МАРТенче в коремчето расте, за някой е едно, за друг е две

• 27 239
  • 701
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Здравейте момичета, от два дена ме боли ужасно глава, толкова силно че нищо не мога да правя само се гърча на леглото.Снощи не издържах и пих парацетамол и ми олекна малко, че успях да заспя.Днес ще говоря с лекарката ми за това и дали е възможно да  е от кръвно.Нямам апарат за кръвно, защото кучето ми го надъвка преди месец и половина Laughing и не мога да си го измеря.При личната ли да отида или при гинеколога?

# 526
И мен от няколко дни ме боли глава. Много силно. Оня ден си позволих и пийнах 2 коли - оправих се. но едва ли мога всеки ден да се "лекувам" така.

# 527
  • Пазарджик
teoangel, ако си записана на ЖК при АГ, може би е най-добре там да отидеш. Ако ЖК ти го води личния - при него. В повечето случаи личните предпочитат да се презастраховат и да изпращат бременните към АГ специалисти, независимо за какво става въпрос. А вече АГ специалистите преценяват дали има нужда от консултация с друг специалист или назначават те лечение, терапия или каквото там.

ТиаРа, съжалявам за отрицателните емоции. Моментът, в който осъзнаваш, че ще си родител, може да е много объркващ понякога. Ние сме пълни с хормони и понякога ни е по-лесно да го приемем. За мъжете може да не е толкова леко, понякога е нужно време просто да го осъзнаеш и да приемеш новата роля, която ще е най-съществената в живота ти (според мен де). Мислиш ли, че един разговор с таткото, на по-следващ етап, когато и двамата сте по-спокойни, премислили сте нещата и просто да си поговорите кой какво го притеснява, как може да се справите с тези неща, които ви тревожат и т.н., дали би бил добра идея? Най-малкото за теб може да се изяснят някои неща, които може би в момента ти се струват объркани или неясни? При всички положения се надявам нещата да се наредят възможно най-добре за теб и бебето, за да може да си спокойна и щастлива по време на бременността.  Hug

# 528
  • Варна
Благодаря много за съвета Simple Smile

# 529
Здравейте и от мен бъдещи мами. Приемате ли още една бъдеща мартенска мама  Simple Smile От самото начало ви чета но не смеех да пиша. Имах една бременност, която завърши по най-лошия за нас начин и все още не мога да се зарадвам на тази бременност така както ми се иска. Моля се само всичко да бъде наред този път и да гушна своето живо и здраво детенце. Вчера минахме първа ФМ, на този етап всичко е наред и сега чакаме резултатите от БХС и мисля че е време да се поуспокоя малко.
Желая на всички вас една лека и спокойна бременност  Hug

P.S. Мисля че може и мен вече да ме включите в списъка. От Сливен съм, втора бременност, термин 19.03.

# 530
zdraveite,sega se registrirax i  vs mi izglejda mn obarkano

# 531
Добре дошла, joli24    bouquet Желая ти безоблачно бременеене, и прекрасно, здраво бебенце на термин  Hug  Тук сме да си помагаме за каквото се сетим, така че разбира се си добре дошла - всички ни вълнува едно и също нещо в момента  Hug

smalllady , добре дошла и на теб  Hug Ако чакаш бебче през март 2013 мястото ти е точно тук  Grinning
(моля те пиши на кирилица Hug)

# 532
ТиаРа, писах ти на лични...  Sad
Аз вчера яко се панирах от БХС-то, всъщност резултата ми е 1:350, но аз първоначално видях биохимичния риск, който е доста висок, ще видим как ще ми го изтълкуват. Таткото е прочел някъде, че може да се дължи на скорошно спиране /преди забременяването/ на противозачатъчни хапчета, което би обяснило донякъде нещата.  Rolling Eyes Всеки случаи ще ходим и на първата ФМ / а се чудихме до последно дали да не я пропуснем/ /успокоявам се, че поне ще видим пола рано, еФентуално де/, а и на амниоцинтеза, задължително. Може би ще си остана с уплаха, да видим.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 13:05 от Анонимен

# 533
Нощна птица питаше как съм. Все така боли ме гърлото нито повече нито по малко. От днес смуча едни хомеопатични хапчета, които не са много ефикасни. Дано се размина. Ако вдигна температура този път няма да чакам, отивам право в болницата.
пак казвам, осцилококцинума лекува бременните настинки, не го подценявайте, върши работа

бамбарадамбара - обади се на лекаря си и ги изчети, ние така направихме. Даже възложих тая задача на таткото, понеже бях в нервна криза в тоя момент...Срам не срам, той се обади.

# 534
zdr i ot men kazvam se hrisi na 25g ot starozagorsko vtora bremennost ako moje i men da vklu4ite v temi4kata s termin sam 2.3.2013 uspeh na vsi4ki leka bremennnost.Izvinete me 4e ne pi6a na kirilica prosto malko barzam a taka mi e po udobno lek den na vsi4ki   bouquet

# 535
Здравейте и добре дошли на новите мами. Писането на кирилица е задължително във форума , а е и по-приятно за четене  Peace

Аз скоро не съм се разписвала , но гледам че напредвате със страшни темпове , та реших да попиша малко преди да сте отворили новата тема.

Аз вчера имах страшно главоболие а предните 2 дена и болки в гърба и ребрата , доколкото знам е невралгия или нещо подобно свързано с нервите. Та след тези ми болки вчера се прежалих и пих един Парацетамол най-накрая и ми поолекна. Снощи спах добре , а днес вече нищо ми няма.

За пътуването със самолет , доколкото знам си зависи от компанията. Но повечето компании позволяват да се лети до 8-ми месец , като в 8-ми и 9-ти месец трябва да имаш бележка от гинеколог , че може да летиш и се подписва някаква декларация , че летиш на своя отговорсност , и че ако тръгнеш да раждаш в самолета няма да ги съдиш  Joy

Аз смятам да летя към БГ средата на декември и да се върна тук края на януари , когато живот и здраве ще влизам в 8-ми месец.

Моят втори преглед при личния ми лекар ще е на 13-ти , тогава ще си видя резултатите от кръвта и урината , но щом не са ми са се обадили досега , значи всичко е наред .

А дългоочакваният ми първи УЗ ще е на 24.09 , нямам търпение да мине , че малко поне да се успокоя и да мога вече да разпространявам новината  Laughing

# 536
Здравейте! Отдавна не съм писала,само ви чета. Общо взето съм с вашите симптоми - главоболие понякога и съм много нервна. Много странно се чувствам. Искам да ви питам дали някакви изследвания или документи трябва да се носят когато се ходи на Фетална Морфология?

За кървенето на венци паста за зъби Paradontax много помага. Моите не кървят но от 2 дни ме болят след като ги измия.
Радвам се за всички който са видели бебчетата. Аз също видях моето. Понеже имах проблем с моята предна генеколожка която ме направи луда, отидох на частен кабинет да видя и сравня казаното от нея. То не беше едно бебе, две после пак едно... Прегледаха ме на обикновен и 4D. Бебко е добре, всичко е в норма, мърда крачета и ръце, Момченце е 90%... Както искахме. Разбира се не е сигурно но доктора каза - Сигурно е момче! А и долу му беше доста изпъкнало за момиче. newsm44
Успокоих се и толкова много се зарадвах!  Видях му цялото тяло обстойно... и ми се стана толкова мило...
Успех на всички! Поздрави от мен   bouquet

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 14:25 от Ivelina_ValentinovA

# 537
Добре дошли на новите мами и от мен. Аз два дена ходя по прегледи и най-накрая малко се поуспокоих. В понеделник бях на ФМ при Балев. Всичко е наред с бебето Simple Smile Имаме даже една снимка само на личицето, виждат се очите и устата  Simple Smile Аз много не успях да видя бебето, защото монитора е обърнат към лекаря, но по едно време той го обърна към мен и ми показа едното му ухо, после показа и едната му ръчичка с пръстите  Simple Smile Таткото през цялото време виждаше всичко на ехографа и като се развълнува....целия се зачерви, изпоти се....

А вчера бях на преглед при моята лекарка. Също каза, че всичко е наред. Хематомът най-накрая се е изчистил (след един месец зацапвания....). Няма отлепване. И от понеделник съм на работа.

И Балев, и моята лекарка казаха, че май ще имаме момче Simple Smile нещо там стърчало Simple Smile

Аз реших да не записвам ЖК по ЗК. Така или иначе един лекар подхвана да ми следи бременността и да ми издава болнични, знае ми историята до момента....пък и по ЗК само 2 ехографа и някакви кръвни изследвания се полагат. А аз до момента съм ходила към  6-7 пъти на ехограф заради отлепването, а съм платила само половината.

В събота сме решили да зарадваме бабите и дядовците Simple Smile

Хубав ден на всички Simple Smile

# 538
Здравейте! Отдавна не съм писала,само ви чета. Общо взето съм с вашите симптоми - главоболие понякога и съм много нервна. Много странно се чувствам. Искам да ви питам дали някакви изследвания или документи трябва да се носят когато се ходи на Фетална Морфология?

Аз нищо не носих и нищо не ми искаха като документи. Питаха ме за възрастта ми, кога е бил първия ден на последния ми цикъл и коя поред бременност ми е.

# 539
  • Пловдив
Здравейте, днес съм по добре, гърлото почти не ме боли. Имам малко хрема, но много ми заглъхват ушите. Аз моето бебче го видях няколко пъти на видеозона около 7 -8 пъти последните 3 седмици, имам 4 снимки. Не се радвам толкова, защото се по лоши поводи, например кървенето, после температурата, но най - важното е, че бебока винаги е добре. Последният път когато го видях се виждаха крачета, ръчички беше невероятно. Казаха тази седмица, ако искам да отида в болницата на преглед за мое успокоение, но не знам дали като са празници дали да ходя. Пък и на 11.09 съм на преглед при моя гинеколог за да ми даде още болнични и не знам какво ще ми каже още. Нито са ми пускали някакви изследвания, освен в болницата, но там са си за тях, нищо не казват. Ще питам за ФМ и БХС. Ще пиша какво е станало, но има още седмица.

Общи условия

Активация на акаунт