декември съм на сиофор заради инсулинова резистентност и сега тестостерона ми е 0.57 при норма 0.22-2.9. Не пречи да си пиеш джоджен ,аз също пиех лятото,но за съжаление не ми помогна... Ти как си с кръвната захар?  Thinking

Не съм изследвала кръвната захар.Как точно минава процедурата,май не е само вземане на кръв?

# 398

Обременяване с глюкоза
Вероятно най-разпространеният метод за определяне на глюкозната толерантност, за диагностициране на захарен диабет тип 2, както и за определяне на инсулиновата чувствителност. Изследването се провежда рано сутрин, като последният прием на храна е бил предишната вечер. След първоначално измерване нивата на кръвна захар на гладно на пациента се дават 75 г глюкоза, разтворена във вода, и нивата на кръвната захар се проследяват за период от 2 часа. Стойности на гладно ≥ 6.1 mmol/L са признак за проблеми с гликемичния контрол и наличие на инсулинова резистентност, а ≥ 7 mmоl/L – за наличие на захарен диабет. Същото се отнася и за стойности съответно ≥ 7.8 mmоl/L и ≥ 11.1 mmоl/L 2 часа след обременяването с глюкоза.

# 399

Обременяване с глюкоза
Вероятно най-разпространеният метод за определяне на глюкозната толерантност, за диагностициране на захарен диабет тип 2, както и за определяне на инсулиновата чувствителност. Изследването се провежда рано сутрин, като последният прием на храна е бил предишната вечер. След първоначално измерване нивата на кръвна захар на гладно на пациента се дават 75 г глюкоза, разтворена във вода, и нивата на кръвната захар се проследяват за период от 2 часа. Стойности на гладно ≥ 6.1 mmol/L са признак за проблеми с гликемичния контрол и наличие на инсулинова резистентност, а ≥ 7 mmоl/L – за наличие на захарен диабет. Същото се отнася и за стойности съответно ≥ 7.8 mmоl/L и ≥ 11.1 mmоl/L 2 часа след обременяването с глюкоза.

Много благодаря за изчерпателния отговор!Ще направя задължително и това.Как моя доктор не ми е казал и това да изследваме,а ходя в ин витро клиника в Плевен и уж са добри.Много неща научих от вас!Успех на всички!

# 400
Аз да се похваля,че вчера видях положителен тест за овулация.Категорично положителен.Преди не съм виждала такъв.Може би Бромокриптина влияе добре на овуто.
Дано имаме късмет,въпреки,че не ми се вярва.Това ще ни е първи опит за бебе,в точното време,и ще е малко чудно,ако се случи веднага,не знам. Hug

# 401
Аз да се похваля,че вчера видях положителен тест за овулация.Категорично положителен.Преди не съм виждала такъв.Може би Бромокриптина влияе добре на овуто.
Дано имаме късмет,въпреки,че не ми се вярва.Това ще ни е първи опит за бебе,в точното време,и ще е малко чудно,ако се случи веднага,не знам. Hug

Хей, Pretty Kitty, много хубаво, че си уцелила ову, дано да видиш скоро и положителен тест за бременност, вярвай, че може да стане.
На кой ден от цикъла засече ову?

# 402
Ами на 16ти ден....Но и днес не можахме да работим по въпроса.Много ми е криво за разни други неща,не ми е до секс...И нямахме и възможносъ.Важното е,че засякох О.Много ми е трудно момичета.От 2 дни плача.Одена излязохме на заведение аз,моя приятел и родителите ми,аз за малко да ревна на масата.Всичко ме натъжава,всичко ме изнервя,извън релси съм.
Не мога да определя кой тест е положителен,вчерашният или от днес.

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 23:13 от Pretty Kitty

# 403
Привет на всички във форума.  За първи път се престрашавам да пиша по темата. Октомври месец ми правиха изследвания и обременяване и се оказа че съм с ПКЯ и ИР.  Назначиха ми лечение с глюкофаж, андрокур и ясмин. Започнах някаква диета, но някак си бързо се обезсърчих... Напуснах работа края на декември и от тогава нямам никакво желание да търся нова. Затворих се вкъщи и почти нищо не може да ме изкара навън, карам се с всички и най-вече с приятяеля си...Междувременно и някаква инфекция се появи, но след това си пропуснах профилактичния преглед. С няколко думи се пуснах по течението...  Но просто така не става, искам да направя каквото е нужно от тукнататък, но не знам от къде да започна... надявам се да не съм виотегчила прекалено много с всичко изписано, просто го държах в сибе си много дълго време....

# 404
Момичета, хайде малко по-бодро!  Hug Вместо да плачете, правете секс! Бебетата не стават без него! Peace Няма нужда нито от нерви, нито от драми, а от добър специалист и последователно лечение.  Wink Успех!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт