Август месец тече ли тече,а октомврийче мечтае за синьо море.

• 43 279
  • 710
  •   1
Отговори
# 465
  • Нейде из лудите гори...
Чудех се как ли е Деси? Юлето дали проходи?  Thinking

И аз съм се сетила за тях тия дни и все забравям да питам в постовете  Whistling

Фифи, аз  свеки я преборих с мълчание този път. Заковах се в другата стая, прочетох 1 книга за ден  Crazy но дума не продумах и тя си отиде  Joy Успех с ХА мляко, дано няма реакция  Praynig

Смуси виж на какво попаднах, пак са домашни пантофки, но не бях виждала 13/14 номер другаде  Peace http://stilbebe.com/pantofi/pantofi-zeazoo/buiki-chovecheta-zeazoo.html

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 09:57 от Rose Marsy

# 466
  • Куциндрел
Добро утро.
Призори от 3 до 5 имахме Йоански маратон. Два часа се въртя в леглото, аха да заспи и се разсейва, сука през цялото време, аз подлудях. Crazy
Май съм по-добре тази сутрин, не ме боли стомаха, но за всеки случай ще съм на варени картофи и днес. Rolling Eyes
Силви и аз ще се връщам на работа след годинката и смятам да кърмя сутрин и вечер. Не знам колко време ще отнеме на Йоан, за да свикне без мен, но смятам да се уговоря с шефа да ме пуска, ако е наложително. Все пак имаме натрупана отпуска и може да се договорим поне в началото да сме на половин ден. А казват, че е най-добре да се кърми, докато избият на бебето всички зъби. Йоан вечер е най-суклив, смятам да му давам докато стане поне на 2 годинки или се отбие сам.
Фифи, за компресите - ако е много висока Т можеш да правиш студени компреси, даже и да наплискаш бебето с хладка вода под чешмата. Педиатър ни е казвал, че за Т над 39 се дава хексалгин, толкова капки, колкото е теглото на бебето + студени компреси, за да може Т да се свали под 39 и да се предпази бебето от температурен гърч.
Не успях тази сутрин да оставя Йоан сам, даже му отворих вратите да се разхожда из коридора, но той се разрева за мен. Сега пак е през телевизора. В хола не мога да го оставя да лази, зарази котките, там ще го пускам сам, след като проходи.
Като казах котки, вчера Йоан имаше възможност да гали едната. Първо отиде до нея и й помаха за здрасти. hahaha След това започна мачкането. Милото животно, стоя и трая на маймунчо мечешката либоФт.
Сега отивам да нахраня и котките, и бебето.
Лек ден ви желая. Hug

# 467
Здравейте   bouquet

честит НЕ-рожден ден на Стела (сега получи тоолкова много честитки,че се зачудих за родженния ден колко много ще са  Mr. Green ) newsm38

Марси завид за къмпинга. И на мен ми се зачезва така за ден два,ноооооо моя ММ не се сеща твърде.

питате за Деси и Юлето.точно вчера Деси публикува на стената си във ФБ " На 10 месеца и 20 дни Юлия проходи!" така,че май си имаме още едно проходило Октомврийче.
Катето на Алтър Его и тя е ходещо човече.

Ивайло и той прави по 5-6  крачки,но много бърза и полита с нос,чело и т.н. напред.затова не е стабилен,много бърза.

Пък ние цялата минала седмица имахме панаир тук в Хасково.... Sick цяла седмица успях да отклонявам всички покани,но все пак снощи се качихме да го видим прословутия панаир.ЦИГАНИЯЯ пълллна.една обиколка беше напълно достатъчна. Цеца видях розови колички ама имаше и синя и се сетих за Йоан  Mr. Green (шегувам се,да не ми се убидиш)

сега си пия кафенце,студено ми е .. Sad ще мия дупе и започвам да готвя бебешко свинско с ориз   chef

# 468
Здравейте момичета  Grinning Най-сетне стигнах до компютъра. Тати си беше при нас за цели 9 дни и бяхме толкова щастливи всички, но пък програмата ни беше крайно натоварена. Накрая тати нямаше търпение да си отиде във Варна, че да си почине.  Mr. Green
Коко е добре, нищо му няма, явно е бил малкия дявол. Но пък със спокойствието ми се свърши. Така се усъвършенства в пълзенето, че вече щака като хлебарка навсякъде. И е е станал такъв любопитко, че навсякъде гледа да се навре и да пипне, бутне, дръпне, види...абе  #Crazy Така както си мързелуваше на воля 8-9 месеца за няма и месец почти навакса с повечето двигателни умения. Остана му само да се научи да се изправя сам и ще е гото и за прохождането. Аз не бързам де  Mr. Green Ако проходи като как си около 1 г. и 3 м. ще съм мноооого доволна.  Mr. Green
Ия, честит ти рожден ден на гоооляма патерица!
Нуриии, ама Косара страшна любопитка значи. Добре, че й е държеливо стомахчето. Пу-пу! Все така да няма проблеми. А пък червейчетата в прасковата са доказателство, че не е твърде много химикализирана. Пък и това си е висококачествен протеин.  Grinning
Марси, мерси за инфото за кроасаните. Абе подозирах аз, че не може в Бг да са читави, явно правилно съм подозирала. Като гледам май са искали да напъчат поне половината таблица на менделеев в тия кроасани.
Петкова, ама каква е тая блейка. Като те слушам сте били на комбиниран светофар с пешеходци, тя за къде се е разбързала като така или иначе е длъжна първо да пропусне пешеходците и тогава да се изнесе? Аз ето заради такива мърли и мърльовци направо не понасям градското шофиране и като ми се наложи направо ми се сгажда. Добре, че ви сте невредими и на колата й няма нищо.  Hug
Цеца, браво за хубавата почивка. Май само Грахчолан не хареса седенето на пясъка и ровченето във водата. Мерси, че го мислиш малкия каскадьор.  Hug Добре е той, слава Богу! Май сега ми е по-мъчно за тати, че малко му е гузно дето го е пребил. "С тази командировка не го бил виждал често, и ето загубил си инстинктите, и не обърнал внимание, че като се клати напред-назад в количката се самопривдижва, и ей го на как се сурнал". Казах му, че на всеки може да се случи, и че по същия начин и аз можех да го пребия, ама той си се чуства леко гузен.
Блекче, чак сега прочитам какво премеждие сте имали с Ивко. Милинкия. За съжаление прохождането няма как да стане без падане. Мога да ти презложа за други такива случаи да си имаш едно хомеопатично нещо - Арника 30 ch, може и 15, но май 30 е най-добре. Дават се по няколко гранулки 2-3-4-5 пъти за деня в зависимост от тежеста на травмата. На следващя ден малко се ражрежда приема, а може и въобщед а не се даде, пак в зависимост от сериозността на ситуацията. Прави чудеса при навяхвания, натъртвания, охлузвания, удари, счупвания и прочие травми от подобен род.
Тони, абе честно да ти кажа 6-то чуство е голяма работа. Като ми каза как е паднал и като го погледнах някак си не ми се сви сърцето. Виж като го щипнах с нокторезачката миналата есен веднага ми заседна буца в гърлото. И после пръстчето му набра, падна му цялата плочка...и да знаеш я драмата. И със Зори ми се е случвало така да се притесня много от неща безобидно, уж, а да съм спокойна за нещо на вид фрапиращо. Добре, че природата е дала интуиция на майките, щото иначе сигурно щяхме да сме някакви полудеи, откачили и тотално изтрещели твари още на 5-тия месец след раждането.  Mr. Green
ннннн, малеее, като чета какво сте изживяли...много  Hug Hug Hug
Ставам да свърша малко работа и да предложа круша на Коколинчо. После ще дочитам пак.

# 469
Звездичке, браво на Коколин  Simple Smile

Блекче, аз черпя, щото миналата година по това време бях тръгнала да  раждам. Пояснявам, щото иначе мога да черпя 364 дни в годината  Mr. Green

И на мен Деси много ми се губи, а тя гони Юлето  Simple Smile

Ники цяла нощ повръща  Cry Тази сутрин продължава, и водата повръща, Цитросепт и сода за хляб давам, но и тях повръща. Ще чакам до обяд и ако не спре тръгваме за Варна  Cry

# 470
забравих: имам едни чисто новички обувки за прохождащо човеченце(донесени от Испания) но бях забравила за тях и на Ивко са му малки .не сме ги обували. 17ти номер са ще ги снимам после и ще пусна снимката,ако някоя мама ги иска ще и ги изпратя.няма смисъл да ми стоят в гардероба чисто нови.
тъмносини са (не са зимни,но са затворени отпред)

# 471
Смуси може да видиш в Джавари какво има и да поръчаш от там
http://www.javari.co.uk/Childrens-Shoes/b/213378031/ref=topnav_s … ce%26pageCode%3Db
Но по таблиците им най-малкия номер е 0 и отговаря на 16.
Ето тези са най-изгодни, а марката е с добри коментари.
http://www.javari.co.uk/Childrens-Shoes/b/213378031/ref=topnav_s … _1%26pageCode%3DdСега чакам едни сандалки на марката 20 номер, поръчах ги много изгодно от Амазон, за да видя как е номерацията и да се ориентирам по-натам.
Аз по тези се заглеждам.
http://www.javari.co.uk/Childrens-Shoes/b/213378031/ref=topnav_s … _5%26pageCode%3Dd
Мисля, че са тип домашни пантофки, за зимата ще вършат работа из нас.
От морето ми остана половин пакет с памперси за плуване, ако някой ги иска ще му ги пратя.
Момичета, кои марки имат памперс-гащи и от колко килограма почват най-малките, че вече слагането на памперс е малък кошмар, ако не й се спи направо ме ужасява мисълта, че трябва да й сменя пампреса  ooooh!

# 472
Zellda дано Ники престане да повръща  Hug
Звездичке, ама Коко наистина от раз тръгна с движенията. Все едно до сега е обмислял и премислял кое как да направи. Браво на детето  Hug
Анбибиан, такива пантофки , каквито ги мислиш от Джавари ги има и в България на същите цени, с единствената разлика, че можеш да ги пипнеш и пробваш  Peace Пуснах линк към подобни на Смуси, а има и други Nenito  Peace

# 473
Коколинчо нанка, Зори гледа филмче и хрупа ябълки, май имам малко време за форума  Grinning
Зелдичка, честито за апартамента!Мноооооога радост, щастие и любов да цари в него, само хубави моменти да имате и весело-весело да си живеете.  Hug И дано Ники бързо се оправи, че това с повръщането е много неприятно. Вомитусхил свещичките май бяха за повръщане и са хомеопатични, може да помогнат. Като оправите повръщането предложи банан - богат е на калий, който се губи при повръщане диарии. А нашата количка не може да се сгъне сама. Просто тати се върнал за 2 секунди да пита нещо жената на гишето и като се обърнал Калпазанчо-Панчо вече се движел към стълбите. И докато го хване друс-друс по стълбите и накрая цялата количка се обърнала нагоре с колелата, а Коколинчо отдолу вързан с каишките. Честно казано не съм сигурна, че си го представям точно как е станало, ама и не искам. По-добре, че не съм присъствала на случилото се. Но най-важното е,че се разминахме с малко охлузвания и 2 часа висене из кабинетите на Пирогов.
Хариелка, дано бързо да се адаптара София.  Hug
Ендирка, и вие с нов дом сте се сдобили значи. Само хубави и щастливи емоции да го изпълват!
Съни, големи са сладури Али и Бо, като чета как се обиждат на кюфте.  Grinning
Блекче, ама ти много сръчна шивачка си била. Дънките са страхотни. Аз мога само благородно и неблагородно да ти завиждам.  Mr. Green Толкова да ме няма по тази част, че едва ли има накъде. На Зори за градината трябваше да й избродирам името на кърпата за ръце. Първо ми отне половин час да се чудя как да стане, а после още около час и половина с една едра и безкрайно грозна тропоска да изпиша нещо, което горе-долу да прилича на ЗОРИ.  Embarassed Mr. Green
Силви, аз знам, че е хубаво плодовете да се дават между храненията защо се усвояват в червата май беше, пък ако са за десерт след основната храна се задържали с нея в стомаха и започвали да ферментират и ставала манжда с грозде за организма и накрая нищо не се усвоявало както трябва. Ние сме на следния режим: сутрин кърмене, на обяд кърмене + половин голямо бурканче пюре, следобяд кърмене + половин голямо бурканче плодово пюре и на вечеря около 100-130 гр каша с вода и плодово пюре + кърмене. Сутрин и следобяд някъде измежду храненията предлагам сурови плодове, а за разходката навън по малко пълнозърнести сухари или ябълкови бисквитки. И естествено няколко малки поцоквания между отдените хранения.
Зелда, ама тя Стела щъпуркала вече. Еми честито ви прохождане значи. А за рева, ти сама си знаеш, на тази възраст се опитват с рев вече да се налагат и много добре го осъзнават, така че и да я оставиш да пореве нищо няма да й стане. Нашата свеки не знам защо се е притеснила, че Коко не се изправя. И взела в мое отсъствие да го мъчи да си стои на краката. На няколко пъти я сварих, че го държи насила прав и като си дойде ММ сега се поскараха и има издадена запове да не е посмяла да го изправи на крака. Ама той си беше свикнал, че тя му уйдисва и като я видеше започваше да реве. Порева 2-3 дни и разбра, че няма да го огрее.  Mr. Green
Марси, Айчето проблем с акането ли има? Нещо съм го пропуснала. А плодовете не я разхлабват така ли? На колко време ака или това е нещо инцидентно в момента?
Ехааа, сега видях и сучиера. Блекче, страшна си. Направо ме досрамя аз колко съм некадърна на тая тема, и не само на тая.  Mr. Green Че и в кухнята не съм кой знае какво светило.  Mr. Green
Миша, бързо оздравяване  Hug Първите боледувания за съжаление са така. Колко пият от лекарствата и колко плюят не е много ясно ама няма как.  Hug Hug Hug
Петкова, и вие в кюпа на проходилите, а? Ха честито, и да е безаварийно!  Hug
Наденце, и вие ли в кюпа на болните бе мила? Бързо оздравяване.  Hug Hug
анбибан, сигурно й става тежко на Яна. Аз толкова мразя да поврщам, че не ми се вярва тя да си го причинява сама нарочно, ама пък децата по принцип по-лесно повръщат  newsm78 Дано скоро да се откаже от тоз маймунджалък.
Силви, пробвай с биосухари и биосолети, макар че цените са ми доста солени.
Ох, ставам че ме викат два броя деца.  Mr. Green

# 474
Marsy в кои магазини ги има и те ли са изцяло от кожа, с обърната кожа на стелката, за да не се пързалят?

# 475
  • Куциндрел
Звездичкова, честит ти малък, пълзящ бръмбар.
Зелда, дано не е нищо сериозно при Ники и той скоро да се оправи.
Анбибиан, виждала съм памперс гащи на Памаперс, Хъджис и Бейбилов. Започват от номер 5, който отговаря на 4 и 4+

# 476
Anbibian тук продават и двата вида http://stilbebe.com/, ама май този сайт нямат магазин, иначе Смуси каза, че са мерили Ненито, ето и техния сайт : http://pantofki-magazin.com/deca-pantofki-nenito-c-30.html
Изцяло от кожа, с обърната кожа за подметка  Peace Вече 2ра седмици ги ползваме за навън и освен мръсното не са мръднали - доволна съм  Peace
Звездичке, Айчето от както яде друго освен мляко разреди изхожданията. Пропуска по 3 дни голямата нужда и като питах педи оня ден, каза, че щом детето не се мъчи и не ака "борбонки" може би това й е естествения ритъм за сега  Peace

# 477
Анбибиан, виждала съм памперс гащи на Памаперс, Хъджис и Бейбилов. Започват от номер 5, който отговаря на 4 и 4+
Значи ни е малко дупето още за тях  Mr. Green Аз оглеждах за Бейбилов, но в нашия няма, ще трябва да видя по другите. Ние още сме с 3-ка. Сега се чудя в седмицата на рождения ми ден, дали да не се възползвам от намалението в ДМ и да купя 2 кутии от техните памперси 4ка. Сигурно ще взема и плодови пюрета, сокове и ако намеря месната им добавка, но само в ДМ до Джъмбо съм я виждала и то бяха останали само 2 буркана и аз ги взех и двата. А пуешка купувам на Сънвал от Ремедиум, ама и там е слабо зареждането и има само по 2-3 буркана като ида  Sad
Marsy  Hug ще огледам  Grinning
Мина ли бума на херпангината, че трябва да водя Яна на консултация днес и се чудя дали да не прескоча, ама то рано или късно трябва да я заведа.
Излезли са ни изследванията - всичко е нормално, пък тя все има температура от 37 до 37.5.
Днес ме изтормози, от 7 е будна и чак сега заспа  Tired

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 13:27 от anbibian

# 478
Здравейте!
Тук децата взеха да стават по на годинка, хейййй Hug
Да са ни живи и здрави всички!

Благодаря,че питате за нас!
Откакто вече не е толкова горещо, не се застоявам вкъщи! От морето се върнахме понастинали, но така е като сме семейство жаби и все във водата киснем. Иначе си изкарахме страхотно Party После стресът от оставането с двете деца вкъщи много ми дойде и ММ ни закара на вилата. После се прибрахме, сменихме багажите и отидохме в Белоградчик. Снощи се върнахме и днес хукнахме да се видим с мамите и бебетата, с които не се бяхме виждали. В Белоградчик бяхме на гости на приятели с две деца и игрите бяха от сутрин до вечер.Юлето и тя в рая се видя, а с колко дрешки и играчки се сдоби-"напазарувахме" набързо за есента и зимата Laughing

А тя проходи съвсем случайно и по-рано от очакваното. Както ми се виждаше супер нестабилна, като я хване инерцията, няма стигане. Купих и "юларче", пнеже не иска да я водя за ръка и все нещо иска да носи. Изминава по 2-3 метра сама и после я хващаме или тя сама се спира и сяда. Не знам кой го е страх повече-нея или нас Thinking

# 479
Здравейте, момичета! Първо да кажа, че аз съм Mode, не съм се вясвала от големия сняг, но след като видях, че Съни  Hug се е сетила за мен и реших да драсна някой ред! Чета си ви най-редовно, почти нищо не съм изпуснала  Wink

При нас лятото мина неусетно, таткото през седмица беше отпуска, ходихме за 4 дни на Обзор, в резултат на което Светльо се разболя последния ден, вдигна 39.6 за 40 минути и на връщане към София минахме през Окръжна в Бургас да го видят, а и колата не ни беше в ред, та се прибрахме на магия! Praynig  После и ние с мъжа ми се разболяхме, абе запомнихме го морето тая година! Иначе много му хареса морето, за пясъка да не говорим! Party През останалото време си бяхме в София, на площадката пред блока -  намразих и площадки, и майки, и пясъчници... Crazy

Иначе Светльо не ходи, няма и мераци, защото пълзи страшно бързо, изправя се, общо взето достига до всяка цел без проблеми. Не обича вече да се вози в количката, а спра ли, ни чуват в радиус от 2 км. Навън не седи на едно място, пълзи по площадката и докато другите майки си седят на пейчицата, аз търча след моето непроходило дете. С уокъра е светкавичен, но усети ли, че не е стабилен веднага сяда. Когато си реши ще проходи- аз не бързам за никъде. Приеха ни на ясла, но условието е да може да ходи сам, та може би и затова тайно се надявам да не е скоро... Mr. Green При всички случаи поне до нова година ще го гледам аз. Heart Eyes Какво друго за нас - има 6 зъба, чакаме още, защото ръцете са му постоянно в устата.... Thinking Направихме опит да откажем бибата, но безуспешен. Той само заспива с нея, през деня не се сеща, но не можах да го приспя по никакъв друг начин, изпадна в истерия, един час рева,измъчи се и той, и аз, и реших, че по-натам пак ще пробвам. А да, и в столчето за кола не иска да седи и само бибата го укротява. Заради което през целия път от Кюстендил до София рева! В тази връзка, Хариелка, стори ми се, че те видях на 5-ти (сряда) към 18 ч, в кафето до Галерията на Владимир Димитров - Майстора. После видях, че си писала към 16.30, та се почудих дали наистина си била ти.  newsm78

По-късно ще кача и снимки на Светулката, че сега нямам много време! Всички дечица много са пораснали и са се разхубавили! Hug

На болните пожелавам да се оправят и да не се разболяват скоро! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт