Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 69 086
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Лек път на всички пътуващи днес , включително и на мен )))

В момента по канал 1 в предаването на Ути приготвят турски сладкиши - кюнефе , казандиби ...

# 286
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Изпуснах го  Sad  Казан диби беше това с пилешкото, нали? Страх ме е да го опитам  Embarassed

# 287
  • София
Изпуснах го  Sad  Казан диби беше това с пилешкото, нали? Страх ме е да го опитам  Embarassed

Май само едно време се е правило с пилешко заради желиращите му свойства. Сега е с мляко и нишесте. В последния момент в мола си купихме 1 опаковка, която със сигурност ще е по-лоша от направената в сладкарница, но още не сме го пробвали. А Ути го повтарят през нощта. Нагласете техниката да се запише и ще видите как се прави.  Wink

# 288
  • Варна
     Още съм тука, с наполовина готов багаж... сега нарамвам мъж ми с паспортите и парите и сме готови. Чадър, чанта и аз...
     Благодаря на всички за пожеланията! Приятен и пълен с впечатления уикенд и от мен на всички пътуващи. Да отидем и да се върнем живи, здрави, пък ще разказваме.

Стойте на линия, защото в хотела има Wi-fi Wink, може да имаме нужда от вас.

До скоро и отново благодаря на всички за помощта и съветите.   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 19:31 от beljata

# 289
Лек път и от мен, благодаря на всички, които се включиха с отговори. Как стои въпросът с тоалетните, има ли градски като в Бг или са само по заведенията? Някой знае ли при посещение на аквариума Тюркоазу дали човек може да излезе за малко, примерно до тоалетна или за вода и после пак да влезе. Примерно семейство с малки деца тъкмо влиза да разгледа, но на децата им се ходи до тоалетната, може ли после да ги пуснат пак в Тюркоазу?

# 290
  • София
Лек път и от мен, благодаря на всички, които се включиха с отговори. Как стои въпросът с тоалетните, има ли градски като в Бг или са само по заведенията? Някой знае ли при посещение на аквариума Тюркоазу дали човек може да излезе за малко, примерно до тоалетна или за вода и после пак да влезе. Примерно семейство с малки деца тъкмо влиза да разгледа, но на децата им се ходи до тоалетната, може ли после да ги пуснат пак в Тюркоазу?

Във всеки платен туристически обект, какъвто е и Аквариума, има тоалетни на няколко места. Иначе към всяка джамия има тоалетни, но са платени. Ние обикновено се оглеждаме за известни вериги на самообслужване като Макдоналдс, Бургер Кинг и подобни, където може да се влезе без обяснения. Последното ни откритие е Симит сарай - тяхна верига за банички и тестени специалитети.

# 291
  • Велико Търново

Лек път и вълнуващи преживявания на всички заминаващи за любимия град. Hug

Относно тоалетните - безплатни има и в моловете, в нашия случай много полезна се оказа тази в мола на Истиклял. Laughing

# 292
Това с пилешкото трябва да е Tavuk gцğsь
http://www.google.bg/search?num=10&hl=en&site=imghp& … ..1ac.fZw6G3v5JjI
Kazandibi e малко по-различно:
http://www.google.bg/search?num=10&hl=en&site=imghp& … =1366&bih=617
може да се поровим за рецепти, но има разлика и в технологията.

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 21:15 от shedi

# 293
Да, май са различни  Peace първото имаше един симпатичен вариант с шоколад отгоре сигурно е тип "фалшив тавук гьоъсю", второто обаче ми е много неприятно  Embarassed Сигурно е вкусно, ама аз защото не обичам нито сутлияш, нито крем карамел и се влиая от това  Embarassed

За въпроса с тувалетите (първото което научих от темата ни беше "нерде тувалет?"  Joy ) - и ние ползваме тези на бързите вериги или в моловете. След посещение на обществената и безплатна тоалетна  на Чамлъджа няма да повторя. Да не обяснявам пък приятеля ми в какво е загил, та и той ми обясни значението на малките чешмички още тогава  Laughing Joy ooooh!

Иначе на Сиркеджи също има тоалетна  Wink

# 294
  • Egypt
Здравейте! Страхотна тема, благодаря за всичко споделено, много полезно наистина  Peace Доста изчетох, и ще продължавам, но имам следното питане- къща под наем в Истанбул за 2 седмици? Цена 600-700 евро много ли е? Може ли да се намери нещо по-евтино, но прилично- да речем стандарт 3 звезди? Хотел не ме устройва, понеже ще сме повече хора, и целта не е екскурзия. И другият ми въпрос- някой има ли наблюдения как са цените на храните в супермаркетите, понеже така ще се изхранваме?

# 295
Относно тоалетните-има тоалетни на много места, в София няма толкова много. Само че, трябва да се внимава, защото май не всички са за мъже и жени. На тоалетните за жени пише Bayan, т.е на смесените тоалетни пише bayan-жени и bay-мъже. Дано сте ме разбрали. Струват 1 лира  Simple Smile

п.п. престанете да давате такива вкусотии, щото съм много пощалива и ми става лошо!

# 296
Файма, погледни този сайт спрямо датите и броя на групата ви:

www.only-apartments.com/

На мен ми намира само една къща само и то с огромна цена от 2000 евро за една седмица 10 човека.

www.clickbed.com/

Тук има доста апартаменти в различни конфигурации.

Нямам идея как са цените в Египет, но спрямо тези в България е почти същото - някои продукти са мъничко по-скъпи с по 40-50 стотинки. Само хляба е почти двойно по-скъп от тука.

# 297
Лек път и приятно прекарване на всички заминаващи днес.  Hug Ще чакаме прясна информация и снимков материал.  Laughing

Охх, тъпа ли съм, не знам, ама какви са тези чешмички толко обсъждани?!  newsm78 Видях една чешмичка ниско долу в тоалетната на ферибота, но не я отразих много, много. Joy Иначе пред всяка джамия има чешмички и тяхното приложение го знам какво е.  Mr. Green

# 298
То чешмичките са си обикновени, с кранче. Ама не си мият краката на тях, а други работи...

Скрит текст:
Приятеля ми обясняваше, как тези на Чамлъджа били в общото помещение където се мият ръцете, не по кабинките...И водата се стичала по пода по едни улеи през стаята та в другия край...А водата била в определен цвят  Joy ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Простете Tired

# 299
То чешмичките са си обикновени, с кранче. Ама не си мият краката на тях, а други работи...

Скрит текст:
Приятеля ми обясняваше, как тези на Чамлъджа били в общото помещение където се мият ръцете, не по кабинките...И водата се стичала по пода по едни улеи през стаята та в другия край...А водата била в определен цвят  Joy ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Простете Tired

Въобще миенето,хигиената е на голяма почит.

Общи условия

Активация на акаунт