подарък за сватба пари - колко?

• 33 525
  • 330
  •   1
Отговори
# 240
....Като под "подходящи" не се разбира костюм за малко дете, ами поне едно бяло панталонче с бяла блузка да беше. На цялата красота по церемонията, защото беше изнесен ритуал това се набиваше на очи просто. И сега всеки, който гледа снимки го вижда това и го коментира. Но то си е за нейна сметка.
Може на майката да и е било неудобно да поиска тоалет за детето си.
А това, че хората ще коментират.... те винаги коментират, каквото и да било.... все тая... ако не е това, нещо друго ще боде очите на хората и пак ще говорят.
Трябва ли да съобразяваме тоалета си с факта какво ще говорят хората???  ooooh!

Както написах вече младоженците са я питали и са й предложили да купят/ дадат пари и познавайки и въпросната майка повярвайте ми, че не би изпитала неудобство да си поиска. Просто липса на правилна преценка и вкус от нейна страна. Тя е от хората, които винаги виждат треската у другите, но никога гредата у себе си. И сега като гледахме снимки и видео детето й изглежда като случайно преминало на сватбата.

# 241
Ние пък на последната сватба ги сложихме в сандъче, малко, декоративно. От рода на това. http://fashionideas.eu/product/563/sandacheta-za-podaratsi.html

Искам винаги моите неща да са оригинални. Това показва отношението ми към хората на които правя подаръка. И картичката с пожелания задължително, иначе ми изглежда като подаяние.
Извинете, но защо толкова държите да сте оригинални Confused
Обикновено след тази реплика в 90% от случаите следва някакъв безмерен кич, гарниран с пожелание бетер от римуваните заглавия на отчетните теми.
Много по добре от всяка една гледна точка е да действаш просто според етикета- ръчно надписана картичка със свои думи и нормално поднесен подарък/пари.
Аналогично е и по отношение на тоалетите, хеле при абитуриентките. Да са оригинални, да са оригинални, а накрая са често смешни и никога различни.

А, според теб какво по-оригинално от ръчно надписана картичка? Или трябва като някой гости дето отиват само за сеира, да се наядат и да се напият да изкарам някоя клише от интернет, да мушна 50-100 лв в един бля плик и с дрехите от седмицата да се наредя на масата. Защото човек като няма желание винаги ще си намери оправдание. Ама нямам възможности, ама нямам тоалети, ама аз пари не давам, ама другите така правели. Аз пък се сравнявам само с хората, които показват качество и възможности, а не с тези под мен.

# 242
Защо ми задаваш такива въпроси:)
Стори ми се, че показаното сандъче по горе е твоят начин да бъдеш оригинална, а с извинение не е много изискано. Макар че във форума е показван и минидървен шезлонг, на който платнената част е всъщност банкнота- пак като илюстрация на 'оригинално' поднасяне Laughing Винаги може по зле.

# 243
  • bad@ss
А, според теб какво по-оригинално от ръчно надписана картичка? Или трябва като някой гости дето отиват само за сеира, да се наядат и да се напият да изкарам някоя клише от интернет, да мушна 50-100 лв в един бля плик и с дрехите от седмицата да се наредя на масата. Защото човек като няма желание винаги ще си намери оправдание. Ама нямам възможности, ама нямам тоалети, ама аз пари не давам, ама другите така правели. Аз пък се сравнявам само с хората, които показват качество и възможности, а не с тези под мен.
Joy

# 244
Защо спорите сега  newsm78   Дали ще е съндъче или плик-всеки подарява,малко или много,подарък според собствения си вкус.
Пък може да си и оригинален,може и да не си....

# 245
Много им дреме на повечето младоженци кой колко е оригинален...

# 246
Видяхме ги твоите възможности, да броиш парите на чуждите сватби.  Laughing

# 247
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Пак аз  Mr. Green За картичката да си кажа...Аз също не надписвам самия плик, а картичката с парите вътре в него.На последната сватба , на която бях , беше на моя близка приятелка.Младоженците желаеха пари и беше по-лесно за мен, но поне се постарах да намеря оригинална картичка и да им напиша пожелание.
Нещото, което ме вбеси беше реакцията от страна на компанията (понеже сме 4-5 мацки с половинките) ... в деня преди сватбата ми звънят да питат кога ще давам парите , че били купили картичка и събрали парите...Почуствах се като на детски рожден ден "дайте сега да минем 10 човека с една картичка и един плик, щото сме близки приятели" ...Баси приятели са ми ,ама направо ми се стори кошмарно...После гледаха накриво , защото сме се цепели от колектива...
Та да ви покажа и какви други простотии се мислят по сватбите.

# 248
А,объркала си ме с някой друг.Аз пари не броя на чужди сватби,да му мислят младоженците-те е важно да са доволни.

# 249
А,объркала си ме с някой друг.Аз пари не броя на чужди сватби,да му мислят младоженците-те е важно да са доволни.
Извинявай, нямах предвид теб, просто така сме писали една след друга, за елимери се отнася.  Peace

# 250
А,добре Simple Smile

# 251
Извинявай, нямах предвид теб, просто така сме писали една след друга, за елимери се отнася.  Peace

Напротив. До сега в постовете си винаги твърдя точно обратното. Спрете да смятате колко са събрали младоженците, защото някой изказаха доста зависили мнения, че те пари не давали, защото мн щели да захлебят след сватбата младите. Като ви се свиди не ходете по-добре. Идеята на сватбения подарък бил той в пари или във вещ е да подпомогне младото семейство и няма нищо общо с подаръка за рожден ден. Мисля, че ясно изказах възмущението си от едно 4- члено семейство с възможности, което отиде с 70 лв и не защото нямат повече- това е абсурд за тях, познаваме се от 100 години и се знаем, ами защото първо им се свиди и втори и те като някой от темата смятат колко ще съберат след това младоженците. Така, че не ми слагайте думи в клавиатурата. Simple Smile

# 252
А ти не правиш ли същото.  Joy Ако искат и 5 лева ще дадат, теб какво те засяга, твоята сватба ли е, на теб ли ги дават? Спрете да си врете носа навсякъде, където не ви е мястото.

# 253
А ти не правиш ли същото.  Joy Ако искат и 5 лева ще дадат, теб какво те засяга, твоята сватба ли е, на теб лиг и дават? Спрете да си врете носа навсякъде, където не ви е мястото.

Има тема, има въпрос, пиша. Свидливите, дето отиват с отбиване на номера си личат и тука. Айде, дерзайте, трупайте, това няма да ви направи по-богати.

# 254
Вече не се ли изложи достатъчно?
Не съм омъжена и за твое съжаление няма как да съм свидлива, тъй като не аз давам парите, когато ходим на сватби.  Peace
НО си права, то си личи и кой за какво ходи по сватби, пази боже сляпо да прогледа.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт