Екобебета и деца V

• 95 909
  • 518
  •   1
Отговори
# 60
Madame, гледам, че твоята дъщеря е колкото моята. Аз пък търся бутилка, която държи топло през зимата.

Мислех Сигг да купувам, но сега като се разчетох на немския им сайт пише, че се правят от алуминий, а на българския от стомана. Кое е вярното в крайна сметка? И кое му е полезното на алуминия?

SIGG Bottles werden nahtlos aus einem Stück reinen Aluminiums hergestellt, sind auslaufsicher und von langer Lebensdauer. Seit über 100 Jahren wird die SIGG Bottle fachmännisch in der Schweiz hergestellt. Durch die vollständige Fertigung der SIGG Bottle in unserem Werk in Frauenfeld können wir die höchsten Qualitätsstandards in der Herstellung wie auch in ethischer und umweltfreundlicher Hinsicht garantieren.

от тук http://www.sigg.com/de/nachhaltigkeit/schweizer-qualitaet/

В крайна сметка май по-добри са шишетата от неръждаема стомана, защото  могат да се ползват и за по-топли течности. Как мислите?
Намерих един тест на Öko Test, но е стар. Едното от Сигг шишетата е отдавало алуминий при 20градуса на водата и е на едно от последните места.

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 09:59 от Soleil*

# 61
  • Пловдив
Като подхванахте пак за шишета... подариха ни crocodile creek. Много е симпатично, но си има разни недостатъци. Дори да е затворена отдолу "дюзичката", изтича по малко вода и се пълни под голяната капачка. А като се раздруса си пръска  Confused И... след 3 дни носене в градината така яко се очука... че му се смени фасона.
Та се наложи да импровизирам. От стар термокалъф на по-голямо шише отрязах да пасва на това и отгоре уших нещо като чантичка и така да я ползва без да вади шиишето. Не съм го тествала колко запазва температурата, но поне малко мисля ще има и такъв ефект Mr. Green

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 10:14 от benitta

# 62
  • София
Soleil, новите бутилки на Sigg са с променено вътрешно покритие и не би следвало да отдават алуминий. Това го четох като взимах нашето преди време. Но аз все така най-доволна си оставам от термосите/бутилките на Thermos. Тези които са Hydration Bottle - са само за студени, а Drinks bottle - за топли и студени. И остава да избереш дали да е със сламка или може "beaker".

Аз имам от тези със сламките няколко, те са си точно детски: http://www.amazon.co.uk/Thermos-Funtainer-Insulated-Beverage-Mus … 95832&sr=8-16

Иначе има още варианти:
стомана без термоизлоция: http://www.ebay.co.uk/itm/Thermos-Roho-Hydration-18-8-Stainless- … sh=item484087e1b6

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-THERMOS-INTAK-COLOR-CHANGE-HYDRATI … sh=item4aaf2a16b0

студени с термо: http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-THERMOS-Sports-Bottle-Stainles … sh=item27cb044a63

Хвърлила съм око на това, но чакам ако го намалят нещо: http://www.ebay.co.uk/itm/Thermos-Discovery-Drinks-Bottle-0-47L- … sh=item3f1bbeba16

# 63
  • София
 Понеже и аз съм в процес на обзавеждане се свързах с тези производители http://prodavalnik.com/mebelite-sa-izraboteni-ot-masiv---buk-i7249297. Изработват всичко по снимка, материалът е бук. Но още не съм получила нещата, затова не мога да пиша за качеството на изработка. Цените са изключително ниски и могат да изработят всичко и без лак. Сглупили са като са поставили тази снимка, а предлагат къде - къде по-хубави неща.

Резултати няма ли вече? Simple Smile

# 64
  • FRANCE
И аз четох за новото покритие на бутилките на Сигг, но пак не се мотивирах. Тази която взех на термос е симпатична, но Алекс не може да я отваря сама и май пак ще търсим нова . В училище не им се занимава да и отварят бутилката и тя пак не пие вода.

# 65
пропуснала съм ви, връщам се да чета

# 66
  • София
Цитат
Понеже и аз съм в процес на обзавеждане се свързах с тези производители http://prodavalnik.com/mebelite-sa-izraboteni-ot-masiv---buk-i7249297. Изработват всичко по снимка, материалът е бук. Но още не съм получила нещата, затова не мога да пиша за качеството на изработка. Цените са изключително ниски и могат да изработят всичко и без лак. Сглупили са като са поставили тази снимка, а предлагат къде - къде по-хубави неща.
  Това е мой цитат от предните теми. Подходих с голям ентусиазъм и доверие и сега съжалявам. От юли си кореспондираме с тези хора. Уговорката беше за края на септември. Мебелите и до сега не са готови. Непрекъснато ме подмятат и изместват датата. Просто думи нямам......

