Проклятието на красивата жена

• 76 044
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 405
  • София

Е, виж сега, ние сме визуално преситени, филми, медии, билбордова, красивите хора са правзели всяко обществено пространство и затова дори обикновения човек, който никога няма да има досег с нещо подобно дори през крив маскарон може да има претенции и да изказва предпочитания.
  Но ако подобно изглеждащи жени, като тук наречените коне Шифър, Жизел Бюндхен и ли несимпатичната ми и на мен иначе Анджелина се поставят в друг контекст, а именно сред по обикновено изглеждащите хора никой няма да се усъмни ни най-малко в красотата им, която е просто очевидна.
  Помислете си за море от хора - примерно плаж, клас, аудитория, тълпа - почти всички хора без проблем и без особени разлики във възприятието ще откроят красавиците.
Ето това е обяснението и според мен. Тук никой не сравнява обсъжданите известни красавици със съседката Пена, нито дори със себе си, а с други топ красавици и така стигаме до парадокса Клаудия Шифър да бъде наречена грозен кон.

# 406
  • Варна

но например предишната половинка на Брад Пит - Дженифър Анистън ми е по-красива.
А познаваш ли мъж, който да харесва Анистън? Аз нямам такъв познат, странно ми е защо не я харесват.

Моля???  newsm78
Кое не разбра Вили? Просто не я харесват познатите ми мъже. В смисъл няма да откажат да си легнат с нея, но не им харесва на повечето. И в сравнение е Джоли  пък хич.

# 407
Аз лично, бих имала проблем да отлича някои от тези жени сред тъплата по естетически принцип -

http://www.topsocialite.com/celebrities-without-makeup/

# 408
  • Сопот, Пловдив

Откровено грозна - не, но не спря да повтаря как филма за Лара Крофт щеше да м ухареса пет пъти повече, ако главната актриса беше някоя друга, а не "тази, с подутите устни". Други впечатления от нея преди това не е имал, а не е чак такъв експерт на тема актьорска игра, за да се повлияе от това еввнтуално.

Аз лично харесвам Анджелина, но например предишната половинка на Брад Пит - Дженифър Анистън ми е по-красива.

Е, виж сега, ние сме визуално преситени, филми, медии, билбордова, красивите хора са правзели всяко обществено пространство и затова дори обикновения човек, който никога няма да има досег с нещо подобно, дори през крив макарон може да има претенции и да изказва предпочитания.

Но ако подобно изглеждащи жени, като тук наречените коне Шифър, Жизел Бюндхен или несимпатичната ми и на мен иначе Анджелина се поставят в друг контекст, а именно сред по обикновено изглеждащите хора никой няма да се усъмни ни най-малко в красотата им, която е просто очевидна.

Помислете си за море от хора - примерно плаж, клас, аудитория, тълпа - почти всички хора без проблем и без особени разлики във възприятието ще откроят красавиците.
  Е, после, ще почнем да им намираме кусури, то се знае.

Уверявам те, че баща ми не е особено преситен с изброеното от теб. И продавачка в кварталния магазин да беше Анджелина, пак нямаше да я хареса, заради устните й. А той всъщност дори харесва плътни устни, просто смята, че нейните са прекалено големи за лицето й. Имам приятелка с много големи устни и изпито лице, която той също е коментирал, че на всичкото отгоре като сложи и някое ярко червило и  още по зле ставало положението. Та, понякога си е просто до вкус, не до пренасищане. Нима на никого не му се е случвало да не хареса някого, когото всички мислят за много красив, независимо известен или някой съсед от махалата?

# 409
  • София
Нима на никого не му се е случвало да не хареса някого, когото всички мислят за много красив, независимо известен или някой съсед от махалата?
Казахме го по- горе, въпрос на предпочитан типаж, но да наречеш красивото грозно е друго.

# 410
  Моля ти се, аз не говоря конкретно за баща ти, пък и доколкото разбрах, човека разумно се ограничава до "Не ми харесва" , а не твърди, че е грозна.

