Кюретаж и забременяване след това - 38

• 25 958
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета,
Дони, стискам ти палци да са добри резултатите на майка ти!!!! fingerscrossed А и много се радвам и от твоите резултати днес.
Кляш, надявам се всичко да е наред с вас и да не си се ударила много!   action032
Action, нищо не пишеш за вас с бебо, но това сигурно значи че сте добре!  Simple Smile
Ели, много мъчно ми стана от поста ти! Дано, дано всичко да се нареди и на следващия преглед да бъдеш положително изненадана. Иначе на мен са ми правили хромозомен анализ на плода, но в Германия и тук някак всичко беше регулирано. Извинявай че досаждам с въпроси, но правили ли сте си с мъжа ти хромозомен кариотип?
Ники, ти на какъв режим на хранене си с този добър резултат?

Прегръщам ви!  Hug

# 616
Здравейте момичета! Искам да споделя с вас, които за съжаление вече сте преминали през този кошмар... Sad
На 24г. съм и забремянах за първи път не много лесно..отне ни година и това бебе беше желано повече от всичко на света. Бяхме много щастливи до миналия петък, когато отидох да видим пола на бебчо, но за съжаление се видя някакъв проблем. Насочиха ме към специалисти в София, прегледаха ме д-р Мазнаейкова и д-р Виолета Димитрова, които потвърдиха проблема и са категорични, че бременността трябва да се прекъсне възможно най-скоро, тъй като плода ще загине със сигурност. Причината вероятно била липса на хромозома, което може би е случайност.
И така.. по календар съм в 13+5г.с. и утре ми предстои аборт. Sad МНого ми е тъжно и съм ужасно притеснена. Докторът, който ще ми прави аборта каза, че ще бъде едноетапно, а сега четох че едноетапен аборт се прави до 12г.с., а след това вече двуетапен или греша?
Страхувам се от последствията от аборта и дали ще забременея пак след това и ще си имаме живо и здраво бебче.
Назначиха изследване ДНК анализ на материал от плода, който ще се изпрати в София Национална генетична лаборатория и на нас двамата генетични изследвания месец след аборта. Надявам се, че това е правилния подход и правим всичко необходимо за постигане на така желаната цел.
Имам чувството, че е това е някакъв ужасен кошмар и искам да се събудя възможно най-скоро... Cry((
Съжалявам за дългия пост. Желая на всички ви безпроблемни бременности и здрави бебчета!

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 17:02 от MAP87

# 617
Здравейте всички!Изгубих се напоследък,понеже бях заета с моята ученичка да подвързвам учебници и тетрадки ooooh!,а и още ходя на работа. ooooh!Надявам се другата седмица да взема болничния и най-накрая да се видя с повече свободно време.
Дони,стискам много палците да са добри резултатите! fingerscrossedИначе сестрите ги знаем-те са винаги най-важни,и понеже пред доктор не могат да си предадат важност,го правят пред пациентите #2gunfire.
Basis,и за теб ще стискаме палчетата в понеделник!Всичко ще мине гладко,ще видиш! HugЩе те чакаме възможно най-скоро да се похвалиш!
Кляш,направо нямам думи що за хора сме ooooh!,никой да не ти помогне...Радвам се,че си се отървала само с уплаха.Иначе и аз имам една такава случка-чакам ред пред кабинета на кардиоложката,часът е 10.25,а моят час беше за 10.30.Пред мен се квакнала една бабка,отивам и най-учтиво я питам:"Извинете,Вие за колко часа сте?",тя ме изглежда високомерно от глава до пети и ми вика"За 11.00."Тогава рецепционистката се провикна:"Госпожо,момичето ще мине преди вас,защото е бременно и е за 10.30!",а тя само изсумтя:"Оооооооо,я моля ви се...",и си обърна главата на другата срана...Но така или иначе минах преди нея,защото документите й не бяха наред Mr. Green.
Еми,и аз се моля да е наред всичко и да не се стига до кюретаж Praynig.Доста черна серия се е заредила при теб,дано вече да идва време да се случват хубавите неща!
Мименце,много се радвам,че си добре! HugИ мен ММ напоследък много ме дразни,и аз не знам защо newsm78.Опитвам се да го уговоря да стои с мен в болницата във ВИП-стаята/ако успея да се вредя за нея/и да ми помага след раждането,ама не знам...нещо хич не е навит... Close.
Flower Fairy,честита зелена светлина!Дано скоро да се похвалиш и да се сбъдне съня ти! Hug
Табеа и всички останали,които НЕ чакате-късмет!!! Peace

# 618
Мар, първо ужасно съжалявам за случващото се Confused Бъди силна, мила!  Hug
Не е нужно да чакате месец след аборта за генетични изследвания, може да ги пуснете веднага, генетиката не се променя, така че не виждам поради какви съображения ви карат да изчакате. Относно забременяване след кюретажа не се тревожи, повечето от нас са минали през тази процедура. Аз лично имам 4 аборта, от които единия само завърши с кюретаж..втория. Ти също ще забременееш и ще си износиш живо и здраво бебче. Понякога за жалост се случват подобни хромозомни грешки и изобщо не е задължително това да се повтаря, така че се освободи от тези мисли.  Naughty Относно тази двуетапност...не знам точно какво имаш предвид, но ако всичко се "почисти" добре при кюретажа, процедурата минава за 10-15 минути и се приключва. Рядко се налагада се прави втори кюретаж, ако случайно е останало нещо неизчистено в матката и тя не успее да го изкара. Прегръщам те!  Hug

# 619
Zuzi, благодаря ти за подкрепата и вдъхнатия кураж...  Hug
Под двуетапен аборт имам предвид предизвикване на раждане чрез медикаменти и след това кюретаж, а инъче едноетапен - директно пълна упойка и кюретаж. Поне това разбрах от изчетеното в интернет...

# 620
Според мен не е толкова голяма седмицата за такъв аборт...не мога да ти бъда полезна с инфо за това, мила.  Hug

# 621
  • NE
Map87 Съжалявам искренно за кошмара, който изживяваш в момента. При повечето първи бременности се посочва, че именно хромозомни грешки за причина за спонтанния аборт. Другото, което искам да ти кажа е че преди няколко дни четох в една статия (не си спомням къде ooooh!), че аборт по медицински показатели се извършва след 12 г.с. след заседание на комисия. Така, че попитай, че аз вяра на доктори нямам.
Зузи ти обясни подробно за кюретажа, който наистина се извършва под пълна упойка. Нищо няма да усетиш, когато се събудиш. Трябва да си гладна и жадна преди процедурата. Аз лично съм с два кюретажа за по-малко от седмица, поради събрани съсираци след първата процедура. Въпреки това всичко се възстанови след това след няколко цикъла.
Пожелавам ти много сила и кураж и скоро да бъдеш отново бременна с живо и здраво бебенце. Hug Hug Hug
Кляш Съжалявам, че така се е случило с теб. Хората са идиоти и нямам думи колко са нагли и безочливи. Те и децата си ги учат на същото и се получава като епидемия. Всеки ден  крещя на малките, които не уважават своите съученици и се надявам да ги науча да бъдет по-добри.
Иначе оня ден пред кабинета на доктора, една циганка ме пререди и се вбесих защото се кълчише пред другия кабинет на мъжа си, но не и където трябва. Викам си малееееееее как ще вляза след нея, но доки си поддържа идеална хигиена и нямаше проблеми. Peace
Еми Съжалявам, че се е наложило през такава поредица от кошмари да преминеш. Не губи надежда и чудото ще се случи. Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug
Action_Girl Радвам се че си добре и чакам да разкажеш как сте с бебко. Hug
Луничка Честита ти ученичка. Надявам се всичко да е нормално с вас, а на мъжо не му обръщай внимание. Те без това мъжете са по-чувствителни от която и да е жена,ама нали се правят на силни и ние си мислиш съвсем други неща. Hug
Дони Стискам палци за твоето майче в понеделник. fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 622
МАР87,моят кюретаж беше в 17-та седмица и беше двуетапен-първо ми сложиха вагинална таблетка,за да разширят шийката и да предизвикат раждане,след това ме кюретираха.В твоята седмица плодът е още по-малък,така че би трябвало и по-лесно да стане.Не знам кой от двата начина е за предпочитане-при едноетапния положителното е,че ти спестяват много неприятни моменти-слагат упойката и като се събудиш-всичко е минало,но не знам кое е по-щадящо за организма newsm78.Много е неприятно това,което ти се случва,но сега се опитай да мислиш единствено за себе си и за твоето здраве и по-бързо възстановяване.Всичко ще мине и ще замине,и съвсем скоро пак ще си бременна,този път успешно yes.Не се притеснявай,докторите си знаят работата.Кураж,с теб сме! Hug Hug Hug

