На море в Гърция - 11

• 97 437
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте, момичета. Имам един бърз въпрос към вас, понеже пътуваме довечера  Embarassed Паспортите се проверяват като слизаме от колата или идват да ни ги проверят без да слизаме от колата. Двата пъти, в които съм ходила е било с автобус и не сме слизали, а директно митничар се качва и проверява. Питам, защото малката ще спи и се чудя дали ще се налага да я будя.

# 151
  • София
Здравейте, момичета. Имам един бърз въпрос към вас, понеже пътуваме довечера  Embarassed Паспортите се проверяват като слизаме от колата или идват да ни ги проверят без да слизаме от колата. Двата пъти, в които съм ходила е било с автобус и не сме слизали, а директно митничар се качва и проверява. Питам, защото малката ще спи и се чудя дали ще се налага да я будя.

Не се слиза. Служителите или са в кабинката и документите се подават през прозореца, или са навън и се приближат. Не вярвам да те карат да будиш детето.

# 152
  • София
Благодаря Simple Smile

# 153
  • Пловдив
Аз се връщам от едноседмична почивка на Афитос! Хубав плаж в близост има на Калитея, от източната му страна (след хотел Амон Зевс). Там чадърите не се заплащат (имаш пожелателна консумация), иначе на централния плаж са платени- 5 евро. Хубав плаж има още след Неа Потидеа (посока навътре към пръста) - голям, широк, чист, плитко, безплатен паркинг, безплатен чадър. Този ми е фаворит - за децата рай! Иначе Афитос е най-хубавото градче на този пръс според мен! Страхотна старинна част, романтични таверни, красива панорамна алея, цялата в ресторантчета... ееех размечтах се, пак ми се ходи. Simple Smile

# 154
  • София
Дами, на път съм да резервирам за Фурка, но не за самото градче, а за Скала Фурка. Прочетох , че плажът е хубав, надявам се че няма да ни трябват обувки. А иначе дълбоко ли е? И още нещо-ако не искаме да се храним в хотела, има ли разни кръчмички или трябва до селото да се ходи?

aunt Ogg На площада в центъра има две-три рибни таверни, пицария, сладкарница, сладоледаджийница, 2-3 дюнерджийници, кафенета ..... абе доста са. И на плажа има поне 2 рибни таверни.

Ние посетихме цели три пъти едната от тях (което си е страшно много за престой от 4-5 дни и при желание да обиколиш всичко). Тя се намира точно на площада (той е кажи речи на плажа) срещу паметника с оръдието, като гледаш към морето - лявата кръчма. (те са две - от ляво и от дясно). Вълните те бият в облегалката на стола, прохладно е и готвят ужасно вкусно. Ние опитахме там задължителното фагри, мушмуля и патладжан със сирене. Бяха превъзходни.

Много, много благодаря!   bouquet Ще се тества всичко, а на мен толкова "оживено" село ми е перфектно! Притеснявах се дали ще издържа ако е съвсем безметежно спокойствие.  Crazy

След малко тръгваме, още не съм събрала багажа.  ooooh! Оказа се, че гражданската ни е само за БГ. Казаха ми, че големите компании имали офиси на самата граница-на един приятел се е наложило да ги ползва. Някой пробвал ли е този вариант или да си изчакам в СФ докато отворят офисите?

# 155
Момичета, здравейте.
В Никити е някакъв ад или поне до вчера беше. Днес вече се надявам тълпите от хора да ги няма, защото леко се изнервям. Вчера бяхме на любимия Калогрия бийч и ако щете вярвайте - беше пълен и то с гърци предимно. Естествено има много румънци и сърби, но наличието на толкова много гърци ме изненада. До нас се настани една шумна компания, с тента, маси, столове и се започна едно ядене и мятане на табла от сутринта до късен обяд. Бяха ужасно шумни и несъобразителни - децата (доста големи) се мятаха в морето и после тичаха покрай нас, мятаха пясък, вода, а от тентата току прелитаха до нас я торбичка, я опаковка от нещо...  ooooh!
Искам да питам знаещите каква е разликата между Матцутис супер маркет и Матцутиш кеш енд кери? Вчера харесахме едно столче за малката в нашенския Мацутис супер маркет, но докато проверим дали няма същия и в магазинчетата за столчета, то взел че свършил и имаше драма. Та се чудя дали в кеш енд керито в Неа Маудания няма да има по-голям избор и наличност?
Тук в хотела се заформи сръбско - българска компания и то семейства, които познаваме от миналата година и с които можем да се разбираме и вербално, не само със знаци, което ни улесни доста  Joy
И още един въпрос - обсъжданите тук бугатчийници - на гръцки като мпогатса ли се изписва? Rolling Eyes
Параходче, припомни ми в кое хотелче беше сувлакито до Кувио и как най-лесно се стигаше до там от плажа? Hug

# 156
  • София
Ско, Масутис са поне 3 вида. Различават се по-големината и цените. Обикновения супермаркет е с по-високи цени. Има едни, на които пише Гранд Масутис. Те са по-големи, имат повече стоки и много от нещата са по-евтини. Кеш енд кери са най-големите, имат най-ниски цени, но някои неща както в нашето Метро са само на стекове. В случая със столчето ти е най-изгодно да е от последното, защото няма как да е на стек, а би трябвало да е по-евтино.  Wink  Има и случаи когато в един магазин има обикновена част и част Кеш енд кери с два отделни входа. Тогава няма смисъл да се влиза в кеш енд кери, защото е само за стекове и големи количества.

# 157
Аз се връщам от едноседмична почивка на Афитос! Хубав плаж в близост има на Калитея, от източната му страна (след хотел Амон Зевс). Там чадърите не се заплащат (имаш пожелателна консумация), иначе на централния плаж са платени- 5 евро. Хубав плаж има още след Неа Потидеа (посока навътре към пръста) - голям, широк, чист, плитко, безплатен паркинг, безплатен чадър. Този ми е фаворит - за децата рай! Иначе Афитос е най-хубавото градче на този пръс според мен! Страхотна старинна част, романтични таверни, красива панорамна алея, цялата в ресторантчета... ееех размечтах се, пак ми се ходи. Simple Smile
noriscat, може ли да препоръчаш добри местенца за хапване в Афитос. Ако всичко е наред, в четвъртък тръгваме. Нямам търпение вече.

# 158
  • София (Възраждане)
И още един въпрос - обсъжданите тук бугатчийници - на гръцки като мпогатса ли се изписва? Rolling Eyes

Μπουγάτσα Peace

# 159
  • Пловдив / София
СКО, ужас. Може би, защото е било събота и неделя. Но и по тия празници, които предстоят сигурно и мн. други българи ще налазят.
Просто надявам се, че ще е спокойно. Хич не обичам претъпкан плаж и после вечер да се буташ в хората при разходката.
Ама да видим. Трябваше и тая година да ходим ок. 10.09.
Предварит. взех да съжалявам вече. ooooh!

# 160
  И аз да се запиша,че вече съм на Пелион. На външния бряг-Агиос Йоанис. Вчера прекосихме планината с всичките страховити серпантини. Мислех си много за теб,Параход, която си пътувала този път в дъжд. Сигурно е било страшно,но и с различно очарование. Моето мнение е ,че всеки изминат километър и завой си струва. Зашеметяващи гледки!
  Тук ще останем до 6-ти. На 7-ми купихме ферибот за Скопелос,където ще поразгледаме 2-3 дни и оттам- Скиатос. Нямаме резервирани хотели за островите. Ще потърся по-назад в темата, дано сте писали отзиви. А ако някоя от вас сподели впечатления от хотели и плажове на Спорадите, ще съм благодарна.
  На всички почиващи-прекрасна почивка! На останалите-спорна седмица!

# 161
СКО, ужас. Може би, защото е било събота и неделя. Но и по тия празници, които предстоят сигурно и мн. други българи ще налазят.
Просто надявам се, че ще е спокойно. Хич не обичам претъпкан плаж и после вечер да се буташ в хората при разходката.
Ама да видим. Трябваше и тая година да ходим ок. 10.09.
Предварит. взех да съжалявам вече. ooooh!

Вчера във "Телеграф" писаха,че 80 000 българи ще пътуват за Гърция за празниците-ако само  най-близките 80 гръцки селца  се посетят ,това прави по 1000  български глави в селце-ужас  Mr. Green

# 162
Бях писала и преди. Уикендите е фрашкано с гърци. Още от петък на обяд са на плажа. В неделята привечер се изнасят. Миналата година от пътя огледахме плажа Агиос Йоанис в събота - кошер виждали ли ли сте? В понеделник бяхме няколко семейства. Сега може да е по натоварено и с българи.

# 163
  • София
арт Ина    Здравейте,относно хотел KASSANDRA MARE.ХОТЕЛА Е СТАР ТИП СТУДЕНТСКО ОБЩЕЖИТИЕ С МРЪСНИ СТАИ,ХРАНАТА ЕДНА И СЪЩА,КОЯТО УЖ НА БЛОК МАСА,НО НЯКАКЪВ МАЗЕН ТИП ТИ СИПВА В ЧИНИЯ И ТИ БРОИ ХАПКИТЕ И ПОСТОЯННО ТЕ ОГЛЕЖДАТ КАКВО И КОЛКО СИ ВЗИМАШ.ЗА ПЛОДОВЕ,МАСЛИНИ,УЗО И ДЕСЕРТИ НЕ СА И ЧУВАЛИ.ПЕРСОНАЛА МНОГО НАМРЪЩЕН И НЕУЧТИВ.АКО СТЕ С ДЕЦА НИКАКВИ ЗАБАВЛЕНИЯ.ХОДИЛА СЪМ ДОСТА И В ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ,НО НА ТАКАВА МИЗЕРИЯ НЕ СЪМ ПОПАДАЛА ДО СЕГА.ЕДИНСТВЕНОТО ПОЛОЖИТЕЛНО Е,ЧЕ Е НА ПЛАЖА И Е С ХУБАВА ГЛЕДКА

# 164
Ана Бел,

Ще бъдем окол Пелион и Волос другата седмица, но нямам нищо резервирано...
Малко по -приключенско решихме да го направим, но обикновено така винаги излиза скъпо.
Би ли пуснала малко инфо за цените , не толкова хотели, колкото кръчми. Гледах някакви неща за Дамукари и се стреснах малко, макар че колкото и да е скъпо..
За хотел съм решила на място да търсим, не е важно да е лукс , а да е на плажа... и ми се стори че има доста такива особено около Агиос Йоанис...
Изобщо за всяка информация ще бъда благодарна, защото никога не сме ходили по този край и за пръв път сме с детето без предварителни резервации...

Общи условия

Активация на акаунт