Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 32 245
  • 779
  •   1
Отговори
# 315
  • София - Рим и обратно
Нима да си изоставиш/убиеш детето е "по-хуманно" отколкото да износиш нечие дете?Не бих оправдала първото в никаква ситуация.Лично мое мнение.
И как второто изключва първото?

# 316
А сурогатство има и комерсиално и алтруистично. Май комерсиалното не е забранено навсякъде.

Мдам, например в Украйна не е. "Компенсацията" за родителите е 10 000 долара, ако родителите са американски граждани и 6000 за граждани на ЕС. Има и пакетни услуги с намаления.  Crazy

http://mother-surrogate.com/surrogacy/surrogacy_costs.html

Там е разрешено за чужденци. В Русия - само за US и UK граждани.

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 21:51 от Анонимен

# 317
'Кафе с мед' , аз не тълкувам сурогатното майчинство като "изоставяне на дете".Носиш не свое дете дори.

# 318
  • София - Рим и обратно
'Кафе с мед' , аз не тълкувам сурогатното майчинство като "изоставяне на дете".Носиш не свое дете дори.
Тогава защо ги сравняваш? Все едно да ми обясняваш, че е по добре да те сгази трамвая, отколкото да паднеш под влака.
Не носиш "свое" дете ли? А ако не го износиш, как ще бъде изобщо дете?

# 319
  • София
Е, тогава как ще разграничим комерсиалното СМ от проституцията и защо да се възмущаваме от определенията на "отчето"? В крайна сметка е същото, дал си си задника под наем, за да задоволиш нечии лични потребности.

Питам какво ви дреме, защото БПЦ е и против абортите, и против сума ти други неща, ама не съм забелязала някой да се впечатлява. Да не говорим, че репутацията на светите отци, реномето и влиянето на Църквата в България са смехотворни.

# 320

Може и да е съвсем нейно. Използват се само сперматозоидите на бащата или такива от банка. Този вид дори се нарича традиционен.

http://www.surrogacy911.com/types/traditional/traditional-surrogacy.htm

# 321
Е, тогава как ще разграничим комерсиалното СМ от проституцията и защо да се възмущаваме от определенията на "отчето"? В крайна сметка е същото, дал си си задника под наем, за да задоволиш нечии лични потребности.

Въпрос с повишена трудност.  Sunglasses

# 322
  • София - Рим и обратно

Може и да е съвсем нейно. Използват се само сперматозоидите на бащата или такива от банка. Този вид дори се нарича традиционен.

http://www.surrogacy911.com/types/traditional/traditional-surrogacy.htm

Или пък директно пращаме бъдещия татко да си легне с наетата майка, с размножителна цел - всички ще са доволни, няма да се плаща за АР и т.н. Sick.
Някой напред писа, че всичко било за доброто на детето - щяло да има повече родители, повече грижа и т.н. щуротии. Аз в тая връзка викам - защо не се узакони харемът - хем ще се ражда повече, някоя ако не може, друга ще я замести; хем ще си помагат всички за всичко, ще са под един покрив, децата ще растат щастливи, доволни и обгрижени.....ееееееех размечтах се Crazy.

# 323
Още докато е малка точка в корема ми, си е мое и не мога да го усещам като чуждо. Никакви допирни точки с приемното родителство не виждам.
Приемен родител се става с мисълта да помагаш на дете....

Затова и ти не би станала СМ. То не е задължително. Но хората усещат нещата по различен начин и за някои не е проблем да се разделят с новороденото. Може и да не го вярваш, но е така.

СМ също се става с идеята да помогнеш - това толкова ли ти се струва невероятно? С колко СМ си говорила всъщност?

# 324

Питам какво ви дреме, защото БПЦ е и против абортите, и против сума ти други неща, ама не съм забелязала някой да се впечатлява. Да не говорим, че репутацията на светите отци, реномето и влиянето на Църквата в България са смехотворни.

Точно православието ни е запазило като народ в тъмните години на робство. Все още е и официална религия на република България. Само че в момента християнските ценности като семейство, брак, морал, избледняват на фона на чалгамодата, пометени са от секти, суеверия и какви ли още не вярвания, та не се учудвам, че и свещениците са разпътни. От евросъюза пък ни карат да създаваме куп странни закони за кучета, мечки, гейове, генетични мутанти и всякакви други твърде чужди на обикновения човек. Говоря за средностатистическия работещ българин. Законите за защита на същия обикновен човек от престъпност, насилие и грабежи пък не действат. Децата не знаят нито една от божите заповеди а да ги спазват и през ум не би им минало в такава държава и голяма част поемат пътя на престъплението, проституцията и т.н. Мюсюлманите се възползват и ислямизират ромите. Така шансът да ги интегрираме става още по малък. В Америка негрите успяват да ги интегрират именно благодарение на християнското възпитание. А ние отглеждаме безверни поколения. Безверният човек е лесна плячка, особено ако е и неук. Не искате християнство? Пригответе си фереджетата. Радикалният ислям набира скорост и у нас.

# 325
Добре,че всички хора не са ''обикновени'' и ''средностатистически''. Sick

# 326
Още докато е малка точка в корема ми, си е мое и не мога да го усещам като чуждо. Никакви допирни точки с приемното родителство не виждам.
Приемен родител се става с мисълта да помагаш на дете....

Затова и ти не би станала СМ. То не е задължително. Но хората усещат нещата по различен начин и за някои не е проблем да се разделят с новороденото. Може и да не го вярваш, но е така.

СМ също се става с идеята да помогнеш - това толкова ли ти се струва невероятно? С колко СМ си говорила всъщност?
Дълбоко се съмнявам, че водещият мотив на евентуалните сурогатни майки ще е алтруистичен, това е само надеждата на искащите да получат дете чрез сурогатство. Както и да се поставят сега разговорите. Не вярвам дори и на заявилите искрено  желание да помогнат като предоставят утробата си. Това в основата си ще е бизнес и нищо друго. Бизнес със живота, основаващ се на преразпределение на финикийски знаци  от една страна и яйцеклетки, матки, бременност и прочие от друга страна.  Peace
П.П. А що се отнася до твърденията за дълбокото вкореняване на сурогатството в историята ни, чудя се да се смея ли, да плача ли, четейки ги.  След някои писания тук разбирам, че аз съм сурогатна майка на съпруга си. Дано Господ е милостив и истинската майка се появи скоро на хоризонта!

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 08:29 от luna

# 327
Явно пак всеки ще си каже репликите от предните теми.

И все пак, няма ли някой да ми поясни защо гледането на дете срещу заплащане като приемен родител е приемливо? Защо приемните родители нямат право да откажат да върнат децата и как трябва да се постъпи, ако те искат непременно да ги задържат?

Защото за мен - пак да повторя - да се грижиш за едно дете една година създава много по-силна емоционална връзка от раждането му.

За мен приемното родителство е изцяло порочна практика, която не е от полза за децата, отново друг печели за тяхна сметка. Дори хората да не са трайно безработни, намерили си работа като приемни родители, това да те подмятат от семейство на семейство не е добре. И в крайна сметка парите отпуснати по този проект ще свършат. Тогава какво ги правим тези деца?

# 328
Дълбоко се съмнявам, че водещият мотив на евентуалните сурогатни майки ще е алтруистичен, това е само надеждата на искащите да получат дете чрез сурогатство. Както и да се поставят сега разговорите.

Може и да се съмняваш, но освен предубежденията си нямаш нищо друго зад съмненията си.

Както вече казах, същата ситуация, но при приемните семейства, явно се приема ок от почти всички - включително и от теб.

Янечек, не мога да преценя всъщност. Със сигурност е по-добре приемно семейство пред дом поне.

# 329
abadonka,поздравления за разумните,точни и смислени постове,които пишеш.  bouquetНапразно се хабиш обаче. Тук всеки,който не одобрява гей браковете,евентуално води децата си на църква,който е против сурогатното майчинство др. подобни отклонения от нормата,не е добре приет.
Що се отнася до СМ какви са гаранциите,че зад фасадата на една уж благородна постъпка няма да се развихри един срамен и нечистоплътен бизнес.

Общи условия

Активация на акаунт