# 623
Дони  Praynig fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed за майчето ти Hug

Кляш, Hug,какво си преживяла и ти беее,еееее няма оправия,добре,че с беб сте добре,това е най-важното но е можело да мине и без тази случка,миличката Hug Hug Hug

Мар87,миличка,много съжелявам,че трябва да минеш през този ад,аз вече 2 пъти го преживявам,предния път в 21г.с. и сега в 24-25г.с.кюретажа не трябва да те притеснява,той е даже най-бързия и безболезнен момент,понеже си под пълна упойка,при мен понеже бях в по-голям месец както при Луни първо ме стимулираха с вагинални глобули,които предизвикаха малко разкритие и контракции цяла нощ,после ми сложиха балон-катетър и така родих накрая след 12 часа мъки и 2то пъти,метода който при теб ще се приложи е въпрос на мнение на лекарите,но съм сигурна,че всичко ще мине и замине,знаеш ли,хубавото е че има край,никога не се забравя,но отшумява Hug Hug Hug Относно генетичните изследвания и аз ги правих,но веднага след аборта,няма смисъл да чакате.Събери сили и знай,че ние сме с теб Praynig Peace Бих желала да съм до теб и да ти стискам ръката,да те гушкам на живо и да те окуражавам,жените сме силни същества и всичко понасяме,давай смело напред и знай,че всичко ще е наред newsm17 Биохимичен скрининг прави ли по време на бременността?

Еми Hug Praynig Hug Peace Hug fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 624
  • Пловдив
Мар, много съжалявам за случващото се  Cry Cry Cry Нямам думи, които да те утешат. Кураж!

# 625

Вчера бях на преглед при онкохирург за гърдите, че нали си имам проблеми по принцип. Аз лично чаках 3 часа, за да влезна. С мен заедно чакаха бременна в 8-ми месец, който е и с конизация и новородено бебче с родителите му. Е, поне 10 пъти казах някой да ги пусне да минат, но никой не благоволи. Прост народ!!!

Аз пък не разбирам нямате ли часове за прегледа и защо трябва да чакате по 3 часа ?? Нали уж си запазваш час ? Това лято ходих на лекар в Бг и просто се обадих по телефона и си запазих час за преглед. Имаше жени които идваха без часове и искаха да влезат ,та ми беше чудно толкова ли им е  трудно да позвънят ??...така че проблема май е някъде другаде а не защото хората били лоши Wink

# 626
Винаги съм си мислила(както и повечето от нас),че като забременея всичко ще е много лесно.да ама не било точно така.След 3години опити и една лапароскопия два дни преди датата на М направих положителен тест и веднага при доки....кръвен и ооо чудо ЧХГ 375....по-късно видяхме и два плодни сака-немога да ви опиша щастието което изживях.Последва зацапване,после провървяване и аз вече бях в болницата.Едното бебче изчезна след 2дни кървене и всичко спря.Мислех,че ми се е разминало.но не ме пускаха от болницата....след още 5 дни на поредния УЗ разбрахме,че бебо няма сърдечна дейност и дори е започнал да се резорбира.Ами сега-кюретаж и сега съм си у дома за да събирам парченцата от разкъсаната си душа.
Хубавото нещо е,че сега знам,че мога да забременея спонтанно...

# 627
морско момиче съжалявам за преживяното, дано скоро преодолееш мъката си, при всеки отнема време- при някои  повече, при други по- малко...стискам палци следващия път всичко да е успешно Praynig

Мар, на теб също пожелавам скорошно възстановяване, дано стане с едноетапен обаче..наистина ще е по- лесно за теб Hug

Трой, дори и да имаш час, ако лекаря ти е в операция или извикан по спешност седиш и чакаш, отдавна вече никой не работи без часове...е, само детската консултация, ама то там няма как с час Laughing

Дони, ти незнаеш ли че санитарките, а след тях сестрите са всъщност реалните специалисти, какво ми говориш за лекари и доценти, като ме приемаха да раждам, сестрата която ми оформяше документите и ми слагаше абоката и системата беше седнала срещу дежурния, който ме приемаше всъщност и лекаря ме пита 'Причина за секциото?' и аз- 'Тесен таз', сестрата го погледна и такъв поглед направи, така забели белтъците дето му викаме ние тука, че ако не ми предстоеше престой така хубаво щях да я украся, както съм мълчалива по принцип като взема че да избухна да не си ми насреща, оказа се че тя по добре от док преценява дали ми е тесен таза и то само с поглед ooooh! иначе палците са стиснати за мама

Луничка, остави го мъжа да се напие че има дете, за какво ще го тормозиш още от раждането Mr. Green

Мименце, лежи и почивай че после няма Laughing

аз днес имах много приятна среща с Кремито, добре че беше тя да разпознае количката, иначе имаше да се чудя откъде ми е позната hahaha и вече се чудя само нашата количка ли е такава 'забележителна', вървят срещу мен мъж и жена, жената около 7-8 месец и явно са на вълна колички, мъжа такова кокорене се кокори, само дето не тръгна да върви редом с мене и го чувам как вика зад гърба ми 'карера', демек прочел модела на триколяка Joy викам си на акъла питай бе, българино...

# 628
морско момиче първо много силни Hug Hug Hug Hug Hug разбирам те абсолютно,знам каква е радостта и чувството когато ти кажат,че ще си имаш БЛИЗНАЦИ,но всичко това не е радост за дълго,съжелявам за загубата ви,но наистина най-важното е,че можеш да си забременяваш и знаеш,че рано или късно пак ще се случи това чудо ,но с щастлив край,искренно ти го пожелавам Praynig fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover smile3525 Назначиха ли сега някакви излседвания?

Трой,дори и да отидеш с час винаги си чааааакаш миличка,за жалост е така Mr. Green Как си ти,мила  bouquet

Теди,браво за приятната среща,а това с количката ми е тооолкова познато,аз и без да съм бременна се кокоря и обръщам след всяка количка,която ми грабне окото,даже наскоро отивам на кафе и много ми хареса една,но така и не видях марката и за малко да се спра и да питам мацето каква е,но викам нито съм бременна,нито корем имам,хората ще ме помислят за ептен луда Rolling Eyes,то не че не съм де Joy

Мименце,заплюй си едно легло и не му изневерявай Hug Praynig

Мен вчера ме гледаха на видеозон на работа и ми казаха,че имам 1 фоликул от ляво с размери 15мм и 2 в дясно,които били по-малки,но незнам колко е истина ми каза доки,че съм нямала никакви кисти пък сега,направо да не повярва човек и се чудя да се радвам ли какво да правя Rolling Eyes

# 629
Трой, дори и да имаш час, ако лекаря ти е в операция или извикан по спешност седиш и чакаш, отдавна вече никой не работи без часове...е, само детската консултация, ама то там няма как с час Laughing

Това да ми извикат доктора по спешност е рядко срещано явление или поне в Англия няма как да стане:) Доктора си има ден за прегледи и обикновено гледат да си спазват часовете. Един единствен път ми се случи да го изчакам, но от рецепцията веднага дойдоха да ми се извинят и да ми кажат колко ще чакам.
Сега на някои няма да им хареса това което ще кажа , но за всичките тези проблеми е виновен пациента Wink Така сте ги научили и така правят. Отделно че има хора без запазен час и докторите се мъчат да ги впишат някъде между другите пациенти... а това че системата е скапана и хаотична изобщо няма да споменавам ...

Боби, добре съм Simple Smile затънала съм до гуша в работа и нямам време за нищо... зарязала съм всичко за сега и каквото сабя покаже...

Общи условия

Активация на акаунт