Отговори
# 405
Привет на всички във форума.  За първи път се престрашавам да пиша по темата. Октомври месец ми правиха изследвания и обременяване и се оказа че съм с ПКЯ и ИР.  Назначиха ми лечение с глюкофаж, андрокур и ясмин. Започнах някаква диета, но някак си бързо се обезсърчих... Напуснах работа края на декември и от тогава нямам никакво желание да търся нова. Затворих се вкъщи и почти нищо не може да ме изкара навън, карам се с всички и най-вече с приятяеля си...Междувременно и някаква инфекция се появи, но след това си пропуснах профилактичния преглед. С няколко думи се пуснах по течението...  Но просто така не става, искам да направя каквото е нужно от тукнататък, но не знам от къде да започна... надявам се да не съм виотегчила прекалено много с всичко изписано, просто го държах в сибе си много дълго време....

Вероника,

ясмина премахва кистите и благодарение на него имаш цикъл, така че аз бих го приемла. Глюкофажа намалява кръвната захар и хормализира хормоните на щитовидната жлеза, андрокура по принцип намалява нивата на тостестерон, но на мен лично никога не са ми го предписвали, въпреки високия ми тостестерон, винаги лекарите са разчитали, че противозачатъчните ще намалят нивата му. Така че аз си мисля че са ти предписали адекватно лечение! Това е пътя, който трябва да поемете, ако решите да работите за бебче, след време. Така че стягай се и ги почвай лекарствата Hug

# 406
Аз лекарствата си ги пия вече. Андрокура ми е предписан заради прекомерното окосмяване. Сега това което е необходимо е да започвам да спазвам и диетата заради доста кг които натрупах. Това което не ми е мн ясно е дали трябва да е диета като при диабет, а и също така се надявам да ми препоръчате какъв спорт ще е най полезен Simple Smileблагодаря на всички за вниманието

# 407
Аз лекарствата си ги пия вече. Андрокура ми е предписан заради прекомерното окосмяване. Сега това което е необходимо е да започвам да спазвам и диетата заради доста кг които натрупах. Това което не ми е мн ясно е дали трябва да е диета като при диабет, а и също така се надявам да ми препоръчате какъв спорт ще е най полезен Simple Smileблагодаря на всички за вниманието
Окосмяването ти ще се махне и от ОК само, но щом лекарят така е преценил, пий ги.  Peace Диетата трябва да е ниско-въглехидратна. Опитай се да наблегнеш на зеленчуците, риба, пиле, пълномаслени млечни. Има една тема НВ-ВМХ, там ще намериш много полезна информация.
Спорт - 3 пъти седмично интервално кардио (мин. 45 мин.) и после малко уреди.

# 408

VeronikaE
на мен ми казаха,че трябва да не ям сладко,тестено,и мазно.Приемам Сиофор 1000мг.И мисля,че съчетан с диета е добре.Засега свалих 17кг,но с помощта на 90 дневната диета,която правих лятото преди да ми изпишат Сифор.Скоро смятам да започна да я правя пак,защото не съм си възвърнала и един от свалените килограми.Мисля,да си купя и велоалгометър за вкъщи.За съжаление,имам да сваля поне още 30кг.Окосмяването го премахвам с фотоепилация.Окосмяване имам само по лицето около брадичката и шията.
Вместо сладко хапвай плодове-без банани,круши,и грозде.Наблягай на ябълките,на цитрусите.Знам,че при поликистоза е хубаво да се ядът повече варива-леща,боб.Както и да се ограничат храните с животински произход.

# 409
На мен също ми казаха да не ям сладко, тестено и мазно. Но док каза да имам въглехидрат във всяко хранене по малко, можеби заради хапчетата( аз също съм на глюкофаж)
За сега успявам  да спазвам препоръките му, макар че ми е малко трудно да огранича картофите и ориза, защото вкъщи се ядат много ...
За сладкото компренсират с плодове, най-вече ябълки и киви (кивито ми помага при запек, което при мен е голям проблем)
Свалям но много бавно и мисля че се забелязва вече, а не съм свалила много ...

# 410
Окосмяването ти ще се махне и от ОК само, но щом лекарят така е преценил, пий ги.  Peace Диетата трябва да е ниско-въглехидратна. Опитай се да наблегнеш на зеленчуците, риба, пиле, пълномаслени млечни. Има една тема НВ-ВМХ, там ще намериш много полезна информация.
Спорт - 3 пъти седмично интервално кардио (мин. 45 мин.) и после малко уреди.

Какво е това ОК?

# 411

VeronikaE
на мен ми казаха,че трябва да не ям сладко,тестено,и мазно.Приемам Сиофор 1000мг.И мисля,че съчетан с диета е добре.Засега свалих 17кг,но с помощта на 90 дневната диета,която правих лятото преди да ми изпишат Сифор.Скоро смятам да започна да я правя пак,защото не съм си възвърнала и един от свалените килограми.Мисля,да си купя и велоалгометър за вкъщи.За съжаление,имам да сваля поне още 30кг.Окосмяването го премахвам с фотоепилация.Окосмяване имам само по лицето около брадичката и шията.
Вместо сладко хапвай плодове-без банани,круши,и грозде.Наблягай на ябълките,на цитрусите.Знам,че при поликистоза е хубаво да се ядът повече варива-леща,боб.Както и да се ограничат храните с животински произход.

90дневната диета и според мен е добър начин, но въглехидратния ден няма ли да е прекален? сега пролетта ще е много по лесно с зеленчуци плодове и варивва

# 412

VeronikaE

На мен ми каза лекарката поне до 65 да ги сваля кг, което значи 20 кг. преди с месици не съм се сещала за сладко,а сега има моменти в които ми е като фикс идея, което е ужасно. др ми проблем е че огладнявам отведнъж и чак ми става лошо.
Относно окосмяването при мен е лицето зле-на едната буза и брадичката и шията, но не съм била на фотоепилация,защтото не мислех че ще е ефикасно. по др части от тялото ми също стана повечко и растежа доста се забърза, но се справям някак си с епилатора.

# 413
ОК - орален контрацептив, т.е. противозачатъчно. Обикновенно изписват андрокур заедно с противозачатъчно, защото не трябва да се забременява по време на лечението с него.  Peace

Момичета, при наличие на ИР 90-дневната диета не е подходяща!  Wink

# 414
ОК - орален контрацептив, т.е. противозачатъчно. Обикновенно изписват андрокур заедно с противозачатъчно, защото не трябва да се забременява по време на лечението с него.  Peace

Момичета, при наличие на ИР 90-дневната диета не е подходяща!  Wink

Мерси за отговора. Сега трябва да се концентрирам върху това че сладко, мазно и тесено не трябва да ям...мъкаааа

# 415
И аз съм се замисляла за 90-дневната, но също реших че не е подходящя заради въглехидратния ден... и не само де
Вероника започни малко по малко, ако трябва за да не е толкова стресиращо за теб и ще свикнеш, успех

# 416
Аз правих 90-дневната и свалих съвсем малко-бих казала почти без резултат. Хубаво е, че се редуват храни, но на мен ми липсваше най-много млекото в протеиновия ден. Един ден на млечни е малко. Другият път ако пък ядеш месо, не е хубаво да се смесва с млеко, или с яйца...Иначе въглехидратния ден ми беше любим с яденето на шоколад или торта Wink Тогава на знаех, че съм ИРИ, а само за СПКЯ.
Дойде ми цикъла и отложих прегледа при АГ-то за сега. Но преди да ми дойде тоя месец (на 38-мия ден и само с Метафогамата)  ходих да пишкам около 30 пъти - не ми се беше случвало досега newsm78. Миналия път преди да ми дойде по време на секс почти се напишках Embarassed, по някакъв начин  явно се притиска пикочния мехур точно преди цикъл newsm78 newsm78.

# 417
Момичета,днес теста за О е с по-бледа черта.Вчера го отчитам като положителен.Днес поработихме по въпроса.Както казах снощи имах доста силни придърпвания в яйчницте.Смятам да меря БТ още малко,и после спирам.Искам ако стане нещо да е изненада Simple Smile Вълнувам се,защото това ни е първи опит Simple Smile Стискайте ми палци hug stork-girl newsm32 1stroller newsm07

# 418
Стискам палци!  Hug Дано всичко си дойде на мястото!  pregnant

# 419
Момичета,днес теста за О е с по-бледа черта.Вчера го отчитам като положителен.Днес поработихме по въпроса.Както казах снощи имах доста силни придърпвания в яйчницте.Смятам да меря БТ още малко,и после спирам.Искам ако стане нещо да е изненада Simple Smile Вълнувам се,защото това ни е първи опит Simple Smile Стискайте ми палци hug stork-girl newsm32 1stroller newsm07

Желаем ти успех! Дано се е получило!  EFP
Един съвет: чела съм, че най-добре е да се прави секс когато са две еднакво наситени червени чертички, това е денят преди овулацията и шансът да стане е по-голям отколкото в деня на самата овулация.

Общи условия

Активация на акаунт