АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 309
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Честито на Мигленчица, Сониту, Маги–Варна и Марли   bouquet

Такаааааа на мен определено ми пада тапата, вече има леки кървави следи, сега остава да разбера дали имам контракции  Thinking или да чакам да ме заболи. Днес бях на запис и с доки решихме или по-скоро аз реших да оставим прегледа за понеделник, ама сега се замислям дали не трябваше да е днес все пак. Иначе и на мен проверката за разкритие ми е по-скоро неприятна, от колкото болезнена.
Ох като си помисля, че му се вижда края така ме хваща шубето и хем нямам търпение да си видя бебешока вече, хем много си ми харесва коремчето и ще ми липсва  Crazy

А и на Месечинка честито   bouquet

# 421
ЩЪРКЕЛЧЕЕЕЕ- ЕЛСЪН Е РОДИЛА МОМИЧЕНЦЕ, ТЕЖИ 2710 И Е ЦЕЛИ 50 СМ.- СЪЩАТА ФИНА МОМА КАТО МАЙКА СИ. МНОГО ЗДРАВЕ, АМА МНОГО И МНОГО ПОСЛУШЕН И МИЛ БАТКО БОБО.  bouquet  bouquet Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 422
Честито Марли, Месечинке и Елсън!

valentina1027,
и аз като теб съм с много силна струя, която понякога така пръска, че цялото му лице става мокро  Tired

На мен проверката за разкритие ми беше най-гадната част и доста ме болеше  Cry

За коликите за сега давам само Биогайа и чай от копър, и днес приложих поза самолет (слагам бебето да легне на ръката ми с коремче върху дланта ми и придържам главичката с другата ръка) и май имаше ефект

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 15:55 от луничка*

# 423
Честит син на Марли!Много здраве и късмет! Hug
Честит син на Месечинката , много здраве и много да я радва! Hug

# 424
  • Пловдив
месечинке честито Hug
Би Би второто секцио ми беше песен в сравнение с първото,и то най-вече заради бързото раздвижване от рехабилитаторките.Яко ме обезболяваха през епидурален катетър(прага ми на болка при мен е доста нисък),а след свалянето му ни даваха някакви хапченца.А профенида- ползах 2 свещички вкъщи ,когато се натоварвах повече,и то след кърменето около 00 часа.След това секцио съм навита и за трето Mr. Green.

Днес ходих до клиниката да ми махат акрабите и исках преглед ,защото се притеснявах заради зеления цвят на лохиите.Моя АГ не беше на смяна и дойде дежурния-огрооооомен мъжага,а пръстите му кебапчета ooooh!.Качих се на магарето и като започна с едната ръка вътре да ме бърка яко,а с другата натиска корема-аз ей така Shocked.Ей казвам ви не можех да  седна един час после.Според него нищо притеснително няма,ама ако имам оплаквания да се обаждам,ама ако е той ще бегам надалеч.

фейси болките долу ниско сигурно ги получаваш когато ти е пълен мехура.Това се дължи на катетъра с който си била доскоро.След уриниране ако отшумяват не би трябвало да те притесняват.Но най добре се консултирай с лекар за всяко притеснение,което имаш Hug

елсънче честита  принцеса Heart Eyes

Ау,не съм си сменила лентичката ooooh!

# 425
Честито на всички мами  bouquet
Гинекологичния преглед боли когато няма разкритие,при 4-5см.въобще не се усеща Embarassed
При мен нищо интересно ooooh!на последния преглед никакви признаци на раждане-матка спокойна,тонове добри,нямам контракции.Ама, аз и предния път влязох в болницата с 4см. разкритие и без нито една болезнена контракция.
Мислех,че второто бебе ще излезе доста по рано,а то пак откарах до термин Tired
Леко раждане на всички  bouquet

# 426
Елси - честита щерка!!!! Да ти е жива и здрава!!! Да радва много мама и татко!!! Да има живот изпълнен само с щастие и любов!!!

Честит син и на Месечинка!! На него също пожелавам много здраве, късмет и да стане силен и голям мъж!!!

# 427
  • Враца
Честито на Марли, Месечинката и Елсън! Да са им живи и здрави бебчетата!   bouquet

Месечинката днес ли искаше да избегне раждане? Не и се получи май (ако днес е родила де). Wink

На последния преглед ме гледаха за разкритие, а до сега не бяха. Аз очаквах също като теб, Белверде, да си напъха цялата ръка до китката, но изобщо не е така. С 2 пръста бърка и просто натиска навътре, за да може да достигне до шийката, но не боли в никакъв случай, затова не се шашкай. Даже на мен не ми беше и непроятно, бече ми равнодушно, все едно нищо не ми прави. Споко!  Hug

А аз да попитам може ли да ти изтекат водите без да ти пада тапата?  Blush (колко съм невежа)

# 428
Но и много спи, няма будене, така храненето му става на повече от 3 часа, понякога на 4, а като ви чета как изяждат по 90гр и то по-малки бебета. Уф докато пишех се притесних още повече.

Биби споко и ние се храним през деня на 4 часа, а през нощта на 3ч. Моята шушулчица също има още жълтеница и само спи, рядко будува. Но днес бяхме на консултация и малката е качила около 240гр (за около 11 дена), което не е много, но не е и малко. Тя каза, че сме на долния праг за качване т.е по ~20-22гр на ден. Но при нейното сънливо положение пак е добре Simple Smile.  А от раждането е пораснала с 3см. Ние с мъжа ми също в началото започнахме само да я теглим, преди и след хранене, но я потеглихме само 3-4 дена и като видяхме, че теглото се променя нагоре, спряхме да я теглим. Решихме да си изчакаме консултацията и честно казано съм доволна, а и вече по-спокойна. Така че ти препоръчвам да не си вкарваш излишни притеснения, било то за пъпчето или за жълтеницата , или пък за теглото. Почти всяко бебче минава през това, както и нашето.И ние имахме приключения с нашето пъпче, но това е друга история и може някой друг път да я разкажа.

От много четене на всякакви материали и статии взехме, че измислихме прякор на нашето бебоче и то стана без да искаме  Laughing Прочетох някъде за кърменето и за това, как се разбира дали бебето е накърмено. Един от признаците, който много ме разсмя и го казвам на мъжа ми беше, че когато бебето е нахранено има вид на "пияно моряче" (каквото и да означава това). В началото взехме да се шегуваме и сега всеки път като я кърмя й викаме "пияно моряче"  Joy И в интерес на истината, наистина вади някаква такава доволна и пияна физиономийка, като се нахрани. Laughing

# 429
Честити бебковци на Марли и на Месечинката и честита принцеса на Елсънчето  Hug  bouquet

Фери, може  Hug

Диди, аз знам, че 1 пръст е 1см, а не два  Peace

КалистоPeace на 3см разкритие ме боля доста при проверката, след 4 обаче изобщо не, и с Криско, и сега.

Дидис, много хубаво казано, Биби, послушай я, спрете с това мерене (мъж ти да не се превръща в татко-кокошка, както тук наричат прекалено загрижените татковци  Laughing). 

И нашата си има прякор  hahaha започнахме да й казваме Гъсеничката (първо беше пиявичката, че виси постоянно на мен). На френски гъсеничка е Шений и така й казваме. И нали продаваме френски филми и се сетих за една поредица с разни насекоми, дето са римувани, например Мирей абей (Мирей пчеличката), Симеон папийон (Симеон пеперудата) и всякакви такива и аз викам - няма ли гъсеничка в тая поредица? И проверих и има. И се казва Камий  Joy Съвсем на място. Та сега сме Камий Шений  hahaha

Чие дете се беше опнало в бебешкото лелго? Нашият Криско го прихвана вбебяването - лежи в нейното легло, иска да го обличам аз и да го храня с биберон, хленчи като бебе и изобщо ме подлудява. Но хубавото е, че го обръщаме на майтпа, де, не се е взел насериозно  Laughing

# 430
Честити бебчета  smile3522 Да са ви живи и здрави и много да ви радват:)))
Ние днеска бяхме при педиатъра ни:) Малките имат едни пъпчици по личицата и ги мазахме с един мехлем ама не минават и малко се притеснихме, та ги водихме и на дерматолог. Оказа се, че е от топлото и понеже се чистили било нормално. Изписаха ни една камара мазила пак, направо ужас вече.... newsm78 Дано поне им помогнат, че са като пубертети, едни пъпчиви мамунковци  Mr. Green
Иначе сме наддали достааааа, вече Анди е  3600 с памперс, а Гиго е 3400 с памперс  hahaha Joy, качили са по-вече от кило за 2 седмици и доки се  Shocked, каза да спираме нощното хранене, че иначе с това качване на кила става лошо. И каза, по-вече от 90 мл да не им даваме, на хранене и не по-вече от 7 хранения на ден. Явно доста сме ги ошишкали, ама поне сега приличат на чевеченца Mr. Green Та довечера ще се будува яко, като знам какви са лакоми и как ще се сърдят, че им се яде. Другият вариант е да ги храним по-малко вечерта, вместо 90мл, да им дадем 40-50мл newsm78, абе ще го измислим, само да са ми живи и здрави мъниците  Hug
Хайде, оставям ви, да ида да си полегна и аз, да събирам сили за довечера Heart Eyes
Целувам и и да се пазите:)

# 431
Честити съкровища на Марли (браво, голям мъж, къде го беше сложила само), Месечинка (определено ме изненада, браво) и Елсън (браво за стройната мадама)!!! bouquet Да са им живи и здрави и да са им безмерна радост и гордост!!!  Hug

# 432
каза да спираме нощното хранене

#Crazy #Crazy #Crazy

Страхотен съвет за бебета на 1 месец, нямам думи.  ooooh! Надявам се да не го послушате  Tired

И мойта мома е пъпчива като е жега, не я мажа с нищо  Simple Smile

Кой се тревожеше за зеленикави акита? Нормални са, и моята мома сега напълни два памперса и са жълтозеленикави, досега бяха само жълти. Ето какво пише Хедра по този повод:

Цветът е златножълт до жълтозеленикав, а като цвят и консистенция прилича на бъркани яйца или на горчица, объркана с натрошено сирене. (да ви е сладко  Grinning)

# 433
Марли, Месечинка, Елсън ЧЕСТИТОООО!!!  smile3525   smile3525newsm51
Ние пак на гостиии..

# 434
Блонди: ще го намалим на по-малко грамажи, че те ядат по-вече от 90мл, защото аз първо ги кърмя и после дохранвам  Blush Mr. Green Може през деня да остане така, но за вечерта ще го намаля или на кърмене само или ако ги кърмя ще ги дохранвам с 40 мл да кажем, нещо от сорта.  Wink
А за пъпките, те бяха малко и сега стават все по-вече и по-вече, а уж ги мажехме. Та така, надявам се сега с новите мазила, ще минат и няма да ги мъчат Mr. Green Иначе са много гадни, едни ситни, червени с бели връхчета на места и са много на гъсто. Thinking Та така де:) Хайде оставям ви сега да си почивам и аз, че така ми се спинкааааааа newsm46

Общи условия

Активация на акаунт