Дюни Роял Резорт

• 113 989
  • 1 178
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Пловдив
Утре пристигаме! За трети път ще почиваме на Дюни. Тази година много се чудих дали да запазвам, че доста плотиворечиви мнения има. Все сме на Холидей Вилидж и тази също. Харесва ни уединението на къщичките, досега все са били хубави. Ами то търсих, търсих, но по- подходящо място за почивка с три деца от Дюни не открих да има по нашето Черноморие. Дано и тази година останем доволни.

# 1 156
  • София
Ние пак сме тук, времето страхотно, цените намалени, Белвил си е Ок, засега дребните не са с досадния вирус, абе идеално е за нас, дано остане тъй до края Simple Smile

# 1 157
Здравейте, мисля по Септемврийските празници със семейството да отскочим до Дюни за 3-4 нощувки с близнаци на 4 год сме!Кой хотел ще ми препоръчате Марина Бийч или Марина Роял?Не сме ходили до сега там и прочетох че ако не си гост на Марина Роял а на другите хотели неможеш да ползваш ресторанта лобито и басейните на Рояла!Също ме интересува като вече ще е съвсем края на сезона дали ще има анимация за деца и възрастни или вече ще е приключила?
Благодаря

# 1 158
  • София
Здравейте! Отново след една година. Пак на Дюни.Почивахме там между 1 и 8 септември.  Потвърждавам си усещането, че Дюни и прекрасно кътче, гордост, че е българско. Невероятно съчетание на климат, храна, вода, плаж и море. Зелено, релефно, красиво. И облагородено, поддържано. Има атмосфера и пълен комфорт. Обслужващите са сърдечни, любезни, но има и издънки. Например- влязох с къса поличка и горнище на бански до тоалетната в Марина, като минах през ресторанта- спряха ме и ми направиха забележка за облеклото. Смятам, че не съм била неприлично облечена предвид че минавах транзит и нито се хранех, нито събирах храна.
Бяхме в Белвил- стая 6616.
Забележки- ваната и мивката се отцеждаха доста трудно и ставаше запушване, не ни съдействаха.
Имаше тежка миризма на отпадни води и фекалии в тоалетната. Миха допълнително, но тя не се отстрани, явно беше от канала или отдушника. Теч нямаше нито някакви видими мръсотии. Чистачката много се стараеше- беше отговорна и ни донесе и сапуни още и кърпите сменяше всеки ден и добре чистеше, а на тръгване ни догони на рецепция за да ни върне забравен пуловер от гардероба.....
На плажа нямаше достатъчно масички за всички чадъри. Някои от шезлонгите бяха почнали да се прокъсват. И миналата година го писах- липсва ми информация на открити места за Т на въздуха и водата, силата на вятъра, час и дата.
Случи се да свършват гевречетата за закуска и не зареждаха нови. Както и тиквичките на обяд в Марина, на тяхно място донесоха царевица. Гладен няма да останеш, де..
Миланезе тотално ни разочарова. Даже не останахме на вечеря. Самите сервитьори бяха на ниво и изключително любезни. Но масите навън, които ни предложиха бяха под колонки с музика, а вътре в салона нямаше маса, на която да не духа- или от климатик силно над главите, или от течение от тройно отворените тераси. Самото меню е невероятно семпло- пица, спагети...нищо не ми допадна.
И пак повтярам- по-добро от Дюни не виждам. Реално едва ли за тези пари може и да се намери. Не мисля, че има и нужда. Струва си всеки ден там. Чисто и уютно е. В Пеликан много ми допада. Бяхме на вечеря два пъти и веднъж на обяд. На връщане вечерта обаче ме наядоха 5-6 комара.
Но пък на плажа нищо не ме нахапа!!!
При пристигането имахме проблем, който се реши. И браво. Спряхме пред бариерата на Марина Роял. И отказаха да ни вземат с елекроколата защото сме били в Беливл. Казаха да сме отишли на бариерата на Белвил. Да, ама таксито си беше тръгнало, а с 3 сака и дете хич ни ни беше ОК в зной да слизаме до там. Изразихме недоумение и помолихме да извикат при тях кола. Направиха го като изключение. Не е редно да отказват при положение, че курортът е един. Те имали списък само за пристигащите в Марина Роял.....
Ла Бриз наистина го затвориха.
Имаше несъвместимо с моите представи за хигиена миене на кофи за боклук от ресторанта на кея пред Роял с четки и препарати, като водата директно се изливаше в лагунката там при къпещи се хора и деца.
Лошото изпращане на рецепцията на Белвил май е запазена марка. Момичетата там явно не умеят да пожелаят лек път и заповядайте пак. Да попитат дали престоят ни е бил хубав, както и да съдействат за пиколо с електро кола. Приеха ключовете и казаха- ТОВА Е. Нито дума повече.??!?
Попитахме за кола- били заети...трябва да чакате, имаме чек аути. Тогава ние казахме...ами и ние сме чек аут?!?! Без усмивка ни обслужиха.
И не знам защо и тази година се прибрахме с летен грип- сополи и гърло. Вярно без Т за сега, но още сме с паднали гласове и хреми всички. А тотално се пазехме  не общувахме с никого и си бършехме ръцете нон стоп с мокри кърпи , когато нямаше вода и сапун.
Май стана дългичко.
Хубавото е много. Нищо че изглежда лошото повече. Амфитеатърът е чудесен и на едно от представленията страхотно се смях. Магазинчетата са приятни. Не са прекалено много и това ми допада, че не е сергилък както обиковено по курортите. Купихме това-онова. Винаги има сапун и хартия по тоалетните. Спешно отидохме в мед. пункт със съмнения за кърлеж в главата на детето. Оказа се песъчинка. Не ни взе нито лев, беше любезен и оперативен.
Тези алеи с безкрайна зеленина и чист въздух, костенурката, която видяхме как живее там, прекрасният бряг, мидички, мек пясък, гугутките които пеят, лястовичките, вечерята с признателност от персонала с факли, синьо сирене, сьомга и фонтан от шоколад, че сме избрали Дюни ще ме топлят цяла зима.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2015, 23:00 от Мигла

