Август месец тече ли тече,а октомврийче мечтае за синьо море.

• 43 271
  • 710
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, момичета!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕМИЛ И КАЛОЯН! МЕЛА ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ТЕБ!Да растат здрави и да имат безгрижно детство за радост на цялото семейство! newsm59
Честита последна месечинка на Йоан и Самуил! Hug  bouquet
Ние вчера бяхме на консултация и нашата педиатърка ме ядоса здраво! Едвам ще я изтърпя до декември, много ама мног осъжелявам, че не мога да я сменя по-рано! Не беше виждала Кали от три месеца, че се върна сега от отпуска и почти не и обърна внимание, съвсем е изкукала тая жена #2gunfire Премери я и я тегли два пъти, кантарът и даде разлика 300 грама някъде на двете тегления, сантиметърът не мисля, че беше сложен правилно. От останалите неща само и измери обиколката на гръдния кош, сигурно за друго не се сети ooooh! #Cussing out  и това е. Даде направления за кръв и урина, 4е са стандартни за всички деца . Аз я питах променя ли се хранителния режим на детето като стане на 1 годинка? Тя ми мрънка и ми вдига рамене. Питам аз белтък, прясно мляко, свинско месо кога да почна да давам ( не че съм се разбързала, ама нал итрябва да знам) и тя ми каза, че чисто свинско след годинка и половина, ама смесено в супа топчета например с телешко можело вече, прясно мляко можело да и давам и белтък също Shocked Питах я добре ли са ни мерките, тя ме гледа неадекватно и ми прави неясни физиономии и ми мучи насреща, никак не се впечатли. Кали сега на една годинка и 12 дни тежи 7700 грама и е висока около 78 см.. За 25 дни от предното теглене е наддала около 200 грама и е пораснала с 1 см.
Искам да ви питам: като сменям педиатърката длъжна ли съм да я уведомя HugЗнам, че ако се сменя личен лекар на възрастен не е необходимо да го уведомяваме, но нали става въпрос за дете и се чудя дали новата педиатърка ще има достъп до данните за детето само с трите имена и ЕГН newsm78
Това е за сега от мен. Приятна вечер на всички Hug

# 541
  • Куциндрел
Честита последна месечинка на Самуил.
Тони, много добре си е наддало детето. А за смяната на педиатъра не мога да ти кажа, сигурно новия педиатър ще знае.

# 542
Честит рожден ден на Емил и Калоян! Да са живи и здрави, много игриви и лъчезарни!

Мела, честит празник и на теб 
Hug

Тони
,
Само се сещам за картона на детето. Нашият стои постоянно при педи. А там са нанесени най-малкото имунизациите. Ако вашият е при нея, ще трябва да го вземете, нали?

Ще се включа по-късно пак. Ивайло ме усети, че съм на компютъра и идва.

# 543
Toni77 по въпроса за свинското, яйцата и млякото - в моята книга, която е по английската практика цяло яйце се въвежда в периода от 9 до 12 месеца. Кашкавал дават от 7 до 9 месеца, че може да се даде. Аз още не съм давала цяло яйце и кашкавал. Кашкавал мисля да дам, но за белтъка мисля да поизчакам. Едва сега почнах да давам цял жълтък, затова. От 9 до 12 също могат да се въведат подправките - копър, магданоз, джоджен (не давам, защото ако има такива подправки в готовите пюрета Яна отказва да яде пюрето). Можели да се дадат и ситно смлени ядки (аз не бързам с тях). Свинското месо не е споменато никъде, пише само постно червено месо в малки количества, че може да се дава. В изброените млечни продукти не фигурира прясното мляко. Аз лично мисля до 2 годинки да давам адаптирано. Като свършим запасите на Хип, мисля да поръчам Аптамил 1+ от Англия. Пише да се избягват сол, захар, дроб и карантии, мед, тлъсто месо (и тук го няма млякото). Не съм чела още за храненето след годинка, но гледам, че след годинка вече прясното мляко е разрешено. (аз пак ще си давам АМ). Дано малко съм помогнала и извинявай, ако е малко разхвърляно, но нещо не мога да си събера мислите тази вечер  Tired Иначе и ние сме 7760, ама сме по-ниски.

# 544
  • Варна
Toni77 не се ядосвай не си струва.  Hug Сменяй я и толкова.  Peace Вземаш си картона на детето, ако е в нея и хич не и се обясняваш, отиваш при новата със синята книжка или заявление за промяна. Дано от следващата да си доволна. Най-вече да е добър диагностик и специалист.  Wink

# 545
  • Нейде из лудите гори...
~Честити последни месечинки на Йоан, Самуил и Стела  Hug
Зелда голям съм заплес днес изобщо не зацепих кой ден сме  ooooh!
Анбибиан , защо ви притеснява наддаването? За тази възраст мисля, че е съвсем нормално  Rolling Eyes

Ох за храненето като чета кое кога... ще си продължавам да си го карам на усет и така. Свинско не бързам да давам , яйце ядем - цяло, мляко не съм давала, но за какво ни е като аз играя кравешката роля  hahaha
Моята госпожица направо ме изуми днес с яденето си  Whistling От тия 500+ грама храна тя изяде половината. Не съм я мъчила за повече, но то и това си е доста според мен . На вечеря обаче ми направи впечатление , че се заигра със силиконовата си лъжица и взех една метална - с нея така й се услади храната, че чак ме замисли дали да караме с нея  Rolling Eyes Притеснявам се само , че "стържи зъбки"  Thinking
Ей сега изгледахме The way - много ми хареса филма и ми постави още една дестинация и прикючение за в бъдеще. Ще изчакам Айчето да поотрасне и братчетата и сестричетата... грабвам раницата и по пътя на Сантиаго  Mr. Green Mr. Green
Отнесох се - лека вечер

# 546
Не знам Марси, малко ми се виждат 200 грама за 2 месеца. Тя беше 7400 през Юли  Thinking А и нали не иска да яде напоследък  Tired То може ли да кара само на мляко и половин морков, даже не бил половин, намерих четвъртината по-късно на земята  Tired

# 547
  • Нейде из лудите гори...
 200 грама ми се струват супер, но ти най-добре познаваш Яна. А щом я мъчат зъби е нормално да отказва ядене и да кара на мляко. Дано скоро прояде, за да ти е по-спокойно.
 Praynig Hug

# 548
  • Някъде там
 Добро утро момичета  Hug  Hug  Hug. Цеца  Blush възползвам мъника докато си играе  Simple Smile
 Честит рожден на Емил и Калоян! Да са живички и здравички и много игриви!  newsm59 nbirthday newsm67
Тони Още малко истава мила стискай зъби. Дано следващия избор е добър Hug.
 Честити последни месечинки на Самуил, Йоан и Стела   bouquet.
Мале как бързо ни растат зайчетата Laughing
 Анбибиян  Не се притеснявай за мерките. То и ти най добре си познаваш мъника. Hug. Ние с Лили се храним само на музика или реклами. Дим да ме няма вече направо я намразих Laughing. Само докато я пусна и отваря устата вече  Mr. Green.
 Малко по диагонала ви прочетох  Blush
Съни Празнувахте ли на Алинка рождения ден след боледуването?
 За тортата. Една приятелка ми каза, че имало една жена на Галата, която правила много хубави и вкусни торти и най вероятно ще е оттам. Сега съм в чуденка в кое заведение да се съберем, че ще има много мами и няма как да се съберем в нас Simple Smile
 Намерих едно магазинче с много сладки фибички за нашите маймунки. Накупих и аз най-различни, но от вчера си ги набара на главата и започна да ги сваля Simple Smile)).
 Това малкото все да се сърди ставам. Пожелавам Ви един приятен ден

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 07:26 от E♥L♥I♥T♥S♥A

# 549
  • Куциндрел
Добро утро.
Елица  Wink
Глеам храните обсъждате. На Йоан не съм му въвела горски плодове, ягоди, смокини, белтък, ядки, шоколад, мед, гъби, прясно мляко е опитвал в едно кремче само. В ДК, която поръчвам, готвят без яйца и прясно мляко. Мисля, че ако детето няма проблеми, не би трябвало да се втелясваме за всяка нова храна.
Анбибиан и на мен 200 грама ми се виждат добре, особено ако педиатъра не каже, че са малко. Сега бебоците са толкова шавливи.....

За яденето, ако на Йоан му е вкусно си отваря устата без загавликвания, а ако не му харесва нищо не помага. Давам му разни играчки в ръцете, защото мъ омръзва да стои на едно място, той започва да ги хвърля, а аз обикалям край него да ги вдигам обратно.

Честита месечинка на Стела на патерица.
До тук станаха 3-ма рожденници на 12-ти другия месец. Mr. Green

Лек ден ви желая.

# 550
Добро утро  Simple Smile

Честит рожден ден на Емил и Калоян.
Честити последни месечинки на Йоан, Самуил и Стела - а то тва моето дете  Mr. Green

Зелда голям съм заплес днес изобщо не зацепих кой ден сме  ooooh!

Нито пък аз  Mr. Green

Така ме зарибихте с тези торти, че вчера направих една. Стана много вкусна и дори красива  Mr. Green Е, не ми стигна шоколада и отстрани не можах да я покрия, ама за собствена консумация е супер. Познайте какво закусвам  Mr. Green Търпение нямах да я опитам. Аз не обичам торти и от това масло много ми накъртва, ама мисля, че е станала много вкусна  Mr. Green Щом аз не мога да я ям. Може да опитам да направя за рождения ден, само че няма да е мнго красива.

Марси, аз от самото начало храня Стела с метална лъжичка. Само за навън вземам пластмасови, ама понякога. Вчера бях с две метални. С Ники съм загубила точно 6 малки лъжички, част от сервизен комплект, който ни подари свеки  Whistling Браво на Ая, добре си хапва  Heart Eyes

Изчезвам, че се нацупи малката

# 551
  • Варна
Снощи много мрънкосвахме и не можах да се включа адекватно, но днес започвам с Добро утро!
Честит празник на Мела! С пожелания за много здраве за двете и момчета!   bouquet
Честити последни месечинки на Йоан, Самуил и Стела!   bouquet
E♥L♥I♥T♥S♥A за сладкарницата на Галата и аз съм чувала само хубави неща. Даже умувах дали да не поръчаме там тортата за сватбата.
Анбибиян според мен в тия месеци нямаме поводи за притеснение относно наддаването. Е 200гр са си 200 грама.  А представи си, че се бяхте нахранили точно преди консултация - щяха да са 300гр. Отделно както Тони писа в две последователни тегления кантара е дал 300гр разлика....  #Crazy Аз съм убедена, че Даниел нито го теглят вярно, нито го мерят точно. Ами че той не се спира за секунда. Crazy
Rose Marsy много се радвам, че ви харесва кухнята. Дано все така с апетит да хапва детето. А за количеството и аз мисля, че е Ок.  Peace Метална лъжичка и аз често давам. Обича да блъска с тях по масата...   hahaha И какво каката ще гледа малките, а мама на пътешествие.  Mr. Green
Мисля, че ако детето няма проблеми, не би трябвало да се втелясваме за всяка нова храна.
И аз така мисля.  Peace Всички сме достатъчно разумни да не злоупотребяваме и да избързваме прекомерно, но пък и няма смисъл да чакаме да станат на по 3г.
zellda днес това ли ще е десерта в кухнята... Ммммм  Heart Eyes Торта не съм яла от не помня кога....  newsm78  А не я ли снима?  Rolling Eyes

nadenceto84 честит ти рожденник! Да е жив и здрав Самито и много много да ви радва!   bouquet

# 552
Честит рожден ден на Емил и Калоян със закъснение! Да са живи и здрави и много щастливи!

Честити месечинки на Йоан, Самуил и Стела!

Честит рожден ден на Симеон! Да е жив и здрав и много щастливо дете!

Анбибиан,
всички знаете моята одисея с ненадването и на фона на нея и всички лекари, които посетихме смятам, че няма място за притеснение. Първо по-важни са см, а не кг, а Яна е пораснала цели 4 см. Второ, за тези месеци, в които не се спират е нормално това наддаване. Пуснете кръв и урина за твое успокоение, но не се впускай по лекари според мен. Миа сега от последния път е с перфектна кръвна карти, включително и хемоглобин 118, а е едвам 5100 някъде, но да са живи и здрави.  Яна си е съвсем в нормите, така че няма защо да се притесняваш.

# 553
Петкова, сложих три парченца в една кутия  Mr. Green Като сте в морската - звънкайте  Whistling И другите също  Simple Smile

Айде, отивам да се оправям, днес трябваше Ники да стане по-късно за да може и да издържи до по-късно следобед, от 2 ч ще ходят на Планетариум. Вчера спа от 2.30 до 8 ч. вечерта  ooooh! и то защото ние го събудихме. Трябва да започна да го будя около  5-6, обаче пък е толкова крииив  ooooh!

# 554
Честит рожден ден на Самуил   party041

E♥L♥I♥T♥S♥A Дим да ме няма не съм я пробвала още, но ще пробвам  hahaha
Аз въведох горските плодове и ягодите със сокове и пюрета и всичко е ок.
Petkova ако се бяхме наяли преди консултацията щях да съм по-спокойна, не че е повече грамове, а че си хапва и щях да обвиня морето за малкото наддаване  Mr. Green Пък кантара си е съвсем верен, защото и ние у дома толкова си я мерим.
С моето упорство да я нахраня се притесних да не я отвратя от храната. Май ще й направя почивка от мене си. Демек като почне да ме преследва и да ми вика ам ам, и е достатъчно отчаяна да яде всичко тогава ще я нахраня  Mr. Green
Ваучер за фотокнига.
http://www.lapni.bg/offer/4173

Общи условия

Активация на акаунт