Август месец тече ли тече,а октомврийче мечтае за синьо море.

• 43 283
  • 710
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро. Една почерпка от мен, че днес Стела няма рожден ден  Simple Smile

Чуствам се крайно набутана като ви чета, моето дете никога не е стояло само в стая, дори в кошарата - няколко пъти съм я оставяла да пикая и пада такъв рев  Tired Тя дори в края на стаята не иска да стои сама, все съм залепена за нея. И като гледам Йоан колко е стабилен физически започвам да си мисля, че цялата западна литература, в която се припява до втръсване "не оставяйте бебето си да плаче" е голяма грешка  Twisted Evil Май е трябвало да я оставям поне малко в кошарата - спала е там само като бебе първия месец. Сега щеше да може да си стига сама до играчките и да не съм й като конче или бастунче. Ама какво да се правя като съм любопитна и ... тъпа  Mr. Green

Анбибиан, дано Яна да ви върти някой номер. Доколкото си разказвала какви ги върши ми се струва, че  е голям шмекер  Heart Eyes Mr. Green

Смуси, дано намерите някакви обувки.

Наденце, дано Сами се оправи бързо.

Аз нямам крем за лице и реших да пробвам дали Лансинох-а става, защото имам неотворена тубичка, така и не ми потрябва. Голяма грешка  ooooh! Участъкът с пробата лъсна като темето на плешив некъпан чичко. Веднага изместих територията на експеримента върху друг участък - петите на краката. За там е чудесен избор.

# 451
Здравейте  Hug

Благодаря ви момичета Hug Бързо оздравяване на всички болни бебчата Praynig
Предната вечер мм спа с Сами, че нали и на ман ми беше зле  и каза, че цяла нощ е кашлал и се е въртял, а снощи си спа спокойно и почти не е кашлял.Дано се подобрява вече Whistling
Миша, дано се оправите и се разминете без антибиотик.Самито не е пил до сега, но този път е по-сериозна работата и нямаше как, колкото и да не исках.

Петкова, честити ви първи стъпчици Grinning Самито и той голям кашкавалчо, вървим за една ръчичка, ама май скоро няма да се пусне.

Анбибиан, мисля, че кучето е 60лв.

Съни, честити ви покупки.И Самито онзи ден намаза някои други неща.За рожденния ден му взех много яки дънки Зара и ризка, анцунг, бодита и елек.А и моя мм само мърмори.Той беше в колата със Самито, че той спеше и звъни през 5 минути да излизаме от Мола, че щял да ни остави и да тръгне.Мъжка му работа Mr. Green

По колко пъти на ден спинкат вашите деца? Симеон от месец някъде спеше по 1 път само от 13 до 16 часа, ама сега като е болен си прави още един съм преди обяд.На мен ми се струваше още рано за едно спане, но не искаше да заспива.

Приятен ден ви желая Hug

# 452
Зелда  hahaha Голяма грешка наистина.За лице не става, но на нас ни върши чудесна работа за прическата на Самито Wink

# 453
Я каква чудесна идея за петичките!  Hug

И моят Митак е залепен за мен, седи сам на пода да си играе,но съм на една ръка разстояние. И току ме привика. В кошарата седи мноого рядко за 3 минути и спи там вечер от 9 до към 11, после се събужда и го слагам до мене на цица и така до сутринта. С това неспане по друг начин е голям зор. Където и да идем, приспи ли му се, трябва да се приберем да си получи любимата "залъгалка". Много ми се ще вече да отбивам, наистина, ама не става.

Иначе спи поне по 2 пъти, защото става в ранни зори (към 6) и после си доспива по някое време, после следобеден сън и така. Не знам ако не му давам да спи сутрин, дали ще се самоприспи като обядва. Но май няма да издържи до тогава.

Поздрави и весел ден от нас!

# 454
  • Куциндрел
Мисля, че Варна и Пловдив ни развалиха възпитанието. Там все имаше кой да го дюндюри и сутрин бяхме всички в една стая. От новороден го бях свикнала да го оставям сутрин по 10-на минути сам. Той се заиграваше с нещо, а аз четох и писах във форума. Ще трябва пак да го науча. Сега стои зад мен, гледа Бейби ТВ и нещо нарежда. Ще видим, както се наредят нещата - така.

# 455
Честит НЕ рожден ден на Стела!

Днес ходихме да в Хуманик и мерихме обувки с Яна. След като прочетох доста отрицателни коментари за КиК, реших да видя какво има там. Оказа се, че има хубави обувки за около 70 лв., което е доста според мен, но по-добре такива, от колкото КиК, които са почти на същите цени. Решили сме другия месец около рождения ден на Яна да й купим едни обувки за навън. Харесахме на Суперфит, сега й става 19 номер без чорап, но понеже ще ги носи с дебели чорапки сигурно ще вземем 20 номер. Имаше на разпродажба маратонки Найк 21 номер за към 25 лв., ако някой носи този размер може да разгледа  Wink
Яна пак изтрещява. От както се върнахме от морето се буди по 2 пъти на нощ и пие мляко. Не ще да закусва пак иска мляко. Нещо много солидарна е с моята диета, само дето аз съм на плодове и чай (след като 7 дена се тъпках с палачинки с шоколад и банан и качих 3 кила на морето  Mr. Green) пък тя го кара на мляко и сухари  ooooh! Спи малко, направо полудява, едни писаци, едно църкане или хилене и т.н. Пълна лудница  Tired А от утре съм сама.... с нея...  Tired Добре, че я купихме тая прословута маса на Фишър прайс, че там се занимава по няколко пъти на ден за около 30 минутки  Crazy
За спането през деня Яна спеше по 3 пъти по час-два. Ама сега нещо развалихме режима на морето и не мога да й хвана спатиите. Днес заспа като си изпи млякото сама, просна се на моята възглавница и откърти  Shocked Това никога не е било, тя заспива като я клатя в коша. Сама рядко се дава.
Сега трябва да пробвам да сваля тапицерията на лятната количка, че на плажа я омазахме, омазахме хубаво и мисля да направя едно пюре от моркови и царевица, че съм решила тия дни да й давам царевика, моркови и пуешко. Може и малко лук да добавя, само се чудя колко да сложа да речем на 200 гр. пюре  newsm78

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 21:30 от anbibian

# 456
  • Куциндрел
Анбибиан, ако имате душ слушалка, вкарай директно лятната количка в банята. Аз така пера на Йоан количките. Зимната я разглобявам (махам й коша), а лятната директно под душа.
Честит не-рожден ден на Стела.
Ох, снощи не знам какво ядох, но от тогава само ми се гади и току повърна. Не съм яла днес нищо цял ден, сега си варя картофи. На всичкото отгоре на Йоан му се шушка. До преди малко обикаляхме с него градинката, сега съм го връчила на милото, за да си взема малко въздух. Щях да чистя, ама ще си стоим мръсни. Ако утре съм добре ще почистя. Crazy

# 457
Сеса дано ти мине скоро неразположението. Ние ще я вкараме в банята количката, защото и колелата и рамката и т.н. трябва да се измият, но ми се искаше да пусна тапицерията в пералнята. Ще пробвам да я сваля, пък ако не стане цялата в банята и така  Simple Smile

# 458
  • Варна
Добра вечер момичета Hug Дотътрих се и аз най-накрая до РС-то
Днес ходих на педикюр, козметик  и така ми беше хубаво докато не ми развалиха настроението. имаме едно малко обектче за бизнес. Та нашата продавачка реши да ми развали иначе ведрия и приятен ден, не стига, че и плащам най-добре от всички на нашата улица, а работи най-малко часове и и е най-лека работата, продава сладолед "Рафи", когато и давам почивен ден и давам 15 лв, за квартирата и храната, винаги и давам 4-5 лв отгоре, плащам и всяка седмица, казах и, че накрая на сезона ще и дам и бонуси, ако съм доволна от работата и т.н да не изпадам в повече подробности и тя днес ми вика, ще може ли да ми дадеш бонус колкото да си платя квартирата, т.е. 150 лв...Е много нагло тя да ми казва колко да и дам...сега заслужава да я изпратя да си ходи накрая на седмицата и никакъв бонус да не и дам...много мразя да ми наглеят. Оф сори, че ви занимавам, ама съм потресена. #Cussing out
Съни и аз днес най-после си пуснах поръчката в НМ. Ужастно зарибяващо е..Моя ММ вече може и да ме изгони. А за поръчката дано да е успешна, защото прочетох, във форума за НМ, че понякога не ги приемали. Знаеш ли, ако не ми приемат поръчката и пак я пусна дали мога пак да ползвам този код за 10% и безпл.доставка..ако просто я изтрия и пак я пусна, защото срока беше до 09.септември.
Съни за закуската, която даваш на Али, млякото с бисквитите кисело ли е? И бисквитките какви са? Та да пробвам и аз..
А за ментата със спрайт с удоволствие бих изпила с теб. Освен да те поканя на гости у нас във Варна друго не виждам...Много ще е забавно, а и има достатъчно място у нас за теб, твоя ММ, Бо и Али...Много ще е хубаво..та елате ни нагости..ще се радваме да бъдете наши гости
 Hug
Ани и Анджи скоро си бъркаше в гърлото ама се радвам, че този морафет вече го забрави, дано и Яна бързо да забрави. А ние си имаме друг номер – преди няколко дни се научи да плюе. Вчера майка ми решила да я разходи из Слънчев бряг, но решила да отиде с автобуса и познайте..Анджи през цялото време е плюла срещу хората..аз питам майка и какво...тя ми казва „еми те хората и се радваха”..голям смях..Ужас Mr. Green Shocked Embarassed
Отивам да хапна, че ще умра от глад

# 459
  • Варна
Ехо от Варна. Само за малко надниквам при вас, че нямам време - 9-ти е към края си, а моята поръчка в ХМ си седи още в кошницата. От блеене, ще изпусна кода.
Дони дано да ти мине поръчката, че да не се чудиш какво и как. Ако тази не мине, можеш да пуснеш друга, но задължително от нов акаунт и при действащите тогава кодове, ако има въобще.  Crazy То голяма схема.  Crazy
Хайде утре ще ви чета и пиша подробно.  Heart Eyes

Имали технически проблем...  ooooh! да си допиша поне, пък ако не успея да си пусна поръчката, ще спестя някой лев.  Mr. Green
anbibian относно номерата, които ти прави Яна да знаеш всеки луд с номера си.  hahaha Даниел пък като вземе да се превъзнася и вика "ииииииии" все едно въздух не може да си вземе, а всъщност се радва на нещо и после се хили.  ooooh! Хайде дано утре имаме един лек и хубав ден. И ние ще сме сами, от седмица насам ММ беше с нас.
Дони ей на това му викам да си подадеш пръста и да ти налапат ръката....  Naughty Аман значи, как не ги е срам хората бе?! Искат си и това е. Ако мине, мине....  ooooh!
Марси не писа как мина консултацията?
Силви и аз щях да предлагам да правиш домашни сухари. Все пак обаче наистина се замисли докога и от всичко ли ще го пазиш. В един момент ще ти е абсолютно невъзможно. За съжаление времената, в които живеем са такива.  Thinking Вариант е както ти е казала и педиатърката да му даваш да гризка плод, но каква е гаранцията, че плода е чист, еко или био?
Цеца хайде бързо да се оправяш каквото и да е.  Praynig И пази Йоан. Моя хубостник вчера ми вдигна Т 38.3. От какво и защо идея нямам, но днес няма и помен от случката.  newsm78 Не ми се мисли като тръгнат на ясли и прочие какви бацили ще носят.  Whistling

Я пак да видя ХМ..  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 21:18 от Petkova

# 460
Дони  hahaha за пюенето. Дано Яна не го усвои тоя номер, че вече ще ни разбие тотално. То не че има кого да плюе, освен баба си, която ще дойде да ме спасииииииииии следващата седмица  Mr. Green
Аз си забърках пюретата от моркови и царевица. Това от царевица стана супер сладко, взех от Кауфланд Бондюел, много сладка, ще взема пак - за нас  Mr. Green

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 21:16 от anbibian

# 461
  • Нейде из лудите гори...
~честит НЕрожден ден на Стела - Хубавела  Mr. Green Mr. Green

Да взема да си продължа поста, тъй като моите хубавци заспаха  с кокошките (Ая в 19и30, а баща й час след нея - та ще се оправят рано рано ) Whistling
Вчера след консултацията ( +100гр - 7200гр и +1,5см - 68) палнахме колата към морската, ама на ММ какво му хрумна да предложи да идем до Иракли за една вечер, а аз мноого , ама много обичам такива предложения, изискващи бърз отговор и действие  Mr. Green Намерихме си палатка набързо, купихме си шалтета, взехме това онова за обличане и марш в гората  Mr. Green  newsm41 Ей, сефтосахме къмпингирането с бебе и съм МНОГО доволна  Mr. Green Ая беше толкова развълнувана от "новият й дом" , игра, оглежда, дърпа и най- накрая заспа около 20 и се събуди в 7  Shocked Спа като къпана, вече обмислям другия уикенд да повторим и малко ме е яд, че не се реших по-рано, ама здраве да е.
Момичета ще ме вкарате в грях с тоя HM. Сега не съм поръчвала, но гледахме сайта с ММ и съм го предупредила, че ще литнат едни парици и на там съвсем скоро  Whistling Той се направи на заспал, което приемам, че няма нищо против  Mr. Green Mr. Green
Мисля тази седмица да пробвам детската кухня, да видим дали Айчето ще я одобри  Whistling
От оня ден е започнала да казва "мама" когато не ме вижда..ама го казва едно провлачено, скимтящо и все едно разтревожено, а ние с ММ се спукваме от смях, защото звучи много смешно наистина  Blush
Наденце, Миша  Hug Дано се преборят бързо юнаците с това животно  Praynig
Хубелена, вчера педи каза, че голямата й дъщеря била дребосък като нас и имали същия проблем с обувките. Каза да погледна в Зара  и да проверя дали все още има някакъв магазин до ЛКТ , в който продавали ей тази марка http://shop.orchestra.fr/bebe-garcon-chaussures/bottillons-a-lac … ?vrtid=dcda07-101 , до колкото разбрах май ги продават в магазин Бебитта  Mr. Green Та сега и това ще разучвам, спомена , че са скъпички, но аз като гледам какъв ни е успеха с "евтините", то е ясно, че ще се дадат повече парици  Money Мисля да видя и в Humanic какво има, абе ще обикалям все още  Rolling Eyes Дано гърлото на Анджи се оправи по-скоро, а тая твоята продавачка е простооо... нямам думи, как може така да постъпи при положение, че ти й даваш пари за квартира... тя къде ги вре   ooooh!
Силви Аз давам от лилавия Хрус-Хрус. В Балев Био има зелен Хрус- Хрус - съответно био, мога да предложа ей тия солетки http://vkuhniata.wordpress.com/2011/03/14/rye-sticks/ - пробвани и много сполучливи  Peace
Съни, грабвам идеята с овеса ще пробвам тия дни  Wink
Анбибиан и аз мия количката в банята, може и на автомивка да я занесете. Успех с изследванията на Яна  Hug
Смуси, виж какво писах на Дони за обувките, дано откриете и за вашето краче  Hug

Момичета преди малко попаднах на тази статия - ВЪЗХИТЕНА съм . Споделям я, сигурна съм, че ще стигне и до вашите сърца http://zabliznacite.wordpress.com/2010/08/29/maika-sajiviava-nov … adka/#comment-584

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 22:13 от Rose Marsy

# 462
Миша, nadenceto84, как сте? Успяхте ли да преборите температурата? Щях да ти пиша тези дни, но не ми оставаше много време - в болницата ни свалиха температурата с хладни компреси и чорапки. Но там бях под надзора на лекарите и сваляхме от 39.4 до 38. Вкъщи не знам дали ще посмея. Много ви съчувствам, знам колко е мъчително да гледаш детенце, когато е болничко. Бързо възстановяване  Hug

Ендира,
Една седмица не съм давала нищо ново, но и да дам, такова мръщене пада и то от 2-3 лъжички, смесени с позната храна, че направо  ooooh!. По съвет на гастрото от утре трябва да тествам с ХА мляко да видим дали ще има реакция. Много ми е свито.
Ти къде водиш децата на плуване, английски? Аз водих Ивайло само на музика в Естествени идеи и съм доволна. Сега проучвам gymboree, че ми е близо.

Марси,
Сподели, ако откриеш начин за по-леко понасяне на свекърви. Аз съм в сходна ситуация като при теб. Знам какво ме дразни в жената, но въпреки това не успявам да го превъзмогна. Отделно имам и още един дразнител - зЪлвата, всичко знаеща, много компетентна, с мнение по всички въпроси. И за капак като ми се обади и ме пита какво съм сготвила тази вечер, направо....  #2gunfire
За къмпинга - направо ми се приходи и на мен, размечтах се.

silvi-85,
Хрус-хрус имат едни био солети в зелена опаковка. Не знам обаче къде ги продават. Веднъж ги бях видяла в един био магазин, но само веднъж. Аз си правя сама сухарите - подарихме на свекърва ми хлебопекарна и я помолих да изпече 2 хляба. После вкъщи си ги изсуших на 140-150 градуса за около 2 часа.

Зелда,
Аз не мога да мръдна без Ивайло да е залепен за мен. Може да не си играе с мен, но трябва да съм на 1 ръка разстояние и да го гледам. Стана ли да измия например чинии, веднага се изправя по краката ми и иска да го вземам. Много е любопитен, иска да е на ръце и да разглежда от високо. Сега се е научил да сочи къде иска да отиде и ние трябва да го занесем до там.

За бебешките обувки - разглеждах тези дни по магазините и направо сърцето ме заболя. Какви цени, какво чудо - под 50 лв не видях. Дори на КиК. А като се сетя, че са само за 3-4 месеца  ooooh!

За спането - при нас става голям проблем. През деня спи по-често 2 пъти, но приспиването е кошмарно. Светът е вече толкова интересен и когато го сложа да спи, започва едно тръшкане, рев, инатища. А ако не спи, после ми е много трудно с храненето - каши, кус кус, пюрета.

# 463
Смуси - био сухари и аз вземах първоначално, но са 6 лв около 15 бр. и ми е много скъпичко:(

Зелда - и аз съм явно от набутаните, не ми се е случвало да го оставя сам в стаята, сега в последно време като се изправя в кошарата и му харесва как се люлее. Та оставям го там докато отида до тоалетна и докато се облека за 5, максимум 10 мин.

Наденцето84 - Крис спи по 2 пъти общо 3 часа или веднъж за около 2,5 ч.

Ансси - и ние сме така:)

Марси, Фифи - благодаря за предложението за солетките:)
Относно статията - насълзиха ми се очите - няма такова чудо, не мога да повярвам!

Искам да попитам и тези от вас, които ще отбиват след годинката - как ще го направите и смятате ли, че има нужда да се кърми след 1 г., или физиологичната нужда на бебето е по-голяма от това, което получава от кърмата? Аз трябва да се върна на работа след годнката, но не знам, дали е грешка и дали това означава да пренебрегна детенцето ми. Мислех, че това ще е лесна задача, но вече съм убедена, че няма да е и че ще е дълъг процес. Да си призная, че докато бях бременна си казвах: Искам да кърмя до годнката, а и имайки в предвид, че Крис е момченце - при тях ми се струваше много деликатно решението да го кърмя след това, защото започват и много да разбират и да си искат близост без значение, дали са гладни или не. После с проблемите с кърменето - това да кърмя до година беше мечта. Сега ми е толкова приятно като виждам, как детето е сгушено и се успокоява по този начин и мисълта да наруша това негово спокойствие и намиране на утреха в гърдата ме побърква. Така, че ще се радвам да споделите мнение.

# 464
  • Варна
Добро утро!  Party
silvi-85 мислех си не може ли да продължите с кърменето сутрин и вечер, може би ще спестите големи драми.
Зелда мерси за почерпката. Дано и днес някой почерпи...  Mr. Green
Ех как искам и аз на Иракли.  Heart Eyes
Чудех се как ли е Деси? Юлето дали проходи?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт