Отговори
# 420
Благодаря момичета! Hug
По принцип е така да,че шанса преди дена на О е по-голям.Но 3-4 дни преди О всъщност ви дава по-голям шанс за зачеване отколкото в деня преди овулацията.  bouquet

# 421
Момичета, моля тези от вас които са правили стимулация да споделят с какво, от кой ден на цикъла започнахте и каква доза. Предварително благодаря  Hug

# 422
Пандора миналият месец бях на стимулация с Клостилбегит 2х1 от 3 до 7 ден.Но само за месец,понеже пускахме изследвания и гинеколога ми искаше да види дали яйчниците ми все пак реагират на стимулация.Знае,че мъжа ми пътува с месеци,и затова и го пих само 1 месец за да направим изследванията и каквото е нужно.Засега няма да го пия.Пия си Сиофора заради висок тестостерон около 4 и нещо,при норма 2 и нещо.Не помня точно.Както и Бромокриптин за пролактина.И след като пия тези лекарства установих с тестове О на 16-17 ден.Пия и Дуфастон след О по схема.
Та с Клостилбегита на 12 ден,имах 2 фоликула в десен яйчник по 19мм един върху друг.Мъжа ми го нямаше,не сме опитвали,но както казах не това беше целта.Иначе можеше и сега да съм бременна.Доаста момичета с ПКЯ забременяват след стимулация с Кломид или така нареченият Клостилбегит.Но трябва да имаш задължително направена цветна снимка за проходимост на тръбите,както и спермограма на твоят човек.Иначе се целите на сляпо.
Имай предвид,че стимулацията се извършва единствено и само под лекарско наблюдение и ехограф.Продължителното приемане на Клостилбегит води до бързо изчерпване на яйчниковият резерв,както и увеличава шанса за многоплодна бременност.
Като цяло след стимулация с Клостилбегит,след доказана О повечето лекари изписват прогестеронови препарати заради лигавицата на матката.Понеже това лекарство изтънява един вид лигавицата,а все пак тя трябва да е достатъчно дебела за да настъпи имплантация.
Упсхе.  bouquet  bouquet

# 423
Здравейте момичета.
Влизам да се похваля въпреки,че не съм ходила на лекар.Можете да прочетете историята ми малко по напред.И аз бях с поликистоза.Но след като три емсеца пих Сиофор, и Бромокриптин за пролактина плюс Дуфастон за ниския прогестерон-стана май.И въпреки,че мъжа ми го няма с месец,уцелихме овуто.Този път за първи път пробвахме когато съм в овулация,досега сме нямали възможност точно тогава заради отсъствията на мъжа ми.Ето,че се случва,дори и с поликистоза.Душата ми се радвааааааа,и съм безкрайно щастлива.Още не съм ходила на лекар.Трябваше да ми дойде вчера.Първите тестове бяха Изи с едва забележима чертичка.Аз дори не мислех,че е станалоне очаквах.Но си направих няколко дни преди датата на цикъла.Показа се много бледа чертичка.После рев,рев от щастие докато се осъзная.На другия ден направих един Клиър лентичка и един Шуър чек и имаше пак бледа чертичка.А вчера направих ето този.

# 424
Честитоооо!!!! Hug Винаги много се радвам,когато прочета такива неща-вдъхват ми надежда!!!   bouquet  Пожелавам ти всичко да е наред!   newsm07

# 425
sunny:*kiss
благодаря ти.Много съм щастлива.Искам да кажа на всички с поликистоза-забременява се,даже и без стимулация.Просто може би където свалих 17кг.Дано всичко е наред и след 10 дни видим моята точица!

# 426
Честито Pretty Kitty, много хубава новина, пожелавам ти лека бременност! Дано и на тези от нас, на които все още не ни се случило чудото, скоро да ни сполети това щастие!

# 427
  • Благоевград
sunny:*kiss
благодаря ти.Много съм щастлива.Искам да кажа на всички с поликистоза-забременява се,даже и без стимулация.Просто може би където свалих 17кг.Дано всичко е наред и след 10 дни видим моята точица!

Честитооо!!! Стискам палци всичко да е наред!!!!  Hug  bouquet

# 428
Здравейте момичета.Ходих на гинеколог(д-р Здравко Минев,който е един страхотен лекар поне за мен)и ми каза,че имам поликистозни яйчници и ми изписа метфогама,но тук идва и притеснението че по принцип си имам редовен цикъл също така съм си правила тест за овулация (от 4 месеца 3 съм е засичала).Та въпросът ми е нужно ли е да пия метфогамата или да изчакам още малко и ако видя че нямам О тогава да започна да пия?И ако започна от сега да го пия може ли нещо да попречи на овулацията?Благодаря предварително за отговорите които ще получа!

# 429
Метфогамата само може да помогне.Поне аз я пих 4 месеца и забременях без стимулации,без нищо.Не знам колко е помогнала,но аз имах нередовен цикъл,заради който пиех Дуфастон,пиех Сиофор заради поликистозата и подобряване на яйцеклетките.Засякох О с тестове и БТ и на първият месец целенасочени опити се получи.Ако имаш доверие на лекаря си пий каквото ти изписва.Все пак ние не сме лекари и не можем да решаваме какво да пием и какво не.Аз се доверих на моя гинеколог и резултата не закъсня.Само може да подобри овулацията,няма да навреди.
Успех!

Метфогама и Сиофор е едно и също.

# 430
Благодаря много,дано и мен ме споходи твоя успех! Simple Smile 

# 431
Ще те споходи.И аз съм с поликистоза повишен тестостерон и наднормено тегло.Мъжа ми пътува из Европа с камион,няма го с месеци,но когато е писано става Simple Smile
Пий си лекарствата,те само ще помогнат.  bouquet

# 432
Да наистина е така,когато е писано то си става!

# 433
Четейки последните постове просто няма как да остана безучастна!
Първо: Pretty Kitty честито, желая ти лека и безпроблемна бременност, искрено се зарадвах за теб и твоя успех, но бързото ти забременяване е по-скоро изключение отколкото правило при СПКЯ! За съжаление са малцина момичетата които само с няколко месеца прием на Сиофор са забременели (аз например го пия от една година и също от толкова правя сериозни опити да забременея, но за този период не съм имала нито един път овулация!).
Второ: Сиофор или Метфогама се изписва само след направен орален глюкозо-толерантен тест и доказана инсулинова резистентност, която е често срещана при СПКЯ. НО това се яйчниците ви са с кистички НЕ означава, че трябва да пиете хапчета за диабет! Приема на тези тежки лекарства без основателна причина според мен е крайно неразумен!
И все пак всеки си има глава на раменете и преценя сам какво да прави или не, но помнете че всяко действие или бездействие рано или късно си има своите последствия  Naughty

П.П. Тестовете за овулация отчитат пика на Лутеинизиращия хормон, което при СПКЯ не може да се приеме като сигурен знак за предстояща овулация  (възможно е отчитането на този пик, но фоликул така и да не се спука и овулация да не настъпи)

# 434
Здравейте, момичета   bouquet
Pretty Kitty  Hug честито, желая ти лека и безпроблемна бременност  pregnant
Чета ви постоянно, но не пиша редовно. Няма да повтарям отново историята си, да не ставам банална, но предния път бях с питане за възможна бременност, тъй като за първи път ми се появиха тези симптоми, които описвам сега. Вече не питам за бременност, понеже си знам, че не е ....

Горе-долу по едно и също време на месеца имам следните симптоми - болки в кръста, в гърдите, гадене, световъртеж. Това продължава 3-4 дена след което отминава и остават само болките в гърдите, които след седмица и те стихват.  Около датата, когато очаквам менструация започват силни болки в корема за ден два и край - всичко преминава, но и цъкъл не идва. Така съм от 4 месеца, пия само метфогама и не съм имала цикъл през това време.
Скоро бях на преглед, направихме и хормонални изследвания и се потвърди СПКЯ - над нормата фоликулизиращия хормон /2 пъти над нея/, малко над нормата пролактин /с 5 стотни над нея/, висок тестостерон /около 200 стотни над нормата/ и нисък прогестерон на 22 ден след предизвикана с дуфастон менструация / с 4 стотни под нормата/.
 Въпросът ми обаче е защо имам такива симптоми - като на настъпила овулация, а нали при поликистоза такава липсва.  newsm78  А дали е възможно да имам все пак овулация, но да нямам менструация...знам ли...
Във вторник пак съм на преглед, ще питам доктора, но бих се радвала, ако споделите подобен опит.

Целувки  на всички   love001

Общи условия

Активация на акаунт