Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 30 780
  • 779
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Зина, продължавай да се излагаш, много е интересно!Повече няма да се занимавам с теб, че не искам да падам в калта с теб, но ти продължавай, човек винаги може да стане още за резил! Ти добре се справяш засега, имаш потенциал!

# 61
Зина, продължавай да се излагаш, много е интересно!Повече няма да се занимавам с теб, че не искам да падам в калта с теб, но ти продължавай, човек винаги може да стане още за резил! Ти добре се справяш засега, имаш потенциал!

Наистина, това е максималното което можеш да напишеш, за да излезеш с все пак някакво, макар и крайно стъпкано достойнство от това, в което сама се впусна....
Каквото сам си направиш....няма да довършвам. Все пак това е християнски постулат. Сигурно ти е познат.

# 62
Токова ли е страшно да си признаете, че сте атеисти?

Защо да е страшно, аз съм абсолютен атеист. Което не ми пречи да не възприемам сурогатното майчинство и узаконяване на съвместното съжителство. Не че ги осъждам де.

# 63
  • София

Наистина, това е максималното което можеш да напишеш, за да излезеш с все пак някакво, макар и крайно стъпкано достойнство от това, в което сама се впусна....
Каквото сам си направиш....няма да довършвам. Все пак това е християнски постулат. Сигурно ти е познат.

hahaha

# 64
  • София/Горна Оряховица
Вярвам в Бог, не в църквата. Атеистка ли съм - не знам. За институцията - може би.

Вярвам, също така, че ако някой иска да има дете, но сурогатството е единствения шанс - то не бива да се пропуска.

Също така вярвам и в някакви измислици, че има хора, които "съжителстват" и са много по-сериозно обвързани от доста преминали през изпитанието сватба.

Вярвам, и че на църквата, като институция, й е доста кофти, че вече няма същата власт и правомощия, както през Средновековието и Ренесанса. И затова се опитва всячески да се намеси в работите на светската държава.

# 65
Какво става тук?  Laughing Мерите си постите и броя на религиите ли?  Mr. Green

За протокола - аз и да съм вярваща, никакъв канон не може да ме накара да постя, камо ли да ям боб  или треви на Бъдни вечер. Според мен не е нужно даже да влизам в църква. От къде на къде някой ще мери истински или неистински съм вярваща въз основа на такива дивотии?

# 66

Вярвам, също така, че ако някой иска да има дете, но сурогатството е единствения шанс - то не бива да се пропуска.

Въпрос на гледна точка. Аз ако не можех да имам дете бих осиновила с радост. При определени обстоятелства и сега бих го направила. Но сурогатно майчинство - не.

# 67
Какво става тук?  Laughing Мерите си постите и броя на религиите ли?  Mr. Green

За протокола - аз и да съм вярваща, никакъв канон не може да ме накара да постя, камо ли да ям боб  или треви на Бъдни вечер. Според мен не е нужно даже да влизам в църква. От къде на къде някой ще мери истински или неистински съм вярваща въз основа на такива дивотии?

Е, ако липсват аргументи и това може да се използва.

# 68
ZinaSt, скачаш като оскубана блондинка на диета  Wink Хайде, няма нужда. Видя се колко знаеш за религиите и колко четене с разбиране си приложила, особено по репликата за аналогията с бременността.
Направо ми втръсна да чета някакви префърцунени самоизтъкваници на всяка страница. Не че ти пука и си длъжна да се съобразиш с мнението ми, но поне да ти споделя как изглеждаш от страни, току-виж се позамислиш.

# 69
  • София/Горна Оряховица
Аз също бих осиновила дете, но не всички са като нас  Wink .

Айде, да се изразя така - вярвам в свободния избор на човека и естественото му право на такъв избор, доколкото този избор не застрашава моят живот и здраве. Вярвам, че щом аз не съдя останалите за техните избори, то и те нямат право да ме съдят за моите. Можем да ги оценяваме според нас - дали изборите на определен човек биха били правилни за нас, дали ние бихме направили така, но ВСЕКИ има право на избор. И ако изборът е сурогатно майчинство пред осиновяване - ОК. На мен не ми пречи.

Спрете се де, не мога да публикувам  Mr. Green

# 70
  • София
Колкото повече неща изникват от и за нашнската църква, толкова повече се разочаровам. Преди време беше искането за задължително вероучение в училище, после не помня кое беше, сега са съжителстващите без брак (по-скоро би трябвало да бъдат под прицел тези без църковен брак, а не без граждански) под прицел и сурогатното майчинство. Може да не одобрявам сурогатството, може да имам сключен брак, но нито съжителстването ми се вижда такъв голям грях, че да бъдат наричани хората  по този неприятен начин, нито сурогатсттвото ще спре да съществува, само защото църквата се е противопоставила. Има си светска държава, която решава нещата по светските правила. Църквата може да изказва мнение, но все пак да се съобрази с реалността.

# 71
Има си светска държава, която решава нещата по светските правила. Църквата може да изказва мнение, но все пак да се съобрази с реалността.

Именно, мене изказванията на църквата не ме притесняват дотолкова, че знам (или поне си мисля), че нямат реално никакво влияние върху законодателната власт. До сега просто не съм забелязала такова нещо. Предишния път, когато отхвърлиха съвместното съжителство далеч не беше църквата причината. Имаха си съвсем други, и между другото доста смислени аргументи депутатите. Слушах и изказване на Любен Корнезов срещу сурогатното майчинство. Пак не беше продиктувано от християнски мисли и чувства. Човекът си е комунист в костите и доколкото го познавам като преподавател, хич не изглежда да е вярващ. А и изтъкна съвсем реални опасности.

# 72
Напоследък се върви с пълна сила към деградация на ценностите, в които сме били възпитавани досега. От там е само една крачка до разпадане на обществото. Упорито ни се натрапва, че различното е "нормално" и сме абсолютни тъпанари, ако не го разбираме.

# 73

не ме учудва позицията на църквата, но не ми е важно тяхното мнение.
толкова са компрометирани, че съм загубила всякакво чувство към тях.
жалко е, че истински духовните и святи хора в БПЦ смирено съществуват сред  такива боклуци, като този Николай, или онзи с големия корем и още по-големия мерцедес.

# 74
Вярващи или атеисти никой не би загубил,ако се придържа към десетте божии заповеди,не учат на нищо лошо,дори напротив вменяват ни морал и устойчива ценностна система.Но представителите на БПЦ минават всякакви граници със златните си ролекси,лимузини,хомо връзки и тлъсти търбуси /които не са следствие на постна манастирска чорба/И точно те да проповядват морал ми идва малко в повече.Права е джоджо в изказването си за пищните им облекла.На бога не е нужна тази показност и то на фона на ширещата се мизерия.Нека със стойността на ролекса да нахранят 10 гладни.Нека дадат личен пример на смирение и себеотрицание пък тогава да се качват на амвона и да проповядват...
Имам приятелка с репродуктивни проблеми,която минава през деветте кръга на ада.Дали Николай го е грижа за болката и драмата в която гори тази жена и подобните не нея???

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 09:15 от лили13

Общи условия

Активация на акаунт