Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 31 074
  • 779
  •   1
Отговори
# 675
Само 1 изречение,съвсем встрани от разговора ви.Душата не се инкарнира толкова рано...

punky90, знаеш, че християните не вярваме в това, нали? Вярваме, че в момента на зачеването човека вече тази личност, която ще се роди.

# 676
  • E-CLM & CH-VD
Нали не вярваш, че някой унищожава ембриони, щото му доставя удоволствие?

Аз доколкото разбрах, тя не мисли, че са унищожени, а че са дадени за "осиновяване" на някого.  Thinking

# 677
Християнството не обяснява защо циганки, алкохолици , наркомани имат деца , а умни готини хора-не.С теорията на карма светът става смислен, християнският свят е абсурден.Пожелавам ти късмет, Вихронрав, човек никога не знае. Praynig

# 678
Дискусията вече изби на вълна всеки да поучава другия в какво да вярва или как неправилно разбира вярата. Няма смисъл!
Светът е шарен и хубав, защото сме различни!
Но едно е факт - църквата ще е по-уважавана и силна, ако и отците в нея отговарят с дела и визия на проповядваното. Място за афиширане на луксозни дрънкалки и возила точно тук няма!
Защо един отец Иван не изразява мнението на БПЦ, или друг отец от малката енория, който от заплатата си от 300 лв, оставя всеки месец дарение от 50 за ремонт на храма си? Защо тези хора не са начело на църквата?
Ето това е проблемът!!!
Отци, които имат морал и стоят близо до хората си - те да изразяват и мнение от тяхно име! Защото БПЦ трябва да стои до хората си!

# 679
Цитат
Християнството не обяснява защо циганки, алкохолици , наркомани имат деца , а умни готини хора-не.С теорията на карма светът става смислен, християнският свят е абсурден.

Това е според теб. На мен теорията, за кармата, прераждането и виждането им за болестите и проблемите вкл. репродуктивни като наказание за грешки в минал живот ми изглежда меко казано груби и обидна към страдащите.

Имаше въпрос в кои развити страни е разрешено сурогатното майчинство -в Канада, САЩ, Великобритания, Израел, Русия. В Англия и Канада е разрешено само некомерсиалното сурогатство, плащането на сума по-голяма от разходите на майката е престъпление, но това си е само на хартия. Заради това в Израел всеки договор се одобрява от държавата.

# 680
Не ти отговорих на въпроса, защото и в първият ни опит нямаше дори химическа бременност. При мен имплантация изобщо никога не настъпи. Та очевидно не ми се налага да мисля в тази посока.

Аз пък мислех, че вярваш в чудеса. Simple Smile

Въобще не е очевидно нищо. Ако беше толкова просто, медицината щеше да се практикува с основно образование. Има хора, забременели след петия опит, които имат по три деца след това.

Така или иначе, това, което аз се опитвам да кажа, а ти се опитваш да не разбереш, е - че въпреки възмущението ти какво се било случило с "децата" ти, ти не си планирала да им дадеш шанс и на шестте. Предполагам, защото си повече рационална, отколкото вярваща.

тиги, и в Австралия е разрешено, доколкото помня.

# 681
  • София
Само 1 изречение,съвсем встрани от разговора ви.Душата не се инкарнира толкова рано...

И аз точно това исках да кажа. Доколкото знам, душата слиза в материята окло 2 седмици след оплождането, т. е. към 4-5 гс. Т. че оплодените 5-дневни яйцеклетки са само няколко клетки, няма душа в тях. И явления като "кухо яйце" и "химическа бременност", които обикновено се обясняват с хромозомни аномалии се дължат точно на това, че на физическо ниво всичко е готово - има оплождане и инплантация, но бременността не се развива, защото няма душа.

# 682
punky90, не се чувствам наказана, ама никак (това по повод кармата). Наказаният човек се чувства нещастен и не приема случващото се с него. При мен не е така. Имам едно невероятно дете, да даде Господ да ми е жив и здрав. Та по-скоро се чувствам наградена.

jp, вярвам в чудеса, случват ми се и на мен. Не съм спряла с опитите да се сдобия с биологично дете, просто не ползвам АРТ.
За това, че не съм планирала да дам шанс на децата си да се родят, пък сега не искам да го разбера този факт като ми го обясняваш ти ... нещо не те разбрах. Планирането само по себе си предполага да съм имала ясна идея да оставя някой ден ембрионите замразени и невърнати. И през ум не ми е минавало, честно. Знаех, че ще е трудно, не очаквах, че ще имам такъв отговор на стимулацията, не очаквах, че ще се развиват толкова добре ембрионите. По-естествено, при такова развитие, от това да вземем решение да ги замразим не виждах преди трансфера. Не исках да минавам пак през стимулации, всеки минал от там знае какво е. А и си имах бол такива и за инсеминациите преди това.

Тъй, ще се ровим ли още в чаршафите на опита ни ин витро Mr. Green или ще си говорим за сурогацията?

# 683
Доколкото знам, душата слиза в материята окло 2 седмици след оплождането, т. е. към 4-5 гс.
Добре  Laughing Сега ако може да кажеш от къде го знаеш това. Щото аз мога да кажа, че според мен душата влиза (примерно) в третия месец. Как това може да бъде доказано?

# 684
  • София
Доколкото знам, душата слиза в материята окло 2 седмици след оплождането, т. е. към 4-5 гс.
Добре  Laughing Сега ако може да кажеш от къде го знаеш това. Щото аз мога да кажа, че според мен душата влиза (примерно) в третия месец. Как това може да бъде доказано?

Много смешно.  Grinning Знам го от езотеричната литература. Може да бъде доказано с ехограф. Инкарнацията и моментът, в който най-рано може да се отчете сърдечна дейност и жизненост горе-долу съвпадат по време.

# 685
Вихронрав, по толкова важни теми за самата себе си и за децата си аз се опитвам да се информирам максимално за всички възможности и да ги обмисля предварително. Така например, да се обявиш за "стерилна" след един неуспешен опит ин витро е (извинявай!) невежество.

Приемам, че ти имаш някакъв си твой различен подход и мислиш/четеш чак когато се наложи. Тъй че - мир.  Peace

А темата не е за сурогацията, а за изявлението на съответния духовник по въпроса.

Може да бъде доказано с ехограф.

И как се доказва с ехограф?

# 686
Ха, ха,  Joy като затупти сърцето и душата влязла!

# 687
  • София

Точно така. Първо влиза душата, след което затуптява сърцето.

# 688
Така например, да се обявиш за "стерилна" след един неуспешен опит ин витро е (извинявай!) невежество.

Въпрос на приоритети. Душата ми стои доста по-високо в приоритетите ми от матката.

# 689

Точно така. Първо влиза душата, след което затуптява сърцето.

Ама светни ни все пак за ехографа. Simple Smile Усещам, че ще е забавно.

Общи условия

Активация на акаунт