АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 323
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Белверде  Hug не е болезнено, мен доки също ме провери дали имам разкритие  с два пръста и по време на раждането също...даже и гел не си беше сложил само ръкавици а бях с 3 см. разкритие..Наистина не е приятно, но няма начин трябва да се изтърпи всичко..  Hug

# 406
  • София - град
За лампата, аз не признавам бейбифоните. Друга работа си нямам ,а и апартамента не е голям та с бебка ще сме нонстоп заедно,не ми трябва бейбифон  Rolling Eyes Та за това лампа. Ще видим тази може и тя да ни свърши работа....споменаха ми за някакви на Чико, ще потърся....
Аз днес пак на тонове...
А в момента седя цялата оранжева в главата Laughing Сменям цвета, стискайте палци да стана огнена  Heart Eyes
Снимките ми отпадат за събота и неделя, не се организирахме ....  Tired

# 407
Честито на Сониту, Мигленчица и Маги_Варна! Да са ви живи и здрави рожбите и много да ви радват!   bouquet
Успех и леко раждане на всички раждащи и чакащи (и на мен  Blush)! Хихихих
Относно лампите, аз имам една лава лампа и си мисля, че ще ми върши прекрасна работа. Освен това е забавна, а светлината й е приятна и не е дразнеща ...  Thinking
belverde  прегледа за разкритие беше само с пръсти / т.е. с 2/. Доктора си сложи малко гел на пръстите и така. Беше по - скоро неприятно отколкото болезнено.
newsm10 Не се тревожи излишно, много е неприятно, но не боли!
Оф, и днес май няма да е моят ден ...  Tired

# 408
Белведере, аз точно не съм много добра в обясненията най- малкото, понеже не съм особено на ясно как точно го правят. Неприятно е понякога- зависи от лекаря, ей тоя днес, дето беше като канара ми направи най- малко неприятния такъв преглед. Аз докато раждах ми правиха много пъти и тогава по- скоро ми беше гадно.

# 409
Здравейте пак от мен.
Исках просто да споделя малко за количеството кърма, което изяждат бебетата. Има едно такова правило на първия ден от раждането - 10мл, на втория - 20мл и така до към 10-тия ден се увеличава с по 10мл на ден, накрая на теория би трябвало да ядат около 100мл и така да се задържи доста време. Казвам на теория, защото е относително и както ще ви кажат и консултантките по кърмене, важно е количеството напишкани/ наакани памперси на ден, както и дали детето е спокойно.
Някой попита за секциото. Мен ме очаква второ такова в скоро време. След първото се възстанових супер леко. Болки имах, докато кърмя, защото се получават контракции на матката, а тя все пак е срязана. Нещата отшумяха да кажем за около 3 седмици след раждането.
Дано да съм била полезна.
Стискам палци на всички, на които им предстои раждане в скоро време - всичко да мине гладко и леко!

# 410
  • Обетованата земя
И ние може би сме с колики, но не съм много сигурна. Сутрин като стане 5 часа, обикновено тогава се пада да се кърмим, съответно се разбужда малката буба и после като я сложа в легълцето, уж спи, обаче ръмжи, скрибуца като врата на гардероб  Mr. Green, и така до 10 часа, когато ставаме. Естествено към 7-8 пак се кърмим. Това ръмжене е от поне една седмица, и вече си мисля че може и да са колики, до скоро не се свиваше, но тази сутрин сякаш се свиваше и попръцкваше. Имам инфакол от Англия, ама не ми се иска да й давам, да не вземе да се запече. Има ли някакви хомеопатични в БГ за колики?  newsm78
 За проверката за разкритие, мен никога нито ме е боляло, нито ми е било чак супер неприятно. Но и аз не съм наясно докъде си пъхат ръката, само знам, че 1 пръст е 2 см (то зависи и от ръката на доктора, де) Peace
 За осветлението вечер, с Иво съм кърмила и на ТВ, даже и сериалите следях нощем, но той сучеше по час и нагоре   Crazy А съм ползвала и лампата на бейбифона, но сега ми е малко далече разположен. Иначе ми е от голяма полза бейбифона, защото често оставям Теа да спи сама в стаята и я затварям, защото батко й вдига такъв шум, че  често я буди. Сега осъзнавам колко е шумен!  Laughing Иначе пък много й се радва, приказва й на неговия си език, гали я по косичката, много е нежен, и нямам търпение малко от малко да порасне тя, за да се занимават двамата, според мен ще им е много интересно и забавно.  Heart Eyes

# 411
  • Варна
Мерси много Ivy,
Отговор за ЛЛЛ:
Скрит текст:
Цедя се 1-2 пъти на ден, понеже гърдите ми стават твърди като камък. А струята май наистина е доста силна, понеже често ми се случва когато Маги пусне гърдата продължава да пръска върху нея и уточнявам пръска не капе Crazy И кърмата е доста при цедене за 7-8мин. горе долу изкарвам около 40-50мл от гърда, май ще пробвам номера с пръсчетата   bouquet
Да честитя и аз на новите мами за много здрави, радостни малки сладурковци  bouquet
И много стиснати палчета за раждащите днес Hug

Аз да си споделя вчера ни падна пъпчето и вече ми е мноого по-спокойно, че беше една гадна висяща щипка която само подмятах докато сменям памперси, а днес вече и взехме на Маги и акта за раждане  Simple Smile Simple Smile

# 412
  • Добрич
Привет в отбора на мамите! Simple Smile
Роди се Матей! Юнакът на мама е тежък 3950 гр и е дълъг 51см с огромни бузи и черна коса Simple Smile
Аз съм още в реанимация и очаквам да ми го донесат да се опитваме да се кърмим!
Поздрави на всички  Hug

# 413
Тук съм . И днес няма да се ражда:) Hug Бебка й е добре и ми дава още няколко дни почивка;) Hug

Цитат
На косъм бях да го питам дали да не изчакам да видя главичката и тогава  да отида....
Гунди - направо ме убиваш hahaha hahaha hahaha
А кой ти е казал, че млади мъже ще те заглеждат hahaha hahaha hahaha hahaha Heart Eyes Heart Eyes

Капки за колики пробиотици - ако за тях питате са Биогая Peace Иначе за мен най-ефикасни с Никол се оказаха Лефакса. (винаги съм ги давала в комбинация с Биогая)

Марли - честит ти син!!!Да е жив и здрав!

# 414
Марли, честито ви момченце. Да е жив, здрав и щастлив и много да ви радва  Hug

Правилото за млякото е така както е казала Щица и да добавя - по около 100 мл. до края на първи месец след това - 1 1 0 или Единица, Пореден навършен месец и Нула. И все пак това е много относително, но е ориентировъчно.

Би-би
, очаквам да кажеш, че педиатърката е разсеяла всичките ви притеснения и съмнения  Hug

# 415
Мерси много Ivy,
Отговор за ЛЛЛ:
Скрит текст:
Цедя се 1-2 пъти на ден, понеже гърдите ми стават твърди като камък. А струята май наистина е доста силна, понеже често ми се случва когато Маги пусне гърдата продължава да пръска върху нея и уточнявам пръска не капе Crazy И кърмата е доста при цедене за 7-8мин. горе долу изкарвам около 40-50мл от гърда, май ще пробвам номера с пръсчетата   bouquet
Привет valentina1027,
Скрит текст:
Ако обратния натиск с пръстите не е достатъчен, може да комбинираш предложените варианти. Предвид, че гърдите ти са препълнени и се втвърдяват е хубаво, ако ги усетиш напрегнати или да предложиш на Магдалена да посуче, или ако тя е сита и не желае, можеш леко да ги изцедиш, колкото да ги облекчиш. Първите дни се случва да има препълване. Ако гърдите не се стимулират повече от необходимото, лактацията би следвало да започне да се регулира.   bouquet

# 416
  • Варна
Отново много ти благодаря Ivy bouquet

marly_ честито бебче, живо и здраво да е и многоо радост да донесе на цялото семейство Hug

# 417
Мамчета, нашата Месечинка виторога е родила момченце 3400/52. Да им е жив и здрав и да им носи много радост!   bouquet Бебето е с много коса и двамата са добре.

# 418
Благодаря ви за отговорите, нали знаете, че много ви обичам всички   bouquet
мен ми се струва рано да ни почват коликите, ама знам ли..  newsm78
Марли - честито мила. Да ти е жив и здрав, много да се гушкате, кърмите и да слуша бати  Hug
И ние вече си имаме ЕГН - даже го запомних от първия път  Mr. Green Mr. Green сега пратих мъжо за кухненска везна и без това вкъщи не е излишна.. и за едно кокосово масло да видя как ще се мачкаме с това бозайниче  Twisted Evil
ЕЕе, сега виждам за месечинка. Браво мила, да ти е честита рожбата  Hug Hug

# 419
  • София
belverde, относно прегледа за разкритие явно всеки го усеща различно. В понеделник и аз минах на такъв преглед и да ти кажа просто не можах да го понеса. Не знам защо, но така се стегнах и болката беше много неприятна. Мъчих се да се отпусна, но не успях и разбира се лекарката ме насмете  ooooh!. Вика ми, ти как ще раждаш!!!! И както не го мислех това раждане и си бях в едно блажено неведение така се сринах психически. Но това не го разказвам за да се плашиш а просто да се отпуснеш максимално  Hug Успех утре!

Общи условия

Активация на акаунт