Отговори
# 390
  • София

въпрос към ЛЛЛ и останалите мами

прочетох ви по диагонал, но понеже съм доста притеснена, затова няма да коментирам .
При кърмене в легнала поза под главата на Брани се образува мокро петно, голямо колкото главата му. Освен това съм виждала как капки кърма изтичат от нослето му, от време на време се случва и да се задави. Някоя от вас да е забелязала подобно нещо?

Според нета е възможно да има дефект на небцето  ooooh! Много се притесних. Чудя се на какъв лекар да го заведа - може би УНГ?

Докато сучат, бебетата се потят по главата, така се охлаждат. Могат да се потят дори да не е топло, а в жегите напоследък е още по-вероятно. Би могла да го кърмиш Брани гол, за да му е прохладно, но потенето на главата може да продължи, нормално е.
 Мокрото петно може да се получава както от потене, така и от излизане на мляко от устичката на бебето, което е също нормално. Когато бебето лежи, то има възможност през ъгълчето на устата да остави да изтече част от млякото, ако струята му е твърде силна и не може да поеме всичко бързо.
 Излизането на капчици мляко през носа, когато бебето е напълно легнало, също е нормално, просто е много лесно млякото да отиде и там. Но ако това те притеснява или ако излиза и когато кърмиш в по-изправени пози, е удачно да се иска и мнението на педиатъра, който евентуално да насочи към специалист.

skrech, благодаря ти за отговора.
За съжаление това мокро петно определено е от кърма, не от потене. Да, от устичката също съм виждала да има изтичане на струйка, но не е само от там, и от нослето има капене. Иначе само в легналата поза го има.

# 391
  • София
Привет  Hug
Скрит текст:
Какъв е дневният и нощният ритъм на кърмене?
-   Предимно се водя по него.На поискване го кърмя,като ако минат три часа сън го будя,но горе долу на 2-2ч. и половина става кърменето.
Колко често сменяш гърдите при кърмене?
-   На всяко кърмене давам различна гърда.Днес се случи да предложа другата след като изсука първата т.като беше много напрегната с цел да избегна цедене.
Колко пъти се цедиш на денонощие?
-   Досега не съм си давала сметка,но приблизително между 3 и 5 пъти на денонощие от двете гърди общо.Като по скоро стигам до 3 пъти,рядко са 5.
Ако цедиш - какво количество кърма цедиш на един път? Изцеждаш ли се нощем?
-   Най-много съм изцеждала по 90 мл. ако гърдите са много напрегнати. Спирам да цедя когато омекнат и стане търпимо или от зърното спре да капе,за да може Явор да засуче без да се дави.Нощем цедя веднъж и този един път влиза в горните 3 до 5.
Имаш ли някакви хормонални нарушения (лекувано безплодие, ендокринни нарушения, проблеми с щитовидната жлеза...)?
- Цикъла ми е нередовен /идва ми през 2-3 месеца/ и според лекари се дължи на хормонален дисбаланс.Изследвала съм се преди да забременея с първото ми дете и излезе че липсва някакъв хормон,който за съжаление не помня.Изследвала съм и щитовидна жлеза,но всичко излезе в допустимите граници.В момента пия желязо заради нисък хемоглобин.....ако има някаква връзка?! Но иначе нищо по-сериозно.
Пробвах компресите със злеви листа,но не държах до следващото хранене.Беше ме страх да  не предържа.
 Hug   bouquet  Heart Eyes

Ако зелевите листа не покриват ареолата и зърното, не би трябвало да има проблем с продължителността на използване. Някои майки усещат намаляване на млякото, така че, можеш да спреш да ги ползваш, щом усетиш облекчение. А в останалото време ги ползваш постоянно, като ги сменяш на 2-3 часа като завехнат или ги махаш за през нощта за твой комфорт.

Казваш, че оставяш силната струя да изтече и после връщаш бебето на гърда. Само искам да подчертая да изтече струята, а не да бъде подтискана с притискане на зърното, защото така напрежението в гърдата си остава и при засукване пак може да тръгне.
 Студените компреси преди кърмене свиват тъканите и съответно могат да ти бъдат от помощ за намаляване силата на струята.

Ако мислиш, че гърдата, на която е дадена почивка, може да издържи и повече, можеш да правиш блоковото кърмене с по-големи паузи(т.е. увеличава се почивката на едната гърда, докато може да издържи, а бебето суче колкото желае от другата).
 Дали успя да пробваш някое от предложенията на Атракция и как ги намираш, усещаш ли някакво облекчение?

# 392
Ivy, много ти благодаря за отговора! Засега сме добре, от тогава си му стига една гърда на ядене. Иначе пускаше зърното отначалото на сукането. Не съм пробвала компреса, но, ако има пак проблеми, ще го пробвам обезателно. Поздрави.
Галка, мислех си за теб тея дни  Hug

# 393
  • София - град
Оххх преборихме запека  Party  Laughing Но само след като спрях Инфакола  ooooh!  Оставаме на БиоГайа, а като станат по-страшни коликите ще обсъдим с педиатъра какво да правим.

Хубав ден от нас, айде който има да ражда , да ражда вече . Момичета стига се стискахте  Joy  Hug Hug Hug Hug

Кашпичке ,честита месечинка. Пък ние вече сме на 1 седмица  Crazy

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 11:44 от Софи:)

# 394
БютиHug Има такъв период на адаптация, в който форума е леко на втори план Simple Smile

Аз съм сериозно притеснена как ще се оправям с две деца....Ето сега е вече 11 и 30, голямата тепърва закусва, разходката е пропусната, а аз смогнах да пия сутрешното кафе. От вторник съм и без помощник вече....абе надявам се скоро да вляза в коловоза.
Както писах снощи - разказа ми играта момата Simple Smile Не иска да спи в леглото си и това е. Накрая всички на спалнята, ама поне поспахме до 9.

Софи:), много рано са ви хванали коликите - искрено ви съчувствам на всички с този проблем. Ние още удържаме фронта, но докога незнам.

В тази тема ли имаше дискусия за залъгалката - някой може ли да направи кратко резюме, че нямам време да се ровя. От кога може да се дава - аз давах 2 дни, но определено смени сукането от гърдата (или си втълпявам, незнам). Сега не давам, но определено Снежи има силно развит сукателен рефлекс и се чудя какво да я правя по някой път.

За шезлонга - вчера спа 3 часа там, след рев в леглото. Пускам вибрациите, люшкам, засега и харесва и се успокоява. Днес сутринта заспа там и я прехвърлих в леглото, мисля да го използвам максимално щом го дават 0+.

# 395
Софи,
ние сме само да Биогайа и мисля, че засега ни помага, пу пу. Най-страшно е вечер, но се стараем да сме спокойни вкъщи  Crazy

~Галка~,
давахме залъгалка 3 пъти и според мен също имаше промяна в сукането, даже имах лек проблем с разраняване. Може и аз да си внушавам, но за сега съм твърдо "не". От ЛЛЛ писаха, че е хубаво поне до 6 седмици да не се дава, за да може да не се попречи на кърменето. Имаше и още инфо, ама не се сещам.

Ние още нямаме шезлонг, но си мисля да си купим, че явно има ефект, защото за сега се приспиваме на ръце  Rolling Eyes

# 396
  • София
Честито на всички нови мами  bouquet Да са ви живи и здрави рожбичките и много да ви радват Hug Хайде неродилите мами вече наистина да раждат и да се местим Hug
Amorevole,(ЛЛЛ) изключително много ти благодаря за милите пожелания и за изчерпателният отговор  bouquet Наистина сте златни момичета Blush Иначе акото е жълто-зеленичко на цвят, не мирише лошо, но е повечко от монета от едно левче  Embarassed Дали ще е удобно, ако помоля и за някакъв ориентировъчен списък за храните и напитките по време на кърмене, които са препоръчителни и съответно тези, които трябва да се избягват. В интернет има доста информация, но на места е доста противоречива, като например дори за бозата и житото, млечните продукти, и мен ме вълнува едно кафе (фрапе) на ден вреди ли и може ли да направи детето по-неспокойно? И още нещо: дали има някакъв норматив за количеството кърма, погълнато от децата, според възрастта им. В болницата ми правеше впечатление, че на всяко хранене през 3ч. им дават по 30 мл АМ, ние никога не го пиехме де Laughing После увеличаваха на 40мл и така...Питам, защото мисля да взема ел.везна за да се ориентирам дали му стига храната, или няма нужда, т.е. ще разбера, ако не му стига? Благодаря ви предварително  bouquet
Блонди, мила, и на теб ти благодаря за бързите отговори, успокоиха ме на момента  bouquet
Бюти, ще ти изпратя на ЛС - мейл за табличката  bouquet Благодаря ти  Hug
Месечинке, как може да си мислиш такива неща  Hug Сигурна съм, че си чудесна майка и се справяш перфектно, това, което се е случило е напълно нормално в тази жега - и аз често го оставям само по памперс, боди и чорапки, и леко може да го завия с нещо тъничко. Но още малко и тези жеги ще свършат вече  ooooh!
Софи, вас наистина много рано са ви започнали коликите, от кой ден всъщност?
Лудница, мерси мила, и ти си много готина, изобщо не се притеснявай - екстра си беше и Диманка е голяма сладурка  Heart Eyes Хайде да ви пускат по-бързо Hug
Ивка777, разкошна снимка имате пак  Hug
Аз ще кача снимки като имам повече време, че още ми е малко трудно   Blush
Тефитка, и аз така имах два конеца в двата края и ми ги махнаха на 5-я ден, а днес ще си махна и превръзката, той дори ми каза още вчера...но аз викам хайде за по-сигурно Laughing Каза ми задължително да си взема колан.
marley__, изобщо няма да е късно, те повечето ги махат на 10-я, дори на 14-я ден, аз дори се притесних, че толкова рано hahaha
Килограмите от 12 и аз оставих 8 в болницата Simple Smile За другите 4 изобщо не се притеснявам, знам че ще ги сваля бързо Crazy

# 397
Биби, СофиHug Снощи у дома празнувахме месечинката на Ивайла. Докато наместите режима и вие ще сте изтъркулили цял месец.

Аз да споделя че давахме капки на Ивайла за успокоение на коремчето от коликите, но предписани от хомеопата който ни следи. Първо едно лекарство, после го смени с второ и засега сме ОК. Ако имате хомеопат в населеното място, възползвайте се, може да ви помогне Hug

# 398
  • София - град
Белверде, рано да.... Почнаха ни от 5я ден. Но са слаби... дано така да си останат, че като я гледам как се свива ми се реве направо.  Rolling Eyes   

# 399
Belverde, има препоръчително количество кърма, което бебчовците трябва да приемат през различните седмици и месеци. За първите десет дни, както си забелязала в родилното всеки ден количеството на ядене нарства с 10 мл. и след десетия ден до края на първия месец бебчето е хубаво да хапва по 90-110 мл. на хранене, като храненията трябва да са минимум 8. Т.е ако се кърмите на поискване и вашите са повече от 8, напр. 10-12 и повече делиш тези препоръчителни 700-800 мл. на ден на броя ви хранения. Но като цяло няма как да следиш за количеството (освен ако не мериш и не си записваш след всчко хранене), а се ориентираш по напишканите и наакани памперси. В моя случай понеже се храним с изцедена кърма поне това следене си спестявам и поне знам, че получава достатъчно. Но то пък за сметка на другото...
За коликите - само биогайата няма как да помогне (тя подпомага процесите на "узряване на стомахчето", а симотиконът (под различно наименование на капките) облекчава. Дават се заедно. Така ни каза нашата педи.

# 400
Диди, мерси за статията  Hug

Бюти, мойта кучка пък се изпикала в кухнята  ooooh! 2-годишна дърта магарица и прави такива мизерии  Close вярно, че я черпих снощи солени кожички от BBQ и си излочила цялата вода  hahaha

Месечинке, той обривът не зависи от теб, не се чувствай виновна  Hug не е проблемен, ще се махне и разбира се, че с всичко можеш да се справиш Hug

Ели никол, честито бебче  Hug

Езичето на Камито също е бяло, ама предполагам от млякото. При вас как е  Thinking

Лошичката, добре, благодаря ти, че питаш  Hug Весело, с много игри до полунощ  Simple Smile
А, и вашето езиче е бяло, това е добре, и аз го намирам за нормално  Blush

Ивка, в зимния кош има ли колани за бебето? Ако не, не може да го ползваш в колата.  Crazy

Минка, да, при мен са ок  Peace Би би да каже как е  Simple Smile

Фори, честито бебе и на теб  Hug

Кипа, честито и на теб  Hug

Фрийдъм ми се гудин, ДБС и тя  Thinking

За тия конци... аз моите не ги разбрах кога и къде отидоха, падат ли, стопиха ли се, ама ги няма  Simple Smile

А, ДБС се появи  Simple Smile

Тефита, аз я слагам в люлката, да се люкша да вибрира, но нищо не признава  Crazy Май както и с Кики, само дето си дадохме парите  Rolling Eyes

Айви, благодаря ти  Heart Eyes вчера минахме без добавка, надявам се все така да е  Heart Eyes

# 401
Здравейте, момичета!  Hug
Честито на Ели никол, Фори, Кипа, да са ви живи и здрави бебчетата!   bouquet
Аз от снощи съм с температура, чувствам се като парцал! Дано минава бързо  Praynig

# 402
  • София - град
Момичета как се справяте с хълцането?  Rolling Eyes  Нещо не мога да я накарам да спре с кърма не става, с вода абсурд тя я плюе... какво друго мога да направя или си чакам да спре сама?

# 403
Ехоооо банда, как сте?
Влизам набързо, че тия немирници ей ся ще надуят гайдата Twisted Evil
Ние сме добре:)Коликите ни са  тук още и ни мъчат ама какво да се прави, бебешки му работи:)
Аз исках да ви питам, вие къде си подмивате бебетата. Защото аз в началото ги подмивах в леген, ама те нещо много пискаха там и сега ги подмивам на мивката в банята  Blush Ама там им е голям кеф и не се дерат от рев Crazy
Блонди: Теб исках да те питам, какво означава, ако акото на бебето е зелено като водорасло?Че моите имаха онзи ден точно такива, ама минаха, но все ще те питам и все забравям. Просто искам да знам. Беше им тъмно зелено, но гъсто, точно като водорасло. Знам, че ако са зелени и редки е разстройство, ама техните бяха гъсти и отминаха за 2-3 дни, без да съм им давала каквото и да било.
Утре правим 40 дни и ще ходим в църквата Simple Smile)) После ще ви разправям какво е било и ала бала, че аз съм малко боса в тия неща. Crazy
Целувки Heart Eyes

# 404
Софи, нищо, ще си спре, не ги тормози бебетата това  Hug

Екзо, сватеMr. Green означава, че млякото преминава много бързо през червата. Често и АМ в комбинация с коликите дават такъв цвят. Не се притесявай  Hug

Общи условия

Активация на акаунт