Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 31

• 71 426
  • 753
  •   1
Отговори
# 60

Чак пък чудо Simple Smile Пих го и не мисля,че имаше кой знае какъв ефект..поне за мен

# 61

Чак пък чудо Simple Smile Пих го и не мисля,че имаше кой знае какъв ефект..поне за мен

Принципно лимона го дават за полезен плод  Simple Smile , за содата съм въздържател, но като попаднах на линка случайно и реших да го споделя ей така ,
в тези горещини по един изцеден фреш от лимон с малко лед може да се отрази добре .

# 62
http://www.dnesbg.com/obshtestvo/velikotarnovtsi-ludnaha-po-zeol … ava-i-lekuva.html

Това инфо от днес - доколко е истина не знам , но последна си отива надеждата

и тук :
http://www.roche-oncology.bg/portal/rak-bg/lechenie_rak_garda#.T … iQ5YOf1A.facebook

... ЖИВИ И ЗДРАВИ !

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 18:17 от mimilita*

# 63
Сега се сетих за плод който би бил полезен, ако се продава в Б-я.

Ето частта засягаща вас:

A chemical found from Soursop and other trees in the same family prevents cancer and kills cancer cells without harming the other cells.

А ето и линка където може да видите плода и другите му действия и приложения:

http://www.forestgeneration.com/soursop.html

# 64
  • В царството на игрите:)
Момичета, честит празник "Успение Богородично" ! Нека Божията майка ни закриля, да ни дава надежда,сили и радост! Хубав празник и за всички именяци и не именяци!!!
Не разбрах каква е билката и растнението, че не съм много на "ти" с английския newsm78

# 65
  • София
Става въпрос за един плод, който е много популярен в тропическите страни. Правят от него фрешове, пюрета, различни напитки и сладоледи. Наричат го гравиола (лат. наименование Анона муриката). Представлява дърво,  което отглеждано на вън достига до 6 м височина, но може да се гледа и в стайни условия, естествено става значително по-малко. Листата му са тъмнозелени и месести, а плода прилича на ябълка, но е с неправилна форма и сърцевиден. Отгоре е обвит със зелено-жълта обвивка покрита с иглички. размерите на плодовете достигат до 30 см дължина, 15 см широчина и до 3 кг тежина. Берат ги обикновенно по-твърди, още докато са зелени и ги оставят на стайна температура да се съзреят, след което се консумират. Вътре в тях подобно на ябълката има черни семена от които се захваща и самото разстение! Има сладко-кисел вкус. Миленка мисля, че това ще ти е достатъчно, но само да ти напомня, че и там жените боледуват от рак на гърдата  Mr. Greenто не е за смях, ама да си го кажа. Със игурност се внася и в Европа. Виждала съм го в Америка.

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 14:20 от margi4

# 66
Аз пък задавам друг въпрос-като казват,че ракът е заболяване причинено от обида,гняв и т.н. чувства,как аджеба разни Хамерикански и други там ябълки и крушки,чушки червенушки ще ни предпазят от него,Ъ?!

# 67
  • София
Честит празник, момичета!   bouquet
Всички небесни сили да бдят над вас! Бъдете здрави!

# 68
  • Пловдив
Честит празник, мили приятелки!  bouquet
Пожелавам ви много, много здраве и късмет!
Весело изкарване!

# 69
margi4 вече е превела част от написаното  Grinning
Аз знам плода като "сауър сап". Ползата му за лечение на рак е открита сравнително скоро и все още се експериментира, като след това откритие цената на плода скача многократно. Това ви говори, че до сега не е ползван с тази цел, лечение или превенция на рак.
Ако намерите зелен, приличащ на свит таралеж плод, не го подминавайте. Трябва да е мек на пипане, нещо като зряла круша или праскова. Кората се бели с ръка, като банан, мека е. Ако плода е твърд се оставя на стайна температура за няколко дена да омекне.

Намерих нещо в нета което също е интересно:

Скрит текст:
But the reason why some people consider soursop a miraculous fruit is that it seems to be powerfully effective at treating cancer. While more research and clinical trials are needed to determine exactly how and why soursop fights cancer, some laboratory tests have shown it to be up to 10,000 more times effective than traditional chemotherapy drugs at slowing the growth of cancer cells, said a guide at Florida's Fruit and Spice Park, which grows tropical plants to study.

Soursop does even more than slow down cancer cell growth; it seems to be miraculously effective at killing cancer cells, as well. What's particularly exciting to researchers is that soursop compounds target just cancer cells for destruction, while leaving healthy cells unharmed in laboratory studies, such as those conducted at the Catholic University of Korea. Since traditional chemotherapy kills many healthy cells along with cancer cells, being able to selectively target just cancer cells would be a huge step forward in cancer treatment if a drug derived from soursop is eventually produced and approved for use in cancer patients.

Compounds from soursop leaves seem to be especially powerful against certain types of cancer -- lung, prostate, and pancreatic -- according to a Purdue University research study.

Малко по-късно ще се върна да преведа текста.

# 70
Ще помоля ако някоя от вас има телефон за контакти с неврохирурга д-р Николай Габровски от Пирогов, да ми ги изпрати на лични. Благодаря ви предварително!

# 71
Извинявам се за забавянето. Ето превода на текста:

Причината поради която сауър сап се счита за плод-чудо е защото изглежда, че той е невероятно ефективен при лечение на рак. Нужни са още изследвания за да се установи защо и как този плод се бори с рака, но някои лабораторни изследвания показват, че плода е до 10,000 пъти по-ефикасен в забавянето на разтежа на раковите клетки от традиционните химиотерапевтични лекарства (тук ме извинете, но не знам в какви точно лекарства  и/или хапчета се състои химиотерапията и превеждам буквално "лекарства")

Сауър сап не само забавя разтежа на раковите клетки, но изглежда и че чудодейно ги унищожава. Това което изключително много развълнува изследователите при лабораторните изследвания е, че съставките на сауър сап атакуват изцяло и само ракови клетки като оставят здравите непокътнати. Понеже традиционната химиотерапия унищожава и здрави клетки покрай раковите, възможността избирателно да се атакуват само раковите клетки ще доведе до голям напредък в лечението на рак, ако производителите успеят да създадат лекарство което да се удобри за продажба и лечение на заболяването.

Според изследване на Purdue University, сбор/съставка от листна от сауър сап оказва най-голямо положително влияние на няколко вида рак - бели дробове, простата и панкреас.

Чувала съм от хора, че тази съставка от листа всъшност е  нещо като запарка, чай който се консумира, но не знам подробности. Мога да разпитам, ако ви интересува.

# 72
Може ли някой да ми каже колко след края на лъчетерапията мога да направя пет скенер??

# 73
  • София
Здравейте.Аз пък искам да попитам - според вас ПЕТ скенера или ЯМР е по-точно изследване.Защото и аз като KaRoLa мисля да си направя  , но съм в питанка кое да бъде, минаха 6 месеца от както се лекувам.А може би двете са за различни неща или....не знам newsm78?

# 74
  • Варна
KaRoLa, за ПЕТ скенер трябва да са минали 3 месеца от последната ЛТ.

Общи условия

Активация на акаунт