От септември по TV7- "Великолепният век"

• 62 793
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
За да гледаш български сериал, трябва да си мазохист... Латинките отдавна не са на мода. Може би едно време "Трима братя, три сестри" и още два три. Сегашните са бози. Единственият сериал, който следях от началото до сега, свърши..(Хаус). Предпочитам да гледам нещо качествено като Хаус, макар и в вариант история, отколкото едни и същи вече изтъркани откъм сценарий холивудски сериалчета.

# 571
  • планетата Земя и по точно до морето
Ти добре ли си бе момче??? ooooh!
Кой ти говори за това къде живееш? Живей където искаш, ама защо се срамиш да пишеш на кирилица, а се опитваш да даваш на другите урок по българщина???
А като плащаш данъци в Испания или пазаруваш там, по твоята логика финансираш Испания. Grinning
Айде спри, че ставаш смешен!
Гледа се нещо добре направено, а интелигентните отсяват кое е достоверно и кое не.
Спряха го в Сърбия грънци, иска ти се. Mr. Green 

# 572
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Ти добре ли си бе момче??? ooooh!
Кой ти говори за това къде живееш? Живей където искаш, ама защо се срамиш да пишеш на кирилица, а се опитваш да даваш на другите урок по българщина???
Я си свали розовите очила и виж на какъв език ти пиша.
А като плащаш данъци в Испания или пазаруваш там, по твоята логика финансираш Испания. Grinning
[/i]
Плащам даници в Испания, но парите си ги харча в България.
Айде спри, че ставаш смешен![/i]
Смешните сте вие които се опитвате да излъскате реномето на сюлейман паша
Гледа се нещо добре направено, а интелигентните отсяват кое е достоверно и кое не.
То затова не го и гледам - целия филм го отсях. Хайде да видим как сюлейман раздава "справедливост" по християнските земи:

# 573
Благодаря на emokey  за клипа,който той така любезно предостави!   bouquet

И да попитам%Баби бей в първи или във втори сезон се появява newsm78,че в Битката при Мохач участва!?

# 574
Аз съм българка! И се гордея с това! Но какво лошо има да науча и нещо от историята на другите, макар и с известна доза художествена измислица. А във филма няма насилие, за разлика от "Време разделно", който е един страхотен, но много тежък филм.
Не съм предубедена към "турското". Освен това турците през 15 век нямат нищо общо с тези от 21 век.
Искам и нещо да ви питам в скрит текст
Скрит текст:
В поредна серия гледах, че Хюрем е бременна за трети път. В следващата тя вече ражда, а Мустафа е пораснал с 3-4 години. Аз ли нещо не съм разбрала, или са сменили детето, без да се съобразят с възрастта.

# 575
Добро утро 

Приятни почивни дни Hug Hug Hug

Бали бей влиза  в серала в 27 оргинална серия Peace

Ако сръбската тв спре ВВ, тогава вече ще има гражданска война  Mr. Green защото Онур бей има милион фенки , които боготворят Халит Ергенч Heart Eyes Peace bowuu  Grinning

[/b]

# 576
Аз съм българка! И се гордея с това! Но какво лошо има да науча и нещо от историята на другите, макар и с известна доза художествена измислица. А във филма няма насилие, за разлика от "Време разделно", който е един страхотен, но много тежък филм.
Да бе, нямало. Свали си розовите очила и виж как ятагана хвърчи:

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 09:07 от emokey

# 577

mhp34 Hug при едно  раждане на Хюррем настина дават в прозореца смяна на няколко сезона - може би за това питаш- не си спомням точно newsm78

emokey тази пропаганда не вирее тук,защото сме гледали целия сериал- от 66 серии, само в две- три засягат походите...така ,че пропагандирай си  там,където не са гледали филма...а това тук твоето си е чистопробно заяждане Mr. Green

# 578
emokey, общо взето в "5 -те" ти поста 3 изречения са поднесени по различен начин с едно и също съдържание ,без аргументация!
 Между другото имам позната,която не гледаше филма по някакви такива съображения като твоите!
 Та тя беше на принципа: " Абе не знам как е,ама и така не е!!!" Mr. Green
 С други думи такива хора не виждат по-далеч от носа си! И може би заради такива виждания като твоите ние не знаем почти нищо за историята на съседите ни!(едните-поробители,другите-ромеи,третите-мамалигари и т.н.и т.н, а ние най-великите Simple Smile) И накрая с вирнатия нос ,айде на пазар у съседна "Белгия" Wink

# 579
Гледайте си боклукчивия сери ял за поробителя на България. Като гледам вас малко са ни били 500 години робство. Twisted Evil

# 580
Оставете го момчето. От патриотизъм е отишъл чак в Испания. Не че там им е добре сега, а и е заобиколен от Испанци та е почнало да му личи, но няма значение.

Темата е за тези, които обичат красивите неща, патриотизъм не се изразява в отричане на всичко чуждо (той май само турското отрича), а в обичане на своето и критикуване на лошото ни за да стане по-добро.

Отивам на почивка, знае се къде и ще гледам старите серии на запис за да съм с вас, а новата - направо на голям екран. Една серия няма да се моля за нет  Joy (И ще избягам малко на свеж въздух от моите испанци, преди да ме е прихванало и мене)

Приятен уикенд, момичета!

# 581
И в частност какво ти помогна този филм да осмислиш историята?

Възприемам филма просто като една хубаво разказана приказка с исторически елементи, а не като документален филм -т.е приемам, че в него има голяма доза художествана измислица и се наслаждавам на сюжета.

А ако някой исторически факт от филма ми се стори интересен - проверявам го в други по-достоверни източници и се опитвам да стигна максимално близо до истината, защото "историческите факти" се интерпретират различно в различните източници - според това кой пише по темата! Simple Smile

А по отношение на това как ми помага да осмисля историята:  опитвам се да разбера тяхното отношение, ценности, порядки, стремежи, духа на времето и др., защото както много добре знаеш, българите тогава сме били част от тази империя(като поробено население) и те са оставили съществен отпечатък върху народопсихологията ни и развитието ни като държава. Освен това възприемам политическите стремежи, желанието за власт, методите на управление, ако щеш и междуличностните конфликти по-глобално и си правя заключения за развитието на империите като цяло! Simple Smile

Да не забравяме, че и ние българите сме имали империя и че Симеон не е завладявал територии с цветя и красноречие!
виж как ятагана хвърчи:

# 582
Aaaa, цар Симеон с хляб и сол са го посрещали. Mr. Green
И с китка здравец.

# 583
Aaaa, цар Симеон с хляб и сол са го посрещали. Mr. Green
И с китка здравец.

Така е, на историята и историческите личности не може да се гледа едностранно. Чуждите исторически източници определят Симеон като суров, жесток, надменен, безморален. Тъкмо сега това четях за него - как защитниците на Одрин, предали се на българите заедно с войската, след като ги подложил на хиляди оскърбления, ги избил с "ужасна смърт, свойствена за неговата сурова и жестока душа". Представям си гърците как гледат нашите филми за Симеон Велики .... А за филма, докъдето съм го гледала, в това отношение на Сюлейман не му е спестено много, показват си го как е клал повсеместно. Това, че е смятал че раздава справедливост, сигурно също е било така - трябва да си е вярвал, а и хората му да са му вярвали, за да постига такива победи.
А поляците например, като ги водят на екскурзия в София и им показват паметника на Цар Освободител, казват - "За вас е освободител, за нас - поробител", защото там Александър е безчинствал повече и от Сюлейман по нашите земи ...

# 584
Всеки има право на мнение. А тези, на които не им харесва филма, нека не го гледат. А се чудя и какво правят в тази тема. На мен като не ми харесва нещо - просто го подминавам.

Общи условия

Активация на акаунт