Отговори
# 435
и аз пия метфогама, л тироксин, селен, витамини и още 100 000 надбавки, но и при мен цикъл няма. И мен ме болят яйчниците, но до там Sad Почти всички лекари казват че метфогамата помага, но не при всички е така. Момичета изследвайте и партньора си! Оказа се че ние имаме и много лош мъжки фактор и даже и при мен нещата да са чудесни, пак няма да се получи. При по-слабо изразената поликистоза, с наличие на цикъл, метфогамата обикновено помага

# 436
Здравейте момичета,
и на мене това ми е болната тема. Ние с моя приятел опитваме за бебе от 5 месеца. Аз съм с поликистозни яйчници, но с редовен цикъл. Уж засичам овулация с тестове. Наскоро ходих при нов гинеколог заради бяло течение, което се оказа гъбички и сега се лекувам и за това. Тя е поредната, която ми казва, че имам силно обърната матка назад и според нея по-скоро това е причината за незабременяването ми, отколкото СПКЯ. Назначи спермограма за партньора ми, след което следва цветна снимка и т.н и т.н. И все пак силно вярвам, че в днешно време с помощта на лекари, изследвания, лекарства нещата ще се получат, нужно е усилия, време и търпение (и пари най-вече)...
Успех момичета!

# 437
kristina_bs за обърнатата матка до колкото знам не е проблем забременяването , но има пози които помагат!Например така нречената кучешка и лежане по корем след секс, знам за момичета които са забременяли така!

# 438
kristina_bs за обърнатата матка до колкото знам не е проблем забременяването , но има пози които помагат!Например така нречената кучешка и лежане по корем след секс, знам за момичета които са забременяли така!

S@NDR@ За съжаление това ми е най-болезнената поза (пак заради обърната матка), може би метода с вдигането на краката след секс също е надежден.

# 439
В твоя случай трябва да лежиш по корем, не да вдигаш краката!

# 440
защо не пробвате с инсеминация? Ако имащ цикъл и плувците са достатъчно бързи би трябвало да се получи от 1-я път

# 441
При вътрематочната инсеминация вероятността за успех е от 5% до 30% в зависимост от проблема, клиниката и т.н. (т.е. дори и при много добри показатели при двамата партньори, пак не се знае дали ще се получи от раз). Честно казано, не знам как стои въпросът с инсеминацията и обърнатата матка и е добра идея да направите консултация. Друг е финансовият въпрос, защото и той не е за пренебрегване (в зависимост от стимулацията, изследванията и дали ще има реинсеминация процедурата може да достигне 800-900 лв., поне при мен всичко излезе толкова).
Успех   bouquet

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 07:22 от Пандора

# 442
по принцип лекарите започват с инсеминация, но е вярно, че успеха е между 5 та даже и някой казват 15 %, но аз бих пробвала, ако проблема е само обърната матка и цикъл има. А иначе тук във Варна в АГ  при Александров инсеминацията струва 400 лв. и още 100 за изследвания, които са задължителни. Попитай лекаря си

# 443
Моята инсеминация струваше около 1200 лв. в клиника в София,но в тази сума включвам и едни генетични изследвания на мъжа,които бяха около 300 лв. За съжаление нямахме късмет от първия опит...  Tired Аз съм с поликистозни яйчници,инсулинова резистентност и хашимото!  Confused

# 444
sunny:*kiss,

им аз съм така, само че имаме и мъжки фактор  Sick! Затова отиваме направо на инвитро. Иначе, когато все още не знаехме, че спермограмата е толкова лоша, ни предлагаха инсеминация, но изследванията, които ни казаха че трябва да направим бяха васерман, спин и хепатит.

А иначе за инсулиновата реизстентност сега от клиниката в Плевен ми изписаха стандартните - метфогама и л тироксин и още 7 добавки. пия ги от 2 седмици, постоянно ме болят яйчниците все едно че ще ми идва, но не би. Дано ми помогнат!

# 445
То и при нас има мъжки фактор,но май положението не е много лошо... Май месец ще правим контролна спермограма,да видим дали се е повлиял от андрозитола...А ти какви добавки пиеш?

# 446
антиоксидант, селен, витамин Е, пргегнанс плюс, хомеопатични капки, неофолик .... Simple Smile доки ми предписа всичко, пък ще видим Simple Smile

# 447
Скуки, каква хомеопатия пиеш? А във витамините за бременни няма ли антиоксиданти, витамин Е, селен и фолиева, че ги допълваш?  newsm78

# 448
1. pregnacare plus 1 дневно
2. Омега 3 Допел херц  2 х 1
3. Неофолик 1 таб. след хранене
4. Селен от 1000 1 таб.  след хранене
5. вит Е 3х1 след хранене
6. антиоксидант 1 таб. след хранене
7. метфогама
8 л тироксин
9 липохомиозот 3 х 10 капки на гладно

имам чувството че ще захвърча с тея добавки вече. Елементите навсякъде са едни и същи, но доктора казва че витаминозната бомба дава ефект и аз пия baby_neutral

# 449
Аз бих се посъветвала с още един лекар, защото доста неща се предозират така.  Wink  А това при положение, че бебеправите, не е редно, защото ако забременееш може да има странични ефекти върху ембриона.  Peace  Л-тироксин и лимфомиозот няма смисъл да се пият едновременно. Хомеопатията няма как да помогне, докато се пият хормони. Но ти си знаеш де  Grinning , не искам да ти се бъркам. Просто споделям мнение! Hug

П.С. (Не мога да не те попитам... Simple Smile) Този коктейл Тодорова ли ти го е изписала? Много ми прилича на нейния почерк - от всичко по много и без логика какво и защо, пък дано нещо помогне.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт