Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 68 953
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
hubavoto_f-4e няма автобуси минаващи през лалели - там има само трамвай, автобуса на Аксарай, което е на 5 минутки пеша  Peace

В новия лъч на метрото ще има станция Лалели Юниверсите и ще можем да ходим до Таксим с метро Mr. Green Този лъч ще е продължение на М1 и ще свърже Шишхане с Йеникапъ, а освен това ще се свърже Аксарай с Йеникапъ  на другия лъч Peace

Снимките наистина са много колоритни, жалко че авторката не влиза в темата ни

# 151
Шебек, благодаря за хубавите думи - аз имах удоволствието от прекрасната разходка и то си личи по снимките. Последните направих и благодарение на една моя близка, която отдели от времето си, за да ме посрещне, разходи и да ми създаде чудесни моменти.
Влизам в темата, чета предимно.  Вие сте толкова изчерпателни и емоционални, че на мен ми е много хубаво да се наслаждавам на постовете.
Но ще взема да подам кандидатура за тайното общество, накрая.  Grinning

# 152
shedi, wavey много хубави снимки, някои от тях бях гледала вече. От новата серия си харесах най-много двете снимки на среща между младеж и девойка, младежът голям кавалер- с букетче, много мило!
Приета си в клуба, слагай надписа  Simple Smile.

Шебечеее, на много хубаво място ще се жениш,  Simple Smile. Нали ще публикуваш снимки от сватбата тук  Grinning.

# 153
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Hug Шеди- Hug Hug Heart Eyes отбивай се при нас по-често миличка!

Беличке аз сменям само при момичетата от Черноморски финанси,на десетина метра надолу от Варчев на Червения. Вече ме познават и ми отбират най-новичките банкноти,в смисъл да не са измачкани,стари или надраскани с химикал.

Рошко- прекрасен пътепис, много хубави дни сте имали, благодаря ти за споделеното! Hug Hug Heart Eyes

# 154
Хелен,
направих тези снимки като слязохме от вапура в Кадъкьой. Младежът чакаше, нервен, пред изхода, с букетчето. Почака, повъртя се, запали цигара и извади телефон. В този момент се обърна и хукна към девойката. Тъкмо да снимам и как тя получава букета, хора се струпаха пред обектива и нищо не излезе. Но много са романтични, вярно. Младежът се беше подплашил, че няма да има среща, облекчението му направо се усети през няколкото метра, които ни деляха.
Рошко и на мен много ми хареса разказа.

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 21:10 от shedi

# 155
  • България, София
shedi, страхотни снимки  newsm51 newsm51 newsm51 Отново се пренесох в невероятната атмосфера на любимия Истанбул. Няма да е чудно, ако и тази нощ го сънувам отново. То и снощи го сънувах  Mr. Green
Поздрави на всички котки от Велинград  Hug

# 156
shedi   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Много се радвам, че ти си автора на тези прелестни снимки и по неведоми пътища си тук  Mr. Green Hug

Пиши по-често, моля те - видно е, че има какво да покажеш и разкажеш. Умееш да снимаш хора, нещо което на мен не ми се отдава  Sad Искам като твоите снимки  Mr. Green Я кажи, този пазар на Бешихташ къде се намира? Харесах си капела  Blush

Аз присъствах на предложение за брах на залез на Чамлъджа миналия август - двойката с техни приятели (вероятно са им кумували после) и оркестър с цигулки. Както те двамата си говориха изведнъж изникнаха цигулките, той падна на колене - много мила картинка  Crazy Ние много се трогнахме и почнахме да пляскаме, другите ни гледаха тъпо и не реагираха въобще. Та има и романтици сред кютюците, явно...

Хелънче, живи и здрави бъдещия годеник да спести достатъчно и да пожелае да се оженим ще пусна  Mr. Green

Вели, ти пък се не спря  Hug

# 157
аззз продължавам да мисля и премислям Grinning
сигурно вече съм досадна....но чета от старите теми, научих много полезни неща,ама за тази френска улица тотално се обърках - наистина.
може ли като на дете идиот да ми обясните как аджеба да стигнем до там без да я пропуснем?опитах се да се ориентирам на картата къде е, но съвсем се забатачих...

# 158
Благодаря на всички, похвалили ме. Честно казано, целта ми беше да предам емоцията. Хубаво ми е, че съм успяла. Харесва ми да снимам хора, просто - някои са ми позирали, други - хабер са нямали. Имам да ям доста хляб във фотографията, обаче. Но усещането да участваш в разни моменти - безценно, дето се казваше в една реклама.
Шебек, този пазар няма да ти го кажа - ще идеш там и ще изкупиш всички чудесии!
(т.е. чети: не знам адреса, но е навътре в квартала. Ако вземеш Орела за ориентир - нагоре и вдясно по хълмовете. Не че ти помогна много това обяснение, но ...винаги мога да попитам за точните координати)
А това романтично предложение - прекрасно.
Слагам един линк, в който съм разказала по-пространно за това пътешествие.
http://hrupkavo.wordpress.com/2012/07/11/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B … %B5-%D0%B4%D1%83/

# 159
shedi, страхотни снимки  newsm51 newsm51 newsm51 Отново се пренесох в невероятната атмосфера на любимия Истанбул. Няма да е чудно, ако и тази нощ го сънувам отново. То и снощи го сънувах  Mr. Green
Поздрави на всички котки от Велинград  Hug

Още съм кандидат-
 котка,но скоро се върнах от Велинград и останах много доволна.Тишина ,прохлада и спокойствие.
Приятна почивка! smile3525

# 160
hubavoto_f-4e Френската улица е на много лесно място, тя Беличката го е обяснила много добре:

Цитат
Като слизаш от Таксим по Истиклял, завиваш след лицея веднага наляво. После първата пресечка пак наляво (пада се непосредствено под лицея) и по тази уличка първата вдясно е търсената.

За по-голям размер десен бутон и преглед изображение:

Жълтото е Истиклял
Синьото ти е ходенето със завоите
Червеното е Френската улица

shedi Ще го гледам по картите, мисля ориентира е достатъчен   bouquet И обуща си харесах  Mr. Green Блога го чета с удоволствие, предишното ти пътешествие го четох и в блога и в пътеписите после - много увлекателно разказваш  smile3501 Заради такива автори като теб и публикациите ти обожавам блоговете  Blush
А да попитам още нещо - тея самолети от къде ги хвана, че много хубаво се виждат и мястото ако е лесно достъпно ще ми свърши чудесна работа за една изненада  Mr. Green

Сядам да чета новия ти пътепис  smile3508

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 23:37 от Шебек

# 161
Благодарско, Шебек!
Голямо удоволствие ми е да знам (глупости говоря, направо съм си ударила д-то в тавана), че намирам отклик и че съм успяла да предам емоцията.
Самолетите ги хванах от един надлез за квартал Сефакьой. Той се пада малко след спирката за този квартал на  Метробуса откъм  Кадъкьой. Та този надлез се намира точно с-у края на пистата на летище Ататюрк. Има малко зум, но се вижда прекрасно.
Този път маршрута не е моя заслуга - всичките прекрасни и необичайни места ми ги показа страхотна и невероятна жена, да ми е жива и здрава!
А Бешикташ, както и Ортакьой са вълшебни. Считай, че само съм се плъзнала по повърхността на тези места. Този път. Много ми харесват отклоненията от утъпканите пътеки. И интересното е, че след всяка разходка ставам все по-смела. Хората също реагират прекрасно - позволяват ми да се присламчвам към ежедневието им и да ги снимам (когато ме забележат).

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 00:10 от shedi

# 162
  • Бургас / UK
shedi,уникални снимки и разкази  bouquet  bouquet  bouquet,Не само предаваш емоцията,ами направо бях с теб Mr. Green по тези невероятни места...

# 163
Благодаря, Чефи - радваш ме силно.
Да се допълня, Шебек - тези самолетки (снимките, де) и аз ги правих "за подарък".
Самолетите излитат на всеки 30тина секунди или минутка - там някъде...

# 164
  • София
 Hug

Върнахме се! Истанбул си е там, все така красив и магнетичен. В двата и половина дни, в които бяхме забравили, че сме с Караджъ турс, изживяхме едни от най-прекрасните дни в живота си. Успяхме да спечелим за нашата "кауза" още 2 заклети влюбени в града.  Wink  Е, за сметка на това Караджъ турс, посредством служителите си, се постараха добре да вгорчат престоя ни. Всеки път се заричам да не записвам организирана екскурзия, най-вероятно дори ще престана, но като видя Караджъ или дори някоя фирма под тяхно прикритие, ще бягам надалеч.

Специално за майката с детенцето, които имат престой за няколко часа на път за Африка (извинявай, но не помня ника  Embarassed) - не се занимавайте да ходите в аквариума в мол Форум. Ще дадете напразно парите си (26 лири). Отидете в Истанбул Аквариум във Флоря. Не може да сравнява като изживяване. Задната ограда на летището е почти до аквариума и дори да трябва да си наемете такси, няма да е кой знае за какви пари. Входът е 29 лири за възрастен. През Лалели минава безплатен микробус, а шофьорът ни даде талон - 85 лири за 4-ма. Невероятно изживяване е! Направен е с много пари и много мерак. Контактът с рибите е почти непосредствен. На моменти имаш чувството, че не те дели никаква преграда и можеш да ги докоснеш. С други думи, препоръчвам горещо.

Бяхме в Бейлербей - много е красив. Фонтанът на Женската джамия вече е готов. За съжаление тюрбетата на Сюлейман и Роксолана все още са в ремонт (повече от 2 години). Най-после видяхме и Чамладжъ, дори помахахме на камерата  Wink. Денят беше ясен, с лек вятър и се виждаше много хубаво. Освен това шофьорът на автобуса ни спря на някакво място, където се качихме по една улица с къщи за около 10 минути. В най-горната ѝ част имаше къщи в основата на антените. След това слязохме към една от спирките, които знаехме и 1000 пъти благословихме този човек  Laughing. Да се изкачиш 800 метра по този баир със сигурност е голямо изпитание  Mr. Green.

От Рамазана полза почти нямахме. Имаше много сцени, но забавленията не бяха нищо особено. Бяха с водещи, които нямаше как да разберем. Безсмислено е да гледам куклен театър или нещо подобно на турски език  Wink. Нямаше нищо с атмосферата от 2010, но тогава градът беше столица на културата и може затова да е било по-различно. Интересно, но градът почти не беше украсен. Нямаше онези стотици хиляди знаменца навсякъде. Само около големите джамии имаше някой друг надпис и плакат.

Сега се връщам да чета назад, че пак сте писали, писали, че чак сте се забравили.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт