За контракции ослушваме се вече, бърза да излиза СЕПТЕМВРИйското човече!

• 25 771
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Един отчет и от моя преглед днес  Laughing
Бебето си отговаря на седмиците, тегло около 2400, главата е много много ниско долу, затова ми каза в следващите 2 седмици да си лежа повечко, че да си дочака да влезе в термин, да не тръгне по-рано. От друга страна контракции нямам, шийката е ОК, плацентата е започнала да зрее леко, но напълно нормално за този срок на бременността.
Реших май вече, че ще раждам в Софиямед, ще си избера лекаря, който работи при моята лекарка и другата седмица за пръв път ще се виждам с него.
Взех си 45-дневния болничен, взеха ми секрет за микробиология, следващата седмица кръв и урина и така... Подготвяме се вече.
При така развиващо се бебе прогнозно тегло на термин около 3500-3600 най-много - звучи съвсем нормално и обнадеждаващо  Party И се очаква при толкова плътно слязла глава отново раждането ми да започне с контракции, а не с изтичане на води, за което супер много се радвам, много по-неболезнено е така  Party
Реших май вече да раждам с епидурална, ще ги накарам да ми я дозират много леко и евентуално да ми добавят повече за шиенето...
Килограми -> +11
Мобси, не ми звучи изобщо като тапа - ако беше тапа, щеше да е гъсто, слузесто, примесено леко с кръв, твоето наистина по-скоро ми звучи като да не е вагинално. Изследвай си урината и успех  Peace
За позицията на бебето при сън - смятам да си го слагам директно по гръб и изобщо не го разбирам това с подпирането - много ми е в разрез с природата  Hug
Фейтче, надявам се да не съм те подвела за кенгуруто - похвалено ми е от приятелки, не съм го ползвала, но сега едната от тях ще ми даде нейното, така че и аз съм в твоя отбор и съвсем егоистично се надявам добре да съм те ориентирала  Mr. Green

# 601
elfy ,всички сме с теб!Бъди спокойна до срещата с мъничето!

За козметиката се включвам малко късно.Мисля да ползвам главно марката burt's bees(поръчвам я от амазон).За екземи ще пробвам Aveeno.За масажите съм решила да ползвам 100% натурално кокосово олио.Като поотрасне гъбка,ще минавам(живот и здраве) на Бочко или Оилатум Simple Smile

Ей,пак стана жега #2gunfire.

Хубав ден на всички  bouquet

# 602
Благодаря момичета!Сега вече спокойно мога да врътна и нея пералня,че си я бях оставила за последна!Лек ден!

# 603
  • където мечтите се сбъдват
Благодаря, stefanelbouquet
Какви са им доводите срещу епидуралната?
Ами,довода на следящата ме лекарка е,че нямало да мога да напъвам.Аз съм чувала,че при епидурална изчезват болките,но не и чувството за напъни.Освен това дори и да усещаш напъни,не трябва да напъваш безразборно,а трябва да слушаш инструкциите на екипа,за да не се получат разкъсвания.Така че,дори и да ми предозират упойката и наистина не усещам напъни,ще слушам какво ми казват акушерките.Ти какво мислиш?

# 604
Аз съм  против тези упойки,трябва само да стискате зъби и всичко си минава по реда на нещата Grinning вярно е че доста си боли ,но си заслужава след като се види резултата после Hug smile3534

# 605
Аз си усещах напъните. Дори мога да кажа, че не е съвсем безболезнено. Нещо като силна менструация са болките. Но са си съвсем търпими в сравнение с тези до 4 см разкритие.  Crazy
Истината е, че главата ти се замайва малко. Плачът на бебето си го чух супер слабо и отдалече. А съпругът ми го е чул чак в коридора. Crazy
Сега като отида на консултация и аз ще говоря с лекарката си, но определено ще си искам упойка, защото много ме болеше.

# 606
Стефанел, възможно е лекарката ти да се опитва да ти намекне, че там, където ще раждаш, няма добри анестезиолози  Peace
Иначе аз миналия път и без упойка не усещах напъни, не получих ясни инструкции кога и как да напъвам, напъвах както дойде и получих много разкъсвания, така че гаранция никаква. Да не говорим, че накрая се наложи да ме упоят с пълна упойка за шиенето, което е по-зле от епидуралната със сигурност...

# 607
Edna ot nas, сега като се разписа съм почти сигурна, че те видях днес на прегледа. Аз бях точно след теб за записа на тонове, но не бях сигурна само от снимките в албумчето и не посмях да се обадя, а и имаше много навалица  Embarassed
ако се засечем другата седмица ще се обадя  Grinning
Изчезвам да чистя, че другата седмица сменяме апартамента  Party

# 608
За разкъсванията си зависи И от зрелостта на шийката. Аз отидох с изтекли води, без грам разкритие и с неузряла шийка. Разбира се, че в процеса на раждане ми се накъса шийката, епизиотомия с 11 шева и това при 3 килограмово бебе. Crazy
Надявам се сега нещата да са по-леки. Praynig

# 609
  • София

Ел Сол стига си плакалаа:) Всичко е наред!

Спряла съм да плача още вчера, просто исках да си споделя. Лекарката ми си е мислела, че съм наясно, че ако има нещо притеснително ще ми каже, а аз обезумях от паника.

За спиралата и аз знам за забременяване със спирала, а и чуждо тяло в моето....тц. Пила съм хапчета преди,уж за регулиране на цикъла, ама ние и за да не стане бебе си ги ползвахме и бих го препоръчала на всички жени, които имат постоянен партньор и не искат да забременяват. Важното е да са предписани от лекар, за да нямат неприятни странични ефекти - аз отслабнах малко, лицето ми се изчисти, нямах истерии и такива неща, а секс ми се правеше точно толкова колкото и преди това.

# 610
  • където мечтите се сбъдват
Стефанел, възможно е лекарката ти да се опитва да ти намекне, че там, където ще раждаш, няма добри анестезиолози  Peace

Да,това определено е разумен довод,който бих приела,само че лекарката ми не знае къде ще раждам,защото още не сме го обсъждали  Laughing
Аз си усещах напъните. Дори мога да кажа, че не е съвсем безболезнено. Нещо като силна менструация са болките. Но са си съвсем търпими в сравнение с тези до 4 см разкритие.  Crazy

Аз съм чувала,че след 4-5 см болките стават много по-силни.Възможно ли е при всеки да е различно  newsm78

Сега като казвате,че има връзка между зрелостта на шийката и разкъсванията се замислих и трябва да проуча въпроса.От какво ли зависи тази зрялост?От близостта до термин?

# 611
Възможно е при всеки да е различно. Аз не търпя на болка. Мразя болка. Приятелката ми отиде с 4 см разкритие и няма дори епизиотомия. Каза, че можело да мине и без упойка. Crazy

Зрелостта на шийката вероятно си зависи от близостта до термина. Аз родих в 37-ма седмица.

Каквото такова. Не е страшно. После като си видиш бебето, всичко отива на заден план. Heart Eyes

# 612
  • shumen
Силви аз ходих и в Мола на лекции,но и на едни други в един апартамент на Марно поле мисля,че беше при Тони и там се засичаме с тези за бъдещи родители.
Аз днеска съм с разтройство и пак ме стяга корема и май ще чакам да си дойде мъжо и беж към болницата.Ужас,ама аз нямам стегнат багаж на 100%,ама сега нахвърлях нещата в една чанта,че да не ме изненада бебка.

# 613
Yael, видях аз една мацка, че ме гледаше малко странно, точно все едно се чуди дали ме разпознава или не, та и аз така леко те загледах, ама...  Hug Ти при д-р Йонкова ли се следиш?
Стефанел, болката е много относителна - мен до пълно разкритие не ме болеше кой знае колко - нямаш идея предварително твоят организъм как реагира на раждане и болка при раждане, всичко е строго индивидуално  Hug

# 614
  • София
Преди малко се чух с моята лекарка, каза, че имам перфектни изследвания. Всички кръвни показатели, глюкоза в норма, хемоглобин 122, нещо за белтъка в урината каза, че било идеално, всичко перфектно. Дано всичко с раждането и гледането на бебето да ми е толкова леко, колкото бременността Praynig, както и на всички мами тук и навсякъде  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт