Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 30 808
  • 779
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Ти пък, личен пример! Стнановища и позиции им дай на тях, останалото иска усилие.

# 76
  • София
Може да не е нужна на Бога, но е нужна на хората - това са символи на властта, на сана. Бас държа, че ако ходеха с по една власеница, съвсем никой мирянин нямаше да им вярва и да ги зачита. Това са неща, които засягат всяка власт, не е до църквата само. Няма символи на властта - няма вожд. Пък и така и самите хора се отпускат да разточителстват според възможностите си.

# 77
http://www.monitor.bg/article?id=343582
На този му вярвам ,нищо че няма ролекс и лимузини ,а смирено помага на хората.

# 78
Може би Николай ако си продаде Ролекса да покрие сметката за ток на отец Иван, а?

БПЦ е една изключително богата църква, не ми е ясно къде отиват парите им -  но не знам, те изобщо 'за' ли са подобни инициативи 'земни', като приюти, хосписи, комуни?
Един ден гледах ТВ и направиха сравнение с католическата църква, която има голям в  пръст в земния живот и един поп от БЦП обясни, че не е работа на БЦП да храни бедни да обгрижва нуждаещи се, защото ролята им е да се грижат  за спасението на душите на миряните.

Така че нищо чудно този отец Иван изобщо да не им е по канон?

# 79
  • София
Аха, ще има да чакаме!  Laughing

# 80
Може да не е нужна на Бога, но е нужна на хората - това са символи на властта, на сана. Бас държа, че ако ходеха с по една власеница, съвсем никой мирянин нямаше да им вярва и да ги зачита. Това са неща, които засягат всяка власт, не е до църквата само. Няма символи на властта - няма вожд. Пък и така и самите хора се отпускат да разточителстват според възможностите си.

А какво ще кажете за дядо Добри?Той не ходи с власеница ,но е с най-прости одежди.На чий морал вярват повече миряните,на златотканите одежди на митрополитите или на шаячените дрехи на стареца?

# 81
На шаячните дрехи на стареца са посветени не един и два сълзливи статуса във ФБ и усещането, че дали му една пара, са се издигнали в очите на Господ. Инак хората не вярват на никого. Даже слух за дядо Добри чух, че не бил харчил честно събраните пари. Толкова нерелигиозно общество трудно се създава по естествен път.

# 82
  • София

А какво ще кажете за дядо Добри?Той не ходи с власеница ,но е с най-прости одежди.На чий морал вярват повече миряните,на златотканите одежди на митрополитите или на шаячените дрехи на стареца?

Как да ти кажа, миряните може да харесват дядо Добри, но очакват от висшите отци да са в пищни одежди. не зная защо е така. Представяш ли си Папата да не е с тази дрехи, с които е, и да не живее по начина, по който живее!

# 83
Преди година-две, група от хора с увреждания (някои с инвалидни колички) искаше да посети Троянския манастир. Тамошният игумен обаче изгони хората като им каза, че са грешници и затова са в това положение. Не ги пусна за да не осквернят храма.

Нищо не може да ме изненада в позицията на БПЦ. Добри сделки правят с имоти и разни други далаверки. Алъш-вериша върви. Някой просто е забравил да изгони търговците от храма!

# 84

Как да ти кажа, миряните може да харесват дядо Добри, но очакват от висшите отци да са в пищни одежди. не зная защо е така. Представяш ли си Папата да не е с тази дрехи, с които е, и да не живее по начина, по който живее!

всъщност, не е точно така, миряните не харесват пищността на Ватикана и почиттат напр. падре Пио повече от Рацингер.
Затова и някои църкви са отделени от католицизма Wink.
Но за разлика от БПЦ, католическата църква е изключително активна в полза на обществото, сега не коментирам + и– има и големи глупости, но е факт, че организации като Каритас са много активни, хранят половин Италия ( и катол. свят), имат огромна дейност - от детски градини, кухни, до спортни инициативи и какво ли не, напр заеми на хора ( аз напр. имам такъв заем за проект за развиване малък бизнес с никаква лихва, който ми е финансиран от католическата църква). На ниво малка общност са много силни и активни! Мога да пиша много точно за това ниво, но не е по темата.
Така че дразни Ватикана ( факт),  дразни, че не плащат данъци, дразни, че от парите , които им даваме с данъците си за дейности им отива малка част и тн и тн, но от др. страна не може да не се признае, че имат огрществена омна оброля и функционират по съвсем друг начин от православната църква.

# 85
  • София
А нашите тук нищо не правят! Ядоха се за земи, за свещоливници... Жалка работа.

# 86
Andariel колко души познаваш дето са впечатлени положително от ролекса на този или пък от оня дето му дари мерцедес ?Аз никой.
Отвратена съм.
Добре ,че от време на време дават и по някой наистина свят и смирен човек от църквата.

# 87
Каритас мисля работи успешно и в България. Също така доста българи, зависими от наркотици се лекуват в комуни в Италия и Испания (не съм запозната, но май е безплатно лечението там). Не виждам какво пречи и БПЦ да започне да развива някаква дейност за хората в нужда.

# 88
  • София
Andariel колко души познаваш дето са впечатлени положително от ролекса на този или пък от оня дето му дари мерцедес ?Аз никой.
Отвратена съм.
Добре ,че от време на време дават и по някой наистина свят и смирен човек от църквата.

От ролекна и мерцедеса не, но ако питаш хората дали трябва висшите отци да са по едно просто расо, може на думи да твърдят едно, но поведението им да показва друго. Символите на властта и склонността към подчинение никой не ги е изкоренил все още.

# 89
Касита,за първи път чувам за злоупотреби от страна на дядо Добри,ако е така,това само доказва,че макар и създадени по божи образ и подобие,ние човеците сме доста несъвършено копие.По повод одеждите,като дете четох животоописанието на преподобния Серафим Саровски и там се натъкнах на една случка която ме впечатли и помня и до днес.Млада монахиня постъпва в манастир и се явява пред майката игуменка с ново расо украсено с басти.Игуменката се доближава до монахинята и разпорва бастите на расото с думите-"отърви се от тези бесове сестро.кому е нужна тази суета"

Общи условия

Активация на акаунт