МАРТенче в коремчето расте, за някой е едно, за друг е две

• 27 239
  • 701
  •   1
Отговори
# 435
Май е 60 лв и в Токуда, там ще ходя днес за БХС при Колева. При Марков - за ФМ, не успях да си взема час навреме за БХС. Някой има ли, който си е харесал Токуда за консултации и раждане?

Аз смятам да си следя там бременноста и да раждам там при д-р Илиев. Препоръчаха ми го и другата седмица имам записан час при него.  Grinning

# 436
Момичета , при кои от изследванията се изисква кръв и от бащата.Пишете ако знаете.

# 437
Здравейте!
Днес бях до АГ ми,защото имам проблем.Миналата седмица припаднах и от тогава все ми се вие свят и ми причернява.Кръвното ми беше доста ниско 65/100.Изписа ми Центрум матерна и ферофолгама.Не ми даде направления за кръвни изследвания,но аз си пуснах ПКК и кръвна захар.Сега си видях резултатите и се оказа,че са ми в норма,което може би означава,че пролема ми е само в ниското кръвно....
Казах на доктора,че искам да направя късен БХС и фетална морфология.Другата седмица ще съм в 15 г. с.и било подходящо,но да съм се обадила на някаква доцентка,която била в катедра Генетика във ВМИ и да се запиша.Прегледите протичали успоредно при него и при нея и целия пакет струвал 120 лв.А аз се консултирах с един професор по АГ и той ме посъветва да направя късен БХС -15-16 г. с. и фетална морфология -20-21 г. с..На кого да вярвам и кога да ги направя тези изследвания.Бях решила другата семица да отида да ми вземат кръв за БХС икогато вляза в 20 седмица да отида и на фетална морфология.А сега съм по-объркана и от преди. Rolling Eyes
Какво ще ме посъветвате?

# 438
Момичета , при кои от изследванията се изисква кръв и от бащата.Пишете ако знаете.

Аз знам само ако има несъвместимост в резус факторите. Ние с мъжа ми сме така. Аз съм с отрицателен, а той с положителен резус фактор. Иначе за друго не знам.  Simple Smile

# 439
Някъде бях чела че генетиците изследват кръв от бащата за вероятност от наследствени болести,но това е пак само предполагаем риск да има нещо.

# 440
  • София
И аз това щях да пиша, че не се сещам друго, освен ако си отрицателна, а той положителна. И ние сме така.
За ЛЛЛ- това е прекрасно  Hug Много четох миналия път и на лекции ходех, и благодарение на тях успешно засука още в родилното, недоносена и родена със секцио. Понеже беше 1800 гр. само първата капка да глътнеше и заспиваше, ако чаках на съвети от акушерките, не знам дали и седмица щях да кърмя. Даже за недоносени е много важно да сучат, иначе не знам как щеше да наддаде. След това май пак от тях, или от консултативния кабинет по кърмене, не помня, мъжа ми го пратих, взехме кантарче под наем. Струваше 1 лв. на ден, трябваше да следим колко изяжда, наддава ли, че да не я уморим с моите фикс идеи за кърмене.

# 441
А аз пак да питам, някой знае ли нещо за алое и бременност. Иска ми се да взимам нещо имуностимулиращо за есенно-зимния сезон?

# 442
  • Варна
А аз пак да питам, някой знае ли нещо за алое и бременност. Иска ми се да взимам нещо имуностимулиращо за есенно-зимния сезон?

Аз доколкото зная Алое при бременност не може, защото предизвиквало контракции. Мислех си сок от черен бъз дали не може като имуностимулант, зная че за деца много го препоръчват и особено сега в есенния период, но и за него не съм много сигурна.

# 443
  • Варна

Аз доколкото зная Алое при бременност не може, защото предизвиквало контракции. Мислех си сок от черен бъз дали не може като имуностимулант, зная че за деца много го препоръчват и особено сега в есенния период, но и за него не съм много сигурна.

Виж на какво бях попаднала преди време - някакъв д-р отговаряше на въпроси.

"При бременност алоето, засилвайки тазовото кръвообръщение може да увеличи риска от аборт. Но от друга страна в малки дози може да помогне за запазване на беменността защото съдържа алантоин. Може би е целесъбразно да се ограничава поне за първите 2- 3 месеца при кърмене.
Добре е да си завъдите алое. Това е средство № 1 при лечение на циреи и пр. нагноявания. Бели се пресен лист с тънко ножче и се закрепжа в/у проблемния участък. Може от сокът да се капва в/у клепачите при конюнктивит.
Изобщо голямо лекарсто е и много го ценя.
Но що се отнся до For ever living, бензоатът, който прибавят като консервант не е препоръчителен за бременни и кърмачки."

# 444
Момичета, да ви попитам..
Някоя от вас има ли проблеми с главоболие?
Аз от два дена имам чувството, че главата ще ми се пръсне.. Снощи почти не можах да спя и днес на работа съм като зомби..
Как се справяте вие?

# 445
За  алоето не знам,аз ползвам ехинацея на лечител давам и на дъщеря ми и съм много доволна.Относно главоболието аз също страдам,но при мен е от кръвното ми е много ниско.

# 446
Sama,ако всичко е ок с резус факторите не би следвало на таткото да му се искат каквито и да било изследвания.
kirfi4ka,главоболието на този етап е нормално да го има предвид драстичното увеличаване на количеството кръв в организма.Но може и да е от рязка промяна в кръвно.Примери си го.Пиене на течности и почивка помагат.
simona06 кое те обърква?Прочетох ти поста няколко пъти и в него не виждам противоречия.Правиш си късното БХС и между 20-21 ФМ.
Нощна птица не знам нищо за тези хранителни добавки,може би имат описание и пише кои стават за бременни и кои не..Аз към всички подобни се отнасям с изключително внимание,както към лекарствата и ако не ми се налага ,не ги употребявам.Ползвала съм продукти на аквасорс,водорасли,коластра и есенциални мастни киселини преди години при проблем,помогнаха ми.

# 447
  • Пловдив
Момичета, да ви попитам..
Някоя от вас има ли проблеми с главоболие?
Аз от два дена имам чувството, че главата ще ми се пръсне.. Снощи почти не можах да спя и днес на работа съм като зомби..
Как се справяте вие?

Аз също имам проблеми с главоболието. Моят доктор ми каза в краен случай 1 аналгин. Знам, че не се пие аналгин по време на бременност, но той като ми каза така преди три дни и аз изпих един. Направо така ми олекна.

# 448
  • Пловдив
59 лв. и 50 стотинки ми излезе на мен всичко. ФМ и БХС.

Тук дали се похвалих че ще имаме мъжжжжжж  Mr. Green

Кога ти казаха, че ще е мъж, и на какво те гледаха. И аз искам да знам любопитно ми е. На мен ми е втора бременност. Таткото иска момче, но нали да е живо и здраво детенце, това е по важно.
Честито!!!!

# 449
  • София
Мен до момента ме е боляла глава два пъти, това ми е дозата за 2-3 г.  ooooh! Не съм пила нищо, не одобрявам лекарствата. Предпочитам масажи, но най-ми помага вода, вода в големи количества ми спира главоболието.

Общи условия

Активация на акаунт