# 67
Просто изразете недоволството си навсякъде, където видите тяхна обява. Като производител, който си продава стоката онлайн и разчита на имидж , би трябвало да се постреснат и дано ви завършат най-сетне нещата Peace

# 68
  • София, България
За съжаление с повечето мебели по поръчка е така, бавят се нещата - дано в край на сметка поне ги направят добре, после ще забравите, че са се забавили  Praynig

# 69
Нашата детска вече е готова. Мебели от чам, боядисани с ОСМО. Майсторът се съобрази с всяко мое желание. Той дори боядиса, въпреки, че не познаваше маслото. Много съм доволна, мога да дам информация на лични.

# 70
Цитат
  Това е мой цитат от предните теми. Подходих с голям ентусиазъм и доверие и сега съжалявам. От юли си кореспондираме с тези хора. Уговорката беше за края на септември. Мебелите и до сега не са готови. Непрекъснато ме подмятат и изместват датата. Просто думи нямам......

Лелеее, все едно ме караше нещо да погледна днес в темата. Тези дни щяхме да поръчваме там! Благодаря ти, че сподели! Дано ви завършат нещата скоро Praynig

# 71
  • София
N.M.W., ако производителят е ОК да му се вее телефона в интеренет, очакваме да напарвиш добро на всички след теб Simple Smile

Аз имам две неща да споделям с вас. Сега вече ще си кажа Simple Smile

Запознах се с мебелист, който работи с безвредни лепила,  специален шперплат без формалдехиди, предимно сглобки, без метални елементи къдато е възможно, с масло за дърво.визитката му е прекрасна! дървена, надписите са пирографирани Simple Smile
Не съм поръчвала при него, но видях произведени мебели на СТройко в НДК. Бяха дизайнерски, но си говорихме за съвсем обикновени гардеробчета и тн... Обещах му да напарвя нещо като задание (от наше име) и той да го остойности. Но не съм го направила все още.
Човекът е много искрен в това, което прави, няма нужда ние даго убеждаваме в нещо... Обаче децата си играят с визитката и не я намирам.

Второто е моето случайно откритие ПРАХ ЗА ПРАНЕ ЗА ПЕРАЛНЯ ОТ ЗЕХТИНЕН САПУН - не работи официалния сайт arkadi.com.gr и  открих нещо с търсачката, което обаче не може да се публикува в бгмамма. моля напишете : arkadi БЕБЕШКИ ПРАХ ОТ ЗЕХТИН - така излиза текста и снимки
Аз го купих обаче за 3.90 лв (1 кг) но май беше намален, защото никой не го е купувал преди мен.... за мой късмет и за мой ужас....
Магазинчето е на Тодор Каблешков, в близост до Луи Айер, точно на ъгъла на Деян Белишки, в малкото базарче, вътре в прохода, в специализирания магазин за зехтин и перилни препарати от ГЪрция.... Много е сложно обяснението , но лесно се намира, лесно се паркира...
Дозата е 2 суп лъжици. Това са нещо като фини люспички, от чист сапун от маслини и морска сол.
пере идеално( като за моя опит, не като за Ариел и тн)и НА НИЩО НЕ МИРИШЕ !!!!!!!

вЪВ ВЪзторг съм.

Оттам имам и Персил Eco pоwer, но мирише, него няма да ви хваля. Много еко и био , не съм го чела, случайно го купих

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 00:44 от ЗаСлон

# 72
  • София, България
ЗаСлон, като каза за сапуна и се сетих. Преди време прочетох (почти съм сигурна че беше в тази тема) за зехтинения сапун от Джъмбо. Представлява едно зелено блокче. Купих го, но сега не мога да си спомня за какво го използвахте - за миене ли, за пране ли  newsm78

# 73
И аз отскоро ползвам зехтинов сапун /има и с дафинов лист/ от арабските магазини на ул. Цар Симеон. Ползвам го за тяло и коса. За косата съм много доволна, защото съм с къдрава и ми е трудно да намеря подходящ шампоан, от който после да не ми се заплита.

# 74
Гърнета, стъпало и сервиз за хранене от бамбук и оризови шлюпки

Био мокри кърпи Jackson Reece

При зехтиновите сапуни също има качества, в зависимост от начина на производство и срока на съхнене. На пазара в Халеб изгубих часове в избор на сапун..по цвят, по твърдост, пък отвътре да е зелен , пък отвън акъв е цвета..И сирийския сапун  казват,че е по-хубав от този от Турция, защото  е с повече съдържание на лаврово масло.
ето малко инфо по въпроса:

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 11:26 от monda

Общи условия

Активация на акаунт