На море в Гърция - 11

• 97 483
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Потвърдиха ми резервацията, живот и здраве-в понеделник заминаваме! Simple Smile
Хубаво време и весело настроение пожелавам, на вас и на всички които са в Гърция или на които предстои да заминават!  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 17:06 от soya-fen

# 76
Здравейте момичета, някаква идея за квартира около Порто Лагос или Авдира.

# 77
  • Sofia
Здравейте, момичета! Ще пътувам тези дни към Катерини, и да попитам има ли някакъв крайбрежен път, а не по магистралата? Хем, да е като разходка, хем да се порадваме на красиви гледки...

# 78
  • софия
http://www.mavridis-hotel.gr/  Неа Флогита-невероятно местенце,уникален плаж само на 50 км. от Солун! Опитайте струва си! Grinning
Изглежда много добре и отзивите в букинг са отлични. Била ли си там? Разкажи малко повече.
Да бяхме там със съпруга ми за 7 нощувки от 11 ти август. Хотела е хубав, собственика е много любезен,закуската е добра. За плажа нямам думи, просто уникален! По чисто море не бях виждала. Ние бяхме без деца, но имаше лунапаркове, разни клатещи се колички, игри и т. н. Незнам защо ,но в цялото село нямаше нито един българин. Това много ме учуди. Може би ходят само юни и септември. Наистина по заведенията е скъпо за нас българите. Салата от 3 до 6.50 евро. Най евтиното е дюнера по 2.50 евро. Има супермаркети от които може да се пазарува и да се храниш в стаята,но ние не го правехме ,защото все пак съм на почивка. В този хотел в който бяхме нямаше кухненски бокс, а и хладилника беше по скоро минибар. Иначе всички други вили и квартири в селото бяха с кухни ,големи тераси с барбекюта ,това се виждаше като се разхождахме. Много е красиво! На плажа пред хотела трябва да поръчаш по едно фрапе и може да си лежиш цял ден. Има и свободни зони на които може да сложиш собствен чадър и никой няма да ти каже обсолютно нищо. Питайте ме конкретно ,защото стана много дълго. Grinning Абе с една дума -супер е!
Каква е цената за нощувка? HB е, нали? Морето дълбоко ли е? Пясъкът какъв е? Другите неща (правила на плажа и цени) иначе са като навсякъде. Нормални за Гърция.

# 79
http://www.mavridis-hotel.gr/  Неа Флогита-невероятно местенце,уникален плаж само на 50 км. от Солун! Опитайте струва си! Grinning
Изглежда много добре и отзивите в букинг са отлични. Била ли си там? Разкажи малко повече.
Да бяхме там със съпруга ми за 7 нощувки от 11 ти август. Хотела е хубав, собственика е много любезен,закуската е добра. За плажа нямам думи, просто уникален! По чисто море не бях виждала. Ние бяхме без деца, но имаше лунапаркове, разни клатещи се колички, игри и т. н. Незнам защо ,но в цялото село нямаше нито един българин. Това много ме учуди. Може би ходят само юни и септември. Наистина по заведенията е скъпо за нас българите. Салата от 3 до 6.50 евро. Най евтиното е дюнера по 2.50 евро. Има супермаркети от които може да се пазарува и да се храниш в стаята,но ние не го правехме ,защото все пак съм на почивка. В този хотел в който бяхме нямаше кухненски бокс, а и хладилника беше по скоро минибар. Иначе всички други вили и квартири в селото бяха с кухни ,големи тераси с барбекюта ,това се виждаше като се разхождахме. Много е красиво! На плажа пред хотела трябва да поръчаш по едно фрапе и може да си лежиш цял ден. Има и свободни зони на които може да сложиш собствен чадър и никой няма да ти каже абсолютно нищо. Питайте ме конкретно ,защото стана много дълго. Grinning Абе с една дума -супер е!
Каква е цената за нощувка? HB е, нали? Морето дълбоко ли е? Пясъкът какъв е? Другите неща (правила на плажа и цени) иначе са като навсякъде. Нормални за Гърция.
Цената тогава беше 76 евро на вечер за двамата със закуска, но след 20 ти август ставаше по 60 евро. Морето там където бяхме ние точно пред хотела бързо ставаше дълбоко ,но не много. Малко по встрани от нас виждах  ,че беше  плитко  доста навътре и там имаше повече хора. Но за деца /а такива имаше доста / по близо до брега беше супер. Водата беше много топла. Пясъка уникален,а за камъни изобщо не може да се говори. Ако имаше такива то бяха ситни и гладки. До нас имаше едно семейство сърби с две дечица. Едното беше към 4г. ,а другото към 8-9г. и не излизаха от водата. Grinning На мен ми хареса много ,но разбира се всичко е въпрос на предпочитания. Simple Smile

# 80
  • София
Багажа ни е изцяло стегнат и утре рано заминаваме за първата ни спирка - Керкини  Simple Smile
След толкова ядове и тревоги до последно, направо не ми се вярва, че всичко е ок и ще се пътува...дано проблемите останат зад гърба ни.
Ще гледам след няколко дни да дам ''отчет'' от Сикя и околностите, дано интернета е читав.

СКО, комикс, Анна Бел, и всички, които скоро ще пътувате към Гърция - от мен супер весело изкарване, без проблеми, и дано уцелим хубаво септемврийско време, и на Халкидики и на островите  Simple Smile

Лек път, момичета  Hug

# 81
  • софия
Хей, Таис, не е останало време за сън. Лек път, хубаво време, безпроблемно изкарване и много положителни емоции! Hug

Благородно завиждам на всички, които тръгвате. За тази година плановете ни за септемврийските празници малко се промениха, но здраве да е.

# 82
Привет от Дафни студиос в Никити.Пристигнахме успешно и направихме и плаж вчера.
Мога да дам отзиви: студиото е много приятно,поддържано .Нашето представлява едно голямо дълго помещение,разделено от малка баня.На входа е кухненския бокс и един разтегателен диван.Диванът е персон и половина,могат да спят на него две малки деца.В кухнята има всичко от първа необходимост.Има кафе и миксер за фрапе,машина за шварц.Simple Smile
Другата част на помещението,към терасата,е заето от спалня и голям гардероб.Има сейф и дъска с ютия за гладене.Побира се и бебешко креватче до тоалетката.Терасата голяма,чудесна за хранене.Банята е малка,има леген за пране и щипки.
Моите притеснения за отворените тераси към улицата не се оправдаха.На всяка има малка дървена вратичка,която се затваря с резе.Шум от улицата няма,но в момента градчето изглежда доста празно.Пълно е със сърби,македонци,румънци.
Плажът в частта около студията е тесен като ивица,тук-таме с боклук.Никъде не видях кошчета за отпадъци.Но пък е на 10м.от терасата ни.)))))
Единственият минус ,който имат студията е изилацията между тях(както почти навсякъде).Много се чува от съседните стаи,днес в 7:30 ме вдигнаха съседите,моите мъже ,обаче ,още спят.
Днес ще обиколим Никити,снощи стигнахме до първата таверна само.)))
Можете ли да ми препоръчате готин плаж с бийч -бар наблизо?

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 09:51 от ДХ3

# 83
  • с/у ОколоМръсТното
Момичета, помогнете ми...
Вчера попаднах на пост, който обсъждаше застраховките, а сега не го откривам...
Линквайте ми го, моля... Или кажете на кой потребител е?  Thinking

# 84
  • Пловдив / София
Потвърдиха ми резервацията, живот и здраве-в понеделник заминаваме! Simple Smile

Къде ще сте?

Таис, приятно изкарване. Аз вече забравих на кои места беше резервирала.

Ние тръгваме др. петък, мислим да е доста рано, към 05,00ч., за да може да хванем пазара в Никити.
Вчера гледах времето. До към средата на септември го даваха слънце, 30 градуса.

# 85
Шани, какво те интересува за застраховките? За здравните ли?
Ние със сестра ми си направихме здравна застраховка за 11 дни при застрахователна сума от 20 000 евро е 12.50 лв. на човек крайна цена. Можеш да направиш такива застраховки почти навсякъде, в София във всеки МОЛ има застрахователи. Казваш за колко дни, в коя държава и за какава сума и те ти изчисляват. Може и за по-малки суми да направиш застраховка, например за 5000, 10 000 евро и т.н, така и цената на човек е по-малка. Зависи от теб каква сума ще избереш, аз винаги избирам по-висока сума. Ако имате пък здравна карта за пътуване в чужбина, такава застраховка не ти трябва. Налагало ми се е да използвам тази карта в чужбина и не  е имало никакъв проблем. Нищо не са ни карали да плащаме нито предварително, нито след това.

Ако питаш за зелената карта - тя е придатък на полицата Гражданска отговорност и се издава от застрахователя ти. Ако нямате такава, той би трябвало да ви издаде зелена карта без пари, при условие, че при такива условия сте сключили застраховката. Ако обаче сте платили по-малко в началото, може издаването на зелена карта да не е включено и да доплатите за нея, но едва ли ще е повече от 30-40 лева. Поне толкова беше при мен миналата година за моята кола.

Тези документи не се изискват на границата, нито ти искат зелената карта, нито мед.застраховка, но е задължително да ги имаш, че ако стане нещо... Дано на никой на му потрябват по време на почивката!  Peace

Сега да дам малко отчет от Тасос- през деня температурите са около 30 градуса, но духа силен вятър и е леко хладно на плажа. Като спре да духа и водата е супер, иначе на мен ми е леко хладно в нея.  Снощи пък беше към 21 градуса, така че връхната дреха е задължителна. От друга страна климатик досега не сме пускали. Това, което ми прави впечатление са многого англичани. Толкова, колкото досега не съм виждала. Българска реч почти не чувам, а и коли не виждам.  За сметка на това има много сърби и румънци! Места за паркиране в града Тасос  има колкото искаш, за разлика от други години, когато още към 20 часа всичко беше пълно. Но пък хотелите и студиата изглеждат да са пълни..

# 86
  • софия
Здравна застраховка в Алианц за 2 седмици: застрахователен праг: (мисля) 15000 евро; стоматологични услуги за 300 евро включени. Струваше около 16-17 лв.

# 87
  • София

Ние тръгваме др. петък, мислим да е доста рано, към 05,00ч., за да може да хванем пазара в Никити.

И аз днес съм се наканила да го видим този пазар. Ще споделя после. Има и плакати за цирк в Никити от 30 Август до 2 Септември, но нещо не можахме вчера да видим къде, та днес ще пообиколим да го открием.

Вчера на Кастри пак имаше медузи и слязхоме на Калогрия, там нямаше никакви чудовища, беше просто разкош.

# 88
  • София
На всички почиващии на тези който им предстои пътуване тези дни слънчево време пожелавам.
famмай само ние с теб ще пътуваме последни след 7,8.09, вече търпение нямаммммм
Ние окончателно сме в Торони  Peace

# 89
  Е, Таис, дойде и твоят час! Като знам с какво желание искаше да изпипаш всичко до последния детайл и как на последната обиколка се объркаха нещата....Но сега всичко е в историята и ти предстоят мнооого прекрасни дни! Ще чакам включване от място!
  Аз тръгвам утре,живот и здраве,ако довечера след работа успея да събера багажа. Никъде нищо не съм резервирала и маршрута ще определяме в движение. Ще тръгнем за Волос, по няколко дни на Скопелос и Скиатос. Време имаме-почти 3 седмици. Много ми се ходи на Сирос,но май и тази година няма да успеем.
  На всички,които ще пътуват и на тези,които вече се радват на гръцкото море,пожелавам щастлива ваканция. Дописане,момичета!

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 11:10 от Anna bel

Общи условия

Активация на акаунт