Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 30 707
  • 779
  •   1
Отговори
# 45
според мен, когато някой говори за "прелюбодеяние" и се обявява против разврата, то не би трябвало поне да му се носи славата на женкар, от кумова срама дето се вика. Да не говорим за неприятното впечатление, което прави думата " блудство" по отношение на огромния брой двойки живеещи без брак.

Има си правила. Във всяка религия. Или ги спазваш, или не ги спазваш. Според християнството всеки е съден за собствените си постъпки само и единствено. Това че съседа, попа, кмета или колежката го правят не е смекчаващо греха обстоятелство. Това не е щатско казуално право. Това е православната християнска религия. И да, според него съжителството на семейни начала е прелюбодеяние е не е богоугодно. Което до някъде е лицемерно, имайки предвид основната случка в тази религия. Но тя е такава. Във всяка религия има по нещо лицемерно. Или го приемаш, или не. Токова ли е страшно да си признаете, че сте атеисти?

# 46
Ааа, темата се развила. Mr. Green  Неведоми са пътищата форумски. Joy

Андариел, напълно съгласна съм с мненията ти.

# 47
Зина, така като те чета, май от ревностна християнка се превръщаш във войнстваща християнка. не ти отива, нали християните трябва да са смирени, а ти си много далеч от смирението! Дори коментарът ти за връзката беше богохулство! Язък ти за посстенето, ако изобщо си постила, нищо неси научила!

Между другото съденето на другите, особено когато е повърхностно, е заклеймено от християнството като не богоугодно.

За твое сведение, не съм християнка изобщо. Но познавам тази религия из основи. Както и 7 други религии. Не, не постя. Но знам всички пости, за разлика от болшинството "християнки" списващи тук.

# 48
Ами БПЦ просто трябва да се изчисти от представители като въпросния митрополит Николай, ако иска да привлече обратно към себе си хората.
Кой, ако не свещениците трябва да са наясно колко свещен е всеки един живот, без значение как е заченат?!
Да се заклеймява създаването на живот е едно от най-големите богохулства на представителите на църквата #2gunfire

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.

# 49
  • София
Зина, така като те чета, май от ревностна християнка се превръщаш във войнстваща християнка. не ти отива, нали християните трябва да са смирени, а ти си много далеч от смирението! Дори коментарът ти за връзката беше богохулство! Язък ти за посстенето, ако изобщо си постила, нищо неси научила!

Между другото съденето на другите, особено когато е повърхностно, е заклеймено от християнството като не богоугодно.

За твое сведение, не съм християнка изобщо. Но познавам тази религия из основи. Както и 7 други религии. Не, не постя. Но знам всички пости, за разлика от болшинството "християнки" списващи тук.

Тогава какво си седнала да назидаваш другите! Гледай си седемте религии и не се меси където не ти е работа!

# 50

Тогава какво си седнала да назидаваш другите! Гледай си седемте религии и не се меси където не ти е работа!

Извинявай, че без разрешение навлязох в опикана от теб територия. Наистина, не ми е това работата. Работя съвсем друго. Тук просто споделям мнение и познания. Което твоята дълбоко хриистиянска душа явно не може да преглътне. Смирението ти е заразяващо. Ти си истинска християнка. Слушай попа и се пречиствай след всеки пост. Раят е BG Mamma, в която никой не смее да изрази мнение, различно от твоето и на всяка твой пост всички се кланят. newsm20

# 51
Което до някъде е лицемерно, имайки предвид основната случка в тази религия. Но тя е такава. Във всяка религия има по нещо лицемерно. Или го приемаш, или не. Токова ли е страшно да си признаете, че сте атеисти?

Не исках да го казвам аз за лицемерието, ти си го написала много хубаво. Страшно ли....защо пък да е страшно? Мен не ме е страх изобщо да си призная атеизма, или по-скоро агностизма ( как звучи само, почти като престъпен състав от НК  Laughing).

P.S. Като агностик разрешено ли ми е да използвам фразата "Боже, ела и си прибери вересиите"? Би изразила прекрасно позицията ми по повод на митрополитското изказване.

# 52
  • София
Уау, езикът ти, Зина, е олицетворение на добродетелта, била тя не/християнска или марсианска! Това се казва добър изказ! Най ми хареса това с опикаването на територията! Образец!

# 53
Ами БПЦ просто трябва да се изчисти от представители като въпросния митрополит Николай, ако иска да привлече обратно към себе си хората.
Кой, ако не свещениците трябва да са наясно колко свещен е всеки един живот, без значение как е заченат?!
Да се заклеймява създаването на живот е едно от най-големите богохулства на представителите на църквата #2gunfire

А животът заченат при изнасилване? И той ли е свешен? И изнасилената майка няма право да го премахне, защото убива нещо свещено? Ако животът е свещен - аборта е недопустим. Да, истината е по средата. Поне за мен. Но за християнките - не би следвало да е.

# 54
Уау, езикът ти, Зина, е олицетворение на добродетелта, била тя не/християнска или марсианска! Това се казва добър изказ! Най ми хареса това с опикаването на територията! Образец!

Радвам се, че ти харесва. Някак си усещах, че кучешкото ти е най-близко и най-ще го разбереш.

# 55

А животът заченат при изнасилване? И той ли е свешен? И изнасилената майка няма право да го премахне, защото убива нещо свещено? Ако животът е свещен - аборта е недопустим. Да, истината е по средата. Поне за мен. Но за християнките - не би следвало да е.
Много обичам някой да ми казва какво точно мисля, в какво вярвам и какво не знам.  Grinning

# 56

luna вече отговори точно, но да отговоря и аз - бременността настъпила в резултат на изнасилване е една от най основателните причини за аборт.
Но ако все пак (защото има и такива случаи, макар и да са рядкост) изнасилената жена по своя воля и без чуждо влияние вземе решение да роди и отгледа детето, то живот, който носи по-малко свещен ли е от животът заченат с много любов?

# 57
Истинските християни спазващи канона у нас са вероятно три пъти по-малко от регистрираните потребители на форума и пет пъти по-малко от двойките, страдащи от стерилитет. Т.е. истински впечатлените от становището на БПЦ са малцина. Това е поредният напразен опит за еФтин ПР от страна на Църквата.
БПЦ има право на мнение. Какво е то си е неин проблем. Дали има обидени пък техен.
Аз не бих се разсърдила на една парантия. Ще се подсмихна и замълча. По-умният отстъпва.

# 58

luna вече отговори точно, но да отговоря и аз - бременността настъпила в резултат на изнасилване е една от най основателните причини за аборт.
Но ако все пак (защото има и такива случаи, макар и да са рядкост) изнасилената жена по своя воля и без чуждо влияние вземе решение да роди и отгледа детето, то животът, който носи по-малко свещен ли е от животът заченат с много любов?
Аз ще ти дам моя отговор. Животът си е живот. Неоценим е. 

# 59

Но ако все пак (защото има и такива случаи, макар и да са рядкост) изнасилената жена по своя воля и без чуждо влияние вземе решение да роди и отгледа детето, то живот, който носи по-малко свещен ли е от животът заченат с много любов?

Всяко родено дете е прекрасно и невероятно. От едно вътре-вънка се ражда чудо. Но дали начина на зачеване е без значение? Не е. Не е според заченалите. Не е и според религията.
Единственото, което искам да кажа е, че ако си искате детето - родете си го и си го обичайте. И ако религията отрича начина на зачеване, раждане или отглеждане - не се опитвайте да промените религията. Просто приемете, че не е вашата и толкова. Не е толкова ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт