Отговори
# 105
  • София
Поли, изключително много, много ти благодаря!   bouquet
В нашия случай детето ще е и с двойно гражданство - руско и българско. Явно това ще трябва да проверя в НОИ или общината.  Thinking Сигурно ще искат в общината и някакви допълнителни документи.

# 106
Да ви се оплача аз още се занимавам с hr-ите в моята фирма, искат да си взимам платената отпуска сега, а аз искам да си я запазя за след края на първата година. Супер ме изнервят, разбирам, че не искат да ми плащат след това, но за такава компания не мисля, че са проблем 5 дена повече, а тия hr-и така спорят с мене все едно те ми плащат заплатата #Cussing out

Аз помпа за кърма ще си поръчам от интернет(на авент ръчна), че излиза поне наполовина по-евтина от тук. Надявам се да не ми се налага да ползвам, чувала съм ужасни истории, но не искам да купувам след раждането, защото няма да има време да пристигне, а не искам да плащам 2 пъти повече Simple Smile
Ще пера нещата на бебчо по-късно, мисля към 34-35 седмица(то това е след 2 седмици, де Simple Smile), мисля повечето бели или памучни без апликации и особено цветни да пусна на 60 градуса, въпреки че на повечето пише 40. После ще ги и изгладя, поне сега имам мерак, след като се роди бебчо ще видим дали ще остава време, но аз принципно и нашите дрехи гладя. Прах за пране ще ползвам тоя - http://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0 … %D0%B3%D1%80.2502 (както и доста дрешки на същата фирма), дадоха ми една листовка, която ме убеди, че праховете, които продават като бебешки по магазините, по-добре да не ги ползвам Simple Smile А и въобще не е скъп, даже мисля в началото да пера и нашите дрехи с него.

# 107
Прах за пране ще ползвам тоя - http://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0 … %D0%B3%D1%80.2502 (както и доста дрешки на същата фирма), дадоха ми една листовка, която ме убеди, че праховете, които продават като бебешки по магазините, по-добре да не ги ползвам Simple Smile А и въобще не е скъп, даже мисля в началото да пера и нашите дрехи с него.
Minx, 500 гр. прах за пране за 9.90 лв не ми се струва никак евтино. А доколкото си спомням, ти искаше да ползваш и многократни пелени, та ще имаш да переш по доста перални. Ама ти си знаеш де. Ако не ти се струва скъп и ти харесва, ползвай го. А, сега видях, че пише за 34 пранета. Бреййй! Дано наистина е така!

Аз още не съм избрала прах за бебето, но пък продуктите на Тео нещо не ми харесват. Та, ще потърся нещо друго. А аз с пералнята имам проблем, че е вързана по погрешка към топлата вода от бойлера. Като си прекарвахме водната инсталация (защото живея в нов апартамент и всичко си довършвахме от нулата) и не знам как стана тази грешка, че вързаха извода на пералнята към топлата вода. И сега винаги трябва да се съобразявам като пускам пералня, че скоро няма да има вода на бойлера. Отвратителна ситуация, но не знам дали скоро ще можем пак да разбиваме и да правим нов водопровод, така че ще продължава да ми е мъка прането. А с бебето не ми се мисли как ще е. Това е и една от основните причини да се откажа от многократните пелени.

А сега набързо само да споделя за прегледа днес. Беба отново расте с 10 дена напред. И така е още от началните месеци. Може и по-рано да се роди от термина. Иначе се е обърнала вече с главата надолу, всичко си й наред. И вода и плацента също. А мен ме похвалиха, че добре ми вървяла бременността. Даже сестрата ме ласкаеше, че искала да заведа после бебето да го видела, че щяло да е много красиво бебе, гледайки по майката  Blush Чак се изчервих Simple Smile И сега идва "обачето".
Скрит текст:
Изследванията на урина не са добри и утре ме праща на нефролог, както и на повторна урокултура и ПКК. Та, ще видим утре след прегледа и изследванията какво ще се окаже. Дано всичко е наред! А за непрекъснатите ми киселини, препоръча ми да пия Деган. Щял да ме облекчи, нищо че е против повръщане. Явно затяга антирефлуксната клапа по някакъв начин. Ще пробвам да видя. Също така ми изписа и желязо на сироп, защото с тези киселини нямало да мога да пия хапчета желязо, не знам защо, досега не съм пила.

Хайде, приятна вечер от мен!

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 20:13 от stefitato

# 108
За прахът за пране  -  много ми хвалят този прочут Тео Бебе, но аз съм алергична към продукти на Тео. Мисля да пропусна покупката му и се насочих към Rex Baby. Изпробвах го вече и ми допада сякаш, но по бебето ще се разбере. За сега мога да съдя единствено по цената, а тя ми е удобна.
      Вече изварих няколко дрешки, които ми бяха подарени и  им няма нищо.... предполагам че по-високата температура в пералнята няма да направи гаф със светлите  бебешки дрехи. А ако на 40 градуса на някоя дрешка и се разтекат цветовете - предпочитам изобщо да не я обличам на бебето..
  Помпа за кърма съм избрала на Авент,, ръчна. За сега ще остане само като точка в списъка, ако ми потрябва в болницата,  ще изпратя съпруга да я купи на момента.

# 109
Привет, милички тумбачета.

прах за пране - за щерката ползвах и продължавам на Тео или Персил. Не е имало проблеми нито с единия, нито с другия. Т.ч. и за беболина ще са същите.
за прането - тези, които искат да си подготвят нещата по от рано - изперете всичко набелязано и после ги сложете в пликове. Така хем ще сте си подготвили нещата, хем ще са си по местата, хем няма да се напрашат  Wink Аз така бях направила първия път и смятам да повторя, но имам още 2-3 неща да купя за бебка и тогава всичко на куп ще пера. Иначе пера на 40 градуса, както е указано на дрешките.
за гладенето - гладя и ще гладя, защото просто дрехите ми харесват повече изгладени.
памперси - ползвам предимно Памперс зелената серия. Бялата не ми допадна, от оранжевата съм разочарована. Взимали сме и Пуфис, но след като щерката няколко пъти се събуди мокра до ушите - не съм повтаряла. Либеро също ги харесвам много, но ги ползваме предимно зимния сезон, че са по-плътни от тези на Памперс. Въпреки, че наскоро някой ми беше казал, че са ги направили също толкова тънки, колкото другите.
помпа си бях взела най-обикновена, тип спринцовка и смятам пак така да постъпя. Беше ми много удобна, но може би защото я ползвах за кратко. Каката после сама си регулираше количествата и не се е налагало допълнително стимулиране.

# 110
  • София
Някой да е ползвал случайно или да има отзиви за ето този био гел за пране?
http://www.supermag.bg/perilni-preparati/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0% … rt-1-5%D0%BB.html
В Хит са го пуснали на промоция по 17лв. и се чудя дали да не взема един и с него да пера като за начало.

stefitato, не се шашкай толкова предварително  Hug
Скрит текст:
На мен ми на последното изследване на урина ми излезе белтък, еритроцити и билирубин. Пуснаха ми веднага и кръвна биохимия за работата на бъбреците и на черния дроб, там всичко беше наред, в кръвната картина също и засега просто ще следим нещата, най-вероятно изхвърлям песъчинки, което въобще не е толкова  страшно и опасно. Само трябва да си меря кръвното сутрин и вечер, не е мръднало засега все ми е около 100/70 и също така да ям по-богата на протеини храна - извара, месо, млечни продукти, както и да приемам повече течности.

# 111
  • София
Нямам доверие на нито един БГ продукт на химическата промишленост, особено предназначен за деца, а Тео Бебе е такъв. Освен това се произвежда от "Фикосота" - още една причина да предпочета каквато и да е друга алтернатива на световен производител, макар да знам, че техните продукти за нашите пазари далеч не са толкова качествени като същите, предназначени за техните си пазари. Но пък традициите им по стандартизация и контрол са толкова години преди нашите, че това е едно от малкото неща, за които изборът ми е ясен (или по-скоро какво не бих избрала).

Навремето перях бебешките дрехи отделно в пералня и само с "Ариел" и Диването (да чукна на дърво) не е имал никакви алергии. Затова си мисля, че и сега ще пробвам така.

Вашите бебоци хълцат ли? Моята принцесина ме побърква, защото го прави понякога и по десет минути, по няколко пъти на ден. Днес на средата на една среща в офиса станах и почнах да се разхождам с надежда да спре и защото изобщо не успявах да се съсредоточа,  обаче уви -лекото "потупване" през половин секунда продължи ритмично в една и съща точка още доста време  Crazy Не се учудвам, понеже и баткото беше така, но по спомени го усещах последния месец, а  след това, като се роди и захълцваше в стаята в родилния дом и всичките мами подскачахме - толкова звучно беше.   ooooh!

# 112
  • София
Аз не съм забелязала моят юнак да хълца. Изобщо е много кротък, само че напоследък започна да нацелва някакви болезнени точки  Tired Особено около десния яйчник, той ми е проблемен. Но все пак през повечето време мърда на вълнички, а не рита, така че се разбираме с него.

Аз самата съм алергична към много от праховете, така че не знам засега на какво ще се спра. В това магазинче, за което писах по-горе, човекът внася препаратите директно от Австрия. Поне всичко, което съм купувала от него досега е в пъти по-качествено от същите марки, купувани от друго място  Simple Smile

Момичета, ще се засечем ли с някого утре във "Фемина" около 15 часа?

# 113
Mio care, който препоръчах е без фосфати, без парабени, без оцветители, без ароматизатори...10лв е половинката и при него мисля, но си заслужава...слага се по-малко и мисля с него можеха към 40 пранета да се направят...но пък в крайна сметка купуваме какви ли не скъпи неща, та от това ли ще пестим...

аз също съм на мнение, че БГ препаратите и въобще козметиката е на нулево ниво, пък имам и позната във фармацевтична компания...ама затова понатам...

това, което научих последно от нея е, че риванола е по-добре да го забравите...защото се прави от неизследвани рибни масла, които са канцерогенни...дефламола също е от най-опасните неща...

а за пробитиоци само някакъв линекс...биогайата която се препоръчва масово за бебета е все едно да давате вода...нещо такова...

# 114
И аз не съм забелязала моя мишок да хълца, но цяла нощ пада едно ритане не може да се спи. Като заспя сутринта в 6 отново рита. Забелязала съм че му харесва да се вози  Grinning тогава явно заспива.

# 115
Нашата беба хълца много. По 2-3 пъти на ден, по около 10 минути. А първия път когато го усетих това ритмично побутване, притесних се какво е, помислих че е сърчицето. Но пък беше по-бавно от сърце. Та, докато разбера, че е хълцане .... Сега вече си знам. Но наистина е неприятно усещане и трудно може да се концентрира човек през това време.

svetla81, мерси за успокоението! Ще видим утре какво ще кажат.

# 116
  • Пловдив
А какво като усещане имате предвид под 'хълцане'....?
Аз нещо не мога да различа нещо подобно... newsm78....на няколко пъти вече като съм в седнало положение....усещам нещо като забавени,тромави вибрации...(не точно това, но незнам как да го обясня...) даже първият път се зачудих дали не е пак някой лекичък трус Mr. Green  това хич не мога да си го обясня...може би са някакви по-тромави движения са бебка...

А пък вие вече перете даже....аз още нали нищо не съм купувала...та  и за прах за пране не съм мислила  Blush...Определено обаче ще се възползвам от споделеното от вас момичета Mr. Green
Мога само да вметна , че вече от доста места чувам добри отзиви за този прах "Сано"...та може би  ще го имам предвид...

# 117
Как перете активната гимнастика и столчето за кола? С гъба и какъв препарат? После как изсъхва и не стават ли петна? А как се изплаква? Embarassed Аз съм на легло и едва ли ще ги пера, но майка и баба може да ми помогнат като дойдат, живот и здраве, след месец.

# 118
  • София
 Добро утро,

Снощи бяхма на концерта на Лейди Гага - беше ужасно ама ужасно шумно и днес взех да се чудя дали можем да му увредим слуха на бебето от тая шумотевица. Честно казано много ми хареса и на място не съжалявах, че сме отишли, бебка "танцува" през цялото време, но днес ми стана ужасно гузно. Имаме билети и за Лени Кравиц, но започвам да се чудя дали да ходя...Нали са "бременни щуротии" да си мисля, че можем да го оглушим от някакъв си концерт?

За хълцането някой пита - аз го усещам като леки повдигания през 4-5 секунди, продължава по 5-10 минути понякога и няма какво друго да е - повтарящата се честота ме кара да мисля, че това е хълцане.

Нашата активна гимнастика се разглобява и всички меки части, до които има допир бебето ги пъхам в пералнята. Честно казано тая играчка не сме я ползвали особено.... За сметка на това нямам идея как да изпера столчето за кола, не може да се разглоби, за да се махнат меките части... и аз Като Ева на сцена, чакам идеи...

# 119
Добро утро, милички.

Ева, Gaja - това, което правя аз е да пера с препаратите, които са за дамаски. Т.е. с четка и препарат, а после "плакна" (забърсвам) с влажна кърпа или първо пускам прахосмукачката, за да изсмуче прашинките и после парцал - според препарата, който ползвам. По същия начин пера и лятната количка на каката, т.к. тапицерията й не се сваля. Петна не съм забелязала да остават от препарата, но може би е важна дозировката. Ако се притеснявате, да не се изрине бебока - може да сложите пелена върху столчето за кола и върху него - сладурчето. Въпреки, че първоначално бебчетата ще са мах облечени - вкл. и шапчици, та... Иначе всичко останало - меки играчки, килимчета и т.н. - в пералнята с бебешкия прах Wink
за хълцането на беболина - рядко й се случва, но е забавно, когато го усетя  Grinning
за избора на педиатър - много се колебая дали да се запишем отново при същата, която преглежда каката или да отидем при друга, за която чувам доста добри отзиви. От първата не, че не съм доволна - много добър специалист е, но не е от приказливите и ако аз не питам нещо, тя и не казва нищо. Но пък вече съм наясно кое какво е, та ще го мисля още малко.
за мърдането на бебето - малката сладурка вече явно е на тясно, защото активното върнете вече го няма, а се появява само ту краче тук, ту ръчичка там. Корема ми заема всевъзможни странни форми. Но е нормално, предвид, че вече съм в 32 г.с. Другата седмица съм на преглед и да видим колко е пораснала кукличката.

Общи условия

Активация на акаунт