# 1 159
Мигла, благодаря ти за поетичния и емоционален разказ! Трогна ме.

# 1 160
  • София
wilian, о аз уж само факти исках да пиша.
таман се сетих за още нещо.
При пристигането ни бяхме на бариерата и с жена в мерцедес, която спореше и се оказа, че не я пускат в курорта въпреки, че я има по списък и че е платила. Беше с едно мини кученце като сърничка- не знам породата каква е. Тя настояваше да говори с мениджър, но охраната грубо я отпращаше. Тя представи разпечатки- как си е купила почивката- през Букинг, че е платила за почивка с куче и недоумяваше как е възможно да й вземат парите, да има черно на бяло, че може да летува в Дюни и да не й дават дори разговор с мениджър. Тя използва отварянето на бариерата за нещо друго, слезе от колата и със сила нахлу към хотела. Колата остана отвън. След няколко дни я видях по алеите. След като влязла вътре са й признали резервацията. Но аз бях страхотно разочарована, че е допуснато такова нещо. Ако курортът не предлага почивка с домашен любимец....защо тя от Англия си е купила такава?!?!?!? Колата й беше с английска регистрация и каза че пътува от там.

# 1 161
  • София
И аз видях жената, кучето се казваше Алекс  Grinning Не бях се замисляла че там няма дом.любимци, аз понеже нямам и някак и не мисля за това. Но като видях кучето й се сетихме и коментирахме и ние въпроса. Жената беше видимо притеснена поне според мен, разхождаше кучето по периферията на комплекса и набързо някак, поне така ми се стори. Не беше българка, но не съм се интересувала какво и що. Мен не ме подразни кучето, в СФ сме в тотален кучкарник, излизам от кооперацията си , уж в централен район и хоп  настъпваш кучешко, после с децата  хоп в парка, и там настъпваме, ужас какво да ви кажа, обичам и аз кучета ама София е станала тоалетна за кучета честно...... правя забележка от време на време да им чистят , ама ми писна да се свадя с хората и отминавам, та в Дюни не се подразних, само да не стане като в Сф де  Grinning Grinning Grinning

# 1 162
  • София
dorry_1  точно така, проблемът е, че не им чистят. Наистина София е страхотна мазаница и аз съм в потрес, но това за съжаление стана културата на хората- безкрайна наглост, безочие и безотговорност. Единици са тези стопани, които събират изходеното.
А в Дюни си починах от стъкла и мръсотия по алеи и площадки. Може би затова на първо място на мен ми е любим курорт. До такава степен съм затормозена иначе да гледам къде стъпвам и къде играе детето ми.
А жената беше доста възпитана и свястна.
Все пак на море с кучета по плажа няма да ми е ОК занапред. Аз едва издържам да ми пушат от съседния чадър.

# 1 163
  • Beyond the Frontiers
Съжалявам, но тази дама с кученцето си е била чисто и просто безочливо нахална. В Букинг си го пише черно на бяло:
Домашни любимци са забранени.
Pets are not allowed.

И принципно всеки с домашен любимец е напълно наясно, че повечето хотели не приемат животни /не само в БГ, а и в цял свят/, а ако приемат имат такса. Така че да тръгне от някъде си, без преди това да се информираш е безотговорно. И охраната съвсем правилно я е спряла. Ако сега някой гост /примерно с дете с алергия към животни/ реши да съди хотела? Кой плаща?

# 1 164
  • София
Аз като резервирам хотел задължително проверявам дали допуска домашни любимци. Ако разрешават, директно се отказвам от хотела.
Така, че съм леко възмутена от това, което пишете. Как така ще допускат кучета и ще правят изключения?

# 1 165
  • Beyond the Frontiers
Аз като резервирам хотел задължително проверявам дали допуска домашни любимци. Ако разрешават, директно се отказвам от хотела.
Така, че съм леко възмутена от това, което пишете. Как така ще допускат кучета и ще правят изключения?

Не се допускат - категорично.

# 1 166
  • София
Знаете ли...със сигурност ситуацията е неприятна, но жената имаше документ за почивка с домашен любимец.
В никакъв случай не я защитавам. Не съм била свидетел на закупуването на престоя й, нито на разговора й с управата на Роял.
Охраната също не отговаряше според мен на нормите за професионално поведение.

# 1 167

В интерес на истината охраната е единственото нещо, от което съм се оплаквала на рецепция. Рядко самозабравили се мутро-имитатори  Naughty И не, че не са били прави на теория, но отношението им към гостите е сякаш са собственици на комлекса, на които почиващите просто досаждат  ooooh!  Това поне шефовете на входа към Белвил.

# 1 168

В интерес на истината охраната е единственото нещо, от което съм се оплаквала на рецепция. Рядко самозабравили се мутро-имитатори  Naughty И не, че не са били прави на теория, но отношението им към гостите е сякаш са собственици на комлекса, на които почиващите просто досаждат  ooooh!  Това поне шефовете на входа към Белвил.
Да, и аз имам лоши впечатления от отношението там. При пристигане чинно си спряхме на бариерата и отидох с резервацията да покажа, че имам такава. Удостоиха ме с поглед и отговорът беше "Така ли?" с леко ироничен тон. Като се обърнах и тръгнах към колата отзад ми подвикна "Чакайте, чакайте върнете се" . Провери ме и с точно с мутренски тон ми обясни къде да паркираме ПРЕДИ да стигнем до хотела с багажа. Екстри като "Добре дошли" и "Заповядайте" нямаше. Мисля, че не е лошо да им се опреснят познанията от къде им идват заплатите и какво обслужване се очаква от комплекс от подобен ценови ранг.

# 1 169
  • Beyond the Frontiers
Знаете ли...със сигурност ситуацията е неприятна, но жената имаше документ за почивка с домашен любимец.
В никакъв случай не я защитавам. Не съм била свидетел на закупуването на престоя й, нито на разговора й с управата на Роял.

Не съм имала проблем с охраната, но е напълно възможно...

Няма как да има документ, единствен документ е ваучер, в него няма как да пише, че се потвърждава куче. Хеле пък от Букинг, където също черно на бяло си пише, че не се приемат животни. Тя е имала документ, за нея, че има стая и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт