Екобебета и деца V

• 95 836
  • 518
  •   1
Отговори
# 480
Споделете какви четки и пасти за зъби/гелове използвате за вашите деца. Моят син е на 1 г.
Благодаря!  bouquet

# 481
  • Варна
Споделете какви четки и пасти за зъби/гелове използвате за вашите деца. Моят син е на 1 г.
Благодаря!  bouquet

Четки сме ползвали на Нук и МАМ, има с къси дръжки (сега вече ползваме за малко по-големи деца).
Паста ползвахме първоначално Ненедент за съответната възраст и като свърши тубичката преминахме на BioRepair Junior, защото съдържа течен емайл за реминерализиране на зъбките.

# 482
И аз започнах с Ненедент, купувала съм и Билка, но като се зачетох, реших да ги сменям....
Взех домашно правена /не от мен/, но за съжаление, не я хареса изобщо. Сега сме на компромисен вариант  Веледа.
Затова бебето го започвам отначалото на домашна, за да не свиква с магазински вкус и аромат

Четка - детската на Курапрокс

# 483
  • София
Не мога да намеря метална пързалка - само улея за пързаляне. Някой може ли да ми помогне? Само пластмасови намирам.

# 484
Някой тенекеджия тр да ти я направи. Излиза доста солено обаче.

В декатлон има бутилки за вода, алуминиеви по 10-12 лв. Те дали са хубави? Досега ги търсих в сайта, но не ги намирам, та, ако някоя мама се сеща за кои говоря, ще ми бъде мн полезна с информацията. май бяха на Кечуа или нещо подобно.

# 485
  • Пловдив
 Peace
Кое масло от малинови семки поръчвате за слънцезащита Rolling Eyes От БГ или чужди сайтове?

# 486
Аз съм купувала само един вид, така че не мога да направя сравнение с други марки, но съм си доволна от покупката много: http://www.akomaskincare.co.uk/product.php/190/raspberry_seed_oil__cold_pressed_

# 487
  • ул. "Мечтание"
Купувам от България. Например от ХенаФокс.

# 488
В декатлон има бутилки за вода, алуминиеви по 10-12 лв. Те дали са хубави? Досега ги търсих в сайта, но не ги намирам, та, ако някоя мама се сеща за кои говоря, ще ми бъде мн полезна с информацията. май бяха на Кечуа или нещо подобно.
Аз имах такава бутилка, мъжа ми я купи като се роди малката. Не съм се интересувала от качеството, но не бях много доволна. Гърлото е доста тясно и трудно се почиства и ми миришеше странно самата бутилка. Така или иначе се оказа много атрактивна играчка за децата по площадките и я съсипаха много бързо. Вчера бяхме в декатлон и видях, че продават същите бутилки. Имаше 500 мл., 750 мл., може би и литър. Аз си купих пластмасова заради широкото гърло и ще ги сменям по-често. Все още съм в търсене на "идеалната" бутилка за вода.

# 489
Благодаря, че ме осветли, точно се канех тази седмица да ходя, за да си купувам. И мен ме притесняваше тясното гърло, значи имало защо.

# 490
Здравейте момичета, аз се появявам с въпроси. Маслото от малинови семена смесвате ли го с някакво базово или чисто го мажете? Ще го ползвам за бебе на 9 месеца. И за цитронелата да питам, че там, където отиваме, миналата година имаше много комари. Дали е подходяща за бебета?

# 491
  • ул. "Мечтание"
Маслото от малинови семки е базово масло.
Цитронелата е подходяща за бебета против комари.

# 492
Здравейте момичета, аз се появявам с въпроси. Маслото от малинови семена смесвате ли го с някакво базово или чисто го мажете? Ще го ползвам за бебе на 9 месеца. И за цитронелата да питам, че там, където отиваме, миналата година имаше много комари. Дали е подходяща за бебета?

Маслото от малинови семки смесвам с кокосово само. Може и други масла да се добавят. А може и така: http://wellnessmama.com/2558/homemade-sunscreen/

Със смес от вода, малко спирт и цитронела пръскам количката, дрехите, а понякога и голите крачета и ръчички на детето ми, откакто беше на няколко месеца.

# 493
  • София
Онзи ден случайно попаднах на предаването:

Мисля да пробвам репелента. Засега ми се струва, че и само малинови семки ми вършат работа за слънце.

# 494
Благодаря ви, момичета, ще си поръчам малиновите семки. Колко е икономично това масло, че се чудя каква разфасовка да поръчам Embarassed А този слънцезащитен на Алтея органикс малко съмнително евтин ми се струва Simple Smile Някой дали го е тествал?

Ще го пробвам и аз репелента, но може би само с цитронела и лавандула. Само не разбрах коко спирт сложиха? А този спирт дали не е малко изсушаващ за бебешка кожа...  newsm78

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 13:34 от г-жа Гръмотевица

Общи условия

Активация на акаунт