Изневярата като спасение на брака.

• 21 213
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Но докато не сме в чаршафите на другите, няма и да имаме право да се правим на съдници и да кокорим очи и размахваме пръсти.  Peace
А сега кой чете морал? И се замисли, че никой не е седнал да дава акъл и да размахва непоискан акъл. Някой пуска тема и се коментира, нали затова е темата.
И тук въпроса не е морален, а чисто практически дали начинанието ще бъде успешно или не. Не съм моралистка, но не мисля, че с такава постановка изневярата ще бъде щастлива.

# 166
  • София
Аз бих искала за пореден път да попитам, пък дано все някой отговори – та така да се даде идея на авторката. Ако имате човек вкъщи, когото обичате, с когото не искате да се разделяте, но секса просто не върви – какво правите? С течение на времето, разговори и опити – и не се получава? Развеждате ли се тогава... Thinking

radhika - ти си една от малкото, признала си, че е изневерила и очевидно брака ти не се е разпаднал после, а е било положителна емоция само. И именно затова имаш друг поглед над ситуацията, не очаквай да те разберат  Peace

Ти откъде разбра, че в случая на авторката е имало опити и разговори, че поставяш така въпроса? Така както пишеш, вече започвам да си мисля, че и ти си заздравявала така брака си.  Wink

Радика, не намесвай тук морала, колкото и да ти е удобно! Не става въпрос за морал, а за това, което му е на човек в главата доста преди мислите за изневяра да му дойдат в главата! Ти какво съветваш авторката - да си начеше сърбела, ама пропускаш една важна подробност - нейната работа е от трън на глог! Поне другият да не приличаше на мъжа й, да каже човек, хайде, на късмет да й е, може пък да се окаже, че с другия мъж може да има по-добра връзка, пък то, все същата работа - от един с тежък характер на друг с тежък характер! Не си заслужава, защото нищо няма да се промени. А като му омръзне на един човек все едно и също, нека първо пробва с по-невинни дейности, например да си грабне шапката и да си направи гарнизонка с преспиване в някоя хижа и да си почине, да си намери хоби, да си насочи мислите към нещо друго, а не към някакъв мъж, който е като копие на този, с когото така или иначе не иска да спи. Да не говорим, че другият мъж може и хабер да си няма в какви филми го вкарват.

# 167
Айде сега, попречи ви на мнението – че пуснала тема  Joy

Бояна - в цитата на Юли не виждам четене на морал. Явно само аз...
Ако въпросът беше разглеждан чисто практически - всеки трябваше да каже, че вероятността е 50 на 50, защото реално е така. Но понеже баш морално се разглежда - затова повечето мнения са направо осъдителни, че чак подигравателни имаше /за земетресението най-малко...

Анди - в цитата - не говоря за авторката, зададох хипотетичен въпрос само  Peace
Аз съм казвала, защото не виждам срам или неудобство - че съм изневерявала преди. Връзката ми не се разпадна заради това.

# 168
Ако сексът с другия мъж се окаже перфектен, тогава какви са вариантите?

# 169
Снеже – само не разбирам убедеността ти – че с един ако не стане – ще опитва още и още. Също – защо прие, че ако опита с този един – това ще разруши брака й...
Не съм приела това.
Второто го обясних в предходния пост, а първото е логически и емоционално следствие.

Какво искаш да кажеш, че съпруга на авторката е не надминат и, че ако пробва веднъж с друг и не стане / задръжките са паднали/ ще си мисли, че всички мъже са еднакви или, че късмета й е такъв.

Разбира се, ако не е този ще е следващия, ако остане при този / хареса й/ ще почне да играе " разбирателство в къщи - любов извън къщи". И така.

# 170
  • Бургас
Бояна, ами и аз не мисля, нито съм "за" , нито визирах теб като морализаторка. Но в теми-табу като тази за изневярата винаги ще се намерят хора, които да вкарат моралния проблем. Авторката едва ли има нужда от това, заложено е във всеки от нас още от детството, че това не е редно и достатъчен е и вътрешния конфликт, който най-вероятно изживява.

# 171

Не, идва следващия и съответно може случайно да улучиш и подходящия. За броя опити не гарантирам.

За да е наясно със себе си... просто и необходима база за сравнение!!!  Laughing

# 172
  • София

Ако въпросът беше разглеждан чисто практически - всеки трябваше да каже, че вероятността е 50 на 50, защото реално е така. Но понеже баш морално се разглежда - затова повечето мнения са направо осъдителни, че чак подигравателни имаше /за земетресението най-малко...

Как да не е четене на морал? Авторката може да прави каквото иска, обаче човек мнението си не може да каже, защото ставал съдник и то без да има информация. То е ясно, че никой не е екстрасенс, никой и за себе си не знае със сигурност какво ще направи в такава ситуация, но все пак шансовете на идеята на авторката не са големи. Може да си оправи настроението евентуално, но кой ще оправи настроението на мъжа и? Нали проблема е между двамата, а не само между нея?

# 173
Снеже – само не разбирам убедеността ти – че с един ако не стане – ще опитва още и още. Също – защо прие, че ако опита с този един – това ще разруши брака й...
Не съм приела това.
Второто го обясних в предходния пост, а първото е логически и емоционално следствие.

Какво искаш да кажеш, че съпруга на авторката е не надминат и, че ако пробва веднъж с друг и не стане / задръжките са паднали/ ще си мисли, че всички мъже са еднакви или, че късмета й е такъв.

Разбира се, ако не е този ще е следващия, ако остане при този / хареса й/ ще почне да играе " разбирателство в къщи - любов извън къщи". И така.

Laughing Точно де! Ето, никъде не допускаш, че може да се почувства гузна, виновна и да оцени половинката, да реши повече никога да не го прави...примерно

Как да не е четене на морал? Авторката може да прави каквото иска, обаче човек мнението си не може да каже, защото ставал съдник и то без да има информация. То е ясно, че никой не е екстрасенс, никой и за себе си не знае със сигурност какво ще направи в такава ситуация, но все пак шансовете на идеята на авторката не са големи. Може да си оправи настроението евентуално, но кой ще оправи настроението на мъжа и? Нали проблема е между двамата, а не само между нея?

В темата има достатъчно осъдителни постове. Вероятно не ги виждаш, за да пишеш това.
Четене на морал – ако наричаш – опита на някого да каже, че не е редно да се съди отстрани...проблемът не е в мен.

# 174
Ако сексът с другия мъж се окаже перфектен, тогава какви са вариантите?
За мен няколко.
1. продължава секса с него / тук изключвам любовника/ и възобновява секса със съпруга защото на всеки му е ясно, че последствията ще са страшни.
2. мъжът й си намира любовница / без да знае, че и жена му има/ и мирно и сговорно си живеят.
Варианта да си намери любовница и да знае, че и жена му си има такъв го изключвам. При описание на характера му...
3. Опарва се добре с втория още първия път и решава, че пробата може да струва много . Сяда си на дупето и търсят да си оправят сексуалните взаимоотношения заедно.
4. Харесва й мъжът за "една нощ" и забегва при него с детето.

# 175
За мен вариантите са два:
1. Продължава и има вероятност да се влюби - там пак варианти много като изход
2. Чувства се добре, спокойна и съответно намира сили и подход да оправи нещата със съпруга

# 176
  • София

В темата има достатъчно осъдителни постове. Вероятно не ги виждаш, за да пишеш това.
Четене на морал – ако наричаш – опита на някого да каже, че не е редно да се съди отстрани...проблемът не е в мен.

Морала определя кое е редно и кое не, ако посочваш кое е редно четеш морал, просто е. Проблем с това нямам, събрали сме се да си говорим, всеки може да каже каквото иска. Peace

# 177
Laughing Точно де! Ето, никъде не допускаш, че може да се почувства гузна, виновна и да оцени половинката, да реши повече никога да не го прави...примерно

Какво? Някой да ме докара до състояние да му търся заместител, пък "гузна, виновна"?

# 178
  Още ли се чуди тая жена? То пък и тя намери къде да пита...

Давай, само си опичай акъла да не те хванат, и после никакво мрънкане и самопризнания.

# 179
  Още ли се чуди тая жена? То пък и тя намери къде да пита...

Давай, само си опичай акъла да не те хванат, и после никакво мрънкане и самопризнания.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт