Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 69 000
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • България, София
mama_AJ, прекрасни снимки   bouquet  bouquet  bouquet
Кали 08, чакаме и твоите  Hug
Както каза Таня, колкото повече снимки, толкова по - добре. И наистина връщат спомените. То докато човек е в Истанбул, врмето минава за миг, като насън ... И после като си видиш снимките си казваш, че все пак не е било сън, че магията е истинска  Simple Smile

# 646
  • Варна
Гледам сега сайта на новия аквариум.Има цените на билетите в различни конфигурации. Например семеен билет за 4 души е 85 тл.А ако семейството се сътои от 5 персони,тогава?!
Дори и в турция пренебрегват многолюдните семейства! Mr. Green
Мислят, мислят! Всеки следващ човек в семейството се таксува по 19 лири. билетът за 4 човека е билет за група от 4 човека - не е само за 2 възрастни и 2 деца. На отиване в шатъла от Лалели ни дадоха талон за 10% отстъпка и и купихме билетите за 4 човека само за 76,50 лири. А за 5Д киното цената с този талон беше само 3 лири. Аквариумът беше прекрасен, прекрасен! Басейните с рибки не са толкова много, но така са направили различните гледни точки, че усещането е за огромен аквариум. Тропикариумът беше по-беден, но в този микроклимат, който съседите бяха създали растенията трябва да полудеят.

# 647
Момичета, здравейте!

Записвам се в прекрасната ви тема, защото вече твърдо съм решила, че трябва да стигна до Истанбул и понеже ноември имам РД мисля да си го подаря, да видим мъжът ми дали ще намери само време за мен.

Честно да ви кажа, изпитвам малко ужас от организирани екскурзии. Все още се чудим дали да тръгнем с кола или самолет. Но ще го мислим.

Пролетта бяхме в Мароко и си обещах, че няма да припарвам до ориента поне една година, като следващото ми пътуване обезателно ще е на север, при стегнати и сериозни хора, ама ей на пак нещо ме човърка и ме влече към "циганийката", явно си е зараза, от която няма излекуване  Laughing

amarinova, май ни вълнуват едни и същи неща  Wink

И аз се чудя детето дали да го взимам, но нашият е на 2 г.

# 648
  • на земята
 Joy на север ,стегнати исериозни хора ,хахха не мисля така  Joy  А циганийката си я има навсякъде  newsm78 по малко..))))В ТУРЦИЯ е супер ,когато и да решиш да отидеш ти поелавам приятено изкарване и със сигурност ще искаш пак да се върнеш..  bouquet

# 649
Joy на север ,стегнати исериозни хора

е, образно казано  Rolling Eyes

Абе и аз си мислех, че живеем в циганска държава, но като се върнах от Мароко тук ми се стори най-подреденото място  Mr. Green

# 650
  • България, София
Една не много приятна новина

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5120971

# 651
  • на земята
 Sad  сепаратистката Кюрдска работническа партия (ПКК), няма кой друг да е,да говорят каквото искат,но пак са те..)))

# 652
Ние, ако ще пътуваме, със сигурност, ще е с детето Tired
Ще гледаме, максимално да си рационализираме разходките, повечко да вървим пеша(детето ще е ц количка през цялото време) и по-малко да се возим с транспортни средства. За сега ще търся подходящо хотелче в  Бейоглу, та да можем лесно да шарим из историческата част пеш. Иска ми се и разходка по Босфора да си направим с корабче, където пак не мисля че ще е проблем с детска количка. Единствено се притеснявам за ферибота, че гледах голяма блъсканица е там ooooh! За придвижването с кола и дума не става, ще си я оставим в хотела Peace

За сега списъкът ми е:
Топкапъ
Света София
Водохранилището
Свети Стефан
Капалъ чаршъ
Египетския пазар
Синята джамия
Истиклял
Галата
Долмабахче
Таксим
Пиер Люти
Мол Форум
новият аквариум
Принцовите острови, или поне един два от тях
разходка из Азиатската част
корабче по Босфора

евентуално Френската улица, Сапфир и Каньон

Мислите ли, че ще се справим да обиколим тези места в комплект с 4 годишно  дете newsm78 Сега като изредих, доста оптимистично ми се стори списъчето Crazy
И грубо колко цели дни да отделим, за да е приятно и без да препускаме като коне Peace

# 653
  • София
Момичета, здравейте!

Записвам се в прекрасната ви тема, защото вече твърдо съм решила, че трябва да стигна до Истанбул и понеже ноември имам РД мисля да си го подаря, да видим мъжът ми дали ще намери само време за мен.

Честно да ви кажа, изпитвам малко ужас от организирани екскурзии. Все още се чудим дали да тръгнем с кола или самолет. Но ще го мислим.

Пролетта бяхме в Мароко и си обещах, че няма да припарвам до ориента поне една година, като следващото ми пътуване обезателно ще е на север, при стегнати и сериозни хора, ама ей на пак нещо ме човърка и ме влече към "циганийката", явно си е зараза, от която няма излекуване  Laughing

amarinova, май ни вълнуват едни и същи неща  Wink

И аз се чудя детето дали да го взимам, но нашият е на 2 г.
[/quo

Ох....аз тъкмо се въодушевих да пътувам до Мароко другата година!Какво не ти хареса там?

# 654
И ние се завърнахме благополучно, искаше ни се да останем още ама няма как Simple Smile. Бяхме в хотел Буюк Сахинлер, добра локация, чисти стаи (сменяха кърпите всеки ден), богата закуска. Всичко което бяхме замислили като план беше изпълнено, с изключение на рибния ресторант, оставихме го за следващия път Laughing. Дните ни минаха като един миг, по подробен разказ ще напиша при първа възможност. И нашите снимки са към 1200, сега ще им правим разбор Simple Smile.
Относно децата и транспорта, навсякъде където ходихме срещахме много хора с малки деца,дори на корабчето, но там бяха сгънали количката и държаха детето. Иначе в метрото и трамвая е широко, единствено в автобусите беше по тясно. Абе всичко зависи от децата, аз със моите дяволчета не смея и да мечтая за такова пътуване, те не могат да стоят на едно място,затова и ходим без тях на този етап, предполагам че като пораснат още малко и на тях ще им е интересно.
Приятен ден на всички

# 655
Здравейте! И аз се завърнах от Истанбул! Преди да ви разкажа хубавите неща, искам да помоля човека който отговаря за темата да сложи съобщение на първата страница "НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ ПЪТУВАЙНЕ С БУТИК ТРАВЕЛ!!!!!!!!"
  Трябваше да сме с автобус три звезди, а се возихме с нещо което май нямаше и една звезда мръсно, старооооо най-вече и ужасно тясно просто нямаше къде да се мръдне истински нощен кошмар! Същият автобус му се запалил съединителя и изтекли спирачките по време на нотната разходка и хората бяха преживяли ужасна вечер! За връщането трябваше да пътуваме с друг по-хубав автобус, но увия новия ни автобус беше само малко по-широк и иначе същата бракма! Малко преди Одрин стояхме 3 часа в някакви покрайнини на Лале ли бургас да сменяме гуми защото не издържаха на прехода (бяха без никакви грайфери и се скъсаха)! Някак си стигнахме в София(в 4 часа през нощта) и в Младост спряхме да слезе част от групата и автобуса угасна и всички трябваше да слезем и да го бутаме за да запали! А пък хората на задните седалки бяха като в сауна, защото седя ли върху двигателя , а пък той бил се натоварил максимално и затова били толкова горещи и седалките и пода, което пък било нормално и нямало страшно! А пък за топлите и студените напитки в неограничени количества в автобуса нямаше и смисъл да се пита! На тръгване ни сипаха по чаша минерална ода и това си и остана!

# 656
  • Казанлък of all places

И грубо колко цели дни да отделим, за да е приятно и без да препускаме като коне Peace
3 цели според мен ще ви стигнат. Айде, 4, от мен да мине, все пак една количка сериозно забавя скоростта. Пък и искате острови, поне 1 ден за там ви броим, значи минимум 4 пълни.
Единственото място, където според мен ще видите зор с количката е Френската улица. Тя се състои от широки стъпала и не можете според мен да карате количка по нея.
Останалото бих групирала така :

Синята джамия
Света София
Водохранилището
Топкапъ
разходка из Азиатската част
край на ден 1.

Капалъ чаршъ
Египетския пазар
Свети Стефан ( не е приключил ремонта все още, имайте го предвид)
Галата
Истиклял
евентуално Френската улица,
Таксим
(Сапфир и Каньон)
корабче по Босфора
край на ден 2

Долмабахче
Пиер Лоти
новият аквариум
край на ден 3

Принцовите острови, или поне един два от тях
ден 4

# 657
  • София
amarinova, Султанахмет ми се вижда по-добър вариант за нощуване с оглед нещата, които искате да гледате. В Бейоглу отсядат тези, които искат да усетят нощния живот, защото там са Истиклял и Таксим. Освен това е по-стръмно и с количката ще ви е по-трудно. То и в Султанахмет има стръмни улици, но са по-малко. Споменаваш и Френската уличка - имай предвид, че е само от стъпала и то тесни, колкото да мине един човек, най-много двама. Количка не може да мине, а и трудно ще се носи.

Свети Стефан е в ремонт и няма смисъл да ходите, освен ако не ви интересуват Вселенската патриаршия и други неща в околностите. В тази посока е и кафенето Пиер Лоти, но е далече.

Фериботите не са толкова препълнени, че да ги избягвате заради количката. Лошото е, че на много от тях ще се принудени да сядате вътре. При избор не се качвайте на Şehir hatları, защото корабите са им стари и ако искате да седнете отвън, с количка е невъзможно. Иначе имат големи отстъпки при използване на Истанбул карт.

red shoe, и на мен ми е интересно защо не си доволна от Мароко? Само заради мръсотията и циганията или и нещо друго? 

Яна, много неприятно наистина, но това е риска да се пътува по празници. Имат много желаещи да пътуват, не им стигат автобусите и наемат каквото им падне. Не са само Бутик. Май когато съм чела подобни отзиви за Караджъ също беше по празници. Много неприятно! Вгорчили са ви цялата екскурзия Sad

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 19:20 от Тaня67

# 658
Мога да гадая какво точно има предвид Ред шу за Мароко, но допускам, че предположението ми ще е в правилна посока - уморила се е от екзотиката. На мен така ми се случва. Истанбул не е чак толкова ориенталски и за 3 дена няма време за умора. Всъщност Истанбул извън историческия полуостров е толкова европейски... Точно Мароко не съм виждала, но допускам, че е като Тунис. Не като Египет, далеч от Египет. Турция е друго нещо, Истанбул в това число. Той понякога е разочароващо европейски.

# 659
Така е, pina, много точно си предположила!

Не казвам, че е лошо да се отиде в Мароко, в никакъв случай не бих пропуснала това изживяване, може би дните, които прекарахме там, ни дойдоха в повече.

Не искам да разводнявам темата, има една мароканска тема, тя не е особено популярна, но с търсачката излиза, там бях писала малко след като се върнах  Peace

Общи условия

Активация на акаунт