Колкото до грозни снимки на звезди, които иискат да покажат, че и те са хора кат нас, никога не съм разбирала това папарашко удолволствие. Всеки жив човек си има възраст, здравословен статус, по-добри или по-лоши моменти... В младото им и блестящо състояние всички тези хора, от горния линк са били надарени с естествена и открояваща се красота - някои повече с талант, не ги разгледах всички... но една снимка на подпухналата Чарлийз Терон няма как да ме убеди, че тази жена не е родена красавица.
  А много не са били и няма и да бъдат, и това си е просто факт от живота.

# 411

но например предишната половинка на Брад Пит - Дженифър Анистън ми е по-красива.
А познаваш ли мъж, който да харесва Анистън? Аз нямам такъв познат, странно ми е защо не я харесват.

Моля???  newsm78
Кое не разбра Вили? Просто не я харесват познатите ми мъже. В смисъл няма да откажат да си легнат с нея, но не им харесва на повечето. И в сравнение е Джоли  пък хич.

Чудим се само  Peace
Щото около мен Дженифър минава определено за харесвана. Ма на мен не ми се нрави, много миловидна, няма секс у нея.

# 412
  • София

Щото около мен Дженифър минава определено за харесвана. Ма на мен не ми се нрави, много миловидна, няма секс у нея.
Около мен не, прилича на Селид Дион и също толкова привлича мъжете ми се струва, а Сара Джесика Паркън направо предизвиква ужас у всеки познат ми мъж, с който е имало повод да се обсъждат известни жени.

# 413
Аз лично, бих имала проблем да отлича някои от тези жени сред тъплата по естетически принцип -

Не намирам, че целта е била да бъдат показани "грозни", а да бъдат показани в реалният им образ, без тонове грим и фотошоп. При такава ситуация доста от иначе всеизвестните красавици, биха били наистина неотличими в тълпата. Не грозни, а неотличими.
И тогава си остава пак въпрос на лично предпочитание.

Не мога да кажа грозна или хубава е Анджелина, Дженифър и редица други, които познавам само от снимки и кадри и на които съм ги виждала и добре и не чак добре изглеждащи. Като всяка друга жена, между впрочем. Поне като повечето редови жени.

# 414
  • София
Ама няма да говоря повече аз. Нека тва да е красиво, пък ние да сме с тежка патология според форумските "психоложки", нека. Laughing

# 415
  • Варна

Гледам, че Дженифър Лопес и Джулия Робъртс са си все хувави. Другите - негримирани, невчесани, напълнели, стари - да, грозни почти няма. Освен това - гадни снимки, нима на всички снимки все еднакво зле/добре излизаме?
Това, че голяма част от българките се опиват чрез ежедневния си, дневен грим да постигнат ефекта на фотошопа и сценична визия, е съвсем друг въпрос.

# 416
Аз харесвам невероятно много известни жени, но има точни три, за които ми е непонятно защо хем не мога да ги нарека грозни /би било нелепо/, хем визуално ме отблъскват/дразнят?

Ментова, и Холи Бери е все така красива, и Хилари Дъф, и Дженифър Лав Хюит... има и други, но ме мързи да ги изброявам.  Mr. Green

# 417

Около мен не, прилича на Селид Дион и също толкова привлича мъжете ми се струва, а Сара Джесика Паркън направо предизвиква ужас у всеки познат ми мъж, с който е имало повод да се обсъждат известни жени.
Мъжът ми твърди, че Мег Райън само жените я харесвали. Нямало нормален мъж, който да си пада по нея. А на мен ми е любимка. Наистина си зависи и очите, които гледат какво точно искат да видят...

# 418
  • Сопот, Пловдив
Аз пък си я харесвам Клаудия.  Mr. Green

# 419
  • София
Ама няма да говоря повече аз. Нека тва да е красиво, пък ние да сме с тежка патология според форумските "психоложки", нека. Laughing

Не съм психоложка, а социоложка и жената е хубава, може да не е твой тип, но не вярвам ти и съседката ти Пена да изглеждате по- добре и така вдигате естетическата летва до недостижими висоти. Хубаво е човек да има някакъв нормален критерий, иначе рискува после като гледа себе си да пожелае да се гръмне.

Жаве За Мег Райън съм чувала мъжки възторзи, но това беше преди поне 15 години. Това също е интересно, как с поколенията се менят типажите. Има и някои, които остават като този на Клаудия Шифър- съвсем същата като Бриджит Бардо на младини.

Общи условия

Активация на акаунт