Баба каза така... Тема № 3

• 117 179
  • 774
  •   1
Отговори
# 750
За конюнктивит, освен написаните неща, съм пробвала и много облекчават силен чай черен, едно пакетче запарвам в много малко вода и с тампон се поствя на окото, хубаво е ако може капка да попадне в окото, когато чая изстине. Другото което също много помага е ракия на тампон, но не много голямо количество за не капне вътре в окото, поставям тампона от горната страна върху клепача и задържам колко мога, на слепоочието и на долния клепач.

# 751
  • София (Възраждане)
Момичета, из училищата били плъзнали въшки, предупредиха ни в ДГ и "наредиха" да сме се мажели превантивно. Знаете ли някакво бабино мазило за превенция на въшлясване?

# 752
Газ, оцет им олио  Mr. Green

Мазането на окото не е ли в обратна посока от вън на вътре? Тоест от слепоочието към носа? Аз поне така знам.

# 753
  • Пловдив
Да, от вън на вътре е.

# 754
  • у дома
не търпи семките на лютата чушка.
Моля ви кажете нещо ефикасно за нощната кашлица(педи казва,че е алергична и изписа монтелукаст и кларитин)искам да се справим без тях
Praynig

# 755
  • Пловдив
dgidgi, ако искаш може да пробваш с този чай:
Чай от ленено семе

# 756
  • в огледалото на живота

Мазането на окото не е ли в обратна посока от вън на вътре? Тоест от слепоочието към носа? Аз поне така знам.
ooooh!
Моя грешка...
Точноо така е,с цел да не се разнася в очните дъна инфекцията.

# 757
  • Варна
не търпи семките на лютата чушка.
Моля ви кажете нещо ефикасно за нощната кашлица(педи казва,че е алергична и изписа монтелукаст и кларитин)искам да се справим без тях
Praynig
Алергична кашлица преборихме с дишане по Бутейко(упражнения за дишане), без абсолютно никакви лекарства  Peace. Махнах и всички килими и вълнени завивки. Детето беше с 2 помпи - Вентолин и кортикостероидна, отделно другите противоалергични лекарства.
Трябва да спи на една страна или по корем, със затворена уста. Може да правиш масаж вечер преди лягане на гърба с почуквания и разтривки от кръста към врата.

Лененото семе се дава ограничено на малки деца, не помня обаче след колко годишна възраст няма проблем.

Това не е след като вече има въшки  newsm78?

# 758
Би трябвало да има и ефект известно време след намазването. Пък и е хубава маска за коса  Mr. Green
Иначе другото за което се сещам е шампоан от някоя аптека за въшки, но той не е бабин.

# 759
Добре де сребърната вода няма ли да увреди окото newsm78

# 760
  • в огледалото на живота
Добре де сребърната вода няма ли да увреди окото newsm78
С какво да увреди?
Тя се пие дори.

# 761
едно е да се пие друго е да се слага в окото ,все пак може да се увреди зрението

# 762
# 763
  • в огледалото на живота
едно е да се пие друго е да се слага в окото ,все пак може да се увреди зрението
Ти сериозно ли ... Shocked
Би ли обяснила по подробно в какво е вредата на сребърната вода,ако се промиват очите?
АБ капките по малкто зло ли са тогава....
Аз лично не намирам нищо притеснително в листовката:
http://www.momentofpeace.net/2008/srebarna_voda_opisanie

# 764
Търсих да намеря статията в която четох за това че сребърната вода може да увреди окото ако попадне в него ,но за сега не я намирам.Иначе тази листовка която си постнала не съм я виждала до сега.Сребърната вода се продава в шишенце и към нея от аптеката ми дават едно листче с описание за какво помага и там никъде не пише да се капе в окото Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт