Отговори
# 450

За кърменето - вече успях месец, един добър старт е даден. Знам, че всеки един ден е от значение, ще караме ден за ден и всеки един ще го броим за бонус. Пък колкото изкараме - толкова. Няма да го изживявам като драма и да се тръшкам. Синът ми е здраво дете само с две седмици кърмене, както и много други деца, та ако се наложи - ще минем на АМ и това е  Blush

smile3521 newsm10 newsm10
абе хора.. аз и моите шевове  Mr. Green някой има ли идея защо ме боли горе минката  newsm78 тъкмо се навия да ида на доктор и някой ми каже, че и него дълго време го е боляла епизиотомията и се откажа  Mr. Green и долу разреза го усещам някой път да боли, ама си ме боли горе, срамните устни ли и аз не знам  Crazy съсипаха ми минката  Mr. Green Mr. Green
Днес се замислих за Коледа - нали ми е любимият празник и се замислих, че Анди ще е на цели 4 месеца и половина тогава  Heart Eyes

# 451
съсипаха ми минката  Mr. Green Mr. Green

Joy Joy Joy

Иди на доктор  Hug

И аз се бях присетила за Коледа и как след Нова Година ще започвам лека полека да захранвам, нямам търпение да й гледам физиономиите с новите вкусове  Blush

# 452
beauty_, и аз съм с епизиотомия и ме наболява все още. Даже и конците ми не са паднали, а минаха вече 2 седмици. Уж било нормално, но знам ли... Аз си чакам още. През това време правя промивки със смрадлика и лайка на всяко хранене на Дария. Храня я, промивки и така - поне облекчава. В началото мажех и с лидокаин, за да не го усещам така брутално.

# 453
Бюти, върви на лекар за епизотомията. За гърдите - ползваш ли някакъв крем. Аз съм супер доволна от Ланолина  на Лансинох - в болницата бяха започнали да се разраняват зърната и специално ставах 3 пъти през нощта да се мажа и минаха (бебетата през нощта не бяха при нас, та не съм кърмила и си починаха и гърдите). И сега се мажа, като усетя че ме заболява.

# 454
  • София
Към ЛЛЛ:Беба има колики, давам и биогая + инфакол, днеска ги почнахме.  Беба не се успокоява нито гушнато, нито люшкането помага, иска само да цоца от гърдата, само това я успокоява, ама постоянно цоца, чак ме е страх нещо да не стане с това цоцане, преяжда май много, ако не и давам гърдата да суче, реве яко и аз заедно с нея. Та въпроса ми е дали да и давам гърдата постоянно така да суче, дали ще и навреди това постоянно сучене? Само това сучене помага...

Всъщност пишеш една много приятна новина  Simple Smile . Открила си начин да облекчиш коликите - мечтата на всеки родител. Една от многото функции на кърменето е да облекчава дори физическа болка, и да подпомага комфорта на бебето т втрудни периоди.
 Бебетата могат да сучат и без да пият мляко. Имат си различна техника на сучене. Може да гълта глътки отвреме навреме, но не би преяло в количества, които могат да бъдат прекалени. Ако усетят, че не могат да контролират струята на млякото, въпреки желанието си да сучат, биха отказали. Така за цялото денонощие бебето поема количеството мляко, което му е нужно, макар да не е разпределено в традиционните порции - по-големи количества през определени интервали. Няма данни такъв режим на хранене да е проблем за бебето, дори се препоръчва коликите да бъдат успокоявани със сучене, стига да е съгласно бебето( за много бебета сученето не е достатъчно успокоение и тогава родителите са принудени да измислят нови и различни методи за облекчение).

# 455
  • До морето
Здравейте, чета ви по диагонал, че Дребчо пак реши да бодува  Rolling Eyes

Влизам да питам, вашите деца плачат ли като ги преобличате? Моето направо се скъсва от рев, още като почна да го разкопчавам започва. Въобще не иска да стои гол, направо се превива от рев. Аз искам да го оставям малко да рита гол, без памперс, да не му се спарва дупето, ама той въобще не е съгласен. Нямате представа колко скоростно сменям памперси. Веднага щом сложа новия памперс плача намалява, а облека ли го млъква на секундата. Да не го боли нещо това дете, дупето му не е червено? Другия вариант е нещо аз да съм го стресирала, дали е възможно? Също така, в началото докато само го обливахме с течаща вода, много му харесваше,  когато започнахме да го слагаме да лежи в коритото, започна да реве  newsm78

# 456
Vivien_, честита дъщеричка, да сте много щастливи и бързо възстановяване  Hug
Калка, Twe, честити бебенца, много да ви радват  Hug

Мами 2 в 1, да се размърдаме и ние към родилното тези дни  Hug Praynig

Днес ми е термина, но си чакам още, утре съм на преглед и дано има добри новини  Simple Smile

Лек ден на всички!

Честито и от мен на Вивиен , Калка и Тwe  bouquet  Да са ви живи и здрави малките душички и много да ви радват Heart Eyes

и моя термин мина вчера Wink но засега чакам Simple Smile

# 457
Тринити, трябва да ти е било доста натоварено сутринта. И аз не мога засега да си представя как бих се справяла с две деца с малка разлика. Поздравления, че ти съумяваш някак и съм сигурна, че ще става все по-добре Simple Smile
И аз съм доволна много от Лансиноха. Бях купила голямата опаковка и сега имам доста, а вече не се мажа. Ставал обаче и за херпеси, ранички, изгаряния, така че ако ви остане си го ползвайте и за тези неща.  Peace

Мамита, вие оставяте ли бебчовците да плачат понякога? Имам предвид, когато се глезят. Ние май свикваме, когато не спим някой все да се занимава с нас, да ни гушка или разнася (Всеки ден става все по-активен, не е като първите дни да спи и хапва само).Ако не - почва да мрънка, а после да плаче. Сега успяваме да го успокоим, ама когато съм сама как ще се справям? Но сърце не ми дава да го оставя да плаче от липса на внимание, но определено не искам да съм от майките, които нямат и минута за себе си от постоянно гушкане, разнасяне и т.н. Надявам се, че скоро нещо ще започне да го овлича. Пробвам с дрънкалки и играчки, ама сме мъници още.
Лошичка,и ние не обичаме много да се преобличаме. Първите ни опити бяха доста ревливи. Сега посвикна, даже чака да му се свали памперса и веднага се изаква или изпишква (маймунката ми той). Но първите пъти, когато плачеше - просто го преобувахме, когато е сънлив и преди да е огладнял и да се е изнервил. Но пък вие сте на поискване и не знам дали можеш да го "засечеш" преди да се е изнервил от глад. Пробвай да го завиваш с тензухена пелена от кръста нагоре, може да се чувства застрашен гол.

# 458
Към ЛЛЛ:Беба има колики, давам и биогая + инфакол, днеска ги почнахме.  Беба не се успокоява нито гушнато, нито люшкането помага, иска само да цоца от гърдата, само това я успокоява, ама постоянно цоца, чак ме е страх нещо да не стане с това цоцане, преяжда май много, ако не и давам гърдата да суче, реве яко и аз заедно с нея. Та въпроса ми е дали да и давам гърдата постоянно така да суче, дали ще и навреди това постоянно сучене? Само това сучене помага...

Всъщност пишеш една много приятна новина  Simple Smile . Открила си начин да облекчиш коликите - мечтата на всеки родител. Една от многото функции на кърменето е да облекчава дори физическа болка, и да подпомага комфорта на бебето т втрудни периоди.
 Бебетата могат да сучат и без да пият мляко. Имат си различна техника на сучене. Може да гълта глътки отвреме навреме, но не би преяло в количества, които могат да бъдат прекалени. Ако усетят, че не могат да контролират струята на млякото, въпреки желанието си да сучат, биха отказали. Така за цялото денонощие бебето поема количеството мляко, което му е нужно, макар да не е разпределено в традиционните порции - по-големи количества през определени интервали. Няма данни такъв режим на хранене да е проблем за бебето, дори се препоръчва коликите да бъдат успокоявани със сучене, стига да е съгласно бебето( за много бебета сученето не е достатъчно успокоение и тогава родителите са принудени да измислят нови и различни методи за облекчение).

Skrech много ти благодаря за отговора, направо ми падна камък от сърцето, толкова се притеснявах, направо ме спаси. Благодаря и на другите консултанти, безрезервно ни помагате, отговаряте на всякакви, дори и глупави въпроси, в днешно време никой на никого не помага без да има някаква изгода, Вие ни помагате, нека Господ да помага и на Вас.
Честито на новите мами. Успех на всички нас с борбата с коликите и кърменето.
Мамите с 2 деца - направо сте герои, аз с 1 едвам смогвам, не мога да мисля с 2, дори едното да е голямко, сигурно е много трудно. Аз имам чувството че нашето татко доста гладно ще седи заради коликите на беба... Simple Smile

# 459
  • София
Привет момичета
Моля ви дайте някакъв съвет за коликите.Малката ужасно се гърчи след абсолютно всяко ядене и то по половин един час.Пробвахме вече Инфакол,водорасли на Аквасорс,Саб Симплекс,чай на Хип,чай Бебезан и абсолютно нищо не помага.Вчера е пищяла 1 час все едно жива я дереме и накрая от умора просто заспа и яде чак 5 часа по-късно което никога не е правила.Знаете ли нещо ефективно за тези колики.Това не е нормално след всяко ядене да се дере от рев така...Вече направо не знам какво да правя с нея  newsm45 newsm17

# 460
Тайра,ще ти кажа на Велизара какво й помогна за коликите,дано помогне и на вас-смених Инфакола с капките Колийф и съм много доволна,малко по-скъпички са,но определено вършат работа.Не че коликите са изчезнали съвсем-има си ги,но са по-търпими явно,не се гърчи и пищи както преди.Едновременно с капките давам и чая на Хипс копър и анасон,и положението е много по-търпимо вече,поне спи през нощта,а преди будуваше с часове.Пробвай,дано има ефект и при Емма.

# 461
  • София
Аз виждам част от проблема при мен, но не основният. В тази връзка към ЛЛЛ:
Скрит текст:
Когато се цедях с помпата последните дни, забелязах следното: първоначалното трябва да помпам няколко минути на празен ход, после потича силно и обещаващо кърма, но бързо спира и сякаш няма повече. Обаче аз си казах "ще помпам още да стимулирам" и след малко пак излязоха струйки, продължих невярващо да помпам, но бързо спря. Същото нещо се повтори многократно и на двете гърди, но въпреки всичко за близо час изцедих само 40мл. То явно и няма повече /това е между храненията/. Въпросът ми е дали защото гърдите са ми големи се получава това бавно слизане на кърма? Предполагам, че това е причината Сашко да заспива постоянно, той си мисли, че няма повече мляко и спира, после пак почва, но по този начин губи интерес. Сигурно е по-добре да се цедя и така да му давам, поне на шишето се хвърля с голяма охота и ще виждам колко е изял. Дохранването с АМ вече го приех, ясно е, че 40мл не стигат, а и това, което описах, ни е карало да висим с часове и той пак да не се е наял. Основният проблем все пак е, че не мога да си отговоря на въпроса "къде е млякото?"  Mr. Green

Когато първоначално бебето(помпата) засуче, подава сигнал на гърдите да се спусне мляко. Тогава млякото се произвежда и при някои жени направо започва да шурти от гърдата при други излиза с лекота, стига да се издърпва (от бебето или помпата). След първоначалния ентусиазъм на тялото ти  Simple Smile струята отслабва. В този момент при някои жени просто отслабва, а при теб явно излиза съвсем трудно, ако няма помощ. Ако все пак сученето.изцеждането продължи, се задейства нов рефлекс на потичане на мляко. За едно кърмене/изцеждане може да има няколко такива.

Съвсем удачно предполагаш, че бебето суче, докато струята е силна, а когато отслабне, то заспива. Много бебета продължават с охота да си сучат, но в други случаи, особено за новородено бебе често се налага да се помогне да се поддържа силната струя, за да продължава бебето да суче и да не заспива до следващо спускане на млякото.

Чета надолу, че си писала за прием на чай за кърмачки и хомеопатични гранули. Много храни и добавки се считат за подпомагащи лактацията, но има едно важно уточнение - дозата. Ако се прекалява, може да има обратен ефект. Можеш да направиш ревизия дали не прекаляваш с количествата, а също да опиташ да останеш само на едно помощно средство, вместо всички познати наведнъж.
 Пишеш, че прилагаш компресия. Намираш ли да има резултат от нея - започва ли да гълта бебето, докато я правиш? Ако има нужда, ще обясня накратко как и кога се прави, за да е ефективна.

Ето някои техники, които могат да бъдат от помощ за по-качествено сукане/изцеждане.
 Подготовка: Преди кърмене можеш да пийнеш чаша вода или друга приятна за теб напитка или от чая за кърмачки. Топъл влажен компрес отпуска тъканите и улеснява потичането на млякото(напоен с топла вода памперс може да е по-ефективен от хавлия, защото задържа топлината за дълго). Нежен масаж на гърдите с кръгови движения и с погалване с върха на пръстите от основата към зърното.
 При кърмене - Като спре да суче активно бебето, правиш компресия, още преди да е заспало. Когато вече и компресията не дава резултат, следва другата гърда. Там също компресия. Като спре да действа можеш отново да върнеш на първата гърда. За едно хранене гърдите могат да се сменят по няколко пъти.
 Изцеждане - да имитира кърменето, като сменяш гърдите по няколко пъти, когато млякото спре да излиза, също да подпомагаш с не грубо, но енергично разтръскване на гърдата или кратък масаж.
 И по-често кърмене  Simple Smile - важно толкова, колкото и ефективно сукане.

Докато намираш, че е необходимо дохранване, това може да става по различни от шишето начини, за да премахнат евентуалните рисков свързани с шишето. Системата за дохранване на гърда може да свърши чудесна работа. Това е малка мека тръбичка, която се прикрепя на гърдата, а другия ѝ край е потопен в мляко. Така бебето суче гърдата и получава добавката - хем гърдата се стимулира да произвежда мляко, хем бебето получава доза мляко, хем липсват рисковете на биберона. Ако мислиш, че е вариант за вас, можеш да потърсиш тръбичката в санитарните аптеки, нарича се сонда за хранене на бебе №8. Може също да помолите лекар от болницата да ви даде такава сонда. Струват стотинки(до един лев), едва ли ще имат причина да откажат.
 Има и други варианти- чашка например(дори новородените могат да пият от чашка, но по различен начин). Ако искаш да опиташ, ще обясним по-подробно.
 Можем също да дойдем и да помогнем на място за системата или чашката.

"Къде е млякото" по-често се разбира с опити. Действително има жени, на които без усилия им се получава кърменето, докато при други са нужни повече усилия... организъм  Rolling Eyes Колкото си приличат, толкова се и различават. Но големите гърди нямат доказана връзка с по-малко кърма.

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 13:23 от skrech

# 462
Ето ни и нас, живи сме още  Mr. Green
Честито на всички нови мамчета, да са ви живи и здрави бебоците, много да ви радват и на вас дупе да ви е яко  Joy

Успях да ви попрочета набързо  Embarassed
Накратко при нас положението: както писах беба не искаше да засуче и аз цедях като луда на 3 часа денем и нощем,ама пък и кърма имах много, но от една седмица насам, откакто всъщност свекърва ми дойде уж да помага, та успяхме да се изпокараме и с нея и с мъжа ми още първите два дни и голям срес изживях де  Cry та оттогава кърмата ми жестоко намаля  ooooh! последните дни вече дори не усещам втърдяване, болка и напрежение. Лека-полека вече се цедя на 5-6 часа за да изкарам дозата от 100-120 мл за едно хранене и това налага да дохранвам с АМ  #2gunfire Незнам има ли възможност да се възстанови количеството  newsm78 Опитвам се да съм спокойна, да я игнорирам и да мисля само за доброто на бебка, но ....  #Cussing out За капак малката взе че засука, а аз нямам вече толкова кърма че да я храня  Cry и я слагам на гърдите само за успокоение. Много ми е криво  Cry Да и се невиди дъртата кукумявка ми разби всичко  #2gunfire

Иначе беба си расте, коликите и нас ни мъчат-давам био гая и инфакол, незнам дали има ефект. От кога може да се дава чайчета копър и анасон?
Много е лакома, яде бързо, после като почне да се напъва и обикновено повръща и започва да хълца и е едно дондуркане, преобличане и докато пак се успокои да заспи става време за следващото хранене  ooooh! Ама като ви четох май не сме единствени  Mr. Green Mr. Green

Операцията вече не ме боли, но ми е подуто от едната страна повече и в дригия край също, като буца ми стои, някой има ли такова нещо  Rolling Eyes Когато ми се поду така беше към 10 тия ден и док каза че съм се преуморила и че ще мина, но си стои  Confused Много се притеснявам да не ми остане така!

За колан и аз се чудя, този който Ивка е показа изглежда супер а е и на страхотна цена, ама как да си улуча размера  newsm78 По таблицата която е показана съм в талията за М , а в ханша за Л  Whistling Ако си взема М да ми стяга добре корема, ще ми е тясно на дупето  Embarassed

# 463
  • София - град
Vivien_ честита малка Изабела. Прексрасно име вярвам че ще го носи прекрасно момиче!  Hug

Кашпичка, аз не будя малката но тя спи по 2-3 часа. Предполагам че ако станат 4 ще я събудя, защото така знам  Laughing
ladysherry, честито
Блонди и при нас беше тежка вечер.... обаче почти нямам спомени от нея. Сега като се замисля даже не знам колко хранения ни се събраха през нощта.  Rolling Eyes  Hug
Бюти , точно днес си мислех защо ме боли... Като мускулна треска ми е и ме боли по-скоро края на срамната кост... В петък съм на преглед, та ще споделя какво е мнението на док  Wink
За гърдите, като усетя че зърната се изнежват стискам малко кърма и ги мажа , чакам да изсъхнат и тогава се обличам. Смея да кажа че вече няколко пъти действа, на лансинох-а май му е по-бавно действието не знам...

Ииии да дам отчет от днешния преглед на Емма. Наддала е 180грама за 5 дни само от кърма   newsm44  Вече е цели 2 600  Laughing  Много се зарадвах, направо грейнах в това лошо време  Flutter  Отивам да хапна ( колкото и малко да е)  Hug

# 464
Браво за наддаването, Софи  Hug

А мойта за една седмица е наддала около 90гр  Rolling Eyes Одеве пак я дохраних, след като 4 часа смука и плюе гърдите и стои гладна. Като няма - няма. Явно си поддържам някакво мин количество, обаче тя расте и не й стига. Правя всичко, което уж трябва за увеличаване, но не мога дни наред с часове да я държа гладна, виси на гърдите, ама явно не става, не знам  Rolling Eyes Изцеждам си все по 40мл от двете, ни повече, ни по-малко.

Бранка, съжалявам за вашите неприятности с кърмата,  Hug наистина при някои не става лесно  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт